Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Retkeilijöiden olosuhteet paranevat Kuhmossa: Metsähallituksella useita korjauskohteita

Metsähallituksella on tulevana kesänä monta kunnostuskohdetta Kuhmossa. Korjausvelkaa pienennetään ministeriöiden lisärahoituksen avulla.

Ystävyyden puisto laajenee miltei Kuhmon taajamaan saakka

Monille tuttu Harakkasaari on yksi Ystävyyden puistoon liitettävistä alueista.

Muovijätteestä syntyvä Plastic Mama saarnaa paremman maailman puolesta

Koululaisten keräämästä muovijätteestä syntyy jättihame.

Nyt riittää kakkahanhet! Helsinkiläisvaltuutetut haluavat valkoposkihanhien kannan kuriin

Keväisen koirankakkateeman rinnalle on noussut pääkaupungissa toinen kestoaihe: valkoposkihanhien jätökset puistoissa. Kokoomuksen valtuutettu Fatbardhe Hetemaj ja 41 muuta valtuutettua on ehdottanut, että valkoposkihanhien levittäytymistä Helsingin puistoihin pitäisi rajoittaa esimerkiksi rei'ittämällä munia. Hanke tyssäsi kuitenkin EU-direktiiviin.

Miten olisi vappuinen veneretki Helsingin lähisaareen

Vappupäivänä pääsee venekyydillä jo puoleen tusinaan saareen ja vesireittiliikenne useisiin saariin starttaa tulevana viikonloppuna.

A-studiolle tehty laskelma: Teollisuuden päästöt voisivat pilata tuhansia järviä

Talvivaara on vesistöjen pilaaja numero yksi. Mutta Talvivaaran lisäksi vesiä sotkee muukin teollisuus. A-studiolle tehtyjen laskelmien mukaan kakkoseksi kiipi metallitehdas Norilsk Nickel Harjavallasta. / Juttuun on lisätty oikaisu 27.10.

Ämpärin kansi avittaa Itämeren havainnoinnissa

Suomen ympäristökeskus kannustaa kansalaisia levähavaintojen tekemiseen. Levävahti-sovelluksen voi ladata joko oman älypuhelimeen tai tablettitietokoneeseen. Tuloksia käytetään viranomaistietojen täydentämiseen.

Kioto oli pettymys sekä teollisuudelle että nuorelle ympäristöaktivistille

Teollisuutta harmitti, että päästövähennys ei koskenut kaikkia keskeisiä maita. Maan ystävä oli pettynyt lepsuihin päästövähennystavoitteisiin. Kioton ilmastosopimuksen ensimmäinen velvoitekausi päättyy tämän vuoden lopussa. Viralliset tilastot toteutuneista päästövähennyksistä on luvassa vasta muutaman vuoden kuluttua.

Urban bees swarm into Helsinki

Helsinki is abuzz with a hot environmental trend -- urban beekeeping. Like many other cities across the world, the Finnish capital is now on a mission to save the fuzzy pollinators.

Sirokatkarapu rantautui Helsinkiin

Helsingin rantavesistä on löydetty uusi vieraslaji, sirokatkarapu. Kolme katkarapuyksilöä pyydystettiin syyskuun lopulla Harakan saaren rantavedestä.

Keljonlahden voimalan tierakennus aloitettu

Keljonlahden lämmitysvoimalaitokselle johtavan Keljonrannantien rakentaminen on aloitettu. Kadunrakennustyöt kestävät läpi kesän ja katu saadaan käyttöön loppusyksystä. Keljonrannantie on suunniteltu erityisesti voimalaitokselle kulkevaa raskasta liikennettä varten.

Valkoposkihanhet voivat paksusti Helsingissä

Valkoposkihanhien määrä jatkaa kasvuaan pääkaupunkiseudulla. Yksi suurimmista hanhien keskittymistä on Harakan saari Kaivopuiston edustalla. Arvion mukaan siellä asuu 150 - 200 hanhipariskuntaa.

Uusia veneiden talvisäilytyspaikkoja Jyväskylään

Jyväskylään on valmistunut kaksisataa uutta veneiden talvisäilytyspaikkaa. Keljonlahden Harakkasaaren talvisäilytysalue on tarkoitettu ensisijaisesti kaupungin venepaikkavuokralaisten käyttöön.

Harakan taiteilijat vaativat työtilojensa säilyttämistä

Harakan saaren taiteilijat vastustavat Helsingin kaupungin suunnitelmia lakkauttaa saaren taiteilijatalo. Taiteilijat ovat luovuttaneet kaupunginjohtaja Jussi Pajuselle vetoomuksen, jossa vaativat talon toiminnan jatkamista.

Harakan saaren taiteilijatalossa tulipalo

Pelastuslaitos sai nopeasti sammutettua puutyöverstaasta alkaneen tulipalon Harakan saaren taiteilijatalossa Helsingin edustalla. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Lontoosta talonmieheksi Harakka-saareen

Saara Metsämäki muutti brittimiehensä Edward Bradshawn ja Lily-tyttären kanssa Lontoosta Kaivopuiston edustalla sijaitsevaan saareen jatkamaan isänsä työtä talonmiehenä.

Harakan taiteilijayhteisö ei sulata sulkemissuunnitelmaa

Helsingin raju kiinteistöjen karsimissuunnitelma on laittamassa lapun luukulle Harakan saaren taiteilijatalossa. Saaren taiteilijoiden mielestä säästyvä summa olisi pelkkä hiekanjyvänen verrattuna esimerkiksi Helsingin World Design Capital 2012 -hankkeen miljooniin.

Harakan taiteilijat kummastelevat lakkautusaikeita

Helsingin 80 kiinteistön karsintasuunnitelmassa on mukana myös kaupungin edustalla sijaitseva Harakan saari. Kaupunki haluaa luopua taiteilijoiden käytössä olevista saaren kiinteistön tiloista vedoten niiden kalliisiin kustannuksiin.

Koru saa siivet

Lahtelainen muotoilija Heli Kauhanen haluaa suunnitella yksilöllisiä ja uniikkeja koruja, jotka kertovat käyttäjästään. Ilma, tuuli, pilvet ja siivet ovat olleet läheisiä aiheita taiteilijalle nyt muutaman vuoden.

Helsinki vie kaupunkilaisia ulkoilusaariin

Helsinki yrittää lisätä ulkoilusaarten käyttöä. Kaupunin liikuntaviraston merellinen osasto järjestää tänään Vesiliikennepäivän, jonka tarkoituksena on tutustuttaa kaupunkilaisia ulkoilusaariin.

Harakan luontokeskus täyttää pyöreitä vuosia

Helsingissä Kaivopuiston edustalla sijaitseva Harakan saari on toiminut luontokeskuksena jo 20 vuotta. Saari siirty kaupungille puolustusvoimilta.