Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iiris Suomela osallistui Ylen aluevaalitenttiin tammikuussa.

Jarno Vähäkainun porttikielto eduskunnasta hyvin harvinainen: eduskunnan viestintäjohtaja ei muista yhtään vastaavaa tapausta

VKK:n Jarno Vähäkainulle maanantaina annettu porttikielto on eduskunnan historiassa harvinainen. Eduskunnan viestintäjohtaja Reiner Hindsberg ei muista kohdanneensa vastaavaa tapausta uransa aikana.

Iiris suomela

Eduskunta antaa porttikiellon kansanedustaja Iiris Suomelaa salakuvanneelle VKK-puolueen varapuheenjohtajalle

Kansanedustaja Iiris Suomelasta otettiin salakuva viime viikolla eduskunnassa. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa halventavalla saatetekstillä.

Iiris suomela

Kuva Iiris Suomelasta käynnisti keskustelun eduskunnan pelisäännöistä ja nyt kuvaajaa uhkaa porttikielto – tästä se johtuu

Yli 20 vuotta talossa työskennellyt tieto- ja viestintäjohtaja Rainer Hindsberg ei muista vastaavaa tapausta koko uransa ajalta.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Kai Mykkänen A-studiossa.

Tapaus Rydman herättää huomaamaan sopivan käytöksen rajat, sanoo kokoomuksen Kai Mykkänen

Häirintään ja epäasialliseen käytökseen on tartuttava napakasti niin järjestöissä kuin työelämässä, poliitikot korostavat.

Iiris Suomela saapumassa puoluevaltuuston kokoukseen.

Eduskunta tutkii kansanedustaja Iiris Suomelan salakuvaustapausta

Suomela viittaa ilmeisesti Valta kuuluu kansalle -puolueen jäsenen jakamaan kuvaan. Ano Turtiainen väittää kuvan olevan eduskunnan sääntöjen mukainen ja kutsui Suomelan tviittiä "turhaksi ulinaksi".

Iiris Suomela saapumassa puoluevaltuuston kokoukseen.

Vihreiden suosio vajosi Ylen kyselyssä vasemmistoliiton alle – sijaispuheenjohtaja Iiris Suomela etsii syytä myös peilistä

Vihreiden kannatus on laskenut koko ajan sen jälkeen, kun puheenjohtaja Maria Ohisalo jäi äitiysvapaalle. Koronavirus ja sota ovat vieneet huomiota ilmastoasioilta.

Iiris Suomela pitämässä puhetta.

Laskevan kannatuksen vaivaamat vihreät painottavat vanhaa valttiaan – Iiris Suomela: Tutkimusrahoitus käännettävä kasvuun

Ympäristöministeri Emma Kari sanoo, että suomalaiset olisivat vaikeammassa asemassa ilman omia ilmastotoimia. Karin mukaan energiakriisi ei ole iskenyt Suomeen yhtä kovaa kuin moneen muuhun maahan.

Iiris Suomela vaalitstudiossa.

Vihreiden Iiris Suomela on saanut koronatartunnan – myös keskustan Lintilällä positiivinen testitulos

Suomela osallistui puoluejohtajien tenttiin viime viikon torstaina. Hän ei usko, että on altistanut muita tenttiin osallistuneita.

Li Andersson, Annika Saarikko ja Iiris Suomela tutustuivat Ylen studioon ennen aluevaalitentin alkua tammikuussa.

Analyysi: Aluevaalit paljastavat puolueista erikoisia yhtäläisyyksiä – keskusta kertoi, mitä sote-piste tarkoittaa, vasemmistoliitto ja vihreät tulistuivat kikystä

Vihreät ei malttanut olla vilauttamatta puheenjohtajatentissä syömähammastaan ilmastonmuutosta, keskusta ja vasemmistoliitto vannoivat lähipalvelujen nimeen. Tentin isoin sota käytiin ohi pöytäkirjan – kikystä ja hoitajien palkoista.

Iiris Suomela.

Vihreiden Iiris Suomela: Suomen on kiritettävä EU:n ilmastopolitiikkaa, ei jarrutettava

Suomelan mukaan on surullista, että monet suomalaiset poliitikot eivät ole valmiita tukemaan sijoittajien ja yritysten pyrkimyksiä toimia kestävästi.

Politiikan tutkija: Vihreiden ministerivalinnat ovat puolueen näköisiä

Politiikan tutkija: Vihreät hakee sijaisvalinnoillaan puhtia tammikuun aluevaaleihin ja terävämpää linjaa

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki arvioi Ylen aamussa, että puheenjohtajana Ohisaloa tuuraavan Iiris Suomelan tehtävä on keskittyä aluevaaleihin. Haastavaan sisäministerin pestiin Mikkonen oli kokenein valinta.

