Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola maalissa

Iivo Niskanen ehti rupatella viimeisen kympin aikana Hakolan kanssa – "Tasaisella on paras jutella, ylämäessä ei puhe kulje Iivon kanssa"

Iivo Niskasen voitti SM-kultaa ja Ristomatti Hakola oli toinen Rovaniemellä. Niskasen ja Hakolan takana Ville Ahonen otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalin.

Kerttu Niskanen kaipasi Krista Pärmäkoskea viivalle

Ylivoimaiselta Kerttu Niskaselta vitsikäs vastaus kysymykseen perheen sisäisestä kilpailusta – "Iivolla on etulyöntiasema"

Kerttu Niskanen voitti 30 kilometrin SM-kultaa yli kolmen minuutin erolla Johanna Matintaloon. Niskanen olisi toivonut Krista Pärmäkoskea lähtöviivalle. Pärmäkoski oli kuumeen vuoksi sivussa.

Voitelupäällikkö Mika Venäläinen kuvassa.

Voitelupäällikkö avaa miesten kuninkuusmatkan haasteita – muistissa on vieläkin kahden vuoden rankka epäonnistuminen ja Iivo Niskasen tummuminen

Legendaarinen Holmenkollenin kuninkuusmatka vaatii paljon hiihtäjiltä, mutta myös suksilta ja huoltajilta. Voitelupäällikkö Mika Venäläinen toivoo, että tällä kertaa ilmassa leijailisi nappionnistuminen.

Iivo Niskanen kuvassa.

Joko nyt Iivo Niskanen? Olympiasankari yrittää kruunata täysosumakautensa Holmenkollenin voitolla

Iivo Niskanen on voittanut olympiakultaa ja maailmanmestaruuden, mutta yksi suuri voitto häneltä vielä puuttuu: Holmenkollenin 50 kilometrin voitto.

Eveliina Piippo Salpausselän kisojen kympillä.

Eveliina Piippo antoi kaikkensa Holmenkollenin kolmellakympillä – vietiin ambulanssilla pois

Eveliina Piippo ylitti Holmenkollenin kolmellakympillä maaliviivan 40:ntenä. Kisa oli Piipolle niin tiukka rypistys, että hänet vietiin stadionilta pois ambulanssin kyydillä.

Iivo Niskanen on ollut tällä kaudella voittamaton perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin väliaikalähdöissä.

Iivo Niskanen teki sen, mihin edes Björn Dählie ja Gunde Svan eivät pystyneet – suomalaistähden kausi on nyt historiallinen

Neljä kisaa, neljä voittoa. Iivo Niskasen ylivoima perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöissä on ennennäkemätöntä.

Iivo Niskanen voitti miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailun.

Iivo Niskasen loppuveto mykisti, mutta seuraava haaste odottaa jo – asiantuntijan mukaan Niskasen haaveileman voiton tiellä on vain yksi tekijä

Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen piti Niskasen loppuvetoa Salpausselän kisojen 15 kilometrillä "älyttömänä". Ensi viikonloppuna Holmenkollenilla Niskasen kovin haastaja ei löydy lähtörivistä vaan olosuhteista.

Suksia perinteiseen hiihtoon

Finlandia-hiihto tekee paluun parin vuoden tauon jälkeen

Tänä vuonna koronarajoitukset helpottivat sen verran, että tapahtuma järjestetään sunnuntaina kilpailuna.

Iivo Niskanen ja Joni Mäki Pekingin olympialaisten viestin jälkeen.

Iivo Niskanen paljastaa, millaista keskustelua kulisseissa käytiin parisprintin toisesta hiihtäjästä – "Asetelma olisi itselleni epäreilu"

Joni Mäki arvelee, että hän kilpailee Iivo Niskasen kanssa keskiviikkona vähintään pronssista. Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski pääsevät vihdoin hiihtämään parisprinttiä yhdessä.

Suomen joukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen kertoi olympiavoittaja Iivo Niskasen arvostavan huoltoryhmän työtä. Haastattelijana Riikka Smolander-Slotte.

Suomen voitelupäällikkö kertoo kauhunhetkistä Iivo Niskasen kultahiihdon aikana – "Vähän nosti selkäkarvoja pystyyn ja pelottikin"

Suomen hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen liikuttui Iivo Niskasen olympiavoitosta. "Hän on kova palautteenantaja, kun menee huonosti."

Iivo Niskanen osoitti urheiluhenkeään – otti kisassa viimeiseksi sijoittuneen kolumbialaisen vastaan maalissa

Iivo Niskasen upea ele herättää ihastusta maailmalla – katso, miten olympiavoittaja otti viimeiseksi tulleen kolumbialaisen vastaan maalissa

Olympiavoittoon hiihtänyt Iivo Niskanen tarjosi aimon annoksen hyvää urheiluhenkeä ottaessaan Kolumbian Carlos Andres Quintanan vastaan maalissa.

Ristomatti Hakola kuvassa.

Ristomatti Hakola kadotti kuuluisan hymynsä, mutta rakensi itseluottamuksensa uudelleen – hiihtolatujen Aku Ankka kertoo, miksi hän "aina" kaatuu

Ristomatti Hakola tunnetaan vitsailuistaan, huulen heitostaan ja leveästä hymystään. Tällä kaudella Hakolan hymy on ollut kadoksissa.

Krista Pärmäkoski tröstar Kerttu Niskanen efter målgång.

Krista Pärmäkosken Kirsi-äiti herkistyi kyyneliin dramaattisen loppuratkaisun jälkeen – oli uskaltanut paljastaa odotuksensa kisaan vain yhdessä puhelussa

Krista Pärmäkosken äiti liikuttui kyyneliin tyttärensä ja Kerttu Niskasen mitalikamppailusta. Kirsi Lähteenmäki pitää kaksikon mitalisuorituksia osoituksena siitä, että hiihtäjät voivat menestyä hyvin vielä yli 30-vuotiaanakin.

Katri Lylynperä näyttää sprintin SM-kultamitaliaan.

Koira helpotti suomalaisen huippuhiihtäjän stressiä – Katri Lylynperää ahdisti tehdä tulosta, mutta nyt hän on valmis menestymään olympialaisissa

Katri Lylynperä on noussut sprinttihiihdon huipulle monen kolhun kautta, eikä hän ole vastoinkäymisiltä välttynyt tällä kaudellakaan. Lylynperällä riittää kuitenkin tahtoa menestyä. Tiistaina tähän on mahdollisuus olympiasprintissä.

Iivo Niskanen tuuletti olympiapronssiaan sunnuntaina.

Iivo Niskasen valmentaja muistutti merkittävästä asiasta olympiapronssin taustalla – Suomen huoltojoukot onnistuivat haastavassa paikassa

Valmentaja Olli Ohtosen ja Iivo Niskasen vuosien työ vapaan hiihtotavan parantamiseksi tuotti vihdoin tulosta. Osansa menestyksessä oli myös huoltojoukoilla ja voitelupäällikkö Mika Venäläisellä.

Kerttu Niskanen ja Therese Johaug hiihtävät rinta rinnan.

"Mitali kiilui siinä silmissä" – Kerttu Niskasen taistelu päättyi karvaasti, mutta tarjosi lupauksen tulevasta

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski tavoittelevat menestystä ensi torstaina 10 kilometrin kisassa. Niskasen mukaan hyvä vire yhdistelmäkisan perinteisen hiihtotavan osuudella lupaa hyvää päämatkalle.

Hiihtäjä Kerttu Niskanen juhlii voittoa.

Mitä tarkoittaa syklissä löysää tai mätövesikeli? Ota lajisanasto haltuun hiihto-suomi-sanakirjan avulla

Käyttävätkö hiihtoselostaja ja asiantuntija taas termejä, joita et ymmärrä? Ei hätää! Hiihto-suomi-sanakirja auttaa.

Jasmi Joensuu vanhempiensa olohuoneessa Olympiajoukkeen pipo päässä ja koira sylissään. Taustalla pakatut matkalaukut

Koronatartunta olisi ollut tälle nuorelle urheilijalle katastrofi, mutta hän vältti sen: Nyt Jasmi Joensuu viimeistelee kisakuntoaan Pekingissä

Hiihtäjä Jasmi Joensuun valmistautuminen hänen ensimmäisiin olympialaisiinsa on sujunut hyvin. Viimeiset viikot ennen kisamatkaa Joensuu vietti koronan takia kotikuplassa vanhempiensa ja koiransa kanssa Vantaalla.

Riitta-Liisa Roponen

Kommentti: Maanantain uutinen oli Riitta-Liisa Roposelle täystyrmäys – valinnan olympiakoneeseen ei pitäisi olla enää mahdollinen

Planican kisaviikonlopun perumisen vuoksi Riitta-Liisa Roposella ei ole enää mahdollisuutta antaa olympianäyttöjä maailmancupissa. Nykyiset näytöt eivät riitä Pekingiin, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Jasmi Joensuu halusi näyttää kykynsä valmennusjohdolle

Jasmi Joensuu näytti valmennusjohdolle, että pystyy hiihtämään normaalimatkojakin: "Tänään oli kovat panokset"

Jasmi Joensuu pystyi pitämään itsensä ahtaalla 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa, vaikka SM-kultataisteluun ei löytynyt haastajaa. Ero muihin oli maalissa reilusti yli minuutti.

Jasmi Joensuulle ylivoimainen mestaruus

Ennakkosuosikki Jasmi Joensuulta suvereeni näytös kympillä – "Tiesin, että tänään tulee hyvä hiihto"

Jasmi Joensuu otti ylivoimaisen voiton Imatran SM-hiihtojen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Joni Mäki ylitti maaliviivan Miro Karppasen jälkeen toisena SM-parisprintissä.

Joni Mäen kunto jäi vielä arvoitukseksi – irtiotto kisan puolivälissä kostautui SM-parisprintin loppukiritaistelussa: "Kaikki voimat eivät olleet enää tallella"

Pohti Ski Teamin Juuso Haarala ja Joni Mäki kertoivat Yle Urheilun haastattelussa, etteivät he olleet parhaassa vireessään miesten parisprintin SM-finaalissa. Asiantuntija Kalle Lassila ei pitänyt Mäen paluuta kisoihin missään nimessä katastrofina.

Iivo Niskanen tuulettaa Tour de Skin kolmatta sijaa.

Asiantuntija hehkuttaa Iivo Niskasen historiallista suoritusta Tour de Skillä – Kläbon dominanssi herätti hieman pelottavankin kysymyksen

Kuudestoista Tour de Ski tarjosi suomalaisille suuria ilonaiheita, joista Iivo Niskasen vahva kunto oli yksi. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mielestä etenkin kiertueen kaksi ensimmäistä etappia antoivat hyviä signaaleja Pekingin olympialaisiin.

Krista Pärmäkoski nousee Tour de Skin viimeisellä etapilla Alpe Cermisiä pitkin.

Kymmenennen kerran Alpe Cermisille kiivennyt Krista Pärmäkoski haluaa olla vielä joku päivä kukkulan kuningatar – "Olen yksi kovimmista Tour-hiihtäjistä"

Krista Pärmäkoskella ja Kerttu Niskasella oli tämän vuoden Tour de Skillä epäonneakin, mutta tästä huolimatta suomalaiskaksikko oli lopputuloksissa hienosti neljäs ja viides.

Iivo Niskanen tuulettaa Rukan osakilpailun voittoa.

Iivo Niskasesta välittyi menestysvuosilta tuttuja eleitä, jotka olivat kadoksissa viime kaudella – sunnuntaina tarjolla harvinaista herkkua

Iivo Niskanen on uhkunut viime aikoina itseluottamusta. Se näkyi myös Rukan maailmancupin 15 kilometrin perinteisen kisassa, ja neljännen voittonsa jälkeen häntä harmitti lähinnä se, ettei niitä ole enemmän.

Tuomaan Markkinoiden kyltti, myyntikojuja ja karuselli Helsingin Kauppatorilla.

Lauantai 27.11.2021 (radio)

Koronaviruksen uusi muunnos. Perttu Nousiainen. Joulukausi. Iivo Niskanen.

Iivo Niskanen tuleettaa Rukalla

Iivo Niskasella upea alku olympiakauteen! Suomalaistähti hiihti vakuuttavaan voittoon päämatkallaan Rukalla – "Ei voi olla parempaa"

Iivo Niskanen kukisti venäläiset 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä Rukalla. Kilpailu oli Niskaselle olympiakauden ensimmäinen maailmancupissa.

Anne Kyllönen.

Maastohiihdon Suomen Cupin 11. kausi starttaa viikonvaihteessa Vuokatista

Vuokatin kisaan osallistuu 84 naista ja 91 miestä. Kisat käydään varastolumenladulla. Kilpailunjohtajan mukaan sade tai plussalla oleva lämpötila ei tee haittaa olosuhteille.

Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov

Kläbon karmaiseva viikko sai jatkoa – "Tänä aamuna olisin toivonut, etten olisi täällä"

Johannes Hösflot Kläbolla on ollut karmaiseva viikko. Eikä se helpottunut yhtään lauantain maailmancupin kisassa.

Iivo Niskanen

Sääntöjen vastainen rata imi hiihtäjistä mehut, mutta järjestys ei järkkynyt – Jauhojärvi arvioi Niskasen hiihtäneen tasollaan: "Palkintopalli ollut koko ajan kinthaalla"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan lauantain 15 kilometrin kisa osoitti, että kovat ovat kovia väsyneinäkin.

Iivo Niskanen ja Aleksandr Bolshunov

Toimittajan varpaillaan pitänyt Iivo Niskanen hämmästeli Bolshunovin irtiottoa – "Oli kyllä aika käsittämättömän kova isku"

Iivo Niskasen tammikuinen kepponen on ruotsalaisten ja norjalaisten tv-toimittajien hyvässä muistissa.

Iivo Niskanen

Oberstdorfin MM-kisat paljastivat suomalaisten suuren heikkouden – "Asialle pitää oikeasti tehdä jotain, eikä vain suunnitella"

Vapaan hiihtotavan lihaskestävyys on ollut suomalaisessa hiihdossa ikuisuusongelma. Yle Urheilun asiantuntijat Sami Jauhojärvi ja Jussi Piirainen korostavat, ettei tämän parantamiseen ole pikaratkaisua.

Aleksandr Bolshunov

Bolshunov murtui kyyneliin, Kläbolla mahdollisuus valittaa tuomiosta – ota haltuun MM-päätöksen tapahtumat, joista puhutaan vielä pitkään

Oberstdorfin MM-kilpailujen päätösmatkan lopputuloksia jouduttiin odottamaan pitkään loppusuoran tapahtumien takia.

Iivo Niskanen suksienvaihdossa.

Näin Suomen huoltopäällikkö selitti Iivo Niskasen 50 kilometrillä raivostuttaneita suksiongelmia: "Epäonnistumisen piikkiin en laita"

Iivo Niskasella oli vaikeuksia pidon kanssa 50 kilometrin kilpailussa. Suomen huoltopäällikkö Martin Norrgårdin mukaan Niskasen toiset sukset eivät olleet optimaaliset.

Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo ja Riitta-Liisa Roponen kasana Krista Pärmäkosken päällä MM-pronssin ratkettua viestissä.

Murroksessa olevasta naisten hiihtojoukkueesta puuttuivat syömähampaat – Virpi Sarasvuon mielestä nuoret hiihtäjät saivat arvokasta oppia

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi ja naisten valmentaja Ville Oksanen ovat eri mieltä siitä, siirtyykö hiljainen tieto vanhemmilta urheilijoilta eteenpäin.

Iivo Niskanen

Mikä on Iivo Niskasen vire päämatkalle? Suomalaisässältä savolainen vastaus: "Kannattaako kenenkään herätä katsomaan"

Iivo Niskanen on Suomen joukkueen mitalitoivo Oberstdorfin MM-kisojen päätösmatkalle.

Iivo Niskanen

Suomen nelikko 50 kilometrin kuninkuusmatkalle nimetty – kantapäävaivainen Ristomatti Hakola ei ole mukana

Suomen joukkueessa hiihtävät Perttu Hyvärinen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen ja Iivo Niskanen.

Therese Johaug tuulettaa kymmenettä henkilökohtaista maailmanmestaruutta Oberstdorfissa.

Norjan Therese Johaug päätti MM-kisat murskaavan ylivoimaiseen voittoon ja nousi venäläislegendan rinnalle

Johaug löi muut 30 kilometrillä yli kahdella ja puolella minuutilla. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

Ranska gif

Gallian kukot juhlivat jälleen mitalia, Suomi nitkahti – ota haltuun, mitä tapahtui MM-viestissä

Suomen miesten viestimitalin metsästys jatkuu 12 vuoden jälkeenkin.

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki

Asiantuntijat uskovat: Historiallisella MM-hopealla voi olla iso vaikutus – "Kyllä siinä apina putoaa selästä"

Yle Urheilun asiantuntijat odottavat Ristomatti Hakolan ja Joni Mäen MM-hopean tuovan lajiin lisää draivia.

Johannes Hösflot Kläbo

Sprinttifinaali Kläbon ylivoimaa! Johanna Matintalon unelma murskaksi – selaa MM-kisapäivän parhaat palat minuutissa

Oberstdorfin MM-kilpailut polkaistiin käyntiin perinteisen hiihtotavan sprinteillä.

Oskar Svensson

Ruotsin hiihtotähti ihmetytti käsittämättömällä tempullaan MM-finaalissa – Ylen asiantuntija löysi oudolle ratkaisulle syyn Norjan ylivoimasta

Norjan ylivoima pakotti Kalle Lassilan mukaan Ruotsin Oskar Svenssonin perinteisen hiihtotavan kisassa luistelusuksiin.

Katri Lylynperä

Katri Lylynperä paras suomalainen – Ruotsi juhli naisissa, Norja nappasi kolmoisvoiton

Katri Lylynperä vastasi parhaasta suomalaistuloksesta Oberstdorfin MM-hiihtojen perinteisen hiihtotavan sprintissä.

Johanna Matintalon unelmahiihto tuhoutui kaatumiseen

Katso, miten Johanna Matintalon unelmahiihto MM-avausmatkalla tuhoutui viime hetkien kaatumiseen – "Kaiken piti olla kunnossa"

Johanna Matintalo oli upeasti kärkipaikalla erävaiheessa, kunnes pehmeä lumi teki tepposet.

Katri Lylynperä ja Heikki Alakärppä

MM-sprintistä odotetaan mössökelikatastrofia, jossa lähtönumerollakin on väliä – "Tuollaisessa spesiaalikelissä tehdään kalustolla eroa"

Oberstdorfin MM-hiihdot käynnistyvät perinteisen hiihtotavan sprintillä. Mössöinen lumi on aiheuttanut harmaita hiuksia jo ennen kisaa.

Kaisa Mäkäräinen poseeraa kameralle sukset kädessään.

Ota hiihtotekniikat haltuun! Kaisa Mäkäräinen opastaa tasatyöntöön, vuorohiihtoon, kuokkaan ja wassbergiin

Kaisan hiihtokoulussa käydään läpi perinteisen hiihtoa sekä kuokka- ja wassberg-tekniikoita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle