Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

kuvituskuva kanasta ja kalasta

Mitä lautasillamme on nyt – entä tulevaisuudessa? Viiden visan paketti

Testaa tietojasi ruoantuotannosta ja sen tulevaisuudesta.

Ruuaksi kasvatettuja hyönteisiä

Hyönteisten suosio hiipui ruokapöydässä – kasvattaja uskoo suunnan vielä kääntyvän

Hyönteisten kysyntä on vähentynyt Suomessa, mutta vienti vetää edelleen. Esimerkiksi jauhomadot viedään käsistä.

Riekko.

Lämmin kesäsää on linnuille suotuisa: hyönteisiä riittää ravinnoksi ja linnut pysyvät lämpiminä

Lintujen pesinnän onnistumisesta tarkan tiedon saa loppukesästä.

Paahdettu sirkka

Suomalainen ei ole vielä valmis sirkansyöjäksi – hype hyytyi kolmessa vuodessa

Hyönteistuotannolle ei ole löytynyt uutta potkua edes ilmastoahdistuksesta.

Koululaiset maistavat hyönteisruokaa Porissa.

Sirkkoja lautaselle! Hyönteisruoka maistui porilaiskoululaisille: "Mitä jos ne onkin elossa"

Sirkkamakaronilaatikon maistaminen aiheutti monenlaisia ilmeitä Porissa. Kokeilulla halutaan opettaa ruuan kestävästä kehityksestä.

Jauhomatoja kulhossa.

Porilaisille koululaisille hyönteisruokaa

Tavoitteena on vähentää ennakkoluuloja hyönteisruokia kohtaan.

Sirkkavalaisin, terraario, Ravintola Ultima.

Valkosipulisirkat tulevat kauppoihin – Valmistaja: Sopivat salaattiin tai kaverin yllättämiseen, sirkkabuumi muuten hyytynyt

Kotisirkat tulevat suomalaisilta tuottajilta. Mielenkiinto sirkkatuotteisiin on vähentynyt alkuhuuman jälkeen.

Mehiläisiä pesän lentoaukolla

Grubs, pollen to create new buzz in beekeeping business

On the heels of crunchy insect bread made from crickets, beekeepers in Finland are now looking to sweeten their margins with grubs and pollen.

Syötäviä sirkkoja

Hyönteisruoka ilmestyi kauppoihin mutta suomalaiset pärjäisivät toistaiseksi ilmankin, sanoo biologi – "Hyönteiset ovat herkkua, kun ne on survottu chili-suklaakastikkeeseen"

Biologin mukaan hyönteisten syömistä kannattaisi lisätä siellä, missä niitä on ennenkin syöty. Harva osaa valmistaa hyönteisistä mitään.

Fazerin leipomo Lappeenrannassa

Fazer alkoi valmistaa sirkkasämpylöitä Lappeenrannassa

Sirkkasämpylät kulkeutuvat Lappeenrannasta kauppojen hyllyille ympäri Suomen.

Hyönteisiä kulhoissa keittiössä.

Eettinen proteiinipommi – ja kolme muuta syytä syödä hyönteisiä

100 vuotta sitten rapuja ei pidetty ihmisravintona.

Ylen Aamu-tv: Hyönteisten kotikasvatus

Tongi toukat jauhopurkista pastakastikkeen höysteeksi – Näin pääset hyönteisten kotikasvatukseen kiinni

Hyönteisravintoa harrastava Samuli Helavuo haluaa kuoriaisten munivan leseisiinsä.

Syötäviä sirkkoja

Crickets swarm onto Finland's restaurant plates

Following a new interpretation of EU guidelines last year, foodies with a craving for crickets are in luck as cricket farms are popping up in Finland.

Sirkkoja

Maajussin kiusankappaleesta leivotaan rahasampoa – ruokahyönteisistä etsitään uutta suuntaa maatilojen tuotantoon

Kotimaiselle ruokahyönteistuotannolle on nyt hurja kysyntä. Maatiloilta voisi löytyä ilmaista rehua sirkoille ja toukille.

Paul Svensson.

Strömsö-kokki Paul Svensson lopettaa 11 vuoden jälkeen

Paul paljastaa, mikä ei mennyt niin kuin Strömsössä.

Kuhnureita mausteseoksessa.

Ravintola tekee hampurilaisia mehiläisen toukista – Ylen testiryhmä kokeili hyönteisruokabuumin uusinta tuotetta

Keskisuomalaisia koirasmehiläisen toukkia viedään nyt kahteen jyväskyläläisravintolaan, lähiaikoina asiakkaita on tulossa myös pääkaupunkiseudun ja Tampereen ravintolamaailmasta.

Kenttäsirkka

Tiedätkö, mitä syömäsi sirkka on popsinut? Tutkijat etsivät sopivaa ravintoa ötököille

Hyönteisten kasvattaminen ihmisten ruuaksi vaatii rehulainsäädännön mukaista ruokaa. Sirkoille syötetään kokeeksi muun muassa pienpanimon mäskistä tehtyä rehua.

Uutisvideot: "Gold rush" for cricket snacks startup as Finland legalises edible insects

"Gold rush" for cricket snacks startup as Finland legalises edible insects

People have eaten bugs as a reliable source of protein for millennia — but not so much in the West. Now Finland has changed the law to allow insects to be sold as food.

Foodwest Sirkkamysli_3.jpg

Pieni pohjalaistehdas puskee nyt sirkkamysliä – myös iltavuoro piti ottaa käyttöön

Seinäjoen Foodwestilla valmistuu kotisirkoista tehty granola. Tuotteen valmistuttaja EntoCube Oy tähtää vielä loppuvuoden markkinoille sekä kotimaan jälkeen Eurooppaan – ja avaruuteen.

Hyönteisruoka-annos.

Ruokamarkkinoille rynnivät hyönteiset voivat olla vaarallista syötävää allergikoille

Hyönteisruoka saattaa aiheuttaa voimakkaitakin reaktioita henkilöille, jotka ovat allergisia esimerkiksi äyriäisille ja nilviäisille.

Öljyssä keitettyjä heinäsirkkoja lautasella.

Hyönteisruoka-ala sai oman yhdistyksen

Maa- ja metsätalousministeriö päätti alkusyksystä sallia hyönteisten kasvatuksen ja myynnin ravinnoksi.

Tapiolan sirkat

Lukiolaiset alkoivat kasvattaa sirkkoja ruoaksi – itse kasvatetut hyönteiset päätyvät pian lautaselle

Sirkkojen myynnistä saaduilla tuloilla on tarkoitus tukea erilaisia kestävän kehityksen hankkeita.

Hyönteisruoka

Syödäänkö jo joulupöydässä ”Pirkka-Sirkka”-hyönteisruokaa?

Suuret kaupparyhmittymät tähyävät uuteen ruokabisnekseen.

Jauhomatoja pannulla.

Yrittäjän riemu repesi, kun hyönteiset sallittiin ruuaksi Suomessa – pian syödään toukkanugetteja ja sirkkasnäksejä

Hyönteiskasvattamoja rakentava yrittäjä iloitsee siitä, että oma yritys pääsee nyt myös kotimaanmarkkinoille.

sirkkoja ja purkkeja

Insects and bugs approved for use as food products in Finland

Foodies with a penchant for exotic foods in Finland may have something to smile about. The Ministry of Agriculture and Forestry announced on Wednesday that the cultivation and sale of insects as food is now permitted.

Kotisirkka

Kotisirkat pomppivat Kurikassa jo kolmella tilalla – pohjalaiset pyrkivät hyönteistuotannon edelläkävijöiksi

Kurikassa on jo pieni hyönteistuotannon keskittymä. Kotisirkat sirisevät siellä jo kolmella tilalla. Yksi sirkkapopulaatio vietiin tällä viikolla Alajärvelle.

Nainen ojentaa kättään kohti kameraa, käden päällä on musta torakka.

Maistuisiko torakka?

Torakat, sirkat ja jauhomadot ovat tulevaisuuden arkiruokaa.