Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rullalautailija seisoo skeittilaudan päällä savonlinnalaisessa parkkihallissa.

"Ei mulla odotukset ole kovin korkealla", sanoo Joona Immonen Savonlinnan skeittihallista – nuorisovaltuusto on ajanut hallia tuloksetta jo vuosia

Ensi vuoden lopulla tyhjilleen jäävää paloasemaa on kaavailtu monitoimihalliksi. Jos sen rahoitus järjestyy, saattaa myös nuorten pitkäaikainen toive skeittihallista toteutua.

Odotettu skeittipuisto täyttää harrastajien toiveet Vaasassa

Skeittipuistot ovat harrastajien toiveiden täyttymys, vaikka niiden rakentamisessa ollaan jälkijunassa: "Vaasan kokoisessa kaupungissa pitäisi olla kolme tällaista"

Vaasan uusi betoninen skeittipuisto oli avajaispäivänä täynnä innokkaita harrastajia. Seinäjoen skeittipuisto aukeaa lähiviikkoina. Harrastuspaikoille on kova kysyntä, kun skeittaajien määrä kasvaa ja välineet monipuolistuvat.

Ruu Ahlstedt skeittaa kaaressa vaneri seinien ympäröimänä. Seinillä on isoja valokuvia skeittihallin rakennusvaiheista.

Finland's first skateboarding high school opens in Tampere

Getting involved in the sport doesn't necessarily mean having to be an excellent skater, according to the coaches of the new programme in Tampere.

Lizzier Armanto, 4.8.2021

Olympialaisten tuomarilinja ei sopinut Suomen mitalitoivolle – Ylen asiantuntija avaa, miksi teinit pyyhälsivät voimalla Lizzie Armannon ohi

Lizzie Armannolle ladattiin Suomessa suuria menetystoiveita, mutta ne eivät täyttyneet. Armanto jäi ulos kahdeksan parhaan finaalista. Selvitämme tässä jutussa, miksi näin kävi.

Lizzie Armanto naisten parkin karsinnassa.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto karsiutui – kertoi karmean loukkaantumisensa pitkäkestoisista vaikutuksista: "Skeittaaminen on vaarallista"

Suomea edustanut Lizzie Armanto jäi skeittauksen karsinnassa kahdeksan parhaan ulkopuolelle. Armanto kertoi, että oli silti tyytyväinen suoritukseensa.

Lizzie Armanto ilmassa skeittauksen parkin harjoituksissa.

Katso keskiviikon olympiaohjelma ja tv-lähetykset

Keskiviikkona Tokion olympialaisissa kilpailee yhdeksän suomalaista. Aamuyöllä jännitystä tarjoavat muun muassa golfnaiset ja skeittaajatähti Lizzie Armanto.

Rullalautailija Sky Brown 9-vuotiaana.

Teinitähti aikoo saavuttaa ensimmäisen olympiamitalinsa jo 13-vuotiaana – edes kallomurtuma ei hetkauttanut skeittauksen ihmelasta

Somehitti Sky Brown on muun muassa Suomen Lizzie Armannon merkittävimpiä kilpakumppaneja taistelussa skeittikullasta.

Lizzie Armanto on naisten skeittauksen tienraivaaja.

Tony Hawk kertoo Yle Urheilulle, miksi Lizzie Armannon tarina on olympialaisten hienoimpia – “Jos ihmiset tietäisivät, mistä hän on selvinnyt”

Lizzie Armanto on paljon muutakin kuin Suomen olympiatoivo. Amerikansuomalainen on lajinsa tienraivaaja, joka onnistui uhmaamaan todennäköisyyksiä myös matkalla Tokioon.

Tony Hawk poserar med svart bakgrund.

Skeittaajalegenda Tony Hawk arvioi Tokion kultasuosikit – mainitsi Suomen Lizzie Armannon nimen

Maailman tunnetuin rullalautailija Tony Hawk on Tokiossa paikalla seuraamassa lajinsa ensiesiintymistä olympialaisissa. Legendaarinen skeittaaja uskoo, että Lizzie Armanto yltää mitaleille.

Koripallorobotti.

Olympiakoripallon huippuottelun puoliajalla kentällä nähtiin ylivoimainen heittokone – olisiko CUE-robotti voinut pelastaa Yhdysvallat?

Sunnuntai-iltana Ranska katkaisi Yhdysvaltojen 25 ottelua olympialaisissa kestäneen voittoputken. Puoliajalla kentälle päästettiin ihmismäinen robotti, joka upotti pallon helposti sisään puolesta kentästä.

13-vuotias Momiji Nishiya reilaa Tokion olympialaisten street-kilpailussa.

Olympiakultaa vain 13-vuotiaana! Nuoret skeittarit hurmasivat Tokion historiallisessa kisassa – "Skeittaus kuuluu kaikille"

Naisskeittarit pääsevät ennennäkemättömään valokeilaan Tokion olympialaisissa. Streetissä voittajaksi nousi vain 13-vuotias Momiji Nishiya, joka toivoo yhä useamman tytön kokeilevan lajia.

Skeittaus: Miesten streetin mitalistien parhaat temput

Nämä pysäytyskuvat ja hidastukset paljastavat uusien olympiatähtien huimat taidot – pilkoimme skeittauksen silmiä hivelevät temput osiin

Miesten streetin kärkikolmikko Horigome, Hoefler ja Eaton latasivat skeittauksen finaalissa taululle liudan järisyttäviä temppuja. Yle Urheilu purki mitalistien kolme parasta temppua osiin.

Nyjah Huston.

Tokion uutuuslajin kultasuosikki eli lapsuutensa eristyksissä ja elämä valui sivuraiteille – yksi voitto muutti perheen suunnan: "Pelasti henkemme"

Tokion olympialaisten kultasuosikki Nyjah Huston sai rastafarilaisen kasvatuksen. Hän ei pidä nykyisin yhteyttä kontrolloivaan isäänsä.

Jarkko Poropudas

Priden kampanjan kasvo skeittari Jarkko Poropudas arvostaa nuorten asennetta, jossa homotteluun puututaan: "Nyt mennään hienoon suuntaan"

Lapissa varttuneen rullalautailijan elämän yksi pelottavimmista, mutta lopulta parhaista teoista oli kertoa omasta homoseksuaalisuudesta julkisesti. Tänä kesänä hän uskalsi mennä asian kanssa jo Helsingin paraatipaikalle.

Mira Potkonen kuvassa.

Mira Potkonen Tokion olympiajoukkueeseen – yleisurheilijat ja uimarit valitaan maanantaina

Suomen Tokion olympiakisojen joukkueeseen on valittu tänään seitsemän urheilijaa. Joukkueen koko on nyt 34 urheilijaa.

Rullalautailija Lizzie Armanto

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

Lizzie Armanto sijoittui tällä viikolla sulkeutuneessa olympiarankingissa viidenneksi.

Elmo Kaikkonen skeittaa Rovaniemellä Antinpuistossa

Rovaniemen skeittareilta vietiin harjoittelupaikka – kaupunki on luvannut uuden paikan Antinpuiston tilalle

Rovaniemeläiset skeittarit ovat vedonneet kaupunkiin, että he saisivat pitää 'epävirallisen' skeittipaikkansa Antinpuistossa, sillä Rovaniemen 'virallinen' skeittipuisto Ounasvaaralla on ruuhkainen.

Skeitin SM, toukokuu 2021.

Hengästyttävää temppujen ilotulitusta ja villejä voitonjuhlia – katso näyttävät kuvat ja videot skeittauksen SM-kisoista

Rullalautailun eli skeittauksen SM-mitalit ratkottiin kuluvana viikonloppuna Tampereella. Mukana nähtiin niin lajin vanhoja konkareita kuin tulevaisuuden tähtiä.

Matias Haataja skuuttaamassa Kajaanin skeittiparkissa.

Skuuttaajat ja skeittaajat rullaavat sovussa Kajaanissa – lämmin sää toi skeittiparkkiin vilskettä

Kesäsää on saanut skuuttaajat ja skeittaajat skeittiparkkiin. Vaikka eri ikäistä ja kokoista väkeä on paikalla paljon, niin harrastaminen sujuu mutkattomasti. Skeittiparkissa nuori polvi skuuttaa ja hieman vanhemmat skeittaavat.

armanto skeittaa giffissä

Suomen olympiatoivo on toipunut vaikeasta vammasta – huippuskeittari Lizzie Armannolla ennätystähtäin Tokioon

Lizzie Armanto on potenut reisiluun murtumaa viisi kuukautta kotonaan Long Beachissa, Kaliforniassa. Suomalais-amerikkalainen on edelleen Suomen kirkkain mitalitoivo Tokion olympialaisissa.

Joukko basralaisia alkoi skeitata

Tässä ovat Irakin Basran kenties ensimmäiset skeittaajat – Mustafa Ibrahim kavereineen torjuu pandemia-ahdistusta rullalautailulla, mutta osa kaupunkilaisista paheksuu

Mitä voi tehdä, kun koronarajoitukset sulkevat paikkoja? Eteläirakilaiset kaverukset alkoivat katsella skeittivideoita ja siitä se lähti.

Skeittaus

Jyväskylässä skeittihallille löytyi vihdoin uudet tilat

Skeittihallille on etsitty uusia tiloja keväästä 2019 alkaen.

SKEITTI vai   SKUUTTI ft. Lizzie Armanto, Helmeri Pirinen ja Rambo Staffi

Katso uusin Yle Mix: Huippuskeittaaja Lizzie Armanto ja ammattiskuuttaaja Helmeri Pirinen haastattelussa

Entä mitä temppuja lautailevat lapset haluavat seuraavana ottaa haltuun?

Streetin hallitseva Suomen mestari ja Suomen skeittimaajoukkueen jäsen Onni Saltevo testaa parkkihalliin rakennettua skeittiparkkia.

Skeittaajille kaivattua sisätilaa yllättävästä paikasta – kauppakeskus Redin parkkihallissa rullalautaillaan ja skuutataan pian vuoropäivin

Kauppakeskusjohtajan mukaan parkkiluolan peränurkka on ollut syrjäinen ja sopii skeittiparkiksi hyvin.

Skeittaaja Heini Luotola rakentamassa Mikkelin Rokkalassa sijaitsevaa skeittipuistoa

Mikkelin skeittipuistoa rakennetaan harrastajaporukalla – puskaradio houkuttelee jopa suomenmestarin paikalle töihin

Mikkelin Rokkalassa on kehitetty omaehtoisesti skeittihallia ja -puistoa vuosia.

Sky Brown

Brittien 11-vuotias skeittisensaatio Sky Brown oli hurjassa onnettomuudessa – "Aion tehdä vieläkin kovemmin töitä"

Brown tähtää vuodella siirtyneisiin Tokion olympialaisiin, jossa rullalautailu on ensi kertaa mukana.

Skeittirampilla.

Jyväskylän kaupunki etsii edelleen skeittaukseen sopivaa talviharrastustilaa

Rullalautailijat ovat olleet kuluneen talven ilman harrastustilaa, sillä edellinen skeittauksen talviharrastuspaikka, Salmirannan skeittihalli, jouduttiin turvallisuussyistä sulkemaan keväällä 2019.

Lahden pumptrackin eli temppuradan havainnekuva

Nuorten uusi temppurata nousee parissa viikossa Lahteen

Skuuttaajat, skeittaajat ja pyöräilijät pääsevät pumptrack-radalle syyskuun lopulla.

Lizzie Armanto

Suomen olympiakultatoivo Lizzie Armanto pronssille X Gamesissa

Lizzie Armanto niitti menestystä korkealle arvostetusta X Gamesista.

Skeittaaja Lizzie Armanto lautansa kanssa puistossa

Suomen olympiakultatoivo suunnittelee kasvimaata Kaliforniassa – skeittari Lizzie Armanto on rämäpää, mutta myös herkkä luonnonlapsi

Tokion kesäolympialaisissa 2020 Suomea edustava Armanto rauhoittuu luonnossa. Hän pitää sitä hyvänä vastapainona urbaanille lajille.

Rullalautailua.

Rullalautoja vastustettiin 40 vuotta sitten samoin perustein kuin sähköpotkulautoja nyt – ”Puhdasta hullutusta”, sanoi poliisi aikoinaan

Lehdet kirjoittivat, Yleisradiokin raportoi ja kansa paheksui, kun skeittilaudat Suomeen tulivat. Rullalautailu oli silloin kiellettyä.

Lizzie Armanto

Suomea edustava huippuskeittari Lizzie Armanto onnistui erinomaisesti – sai tärkeitä pisteitä olympiakarsinnassa

Toinen sija ammattilaiskiertueen kisassa toi Lizzie Armantolle Tokion rankingpisteitä.

Lizzie Armanto

Suomen olympiatoivo Armanto skeittasi rankingkisan finaaliin, Tonteri jäi karsintaan

Lizzie Armanto lautaili Long Beachilla kahdeksan parhaan joukkoon.

Roope Tonteri

Rullalautailijana Tokion olympialaisiin tähtäävällä Roope Tonterilla on kisatavoite jo selvillä: ”Jos yksikin juniori alkaisi skeittaamaan sen ansiosta, se olisi voitettu kisa”

Lumilautailun kolminkertainen maailmanmestari Roope Tonteri myöntää, että ensimmäisessä karsinnassa kisakunto on vielä hakusessa.

Poikia potkulautojen kanssa skeittiparkissa.

Heinävedellä ja Rantasalmella nuoret pistivät kapuloita rattaisiin, jotta pikkukuntiin saatiin skeittiparkit

Rantasalmella nuoret tekivät kuntapäättäjille videon, jossa perusteltiin puiston tarpeellisuutta.

Kuopion rullalautailijoiden puheenjohtaja Antti Lampinen.

Skeittaajat toivovat pikaisesti uutta skeittiparkkia Lippumäkeen: "Kuopio on jäljessä muista"

Uuden skeittiparkin rakentamisen piti alkaa tänä keväänä, mutta kaupunki päätti lykätä hanketta.

Temppupotkulautoja.

Uutta Lahden skuuttaajille: kaupunki aikoo rakentaa pumptrackin – tästä on kyse

Kaupunki suunnittelee skuuttien, skeittien ja pyörien temppurataa keskustaan.

Lizzie Armanto

Suomen olympiamitalitoivo skeittasi ykkössijalle ja teki ennätyksen arvostetussa kilpailussa Kaliforniassa

Skeittaus on ensimmäistä kertaa mukana olympialajina Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

Läheltä

Kontulan Kelkkapuistoon kansainväliset mitat täyttävä skeittipuisto

Itä-Helsingin skeittarien harrastusmahdollisuudet paranevat, kun Kontulan asfalttipintainen skeittipuisto uusitaan täysin.

Läheltä

Skeittauksen SM-kisoista menestystä Keski-Suomeen

Tampereella viikonloppuna järjestettyihin SM-kisoihin osallistui noin sata rullalautailijaa.

Mies skeittaa

Huhu kiertää Kuopiossa: rullalautailijat pelkäävät jäävänsä ilman skeittipuistoa ensi kesänä – kaupunki kiistää

Kuopiolaiset rullalautailijat keräävät nimiä adressiin Lippumäen lykkääntyneen hankkeen toteutumiseksi.

 Lizzie Armanto pitelee rullalautaa käsissään.

Rullalautailumaajoukkue houkutteli lajin huippunimen Suomen riveihin – tavoitteena paikka Tokion olympialaisiin

Skeittaus on ensimmäistä kertaa mukana olympiakilpalajina Tokion vuoden 2020 olympialaisissa.

skeittilauta, skeittaaminen

Heinävedellä skeittaajat ja scuuttaajat saavat oman skeittiparkin

Muutamat harrastajat ovat tehneet piirustuksia tarvittavista rampeista.

skeittilauta, skeittaaminen

Varkauteen rakennetaan skeittipuistoa

Skeittipuiston on määrä valmistua joulukuussa.

Samuli Heino istuu Espoon Leppävaaran skeittiparkissa.

Ennen skeittareita vihasivat kaikki – nyt heitä pyydetään apuun, kun halutaan saada puliukot pois puistoista

40 vuodessa skeittarit muuttuivat katujen kapinallisista hyväntekijöiksi

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle