Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pekka Seppäsen kolumni: Hanki henkilökohtainen erityisavustaja

Personal shopper olisi loistava ajatus kaikilla elämänalueilla. Miltä kuulostaisi personal elintarvikkeidenostaja tai personal autonostaja, kysyy Seppänen

Kouvolan kaupunki kiistää virheet kaupunginjohtajan talokauppaa koskevassa päätöksenteossa – pyytää hallinto-oikeudelta valituksen hylkäämistä

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausunnon kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio teki asiasta kunnallisvalituksen viime kesänä.

Lapti maksaa Kuopion Maljalahden aallonmurtajalla olevasta tontista 900 000 euroa

Rakennusliike Lapti ja Kuopion kaupunki ovat neuvotelleet tonttikaupasta esisopimuksen.

Keskiviikko 1.9.2021 (tv)

EU ja Afganistan. Asuntokauppa. Suot. Jääkiekko. Sää.

Sokkotarjoukset ja "rakkauskirjeet" rantautuivat Suomenkin asuntokaupoille – listasimme viisi kuumilla asuntomarkkinoilla juuri nyt näkyvää ilmiötä

Asuntorahoittaja Hypon tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat nousevat nopeimmin yli kymmeneen vuoteen. Kovimman nousun odotetaan olevan ohi.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat etenkin pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat.

Hypon katsaus: Asuntojen hinnat nousevat Tampereella nopeimmin 10 vuoteen

Asuntokauppoja rahoittava Hypoteekkiyhdistys neuvoo selvittämään kiinnostavan kohteen tiedot vähintään yhtä suurella huolella kuin muinakin aikoina.

Lappeenrannan kaupunki myy neljä julkista rakennusta – kaupaksi on menossa esimerkiksi Joutsenon kierrätyskeskus

Lappeenrannan kaupunki on saamassa kaupaksi Repokiven ja Honkalahden päiväkodit, Hiidenmäen asuntolan sekä Joutsenon kierrätyskeskuksen.

Linna Golfin maakauppaan jälleen aikalisä Hämeenlinnassa

Linna Golf haluaa ostaa kaupungilta vuokraamansa maat noin miljoonalla eurolla ja rakentaa alueelle kymmeniä uusia asuntoja.

Ruotsalainen lyhentää asuntovelkaansa reilulla 300 eurolla kuukaudessa – taskuun jääneet rahat hän kuluttaa tai sijoittaa osakkeisiin

Arkea maailmalta: Tukholman asuntojen hinnoissa on koronan aikana lyöty ennätyksiä, mutta nyt raja näyttää tulleen vastaan, kirjoittaa Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Kirsi Heikel.

Talokauppa vilkastui Etelä-Savossa – lainhuudatuksissa jopa ruuhkaa

Koronaepidemian aikana kasvanut kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden kauppojen määrä on jopa ruuhkauttanut lainhuudatuksia ja asuntojen omistajarekisteröintiä.

Korona-aika sai monet muuttamaan isojen kaupunkien kehyskuntiin, mutta asuntojen hinnat kasvukeskuksissa ovat jatkaneet nousuaan

Kehyskuntiin muuttamista on ollut nähtävissä muun muassa Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa. Pandemian aikana säästettyjä rahoja on sijoitettu asuntomarkkinoille, kerrotaan Pellervon taloustutkimuksesta.

Nuorisosäätiön ex-pomo tuomittiin maksamaan miljoonien eurojen vahingonkorvaukset

Oikeus katsoi Perttu Nousiaisen aiheuttaneen Nuorisosäätiölle mittavia tappioita. Nousiainen ei osallistunut lainkaan asian käsittelyyn oikeudessa.

Sunnuntai 15.8.2021

Afganistan. Parisuhdeväkivalta. Asuntokaupat. Luottorekisteri. Sääennuste.

Asuntokauppojen määrä väheni vuosikausia Imatralla – tänä vuonna tapahtui selkeä käänne

OP-ryhmän mukaan myytyjen asuntojen määrä on Imatralla noussut kuluneen puolen vuoden aikana lähes 40 prosenttia viime vuoden vastaavaasta ajasta.

Pyhäniemen kartanon ostaja julki – uusi omistaja aikoo pitää ovet auki yleisölle

Ulosottoon päätyneen kartanon sai nettihuutokaupassa kiinteistösijoittaja Kari Helin. Hän haluaa vaalia historiallisia rakennuksia muun liiketoiminnan ohella.

Pyhäniemen kartano saatiin myytyä

Ostaja maksaa Hollolassa sijaitsevasta kiinteistöstä 620 000 euroa.

Suomalaisten asuntolainainnostus jatkuu, kesäkuussa asuntolainaa nostettiin 2,2 miljardilla eurolla

Asuntolainamäärät nousivat edelleen toukokuusta, jolloin lukema oli korkein sitten vuoden 2008. Myös mökkilainoja on nostettu lähes ennätyksellisen vilkkaasti.

Kasvukeskuksissa nostettu isompia lainoja asp-lainakaton korotuksen jälkeen – korotus hyödyttää eniten Turun ja Tampereen asuntokaupoilla

Vaikka keskimääräiset ASP-lainasummat ovat isoissa kaupungeissa nousseet, maksimilainan ottajien osuus on pienentynyt. Pankin mukaan asunnonostajat eivät ole vielä ehtineet reagoida uudistukseen, ja muutoksen vaikutukset nähdään paremmin muutaman kuukauden päästä.

Suur-Savon Osuuspankin näkymät valoisia – asuntokauppa vilkastunut ja rahoitusmarkkinat piristyneet

Osuuspankista kerrotaan, että kolmannesta korona-aallosta huolimatta asunto- ja mökkikauppa kävivät vauhdikkaasti alkuvuoden aikana.

Asunnot käyvät hyvin kaupaksi Lahdessa – kesäkuu oli erityisen vilkasta aikaa asuntomarkkinoilla

Asuntokaupan puolivuotiskatsaus kertoo, että vanhoille asunnoille löytyi uusia omistajia reilusti edellisvuotta enemmän.

Vuokramarkkinoiden odotetaan vilkastuvan loppukesästä – uusille opiskelijoille Jyväskylän vuokra-asuntojen ylitarjonta on hyvä uutinen

Tarjolla olevien vuokra-asuntojen määrä Jyväskylässä on vuodesta 2015 lähtien lähes kolminkertaistunut. Korkeakoulujen yhteishaun tulosten julkistuksen myötä asunnoista voi tulla vielä kilpailua, kun kaupunkiin saapuvat opiskelijat etsivät uusia koteja.

Lainaruuhkat koettelevat asunnonvaihtajien hermoja – pankki ajattaa Minna Maneliusta 500 kilometriä ympäri Suomen: "Missä työssä tällainen palvelu on mahdollista?"

Etenkin pääkaupunkiseudulla asuntolaina-asioiden ajanvaraus on sakannut pahasti. Osa pankkien asiakkaista on luopunut asunnonvaihtotoiveista, osa taas ajanut satoja kilometrejä ympäri Suomea vapaiden aikojen perässä.

Perinteiset yleiset asuntonäyttelyt kuolivat koronan myötä eivätkä ne enää samassa mitassa palaa

Jo ennen koronaa asunnonvälittäjät siirtyivät avoimista julkisista asuntonäytöistä yksityisiin näyttöihin. Korona lopetti julkiset näytöt kokonaan. Vaikka tautitilanne on helpottunut, vanhaan ei ole paluuta.

Asunnonostajat ja kiinteistövälittäjät raivoissaan: pankkien lainakäsittelyt pullonkaulana asuntokaupoissa – "Varmasti harmittaa, kun unelmien koti menee sivu suun"

Pankkien hidas toiminta jarruttaa asuntokauppoja. Osa pankeista on purkanut sumaa ylitöinä ja viikonlopputempauksin.

Tietojen pimitystä, asiakirjojen panttaamista – kiinteistönvälitysfirmat saaneet kymmeniä sanktioita viranomaiselta

Kuumana käyvän asuntokaupan seurauksena kohteiden hinta-arviot eivät myöskään aina vastaa todellisuutta.

Onko lainakaton kiristäminen turhaa? “Velkaongelmien syy on lähes poikkeuksetta muualla kuin asuntolainassa”

Lokakuusta alkaen asunnonostaja tarvitsee enemmän omaa rahaa – tai vakuuksia. OP:n Harri Nummelan mukaan tärkeintä on, ettei ensiasunnon osto vaikeudu.

Kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat Turussa toukokuussa puoli prosenttia – kauppojen määrä kasvoi tuntuvasti

Kiinteistönvälittäjien kautta Turussa tehtiin toukokuussa reilut 24 prosenttia viime vuotta enemmän asuntokauppoja.

Laura Hallamaan kolumni: Ei omaa tupaa, ei omaa lupaa – Kolmekymppisten asuntohaaveet karkaavat horisonttiin

Monet kolmekymppiset ovat nyt huolissaan siitä, voivatko he koskaan ostaa ensiasuntoa. Ja ihan syystä, sillä paitsi jääminen on tämän sukupolven elämää leimaava kirous, kirjoittaa Hallamaa.

Hämeenlinna otti aikalisän Linna Golfin maakauppaehdotukseen – reilun miljoonan euron kauppa uuden kaupunginhallituksen käsittelyyn elokuussa

Linna Golf haluaisi ostaa kaupungilta reilulla miljoonalla eurolla yli 90 hehtaaria maata, jolla se on nykyisin vuokralaisena. Tarkoituksena on myös rakentaa alueelle loma- ja vakituiseen asumiseen sopivia asuntoja.

Milloin korot nousevat, onko Helsingin asuntojen hinnoissa kupla? Kysyimme ekonomisteilta kuusi kysymystä asuntomarkkinoista

Asuntomarkkinat käyvät Suomessa kuumina, ja hintojen nousu on ollut vauhdikasta. Kysyimme katsauksensa julkaisseiden Nordean ja Danske Bankin ekonomisteilta, mitä asuntomarkkinoilla tapahtuu.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä haraa sairaalan maakauppoja vastaan – virkamiesjohdon mukaan järjestely olisi ristiriidassa voimaanpanolain kanssa

Lahti olisi valmis maksamaan keskussairaalan maa-alueesta runsaat 9 miljoonaa euroa. Yhtymähallitus pohtii asiaa maanantaina 21. kesäkuuta.

Asuntokauppa on vilkastunut Rovaniemellä – hintojen nousu kuitenkin vielä pientä

Pohjolan Osuuspankilla asuntokauppojen määrä on kasvanut koronan hiljentämästä viime vuodesta neljänneksellä. Rovaniemen Kiinteistömaailmalla toukokuu oli paras myyntikuukausi kahteen vuoteen.

Talokaupasta tuomittua entistä turkulaispoliisia epäillään virkarikoksesta

Syyttäjän mukaan poliisi on tehnyt tietohakuja useista henkilöistä ilman virkatehtäviin liittyvää perustetta.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat huhtikuussa

Vuodesta 2015 pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat nousseet noin 15 prosenttia ja muualla Suomessa laskeneet vajaat 10 prosenttia. Huhtikuussa asuntojen hinnat nousivat Suomen kaikilla suuralueilla.

Taloyhtiöillä vielä kaksi vuotta aikaa digiloikkaan: Kainuussa noin kymmenesosa on siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen rekisteriin

Siirron jälkeen osakkaat voivat hakea omistuksensa rekisteröintiä ja pääsevät eroon paperisista osakekirjoista. Sähköinen rekisteri helpottaa esimerkiksi asuntokauppaa.

Säästöpankkiryhmä varoittelee: Asunnon kovaan hintaan ostaneiden kannattaa varautua hinnantarkistukseen alaspäin

Suosituimmilla alueilla on yksittäisistä asunnoista saatettu hintakilpailujen jälkeen maksaa selvästi pyyntihintoja suurempia summia. Ostetun asunnon myyminen eteenpäin vähintään samaan hintaan ei kuitenkaan välttämättä heti onnistu.

Pohjois-Pohjanmaalla aniharva asunto-osakeyhtiö on siirtänyt osakeluettelonsa sähköiseen rekisteriin – helpottaa esimerkiksi asuntokauppaa

Siirtyminen sähköiseen järjestelmään on pakollista ja koskee kaiken kokoisia taloyhtiöitä. Tiedot tulee siirtää huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä.

Tampere myy palan kansallismaisemaa – Frenckellin tehdaskiinteistöön suunnitellaan hotelleja, ravintoloita, museota ja kylpylää

Tamperelaispoliitikot päättivät historiallisen teollisuusrakennuksen kaupasta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tammerkosken rannalla sijaitsevan kiinteistön kauppahinta on 14,3 miljoonaa euroa. Tampereen ensimmäinen tontti jää kaupungin omistukseen.

Lakimuutoksen piti helpottaa seurakuntien kiinteistökauppoja, mutta sen voimaantulo on auki – Jyväskylän seurakunnalla neliöitä on kymmenen Eduskuntatalon verran

Seurakunnan kiinteistöjen myyntiä hidastavat päätöksenteon mutkikkuus ja rakennusten suojelumääräykset. Jyväskylän seurakunta aloitti jo kymmenisen vuotta sitten mittavasta kiinteistömassastaan luopumisen. Kiinteistökauppoja on yritetty vauhdittaa kytkemällä suojeltujen rakennusten kanssa samaan kauppaan runsaasti rakennusoikeutta.

Yle sai haltuunsa kaupunginjohtajan viestin päättäjille – kirjoittaa, että muualla talokaupoissa "olisi otettu iloiten vastaan kaupunginjohtajan tällainen tarjous"

Kouvolan kaupunki päätti myydä kaupunginjohtaja Marita Toikalle talon. Yksi kaupunginhallituksen jäsenistä vaatii päätöksen kumoamista. Hänen mielestään kaupunginjohtaja yritti vaikuttaa asian ratkaisuun.

Millä keinoin poliitikot voisivat suitsia kuumentunutta asuntokauppaa? Kysyimme asiaa Pirkanmaan kansanedustajilta

Asuntokaupan kiihtyminen jakaa Pirkanmaan poliitikkoja. Ylen kyselyyn vastanneista kansanedustajista puolet korjaisi kauppaa ja omistusta sääteleviä lakeja, puolet ei – eikä raja kulje puolueittain. Ehdotuksia löytyi kaavoista aina yhtiölainoihin asti.

Asuntolainoja otetaan entistä enemmän yksin

Merkittävä osa yhden hengen asuntolainoista otetaan ensiasuntoa varten. Taustalla on yksin asumisen yleistyminen.

Seurakunta sai yli miljoonan euron tarjouksen Karhulan torilla sijaitsevasta kerrostalosta

Kotka-Kymin seurakunta katsoo, ettei sillä ole nyt tarvetta vuokra-asuntojen omistamiseen. Kerrostalon myynnistä päättää kirkkovaltuusto.

Tervolan tonttikauppakiista johti kahden kunnanhallituksen jäsenen eropyyntöön

Keskustan valtuutetut Hannu Vuokila ja Juha Laine kertovat jättäneensä eropyynnön kunnanhallitukselle.

Kaupunginjohtaja teki tarjouksen talosta ja lähetti postia päättäjille – nyt talokaupoista on tekeillä tutkintapyyntö poliisille

Kouvolan kaupunki päätti myydä kaupunginjohtaja Marita Toikalle talon. Päätöksestä on nyt syntynyt kiistaa päättäjien kesken. Yksi kaupunginhallituksen jäsenistä on ilmoittanut tekevänsä asiasta oikaisuvaatimuksen ja tutkintapyynnön poliisille.

Vaaran Palkki Oy:n tonttikaupasta tehty oikaisuvaatimus hylättiin Tervolassa

Kunta on päättänyt myydä yritykselle vuokratun maa-alueen vajaalla 40 000 eurolla.

Pohjois-Karjalan asuntomarkkinat vilkastuneet koronaa edeltävälle tasolle – väljempi asuminen nyt kysyttyä

Alkuvuonna maakunnassa myytiin 20 prosenttia enemmän asuntoja kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Kaupunginjohtaja Marita Toikan talokaupat saivat sinetin Kouvolassa – kaupunki luopuu kahdesta historiallisesta kiinteistöstä

Kouvolan kaupunginhallitus hyväksyi Kasarminmäellä sijaitsevien rakennusten myynnin tiistaina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle