Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ruotsi saanee ensimmäisen naispääministerin Magdalena Anderssonista – valtakausi voi jäädä lyhyeksi

Magdalena Anderssonia esitetään Stefan Löfvenin seuraajaksi sosiaalidemokraattien johtoon. Alle vuoden kuluttua Ruotsissa käydään vaalit, joissa puolue joutuu taistelemaan asemastaan.

Analyysi: Stefan Löfven sai tarpeekseen – jättääkö Ruotsin konkaripääministeri seuraajalleen uppoavan laivan?

Eropäätökseen vaikutti pitkä aika vaativissa tehtävissä, uskoo Löfvenin ystävä ja puheenjohtajakollega Antti Rinne. Ruotsi saattaa nyt saada ensimmäisen naispääministerinsä, kirjoittaa Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven jättää syksyllä pääministerin ja puoluejohtajan tehtävät

Löfven ilmoitti aikeistaan kesätapaamisessa lähellä Tukholmaa. Löfven sanoi, että hän ei johda puoluettaan ensi vuoden vaalikampanjassa. Lofvenin mukaan päätös on kypsynyt ajan mittaan ja hän haluaa jättää seuraajalleen parhaat edellytykset.

Ruotsin valtiopäivät äänesti Stefan Löfvenin uudeksi pääministeriksi – 173 äänesti vastaan, 175 olisi tarvittu

Sosiaalidemokraattien Stefan Löfven valittiin pääministeriksi kolmatta kertaa peräkkäin. Hän muodostaa hallituksen yhdessä ympäristöpuolueen kanssa.

Saako Ruotsi pääministerin tänään? Löfvenin uusi hallitus on todennäköinen, mutta entistä heikompi ja riitaisampi

Stefan Löfven sai valtiopäiviltä epäluottamuksen kaksi viikkoa sitten. Tänään keskiviikkona valtiopäivät voi valita hänet uudestaan pääministeriksi. Äänestyksestä tulee tiukka, sillä leirit ovat lähes tasan.

"Ruotsi tarvitsee hallituksen" – Stefan Löfveniä esitetään jälleen pääministeriksi

Epäluottamusäänestyksessä kaadetun Löfvenin paluusta uuden hallituksen pääministeriksi on määrä äänestää valtiopäivillä keskiviikkona. Ympäristöpuolueen ja keskustan välinen kipuilu on riski uuden hallituksen synnylle.

Ruotsi yrittää kasata uutta hallitusta, mutta porvarit heittivät pyyhkeen kehään – pallo on uudelleen demareiden Löfvenillä

Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson ilmoitti torstaina luopuvansa hallituksen tunnustelijan roolista. Kristersson totesi tiedotustilaisuudessa Tukholmassa, että porvarihallituksen muodostaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista.

Ruotsi välttää ennenaikaiset vaalit – mitä seuraavaksi tapahtuu?

Ruotsin poliittinen kriisi ajoi pääministeri Stefan Löfvenin eroamaan tehtävästään. Uusi hallitus etsitään ilman vaaleja puhemiehen johdolla. Kokosimme vastauksia oleellisiin kysymyksiin siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven eroaa – uusi hallitus haussa ilman vaaleja

Pääministeri Stefan Löfvenillä oli keskiyöhön asti aikaa ilmoittaa, eroaako hänen hallituksensa vai järjestetäänkö Ruotsissa ylimääräiset vaalit. Ehdotuksia tilanteen ratkaisemiseksi sinkoili juhannuksena, mutta moni puolue on kaivautunut tiukasti poteroonsa.

Ruotsissa aika käy vähiin Stefan Löfvenille – enää päivä aikaa päättää pidetäänkö uudet vaalit vai aloitetaanko hallitustunnustelut

Vaa'ankielinä tasapainoilevat keskustapuolue ja liberaalit. Keskusta tukee Löfveniä, mutta liberaalit haluaisivat Ruotsiin porvarihallituksen. Pääministeri Löfven vietti juhannusviikonloppua etsien ulospääsyä tilanteesta.

Epäluottamuslauseen saaneen Löfvenin aikaraja lähestyy – Ruotsin pääministerin ratkaisua odotetaan yhä

Ruotsin eurooppaministerin mukaan pääministeri Löfven etsii tilanteeseen ratkaisua viimeiseen asti.

Vältetäänkö Ruotsissa sittenkin uudet vaalit? Keskustapuolue peruu vaatimuksensa vuokrasääntelyn höllentämisestä, pääministeri Löfven kiittelee

Eduskunta äänesti maanantaina pääministeri Stefan Löfvenin johtamalle vähemmistöhallitukselle epäluottamusta. Taustalla oli vasemmistopuolueen pettymys siihen, että hallitus kertoi aikovansa keventää vuokramarkkinoiden sääntelyä.

Keskustapuolueella on ratkaisun avaimet Ruotsin hallituskriisissä, sanoo suomalaisasiantuntija

Professori Åsa von Schoultzin mukaan taitavana neuvottelijana pidetty pääministeri Löfven on nyt kovimman haasteensa edessä.

Hallituskriisi jakaa ruotsalaisten mielipiteitä – Näin Tukholmassa kommentoitiin historiallista epäluottamuslausetta, jolla hallitus kaatui

Ruotsin hallitus kaatui maanantaina. Kysyimme ruotsalaisilta, pitäisikö maassa aloittaa uudet hallitustunnustelut vai järjestää ennenaikaiset vaalit.

Ruotsin hallitus kaatui – Löfvenillä viikko aikaa pohtia seuraavaa siirtoa

Oppositio äänesti odotetusti hallitukselle epäluottamusta. Nyt Ruotsissa ovat edessä joko uudet hallitustunnustelut tai ennenaikaiset vaalit. Pääministeri ei vielä paljastanut kantaansa.

Ruotsin pääministeri Löfven yrittää pelastaa hallituksensa ja tarjoaa kompromissia kiistaan vuokrasääntelystä

Kiista vuokrasääntelyn vapauttamisesta on ajanut Ruotsin hallituksen kaatumisen partaalle. Vasemmistopuolue pitää Löfvenin kompromissiesitystä poliittisena teatterina.

Stefan Löfvenin hallitus saattaa kaatua Ruotsissa ensi viikolla – tässä taustat, miksi syksyllä voi olla edessä vaalit

Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel kokosi tärkeimmät kysymykset siitä, miksi poliittinen kriisi eteni torstaina lumipallon lailla.

Ruotsin pääministeri hallituskriisistä: "Jos hallitus ei saa luottamusta, edessä ero tai pikavaalit"

Riidan taustalla on hallituksen aikomus sallia markkinahintaiset vuokrat uusissa asunnoissa. Vasemmistopuolueen mielestä seurauksena olisi vuokrien raju nousu. Vasemmistopuolue sai ruotsidemokraatit, kristillisdemokraatit ja kokoomuksen mukaan hallituksen kaatoon.

Ruotsidemokraatit otettiin mukaan neljän puolueen yhteiseen maahanmuuttoehdotukseen – historiallinen avaus

Ruotsin maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit ja liberaalit ovat yhdistäneet voimansa maahanmuuttovastaisen ruotsidemokraatit-puolueen kanssa. Esityksen tavoitteena on rajoittaa oleskelupien myöntämisperusteita.

Ruotsi on saamassa hallitusvaihtoehdon, joka on riippuvainen ruotsidemokraattien tuesta

Jo kolmas porvaripuolue avaa oven yhteistyölle ruotsidemokraattien kanssa. Pääministeri Löfven maalaili uhkakuvaa Unkarin tiestä.

Pääministeri Löfven: Ruotsi vaatii muiden maiden kansalaisilta negatiivisen koronatestituloksen

Ruotsi aikoo vaatia maahan tulevilta muiden maiden kansalaisilta negatiivisen koronatestituloksen. Pääministeri Stefan Löfven piti tiedotustilaisuuden iltapäivällä.

Toinen aalto on nakertanut Ruotsin koronastrategin luotettavuutta – usko Anders Tegnellin linjaan hiipuu, ja hallitus käyttää nyt tiukkoja rajoituksia

Valtiotieteen tohtori pitää hämmästyttävänä sitä, kuinka paljon valtaa hallitus on antanut Kansanterveysvirastolle koronakriisissä.

Ruotsin pääministerin mielenmuutos maahanmuuton ja rikollisuuden yhteydestä voi kriisiyttää välit hallituksessa

Löfven sanoi keskiviikkona, että suuri maahanmuutto yhdistettynä huonoon integraatioon lisää riskiä rikollisuudesta.

Ruotsin pääministeri Löfven uskoo edelleen maansa koronastrategiaan yli 5 000 kuolleesta huolimatta

Hän sanoo Aftonbladetin haastattelussa, että yrittäjien ja palkansaajien turvaaminenkin on ollut tärkeää.

Löfven: Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut

Löfven otti SVT:n haastattelussa kantaa siihen, miten Ruotsin tulisi toimia mahdollisen toisen aallon tullessa.

Torstai 11.6.2020 (tv)

Olof Palmen murhan tutkimus loppuu. Koulujen oppilasmäärä vähenee tulevaisuudessa. Sanna Kanniston näyttely on avoinna valokuvataiteen museossa. Sääennuste.

"Tämä ei ole millään lailla selvä" – Arvostettu suomalaistaustainen Olof Palme -kirjailija kertoo, miksi syyttäjä on hänen mielestään väärässä

Olof Palmen murhaan perehtynyt kirjailija Kari Poutiainen uskoo yhä 1990-luvulla esittämäänsä teoriaan, jonka mukaan rikos ei selviä koskaan.

Keskiviikko 10.6.2020 (radio)

Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhan tutkimus päättyy. Raju koronatauti aiheuttaa myöhäisoireita. Alkuvuonna on hukkunut jo 40 ihmistä. UKK-instituutti antoi uusia liikuntasuosituksia. Valitettavasti tänään keskiviikkona meni tv:ssä ulos vanha, maanantain lähetys. Syy oli tekninen vika koodauksessa. Yritetään torstaina paremmalla onnella.

Aftonbladet: Poliisilla on hallussaan ase, jolla Olof Palme murhattiin – katso syyttäjän tiedotustilaisuus keskiviikkona kello 10.25

Syyttäjä Krister Petersson uskoo tietävänsä kuka murhaaja on. Hän kertoo huomenna keskiviikkona lisätietoja murhatutkinnasta.

Ruotsissa sosiaalidemokraattien kannatus teki koronakriisissä hurjan loikan

Puoluekannatusmittauksen mukaan ruotsidemokraattien kannatus on tippunut Ruotsin puolueista eniten viimeisen puolen vuoden aikana.

Komissaari uskoo, että EU-maiden rajat voidaan avata kuun loppuun mennessä – Ohisalo: Suomen näkökulmasta liian aikaista

Ylva Johansson arvioi, että Schengen-alueella liikutaan vapaasti kuun vaihteessa.

Ruotsissa syyttäjä lupaa päätöksen Olof Palmen murhatutkinnassa heinäkuun alkuun mennessä

Syyttäjä aikoo kertoa, nostaako syytteen vai lopettaako tutkinnan. Ruotsin pääministeri murhattiin 34 vuotta sitten.

Ruotsin pääministeri DN:lle: Tulemme laskemaan koronaan kuolleet tuhansissa

Ruotsissa oli eilen perjantaina 333 vahvistettua koronakuolemaa ja yli 6 000 tartuntaa.

Ruotsi valmistautuu sulkemaan koulut koronaviruksen takia

Lukiot ja korkeakoulut siirtyvät etäopetukseen.

Ruotsidemokraattien puoluejohtaja jakeli lentolehtisiä pakolaisille, kampanjointi Turkin ja Kreikan rajalla tyrmistytti Ruotsissa

Jimmie Åkesson jätti maahanmuuttopolitiikan linjakeskustelun väliin ja lähti jakamaan lehtolehtisiä EU:hun pyrkiville.

Kyselyt: Ruotsidemokraatit nousseet ensi kertaa demarien ohi Ruotsin suurimmaksi puolueeksi

Sosiaalidemokraateista vuotaa kannatusta tällä hetkellä sekä oikealle että vasemmalle.

Palmen murha on yhä selvittämättä, ja se ruokkii kirjailijoita ja elokuvantekijöitä

Kuvitteellinen murhaaja seikkailee yhä uudestaan ruotsalaisissa elokuvissa ja kirjoissa.

Ruotsin TV: Olof Palmen murhan ratkaisu lähenee – syyte voi olla tulossa lähikuukausina

Palme-jutun päätutkija ei vielä kerro yksityiskohtia johtopäätöksistään.

Ruotsissa vasemmisto ja oikeisto ovat löytäneet yhteisen sävelen oppositiossa – Puolueiden valtataistelut laittavat politiikan säännöt uusiksi

Vasemmistopuolueen yhteistyö maltillisen kokoomuksen kanssa on hyvin poikkeuksellista. Asiantuntijan mukaan tilanne hyödyttää lopulta oikeistoa ja ruotsidemokraatteja.

Ruotsidemokraattien kannatus ennätystasolla – Puolueen johtama Sölvesborg on noussut otsikoihin sateenkaarilipun aiheuttaman kohun takia

Kuntaa johtaa puoluejohtaja Åkessonin avovaimo Louise Erixon. Hän uskoo, että puolue nousee jonain päivänä hallitukseen.

Analyysi: Ruotsidemokraattien eristäminen on päättymässä

Vielä on kuitenkin pitkä matka ruotsidemokraattien haaveeseen yhteisestä oikeistoblokista kristillisdemokraattien ja maltillisen kokoomuksen kanssa, arvioi Pohjoismaiden kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Ruotsin maltillinen kokoomus lämpenemässä yhteistyölle ruotsidemokraattien kanssa: Puoluejohtajilla ensimmäiset suorat neuvottelut

Ruotsidemokraattien suosio on on kivunnut roimasti ja se on kyselyjen mukaan toiseksi suosituin puolue.

Ruotsidemokraattien kannatus ylsi ennätyslukemiin, sosiaalidemokraattien suosio alin koskaan

Sosiaalidemokraatit ovat kuitenkin edelleen Ruotsin suosituin puolue, kertoo maan tilastokeskus SCB.

Ruotsidemokraatit ehdottaa: Kirjaston lainaoikeus vain Ruotsin kansalaisille

Kulttuuriministeri pöyristyi ehdotuksesta ja korosti kirjaston merkitystä maahanmuuttajien kielitaidon edistäjänä.

Tukihuijauksesta epäillystä irakilaisministeristä uusia paljastuksia Ruotsissa: syytettiin pahoinpitelyistä, epäillään sotarikoksesta

Pahoinpitelysyyte kaatui todistajien peruttua sanansa. Ruotsissa ihmetellään, miksi Saddamin kenraali sai kansalaisuuden.

Ruotsidemokraatit nousi mielipidemittauksissa Ruotsin suosituimmaksi puolueeksi

Puoluetta kannattaa tuoreen mittauksen mukaan 24 prosenttia ruotsalaisista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle