Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Eero Hirvonen Rukan maailmancupissa 2023.

Eero Hirvonen taipui voittotaistossa Rukalla – hämmästeli kilpakumppaneitaan: ”Kohtuullisen vaarallista leikkiä”

Eero Hirvonen ihmetteli, mitä hänen kilpakumppaninsa puuhasivat Rukan maailmancupin avauksessa. Hirvonen taisteli jopa voitosta, mutta putosi lopussa viidenneksi.

Yhdistetyn joukkue Planicassa: Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho ja Otto Niittykoski.

Suomen tähdet hyötyvät yhdistetyn uudesta kilpailumuodosta: ”Kärjen osalta tuskin enää yksin hiihtelyä”

Yhdistetyn miesten maailmancupissa suomalaisittain parhaiten viime kaudella sijoittunut Ilkka Herola hyötyy lähtökohtaisesti uudesta kilpailumuodosta.

Yhdistetyn päävalmentaja Antti Kuisma Rukalla 27.11.2022.

Yhdistetyn päävalmentaja tekee töitä ilman voimassaolevaa työsopimusta – ”Ei ole mennyt kuin Strömsössä”

Antti Kuisma odottaa, että Hiihtoliitto neuvottelisi hänen kanssaan uudesta työsopimuksesta. Töitä päävalmentaja on tehnyt vapusta lähtien ilman allekirjoitettua sopimusta.

Norjan Astrid Öyre Slind hiihtää Planican MM-kisoissa.

Tämä on mahdollista vain Norjassa! 35-vuotiaan hiihtäjän sankariteko häkellyttää MM-kisoissa

Norjan Astrid Öyre Slind ja Italian Francesca Franchi yllättivät MM-hiihdoissa lauantaina. Mainosaitojen asettelu ihmetyttää yhä, kun Yle Urheilun asiantuntijat perkaavat kisojen puheenaiheet.

Samppa Lajunen kuvattuna vuonna 1997. Tuolloin hän saavutti ensimmäisen kahdeksasta MM-mitalistaan.

Uutuuskirja: Samppa Lajunen joutui nuorena Helsingin illassa hengenvaaralliseen tilanteeseen – ”Jalat olisivat saletisti menneet poikki”

Petter Kukkonen valottaa tuoreessa kirjassaan matkaansa yhdistetyn maajoukkuevalmentajana ja kertoo tarinoita oman kilpauransa nuoruusvuosilta. Yksi tällainen liittyy olympiavoittaja Samppa Lajuseen.

Ilkka Herola hiihtämässä yhdistetyn kilpailussa.

Yhdistetyn ja mäkihypyn MM-joukkueet julkaistiin – menestysodotukset tutuilla harteilla, yhdistetyssä mukana 16-vuotias ensikertalainen

Suomen joukkueet Planican MM-kisojen yhdistettyyn sekä mäkihyppyyn julkaistiin. Mukana MM-kisoissa on yhteensä kahdeksan yhdistetyn urheilijaa sekä kuusi mäkihyppääjää.

Jarl Magnus Riiber hyppää mäkeä.

Maailmancupia johtava norjalaistähti Riiber hylättiin – katso, kuinka hyppypuvun takapuolesta löytyi reikä

Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen kommentoi Urheilustudiossa kahta yhdistetyn puheenaihetta: Jarl Magnus Riiberin hylkäystä ja suomalaismiesten hiihtovauhtia.

Ilkka Herola hyppää Rukalla.

Yhdistetyn maailmancupissa venytettiin asiantuntijan mukaan sääntöjä – luvassa taas kritisoitu kilpailumuoto

Klingenthalin yhdistetyn kisa jouduttiin muuttamaan yhteislähdöksi. Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkosen mielestä kilpailun juryn päätös oli järkevä, vaikka Klingethalin rata ei sovi lainkaan yhteislähtökilpailuun.

Krista Pärmäkoski ja Frida Karlsson Oberstdorfin osakilpailussa Tour de Skillä 2023.

Hiihtolajien kisakalenterissa muhii pannukakku: ”Todella stressaava urheilijoille” – näitä keinoja FIS pohtii ongelmien selättämiseksi

Keski-Euroopan huonot lumiolosuhteet puhuttavat pohjoismaisissa hiihtolajeissa. Viimeisimpänä peruttiin tulevan viikonlopun yhdistetyn maailmancup. Seuraavana vaarassa on maastohiihdon maailmancup Ranskassa.

Ilkka Herola hiihtää Rukan maailmancupissa 2022.

Perutaanko maailmancupin kisoja lisää helmikuussa? Suomen yhdistetyn päävalmentaja on huolissaan, ja syynä on sää

Suomen päävalmentaja Antti Kuisma on huolestunut yhdistetyn maailmancupin helmikuun kisoista. Jo nyt kaksi kisaviikonloppua on peruttu tammikuulta lumitilanteen takia.

Ilkka Herola hiihtää Rukan maailmancupissa 2022.

Ilkka Herolan kauden paras tulos pudotti kiven sydämeltä – ”Enää ei tarvitse potea epävarmuutta”

Ilkka Herolan kauden avaus sujui mollivoittoisesti, mutta Ramsaun avauskisan kuudes sija antoi jo pontta menestysodotuksille. Herola ei ole itse ollut huolestunut.

Ilkka Herola näyttää yllättyneeltä mäkihypyn jälkeen.

Yhdistetyn miehillä alavireinen alkukausi – asiantuntija kehottaa Ilkka Herolaa unohtamaan menneet ja aloittamaan kauden uudestaan

Eero Hirvonen ja Ilkka Herola eivät ole saaneet parastaan irti muun muassa sairastelun vuoksi. Hirvonen uskoo, että hänen hiihtokuntonsa on parempi kuin miltä se alkukauden kilpailuissa on näyttänyt.

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Antti Kuisma seisoo Rukalla. Taustalla talvimaisema ja vieressä Suomen lippu.

Yhdistetyn epävarma tulevaisuus saa päävalmentajan mietteliääksi – ”Jos naiset eivät pääse olympialaisiin, eivät kohta pääse miehetkään”

Vaikka FIS-pomo ei ole yhdistetyn tilanteesta huolissaan, Suomen päävalmentaja Antti Kuisma ja Yle Urheilun asiantuntija Petter Kukkonen pelkäävät, mitä tulevina vuosina tapahtuu.

Ilkka Herola

Yhdistetyn miehet pitivät uutta kilpailumuotoa ”ihan hirveänä vitsinä” – päivän parhaalle suomalaiselle hidastelu ladulla sopi

Ennen mäkiosuutta kilpaillun hiihto-osuuden paras suomalainen oli Leevi Mutru, joka sijoittui hiihdossa 14:nneksi. Vaikka Ilkka Herola jäi sijalle 32, ero kärkeen tarkoittaa mäessä vain muutamaa pistettä.

Mäkihyppääjä ilmalennossa Rukan suurmäessä.

Suomalaispomo sai hitaan laivan liikkeelle, mutta mäkipukujen testauksen läpinäkyvyys hiertää yhä Petter Kukkosta – ”Neutraali osapuoli puuttuu”

Mäkihyppypuvut puhuttivat Urheilustudiossa, kun Yle Urheilun asiantuntijat Petter Kukkonen ja Janne Ahonen keskustelivat FIS:n entisen varustekontrolleri Mika Jukkaran kanssa pukujen mittaamisesta ja mittaustilanteen läpinäkyvyydestä.

Eero Hirvonen mäkihyppyvarusteissa.

Eero Hirvonen löysi vuosiksi kadonneen hyppyvireensä yhdistetyn kesä-GP:ssä – yhteistyö ex-maajoukkuevalmentaja Petter Kukkosen kanssa kukoistaa

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ottivat kaksoisvoiton yhdistetyn kesä-GP:n kokonaiskilpailussa. Seuraavaksi kaksikko kilpailee Lahdessa SM-kesäkisoissa viikonloppuna. Syksyn ohjelmaan kuuluu leireilyä muun muassa ensi talven MM-kisapaikkakunnalla Planicassa.

Läheltä

Ilkka Herola yhdistetyn ylivoimaiseen voittoon Ounasvaaran kesäkilpailussa - Herola kiinni myös mäkihypyn kokonaiskilpailun voitossa

Yhdistetyn urheilija Ilkka Herola on vahvassa vireessä, kun kansainvälinen kesä-gp lähestyy.

Antti Aalto hyppää mäkeä Pekingin olympialaisissa.

Mika Kojonkoski maalailee kovia tavoitteita Suomen mäkihypylle – neljässä vuodessa huipulle uuden tiimin voimin

Mika Kojonkosken johtama Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuetiimi on paiskinut hommia pari kuukautta. Projektin yksi tärkeimmistä palasista on suomalaisille tuiki tuntematon hollantilainen, Pierre Hartmann.

Ilkka Herola hiihtää.

Ilkka Herolan hurja urakkapäivä päättyi hopeaan ja historiankirjoihin – "En hiihdä enää metriäkään"

Ilkka Herola otti viikonlopun aikana SM-mitalin hiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Perttu Reponen voitti yhdistetyn SM-kisan.

Yhdistetyn valmentaja Antti Kuisma.

Päävalmentajan paikalle tähyävä Antti Kuisma haluaisi palauttaa suomalaisen yhdistetyn huipulle: "Voittamisen kulttuuri puuttuu"

Entinen yhdistetyn urheilija ja nykyinen nuorten maajoukkuevalmentaja Antti Kuisma on kiinnostunut yhdistetyn päävalmentajan pestistä, kun Petter Kukkonen jättää pestin tämän kauden jälkeen.

Perttu Reponen hiihtää olympialaisissa.

Perttu Reponen nousi loistohiihdolla nuorten MM-hopealle: "Mahtava päivä ladulla"

Perttu Reponen, 20, oli mäkiosuuden jälkeen 13:ntena, mutta nousi MM-mitaleille Zakopanessa käydyssä yhdistetyn normaalimäen kisassa.

Japani yllätti yhdistetyn viestissä ja ylsi Itävallan edelle kolmanneksi

Suomi jäi yhdistetyn joukkuekilpailussa 8. sijalle – Norja ylivoimaiseen voittoon, Japanille yllätyspronssia

Suomen miehet päätyivät yhdistetyn joukkuekilpailussa hiihto-osuudella 8. sijalle heikohkon mäkiosuuden jälkeen.

Petter Kukkonen kuvassa.

Petter Kukkonen avautui rajusti olympiapettymyksen jälkeen – sanoo Yle Urheilulle, että harkitsee oikeasti lopettavansa valmentamisen kokonaan

Petter Kukkosen valmennusura ei saanut kruunua henkilökohtaisesta olympiamitalista. Suomalaiset lähtevät torstain joukkuekilpailuun paineettomassa tilanteessa ja rennoin mielin.

Jon Sallinen åker i världscupen.

Katso torstain suomalaiset ja lähetystiedot

Pekingin olympialaisissa kilpailee torstaina kuusi suomalaisurheilijaa. Suomalaisten onnistumisia saa jännittää freestylen halfpipen karsinnassa, taitoluistelussa ja yhdistetyssä.

Jarl Magnus Riiber joutui peruuttelemaan Zhangjiakoun hiihtostadionilla.

Norjan ylivoimainen kultasuosikki kyykkäsi koronataudin takia, epäilee Toni Roponen – ladulla mokannut Riiber paljasti voivansa todella pahoin

Jarl Magnus Riiber ei kokenut oloaan terveeksi tiistain kilpailussa, eikä välttämättä ole mukana joukkuekilpailussa. Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen käy läpi dramaattisen kilpailun.

Jarl Magnus Riiber olympialaisten suurmäen kilpailun hiihto-osuudella.

Kommentti: Norjan supertähti teki uskomattoman ja Lahdesta tutun virheen – valmentajan sanat joulukuulta nousivat pahaenteisesti mieleen

Jarl Magnus Riiberin piti ottaa monen vuoden hallinnan jälkeen myös olympiavoitto, mutta toisin kävi. Hän teki juniorivuosiltaan tutun virheen, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Jarl Magnus Riiber hoppar backe i Ruka.

Norjalaistähti Riiberin olympiamatka saa farssin piirteitä – paluu hyppyrimäkeen viivästyi, kun hyppypuku jäi autoon ja kuski lähti kotiin

Jarl Magnus Riiber kilpailee tiistaina yhdistetyn suurmäen kilpailussa. Riiber ei päässyt mukaan normaalimäen kilpailuun positiivisen koronatestituloksen takia.

Ilkka Herola ser nöjd ut efter sitt hopp i normalbacken i OS.

Katso tiistain suomalaiset ja lähetystiedot

Tiistaina suomalaisia nähdään freestylessä, yhdistetyssä, ampumahiihdossa ja taitoluistelussa.

Samppa Lajunen, OS 2002.

Samppa Lajunen teki taianomaisen olympiatempun ja katosi julkisuudesta – nyt hän kertoo, että satojen miljoonien bisnes sai kipinän urheiluaikoina

Entinen yhdistetyn urheilija Samppa Lajunen kertoi Yle Urheilulle, että paluu kisoihin oli hetkellisesti mielessä lopettamisen jälkeen. Katso kolmiosainen sarja Samppa Lajusesta Yle Areenasta.

Ilkka Herolan kasvot olivat jäässä maalissa.

Miten Ilkka Herolan unelmasauma olympiakultaan mureni? Toni Roponen avaa syyt pettymykseen ja suitsuttaa hurjaa loppua, jossa oli ainekset tragediaan

Ilkka Herola jäi kuudenneksi Pekingin olympialaisissa. Herolalta odotettiin jopa nousua kamppailuun olympiavoitosta, mutta toisin kävi.

Ilkka Herolan kilpailu päättyi pettymykseen.

Kommentti: Ilkka Herola menetti upean sauman jopa olympiavoittoon – saksalainen varasti suomalaiselle povatun roolin

Vinzenz Geiger teki sen, mitä Ilkka Herolalta odotettiin. Etukäteen olisikin pitänyt jännittää enemmän suomalaistähden hiihtokuntoa kuin mäkikuntoa, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Miesten yhdistetyn loppusuora

Saksan Geiger olympiakultaan hirmukirillä, kuudenneksi sijoittunut Ilkka Herola pettyneenä: "Voi olla, että valitsin väärän suksen"

Kuudes sija on Herolalle hänen uransa paras olympialaisissa. Herola lähti hiihto-osuudelle kahdeksannelta sijalta. Olympiakultaa voittanut Geiger oli Herolaa hiihto-osuudella 42 sekuntia nopeampi.

Ilkka Herola juhlii MM-hopeaa Oberstdorfissa talvella 2021.

Katso keskiviikon suomalaiset ja lähetystiedot

Yhdistetyn urheilijat aloittavat keskiviikkona kisansa Pekingissä. Suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Ilkka Herolaan. Naisten pujottelussa on mukana kolme suomalaista.

Eric Frenzel ja Terence Weber odottavat pääsyä mäkitorniin.

Korona kahlitsee yhdistetyn tähtiä, Janne Ahonen harmittelee Ilkka Herolan saamaa kilpailuetua: "Ei toivoisi tapahtuvan tällä tavalla"

Jo neljä yhdistetyn maailmancupin kärkipään urheilijaa on joutunut eristyksiin positiivisen koronatestin takana. Janne Ahonen pelkää, että Pekingin olympiamitaleiden kohtalosta voi alkaa melkoinen jossittelu.

Tällainen kyyti on tarjolla kiinalaisilta olympiajärjestäjiltä, mikäli urheilija antaa positiivisen koronanäytteen.

Kommentti: Pekingin talviolympialaisten pahin koronapainajainen toteutui, tällaista ei saa tapahtua enää koskaan

Ennen kuin kisoja on ehditty edes avata, on selvää, että Pekingin talviolympialaisista jää vahva ei-urheilullinen muistijälki, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Ilkka Herola hiihtää yhdistetyn kisassa Seefeldissä.

Ilkka Herola ei pelkää ruotsalaishiihtäjän koronakohtaloa – asiantuntija kertoo, miksi Suomen ykköstykiltä voi odottaa jopa olympiamitalia

Ilkka Herola kertoo saaneensa viikonlopun kisoista aimo annoksen itseluottamusta. Asiantuntija Tommi Nikusen mielestä Herolan olympiakenraali oli lupauksia herättävä, toisin kuin lajin supertähdellä Jarl Magnus Riiberillä.

Yhdistetyn Ilkka Herola hyppää mäkeä.

Asiantuntija Tommi Nikunen on huolissaan Ilkka Herolan maineesta – tuomaripeli voi vaikuttaa olympialaisiin: "Se voi olla ratkaiseva ero"

Yle Urheilun asiantuntija Tommi Nikunen haluaa Ilkka Herolalle parempia tyylipisteitä hyvistä alastuloista. Niillä voi olla ratkaiseva rooli hiihto-osuuden lähtöpaikan kannalta.

Ilkka Herola åker skidor i ensamt majestät.

Ilkka Herola jätti Jarl Magnus Riiberin taakseen – asiantuntija kertoo, miksi kaksikko ei onnistunut ladulla: "Paukut eivät riittäneet"

Ilkka Herola oli Itävallan Seefeldin maailmancupin kilpailussa lauantaina kahdeksas. Herola ja jo mäkiosuudella vaikeuksissa ollut Jarl Magnus Riiber olivat hiihtoladulla totuttua vaisumpia.

Yhdistetyn Ilkka Herola hiihtää Ramsaun maailmancupissa 18.12.2021 perässään Itävallan Martin Fritz.

Ilkka Herola löysi raastavasta kilpailutauosta hyvän puolen – valmentajalta lupaavia uutisia kohti olympialaisia: "Se oli helpotus"

Kilpailutauko ei näyttänyt juuri vaikuttaneen Ilkka Herolan kuntoon. Herola sijoittui seitsemänneksi perjantaina maailmancupissa Seefeldissä.

Tero Seppälä har precis skjutit.

Kahdella suomalaisurheilijalla viikonloppuna hurjat panokset – ampumahiihdon ja yhdistetyn valmentajat haluavat täyttää kaikki Suomen maapaikat Pekingiin

Ampumahiihdossa halutaan vielä näyttää niin naisten kuin miestenkin viestijoukkueen iskukykyä Pekingin olympialaisiin. Yhdistetyssä viimeisestä kisapaikasta väännetään Otto Niittykosken ja Leevi Mutrun välillä.

Ilkka Herola jublar på pallen.

Yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen jatkaa kritiikkiä Ilkka Herolan koronapannasta: "Urheilijalta viety oikeus tehdä työtään"

Herola itse sanoo olevansa turhautunut, koska oireeton tauti ei ole vaikuttanut oloon tai harjoittelukykyyn.

Ilkka Herola.

Suomen olympiatoivo Ilkka Herola sivuun Val di Fiemmen maailmancupista koronatartunnan vuoksi

Herola toivoo, ettei tartunta häiritse seuraavia maailmancupin viikonloppuja, eikä varsinkaan valmistautumista Pekingin olympialaisiin.

Petter Kukkonen och sonen Oskar i hemmasoffan.

Petter Kukkonen näkee urheilijoita enemmän kuin omia lapsiaan – maajoukkueen jättävä valmentaja avautuu raadollisista uhrauksistaan yksityiselämässä

Kauden jälkeen yhdistetyn maajoukkueen jättävä Petter Kukkonen on antanut sielunsa ja sydämensä urheilijoiden kehittämiseen. Kysymys kuuluu, mikä yhdistetyn tila Suomessa ilman Petter Kukkosta olisi?

Petter Kukkonen hemma vid datorn.

Petter Kukkonen jättää yhdistetyn maajoukkueen – sokkiero kesken kauden oli vain yhden napinpainalluksen päässä

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen jättää tehtävänsä tämän kauden jälkeen. Kukkonen aikoo antaa valmennuspestin jälkeen enemmän aikaa perheelleen.

Jarl Magnus Riiber tuulettaa voittoaan Otepäässä.

Riiberin ylivoima jatkui Otepäässä, kärkikahinoista pudonnut Herola ainoana suomalaisena pisteille 

Jarl-Magnus Riiber otti ylivoimaisen voiton yhdistetyn maailmancupissa. Ilkka Herola ei pystynyt tällä kertaa nousemaan kärkikamppailuun.

Ilkka Herola efter backhoppning.

Oudompi kilpailuformaatti osui Ilkka Herolan mukaan maailmancup-kalenterissa huonoimpaan paikkaan – avaa taustat kauden parhaalle sijalle

Ilkka Herolan kausi alkoi hieman yskähdellen mäen osalta, mutta Otepäässä hän pystyi nostamaan sijoitustaan mäkiosuudella.

Jarl Magnus Riiber juhli Rukalla maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Kommentti: Jarl Magnus Riiber esittää nyt kovinta hallintaa talvilajeissa – kesän perusteella norjalaistähden olisi pitänyt joutua ahtaammalle

Kesän vaikeudet eivät näy vaikuttaneen Jarl Magnus Riiberin ylivoimaan. 24-vuotiaan norjalaisen pitkälle valtakaudelle ei näy tällä hetkellä mitään estettä, kirjoittaa Yle Urheilun Joel Holma.

Iivo Niskanen tuulettaa Rukan maailmancupin voittoaan.

Iivo Niskasen koville kultapuheille katetta, taustalta paljastui yllättäviä suomalaisonnistumisia – tässä ovat Suomen ilot ja huolenaiheet Rukan jälkeen

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmancup polkaistiin kunnolla käyntiin jälleen Rukalta. Yle Urheilu listasi viisi johtopäätöstä Rukan kisojen maastohiihdosta, yhdistetystä ja mäkihypystä suomalaisnäkökulmasta.

Ilkka Herolalla tonnin setelin ilme, kun huippuhyppy vedettiin pois listoilta

"Oli sellainen tonnin seteli -ilme" – Ilkka Herolaa otti päähän, kun huippuhyppy Rukalla meni roskakoriin

Ilkka Herola oli kymmenes Rukalla ja se sivuaa hänen parastaan Kuusamossa. Mahdollisuuksia oli parempaankin, mutta tuuliolot pyyhkivät Herolan huippuhypyn pois tuloslistoilta.

Petter Kukkonen

Suomen yhdistetyn maajoukkueen huippuvire katosi ennen kauden alkua – vain Ilkka Herola lähtee seuraavaan maailmancupin kilpailuun

Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo, että maajoukkue on saadaan kokonaan takaisin kilpailuihin Otepäässä ja Ramsaussa Lillehammerin jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle