Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Raija Pelli kirjansa Harhaanjohtajat kanssa.

Isä herätti toimittaja-kirjailija Raija Pellin kiinnostuksen kirjallisuuteen, mytologiaan ja luontoon: ”Elin lapsena sanojen maailmassa”

Toimittaja Raija Pelli loi pitkän uran televisiossa rikoksia käsittelevän Poliisi-tv:n keulakuvana ja tuottajana. Harva tietää, että alunperin hän opiskeli kirjallisuutta ja haaveili kulttuuritoimittajan ammatista.

Tomi Einonen

Tomi Einonen valittiin MTV Uutisten uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi

MTV Uutisten päätoimittajaksi siirtyvä Tomi Einonen on työskennellyt MTV:n uutistoiminnassa lähes 20 vuotta.

Valvontakamerakuvaa Kotkan Prisman kultasepänliikkeen ryöstöstä

Poliisi jahtaa 200 000 euron kultavarasta – yleisö kuittailee valvontakameran kuville: Kuin 90-luvun Poliisi-TV:stä

Kultaliikkeen tyhjentänyt varas tallentui valvontakameralle, mutta sosiaalisessa mediassa on ihmetelty kuvien surkeaa laatua. Poliisin mukaan liikkeiden käyttämien valvontakameroiden tasossa on valtavia eroja.

Raija Pelli

Poliisi-tv:n äiti saa yhä puheluita pelokkailta naisilta – "Annan neuvoni jos pystyn"

Poliisi-tv oli jotain täysin uutta, kun sitä esitettiin ensimmäisen kerran Ylellä vuonna 1989. Viimeisen kerran yleisövihjeitä kyseltiin vuonna 2013. Ohjelmalle kasvot antanut Raija Pelli ei näe syytä, miksi ohjelma ei voisi jatkua yhä. Vaikka aika on muuttunut, on ihmisellä edelleen rikollinen mieli.

Poliisi-tv Extra -ohjelman logo.

Rikollisuus rehottaa Aurinkorannikon suljetuissa kabineteissa

Poliisi-tv:n raportti Aurinkorannikolta 2007.

Poliisi-rintamerkki poliisin asussa ja @SuomenPoliisi-tunnus paperilapussa.

Nettipoliisi perättömästä somekirjoittelusta: "Poliisi-tv:ssä on käsitelty asiaa vuonna 2008, eikä tilanne ole sen suhteen muuttunut"

Viimeisimpänä sosiaalisessa mediassa suuren huomion sai tapaus, joka perustui kajaanilaismiehen kertomukseen, jossa hän kertoi joutuneensa neljän ulkomaalaismiehen pahoinpitelemäksi. Perättömän rikosilmoituksen tekeminen ei ole laissa kiellettyä.

EU.n lipun tähtiä, taustalla kartta

Schengen-sopimuksen tavoitteena oli turvallinen ja vapaasti liikkuva Eurooppa

Schengen-sopimus poisti rajatarkastukset vaiheittain

Antti Hanhivaara Poliisi-tv:n arkistokuvassa.

Vuonna 2006 kadonnutta Hanhivaaraa etsitty jälleen Angelista

Poliisi on viikonlopun aikana suorittanut vuonna 2006 kadonneen ivalolaisen Antti Hanhivaaran etsintöjä Angelin alueella Inarin kunnassa. Hanhivaaraa on etsitty sekä helikopterin että koiran avustuksella.

Opiskelija ottaa yskänlääkettä.

Viron meto-huumeen väitettiin herättävän käyttäjässään pesänrakennusvietin

Laillinen ja reseptivapaaksi yskänlääkke sisälsi opiaatteja.

Yle Areena logo.

Poliisi-tv:stä Afganistaniin ja sieltä ministeriön kautta Lappiin

Vanhempi konstaapeli Elina Katajamäki aloitti Lapin poliisilaitoksen viestintäpäällikkönä vuoden alussa. Nyt edessä on ainakin vuoden työrupeama napapiirin tuntumassa.

Yle Areena logo.

Teknoharrastajat saivat ekstaasileiman otsaansa

Tekno ja muotihuume ekstaasi liitettiin pitkään yhteen.

Mikko Parantainen

Oikeusoppineet: Pedofiilien nimien julkaisua pitäisi punnita oikeudessa

Oikeusoppineet eivät osaa sanoa suoraan, onko tuomittujen seksuaalirikollisten tietojen julkaisu laitonta. Kyse on lain harmaasta alueesta, johon ei ole selkeää viranomaiskantaa.

Yle Areena logo.

Heikki Lampela tietää syytettyjen syvimmät salaisuudet

Heikki Lampela on tuttu monista kohuoikeudenkäynneistä.

Nuoria naisia Tyttöjen talossa

Tyttöjen Talo tarjoaa turvaa ja läsnäoloa

Tyttöjen Talon kivijalka on kaikille avoin toiminta.

Yle Areena logo.

Hautakivien kaataminen – satanismia vai nuorten kolttosia?

Hautakivien kaataminen oli yllättävän yleistä 1990-luvulla. Usein mediassa oltiin tuomitsemassa saatananpalvojia, vaikka yleensä tekijöiksi paljastuivat ihan tavalliset pussikaljoittelevat nuoret.

Taparikolliset Leksa (Kunto Ojansivu, oik.) ja Kapa (Paavo Honkimäki) valmistautuvat ruokatunnin viettoon Tesomassa (2009).

Poliisi-tv: Rikollisten matkassa

Elämäntaparikolliset Kapa ja Leksa kertovat.

Esa Viherä ja Anu Hurme juontavat torstai-iltana Ylen Poliisi-tv:n viimeistä kertaa.

Ylen Poliisi-tv torstaina viimeisen kerran

Poliisi-aiheisten tv-ohjelmien veteraani, Ylen Poliisi-tv nähdään torstai-iltana viimeisen kerran. Se ehti pyöriä ruudussa 24 vuotta.

Toimittaja Raija Pelli Poliisi-TV:ssä

Poliisi-tv värväsi katsojat avuksi konnajahtiin

PTV aloitti päivystyksensä TV2:ssa huhtikuussa 1989.

Koripallo.

Näkökulma: Kaikkien aikojen korisliigakausi – ketä kiinnostaa?

"EM-kisojen jatkolohkon huippuottelua Suomen ja Espanjan välillä katsoi tv:n äärellä vain keskimäärin 192 000 katsojaa. Tämä on liki 10 000 katsojaa vähemmän kuin torstai-iltaisella Poliisi-tv:llä", kirjoittaa Yle Urheilun Antti Laaksonen.

Nainen vahvoilla KRP:n päälliköksi?

Keskusrikospoliisiin päällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 11 kandidaattia. Valinnasta kerrottaneen syyskuun viimeisellä viikolla.

Helsingin poliisilaitos eri linjoilla liivijengeistä kuin muut poliisiyksiköt

Helsingin poliisilaitos vetää omanlaista linjaansa muuhun poliisikuntaan nähden. Suurin ero esimerkiksi muihin pääkaupunkiseudun poliisilaitoksiin ja etenkin keskusrikospoliisiin tulee suhtautumisessa ns. liivijengien vaarallisuuteen. Asiasta kertoo Poliisi-TV.

Yle Areena logo.

Tapaus Anton käynnisti lapsikiistat Suomen ja Venäjän välillä

Viisivuotias Anton Salonen kaapattiin Suomesta Venäjälle keväällä 2008. Pojan suomalainen isä Paavo Salonen aloitti toimet poikansa saamiseksi takaisin Suomeen. Kaappaaja oli Antonin vironvenäläinen äiti Rimma Salonen, jonka tueksi tuli Venäjän turvallisuuspalvelu FSB.

Hells Angels MC Carelia

Police: Gangs tightening grip on Finland

There has already been a foretaste in Finland of the violent clashes between motorcycle gangs in other Nordic countries, police say.

Bandidos-moottoripyöräkerhon liiveihin pukeutunut motoristi.

Poliisi pelkää jengisotien ulottuvan koko Suomeen

Muissa Pohjoismaissa on jo ollut moottoripyöräjengien väkivaltaisia yhteenottoja.

FC Lahden cup-otelussa yleisö oli lähellä pelaajia.

Poliisi pelkää urheiluväkivallan kasvua

Raakaa väkivaltaa on syksyn aikana esiintynyt jääkiekossa, jossa pelaajat ovat pahoinpidelleet toisiaan kaukalossa. Jalkapallon puolella väkivaltaa on ollut katsomoissa.

Sorkkaraudalla murretaan oven lukko.

Varkauden uhri - voit tunnistaa omaisuuttasi Poliisi-TV:ssä

Poliisi etsii varastetuille tavaroille omistajia Poliis-TV:n avulla. Torstaina 3. toukokuuta ohjelmassa käsitellään laajaa murtosarjaa, joka ulottui muun muassa Satakuntaan.

Outlaws MC poliisin tarkkailussa

Etelä-Karjalan poliisi on tietoinen Lappeenrantaan perustetusta Outlaws MC -nimisestä rikollisesta moottoripyöräkerhosta. Myös Lappeenrannassa toimivan Hell´s Angelsin ja Outlaws MC:n välillä on Euroopassa tapahtunut yhteenottoja. Poliisi kertoo tarkkailevansa jengien välejä.

Suomeen uusi rikollinen moottoripyöräkerho

Poliisi-tv kertoo, että Lappeenrantaan on perustettu Outlaws MC -niminen rikollinen moottoripyöräkerho. Kerholla on venäläinen emokerho.

Yle Areena logo.

Prosenttijengit - suomalainen mafia

Prosenttijengit edustavat Suomessa järjestäytynyttä rikollisuutta. Sen tunnusmerkkejä ovat muun muassa kansainvälisyys, laillisen taloudellisen toiminnan hyödyntäminen ja väkivalta. Lisäksi jengit ovat usein tiukasti organisoituja ja niissä vallitsee selkeä työnjako.

Tulipalo Nätkillä

Tuhopoltot jatkuvat Savonlinnan Nätkillä

Savonlinnan Nätkin kaupunginosaa kiusaavat tahallaan sytytetyt tulipalot. Kesän ja syksyn aikana niitä on sytytetty toistakymmentä.

Rengasvarkaiden jäljet löytymässä

Kokkolassa iskeneiden rengasvarkaiden jäljitys on johtanut Baltiaan ammattirikollisten jäljille. Poliisi on edennyt huomattavasti lokakuussa tapahtuneen, arvoltaan noin 100 000 euron rengasvarkauden tutkinnassa.

JSN antoi kahdelle poliisiohjelmalle langettavat päätökset

Julkisen sanan neuvosto JSN on antanut langettavat päätökset televisiokanava Jimin Poliisit-ohjelmalle ja Yleisradion Poliisi-tv:lle. Molemmissa rikottiin yksityisyyden suojaa, mutta kyse oli eri tapauksista. Yleisradion ohjelmasta neuvosto päätyi langettavalle kannalle äänin 8 - 3.

Kuvakaappaus Poliisi-tv:n sivuilta

Paliskunnat kantelevat Ylen Poliisi-TV:stä JSN:lle

Paliskunnat kantelevat Ylen Poliisi-TV:stä Julkisen sanan neuvostolle. Poliisi-TV esitti vajaat kaksi kuukautta sitten jutun poronhoidosta joka on kauhistuttanut pohjoisen poronhoitajat. Ohjelmassa väitettiin, että poronhoitajat ovat julmia salakaatajia ja eläinrääkkääjiä.

Kuvakaappaus Poliisi-tv:n sivuilta

Poliisi-tv tänään Mikkelissä

TV 2:n Poliisi tv:ssä nähdään tänään tapahtumia Mikkelistä. Ohjelman Poliisin matkassa -osiossa vieraillaan maaliskuun 12. päivän tapahtumissa, jolloin otettiin yhteen niin Bandyliigan kuin Mestiksenkin finaaleissa.

Bosnian sodassa kuolleilla tehdään passibisnestä

Bosnia ja Hertsegovinassa myydään passeja ja muita asiakirjoja 1990-luvun sotien aikaan kadonneiden, karanneiden ja kuolleiden ihmisten henkilötiedoilla, kertoi YLE TV2:n torstai-illan Poliisi-tv-ohjelma.

Hollannissa pidätys vakavassa pedofiliaepäilyssä

Hollannissa poliisi on pidättänyt pienokaisten raskaasta hyväksikäytöstä epäillyn miehen. Epäilty 27-vuotias mies työskenteli opettajana esikoulussa. Hän on saattanut tehdä väkivaltaa kymmenille alle nelivuotiaille lapsille. Kyseessä saattaa Amsterdamin pormestarin Eberhard van der Laanin mukaan olla yksi Hollannin laajimmista pedofiliarikoksista.

Yle Areena logo.

Rock-Suomi-bonuksia 7: Kotipojat

Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen hiphopjaksoon.

Keuruulla kadonneesta naisesta ei havaintoja

Keuruulla liki kuukausi sitten kadonneesta iäkkäästä naisesta ei ole saatu uusia havaintoja katoamispäivän jälkeen. Kotoaan Keuruun Korsutieltä kadonnutta naista etsittiin laajasti useiden tahojen voimin.

Suomalaiset napsivat sairauksiinsa Aasian nettilääkkeitä

Tullin uusien tilastojen mukaan suomalaiset luottavat internetin epämääräisiin nettisivustoihin nyt myös sairauksien hoidossa. Tähän asti netin kautta on tilattu lähinnä potenssivalmisteita. Asiasta kertoo Poliisi-tv.

Yle Areena logo.

Huoltopoliisi tarkkaili kansaa

Irtolaislakiin perustuvalla huoltopoliisitoiminnalla oli tärkeä osa suomalaisessa sosiaalihuollossa. Huoltopoliisi valvoi lakia kiertelemällä kaupungilla, asemilla, puistoissa ja ravintoloissa.

Jonna Jokiranta

Turkulaisnaisen katoamista tutkitaan henkirikoksena

Poliisi tutkii joulukussa 2009 kadonneen turkulaisen 23-vuotiaan Jonna Pauliina Jokirannan tapausta epäiltynä henkirikoksena.

Linkkimasto.

Poliisi tutkii laajaa tukiasemien vaurioittamista

Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen poliisi on ottanut uudelleen tutkintaan vuosien 2007-2009 välisenä aikana tehdyn harvinaisen rikossarjan. Tuolloin joku tuhosi Kokkolassa, Alavetelissä ja Kälviällä olevia gsm-tukiasemia ja vaimensi puhelimia jopa päiväkausiksi.

Yle Areena logo.

Nainen, näin puolustat itseäsi

"Useat naiset soittavat ja kysyvät joka viikko, mitkä olisivat ne keinot, joilla oppisi itseään puolustamaan", Raija Pelli toteaa Poliisi-tv:n juhlalähetyksessä vuonna 1994.

Murtomiehet tallentuivat valvontakameran otoksiin

Miksi valvontakameroiden kuva on huonolaatuista?

Valvontakameroiden laatu on herättänyt kysymyksiä esimerkiksi Poliisi-TV:n katselijoissa. Vaikka teknologia on kehittynyt pitkälle, tuntuu valvontakameroiden tallentama kuva kuitenkin olevan lähes poikkeuksetta huonolaatuista. YLE Satakunta otti selvää, miksi näin on.

Turvakamera taltio varkaan liikkeet

Lompakkovaras palasi rikospaikalle

Lompakon sieppaajat eivät jätä hyväksi koettuja saalistuspaikkoja. Poliisi-TV:ssa esitettiin 8. huhtikuuta turvakameran kuvaa, jossa sulavakäytöksinen mies menee uhrinsa kaupparepulle ja avaa vetoketjun sekä nappaa ketterästi kukkaron. Samasta lahtelaisesta kaupasta kerrotaan, että röyhkeän varkaan onnistui iskeä myös perjantaina 9. huhtikuuta.

Oriveden vainajan henkilöllisyyteen valoa

Orivedellä metsästä vuonna 2007 löytyneen vainajan henkilöllisyydestä on saatu uusia vihjeitä. Ylen Poliisi-tv:n mukaan vainajan epäillään olevan kotoisin Saksasta, Braunschweigin kaupungista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle