Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi nuorta seisoo lavalla. Yhdellä heistä on kukkakimppu ja yhdellä kunniakirja.

Hausjärven lukiolle tunnustusta kestävän kehityksen edistämisestä

Lukiolaisstipendin tarkoituksena on palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat edistäneet taloudellisesti tai ekologisesti kestävää lukiotoimintaa.

Kukkpaitainen opettaja luokan edessä. Oppilailla läppärit edessään.

Opettaja tuntee riittämättömyyttä, opiskelija keskittyy paremmin – tällainen on 42 hengen luokka

Lukioiden opetusryhmät voivat kasvaa jopa yli 40 opiskelijan joukoksi. Opiskelijat kaipaavat yksilöllisempää opetusta, opettajilla työtunnit paukkuvat suurryhmien arvointitehtävien kanssa.

Ressun lukiota käyvä abiturientti Veikko Ormio nojaa lyhtypylvääseen kerrostalon edustalla Vantaan Tammistossa.

Näin korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus näkyy lukioissa: todistusvalintapisteiden jahtaaminen ei olekaan tärkeintä

Korkeakoulujen todistusvalintauudistuksen pelättiin johtavan siihen, että lukiolaiset painottavat opiskeluaan eniten pisteitä tuottaviin aineisiin ja ainevalikoima yksipuolistuu ja köyhtyy.

Petri Honkonen talvimaisemassa.

Lukiolaisten vastustus ei kääntänyt tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkosen päätä – haluaa edelleen luopua ylioppilaskirjoituksista

Suomen lukiolaisten liitto vastustaa ministeri Honkosen ajatusta lopettaa ylioppilaskirjoitukset. Sen sijaan liitto toivoo muun muassa pakollisten kirjoitettavien aineiden lukumäärän vähentämistä.

Läheltä

200 lukiolaista ympäri maan kokoontuu viikonlopuksi Kajaaniin

Lukiolaiset osallistuvat Kajaanissa Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokoukseen. Tavoitteena on järjestää liittokokous, jossa osallisuus ja jäsendemokratia toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuvassa teksti: "Stressaako ylppärit? Väsyttääkö opiskelu?"

Studia-messuilla keskustellaan lukiolaisten jaksamisesta ja stressinhallinasta

Stressaako ylppärit? Väsyttääkö opiskelu? Et ole yksin.

Opiskelijat osoittavat mieltään Helsingin Senaatintorilla.

Tuhansia opiskelijoita marssii tukiensa puolesta Helsingissä

Opiskelijajärjestöt osoittavat keskiviikkona mieltään opintotuen puolesta. Paikalla Helsingissä on tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea. Kaavailut tuen muuttamisesta lainapainotteisemmaksi saavat opiskelijoilta täystyrmäyksen.