Ihmisiä Olympiastadionin ulkopuolella ennen Suomi-Ukraina -ottelua 9.10.2021.

Tuesday's papers: Green changes, man re-found, and Olympic Stadium complaints

The press on Tuesday chews over big changes in politics.

Porthania-rakennus Helsingin yliopiston keskustakampuksella.

Government parties, student unions oppose debt forgiveness proposal

The plan, based on a similar model in Norway, would offer full or partial student debt relief to graduates of courses such as medicine or teaching if they move to a rural area.

Sisäministeriksi nouseva Krista Mikkonen tiedotustilaisuudessa vihreiden ministeriryhmän sijaisjärjestelyjä käsitelleen puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokokouksen jälkeen Helsingissä 11. lokakuuta 2021.

Vihreät päätti ministereistään: Krista Mikkonen siirtyy sisäministeriksi, Emma Kari tuuraamaan ympäristö- ja ilmastoministerinä

Ohisalo aikoo palata vanhempainvapaansa jälkeen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Nimityksistä päätti vihreiden eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan pitkäksi venähtänyt yhteiskokous.

Emma Kari ja Atte Harjanne

Sisäministerivalinta aiheuttaa päänvaivaa vihreille – Ylen tiedot: Ohisalon kaavailut muuttuneet viikonlopun aikana, tilanne edelleen auki

Vihreiden on määrä päättää ministerivalinnoistaan huomenna eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan yhteiskokouksessa. Syynä ministerivaihdoksille on puheenjohtaja Maria Ohisalon vanhempainvapaa.

Kansanedustaja Matti Vanhanen (kesk.) A-studiossa.

Kansanedustajat A-studiossa: Energiariippuvuus Venäjästä katoaa 15–20 vuodessa – Matti Vanhanen “Venäjälle käy aika huonosti”

Vihreiden Iiris Suomela korostaa Venäjän poliittisen järjestelmän arvaamattomuutta tulevaisuudessa. Kokoomuksen Kai Mykkänen panostaisi sähköntuotantoon myös ydinvoimalla.

 Iiris Suomela.

Vihreiden Suomela painottaa aluevaalien merkitystä – "Näissä vaaleissa ratkaistaan, miltä tulevaisuuden hyvinvointivaltio näyttää"

Vihreät lähtevät tammikuun aluevaaleihin Iiris Suomelan johdolla. Aluevaaliohjelma työn alla Suomelan mukaan keskeisiä teemoja vihreille aluevaaleissa ovat matalan kynnyksen lähipalveluiden varmistaminen ja koronakriisistä eniten kärsineiden ryhmien huomioiminen.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Greens name Iiris Suomela as interim party chair

Green Party leader and Interior Minister Maria Ohisalo will begin maternity leave in November.

Iiris Suomela vihreiden etänä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Iiris Suomela nousee Maria Ohisalon sijaiseksi vihreiden puheenjohtajana

Suomelan mukaan vallitseva näkemys on, että sisäministerin ja puheenjohtajan sijaisuudet jaetaan. Siinä tapauksessa hän ei olisi ehdolla ministeriksi, mutta kertoo olevansa käytettävissä, jos tunnelma puolueen sisällä vaihtuu.

Päivi Happonen

Päivi Happonen: Milloinkahan joku keksii ehdottaa, että heroiinia pitäisi saada lähikaupasta?

Vihreät haluaisivat, että kannabista voisi käyttää ja myydä vapaasti. Jotkut lääkärit sallisivat myös kovien huumeiden käytön ilman rangaistusta. Mikähän mahtaa olla seuraava heitto huumekeskustelussa, pohtii Happonen blogissaan.

 Iiris Suomela (vas), Atte Harjanne ja Hanna Holopainen.

Kaikki kolme vihreiden varapuheenjohtajaa haluavat myös sisäministeriksi – Suomela ja Harjanne kannattavat kannabiksen laillistamista

Vihreät valitsivat lauantaina puolueelle kolme varapuheenjohtajaa. He kaikki haluavat sisäministeriksi. Hanna Holopainen on ainoa varapuheenjohtajista, joka vastustaa puolueen hyväksymää aloitetta kannabiksen laillistamisesta.

Katri Ylinen piknikillä alkoholittomia juomia maistellen.

Does sober curiosity fit into Finnish party culture?

Like many Finns, Katri Ylinen used to find getting absolutely hammered every weekend fun. Until it wasn't anymore.

Maria Ohisalo Vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Ohisalo ei saanut haastajaa vihreiden puheenjohtajaksi

Vihreät valitsevat syyskuussa kolme varapuheenjohtajaa, joista yksi tuurannee äitiyslomalle jäävää Ohisaloa puheenjohtajan ja sisäministerin tehtävässä. Kansanedustajista varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat ainakin Iiris Suomela ja Atte Harjanne.

Iiris Suomela Tampereella 13.6.2021

Vihreät menettämässä paikkoja Tampereella, perussuomalaiset nousevat – Iiris Suomela: "Eivät he ole saaneet kauheasti aikaisemminkaan mitään konkreettista aikaan"

Vihreät menettävät painoarvoaan Tampereen valtuustossa samaan aikaan kun perussuomalaiset nostavat asemiaan selvästi.

Kansanedustaja Iiris Suomela kiristäisi vihapuhelakeja

Kansanedustajan mielestä vihapuhelakeja pitäisi kiristää, politiikan tutkija jyrkästi eri mieltä – "Kaikkia keskusteluja ei tarvitse lukea"

Kansanedustaja Iiris Suomelan (vihr.) mukaan vihapuhelaissa on porsaanreikiä, joiden takia poliisi ei voi aina puuttua uhkaaviin viesteihin. Poliittisen historian tutkijan Markku Jokisipilän mielestä nykyinen laki on riittävä ja sen kiristäminen uhkaisi sananvapautta.

Eppujen ja Tampere filharmonian yhteisesiintyminen Tampereella 2016.

Kunnille jää kulttuurirahaa säästöön, vaikka taiteilijat kituvat sulkutilassa – kansanedustajat ottaisivat rahat käyttöön: "Kulttuuri ei saa kuolla koronaan"

Mikä kulttuurille on varattu se kulttuurille kuuluu. Vain yksi Pirkanmaan kansanedustajista on toista mieltä.

Muista turvavälit -kyltti Vasemmistoliiton vaaliteltalla

Ylen kysely: Sosiaalinen media vaikuttaa lähes joka toisen äänestyspäätökseen kuntavaaleissa – tulos yllätti tutkijankin

Korona voi tehdä kuntavaaleista ennennäkemättömät some-vaalit. Mitä seurauksia sillä on?

Kansanedustaja Iiris Suomela (vihr.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 18. syyskuuta.

Kansanedustaja Iiris Suomela on saanut vauvan: "Maailman paras joululahja otti vähän etumatkaa"

Suomela on kertonut pitävänsä vanhempainvapaiden jakamista tasan tärkeänä niin työelämän kuin vanhemmuudenkin tasa-arvon edistämisen kannalta.

Krista Kososen henkilökuva

Huijarisyndrooma piinaa menestyjiäkin: Tunnetut ammattilaiset kertovat, milloin pelkäsivät paljastuvansa huijareiksi – ja mitä sitten tapahtui

Epäiletkö omaa osaamistasi, vaikka suoriutuisit muiden mielestä hyvin? Tässä jutussa kuusi ammattilaista kertoo, miten he ovat pyristelleet irti huijariajatuksista.

Iiris Suomela

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela saa lapsen – jää äitiyslomalle loppuvuodesta

Suomela on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja eduskunnan nuorin.

Tammerkosken lukion nuorisoparlamentti -tapahtuma, yleisöä

Eurooppalaisnuoret koolla Tampereella – keskusteltavaa riittää muun muassa ruokajätteestä ja pikamuodista

Suomen Euroopan nuorten parlamentti kokoaa yhteen yli 150 nuorta eri puolilta Eurooppaa.

remontuidun eduskuntalon istuntosali jossa iso osa kansanedustajista paikoillaan.

Kannabisaloite ei saa tukea Pirkanmaan kansanedustajilta: "Meidän pitäisi pikemminkin hillitä päihteiden käyttöä kuin kannustaa siihen"

Vain Iiris Suomela (vihr.) ilmoittaa tukevansa aloitetta, joka poistaisi rankaisemisen kannabiksen käytöstä.

Iiris Suomela (vihreät)

Kansanedustaja Iiris Suomelan mukaan nuoria naisia vähätellään ja heidän päälleen puhutaan – miespoliitiikot eivät tunnista ilmiötä

Kansanedustaja Iiris Suomela (vihr.) kritisoi Tampereen kaupunginvaltuuston keskusteluilmapiiriä Aamu-tv:ssä.

Iiris Suomela (vihreät) ja Ilmari Nurminen (SDP) eduskuntatalon edessä

"Minulta ei ole koskaan aiemmin kysytty näin usein, koska aion hankkia lapsia", kansanedustaja Iiris Suomela, 24, sanoo – mieskollega ei saa uteluja

Iiris Suomela "peri" nuorimman kansanedustajan tittelin Ilmari Nurmiselta. Molemmat valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran 24-vuotiaana.