Uusimmat artikkelit
Kuinka paljon maailmassa on syötäviä hyönteisiä? Entä kuinka monet niitä syövät? Testaa tietosi hyönteisruuasta!
Miltä maistuisi toukkapyörykkä?
Mitä lautasillamme on nyt – entä tulevaisuudessa? Viiden visan paketti
Testaa tietojasi ruoantuotannosta ja sen tulevaisuudesta.
Hyönteisten suosio hiipui ruokapöydässä – kasvattaja uskoo suunnan vielä kääntyvän
Hyönteisten kysyntä on vähentynyt Suomessa, mutta vienti vetää edelleen. Esimerkiksi jauhomadot viedään käsistä.

Lämmin kesäsää on linnuille suotuisa: hyönteisiä riittää ravinnoksi ja linnut pysyvät lämpiminä
Lintujen pesinnän onnistumisesta tarkan tiedon saa loppukesästä.
Suomalainen ei ole vielä valmis sirkansyöjäksi – hype hyytyi kolmessa vuodessa
Hyönteistuotannolle ei ole löytynyt uutta potkua edes ilmastoahdistuksesta.

Sirkkoja lautaselle! Hyönteisruoka maistui porilaiskoululaisille: "Mitä jos ne onkin elossa"
Sirkkamakaronilaatikon maistaminen aiheutti monenlaisia ilmeitä Porissa. Kokeilulla halutaan opettaa ruuan kestävästä kehityksestä.
Porilaisille koululaisille hyönteisruokaa
Tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja hyönteisruokia kohtaan.

Valkosipulisirkat tulevat kauppoihin – Valmistaja: Sopivat salaattiin tai kaverin yllättämiseen, sirkkabuumi muuten hyytynyt
Kotisirkat tulevat suomalaisilta tuottajilta. Mielenkiinto sirkkatuotteisiin on vähentynyt alkuhuuman jälkeen.

Grubs, pollen to create new buzz in beekeeping business
On the heels of crunchy insect bread made from crickets, beekeepers in Finland are now looking to sweeten their margins with grubs and pollen.

Hyönteisruoka ilmestyi kauppoihin mutta suomalaiset pärjäisivät toistaiseksi ilmankin, sanoo biologi – "Hyönteiset ovat herkkua, kun ne on survottu chili-suklaakastikkeeseen"
Biologin mukaan hyönteisten syömistä kannattaisi lisätä siellä, missä niitä on ennenkin syöty. Harva osaa valmistaa hyönteisistä mitään.

Fazer alkoi valmistaa sirkkasämpylöitä Lappeenrannassa
Sirkkasämpylät kulkeutuvat Lappeenrannasta kauppojen hyllyille ympäri Suomen.
Kurikkalainen maanviljelijä Panu vaihtoi possut sirkkoihin – napostelee nykyään omia sirkkoja sohvalla
Kurkulla saa Suomen parhaat sirkat.
Eettinen proteiinipommi – ja kolme muuta syytä syödä hyönteisiä
100 vuotta sitten rapuja ei pidetty ihmisravintona.

Tongi toukat jauhopurkista pastakastikkeen höysteeksi – Näin pääset hyönteisten kotikasvatukseen kiinni
Hyönteisravintoa harrastava Samuli Helavuo haluaa kuoriaisten munivan leseisiinsä.

Crickets swarm onto Finland's restaurant plates
Following a new interpretation of EU guidelines last year, foodies with a craving for crickets are in luck as cricket farms are popping up in Finland.

Maajussin kiusankappaleesta leivotaan rahasampoa – ruokahyönteisistä etsitään uutta suuntaa maatilojen tuotantoon
Kotimaiselle ruokahyönteistuotannolle on nyt hurja kysyntä. Maatiloilta voisi löytyä ilmaista rehua sirkoille ja toukille.
Strömsö-kokki Paul Svensson lopettaa 11 vuoden jälkeen
Paul paljastaa, mikä ei mennyt niin kuin Strömsössä.

Ravintola tekee hampurilaisia mehiläisen toukista – Ylen testiryhmä kokeili hyönteisruokabuumin uusinta tuotetta
Keskisuomalaisia koirasmehiläisen toukkia viedään nyt kahteen jyväskyläläisravintolaan, lähiaikoina asiakkaita on tulossa myös pääkaupunkiseudun ja Tampereen ravintolamaailmasta.

Tiedätkö, mitä syömäsi sirkka on popsinut? Tutkijat etsivät sopivaa ravintoa ötököille
Hyönteisten kasvattaminen ihmisten ruuaksi vaatii rehulainsäädännön mukaista ruokaa. Sirkoille syötetään kokeeksi muun muassa pienpanimon mäskistä tehtyä rehua.

"Gold rush" for cricket snacks startup as Finland legalises edible insects
People have eaten bugs as a reliable source of protein for millennia — but not so much in the West. Now Finland has changed the law to allow insects to be sold as food.

Pieni pohjalaistehdas puskee nyt sirkkamysliä – myös iltavuoro piti ottaa käyttöön
Seinäjoen Foodwestilla valmistuu kotisirkoista tehty granola. Tuotteen valmistuttaja EntoCube Oy tähtää vielä loppuvuoden markkinoille sekä kotimaan jälkeen Eurooppaan – ja avaruuteen.

Ruokamarkkinoille rynnivät hyönteiset voivat olla vaarallista syötävää allergikoille
Hyönteisruoka saattaa aiheuttaa voimakkaitakin reaktioita henkilöille, jotka ovat allergisia esimerkiksi äyriäisille ja nilviäisille.

Hyönteisruoka-ala sai oman yhdistyksen
Maa- ja metsätalousministeriö päätti alkusyksystä sallia hyönteisten kasvatuksen ja myynnin ravinnoksi.

Lukiolaiset alkoivat kasvattaa sirkkoja ruoaksi – itse kasvatetut hyönteiset päätyvät pian lautaselle
Sirkkojen myynnistä saaduilla tuloilla on tarkoitus tukea erilaisia kestävän kehityksen hankkeita.

Syödäänkö jo joulupöydässä ”Pirkka-Sirkka”-hyönteisruokaa?
Suuret kaupparyhmittymät tähyävät uuteen ruokabisnekseen.

Yrittäjän riemu repesi, kun hyönteiset sallittiin ruuaksi Suomessa – pian syödään toukkanugetteja ja sirkkasnäksejä
Hyönteiskasvattamoja rakentava yrittäjä iloitsee siitä, että oma yritys pääsee nyt myös kotimaanmarkkinoille.

Insects and bugs approved for use as food products in Finland
Foodies with a penchant for exotic foods in Finland may have something to smile about. The Ministry of Agriculture and Forestry announced on Wednesday that the cultivation and sale of insects as food is now permitted.

Kotisirkat pomppivat Kurikassa jo kolmella tilalla – pohjalaiset pyrkivät hyönteistuotannon edelläkävijöiksi
Kurikassa on jo pieni hyönteistuotannon keskittymä. Kotisirkat sirisevät siellä jo kolmella tilalla. Yksi sirkkapopulaatio vietiin tällä viikolla Alajärvelle.
Maistuisiko torakka?
Torakat, sirkat ja jauhomadot ovat tulevaisuuden arkiruokaa.
Tutkija: Hyönteiset olisivat ekologinen vaihtoehto ihmisen ruokavalioon
Ruuan hinta maailmassa nousi viime vuoden lopulla uuteen ennätykseen. Hyönteiset voisivat korvata lihan ruokavaliossa, ehdottaa hollantilaisprofessori.