Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tiesitkö, että astianpesukoneessa voi tehdä ruokaa? Valmistimme lasagnea - katso kuinka kävi

Puoli seitsemän -ohjelma testasi, pitävätkö urbaanilegendat ruuanvalmistuksesta astianpesukoneella paikkansa. Kypsää tuli, mutta kauneuskilpailuissa ruuat eivät pärjäisi.

Hanna Jensenin kolumni: Miksi me syömme aamupalaksi illallista?

Kaikki korostavat aamupalan merkitystä. Ja sitten kaikki syövät sen erilailla, kirjoittaa Hanna Jensen.

Oletko aina syönyt väärin töissä? Tutkija suosittelee hitautta

Sopiva kesto ruokatauolle on puoli tuntia tai enemmän. Jos syö hyvin nopeasti, lihoo helposti.

Ruokayhtiö kuluttajille: Syökää lasagneamme vain kerran viikossa

Muun muassa Dolmio- ja Uncle Ben's -kastikkeita myyvä elintarvikeyhtiö Mars aikoo merkitä joitakin ruokiaan suosituksin, joissa kuluttajia kehotetaan syömään niitä vain erikoisherkkuna kerran viikossa. Suklaapatukoihin vastaavia suosituksia ei tule.

Koululaiset haluaisivat lasagnea ja tortilloja useammin – silti perusruokakin maittaa

Vaasan koululaiset ovat varsin tyytyväisiä heille tarjottuun ruokaan. Uusimman kyselyn mukaan koululaiset ovat tyytyväisimpiä henkilökunnan palveluun, ruokasalien viihtyisyyteen ja ruokailuun käytettävään aikaan. Ruoan mausta ja ulkonäöstä koululaisilta herui pienimmät pisteet.

Kouluruoka kelpaa opettajillekin

Kouluruokailu on ollut aina puhuttu aihe. Suuri osa opettajista syö päivittäin kouluruoan. Opettajien kouluruokailu on myös osa tapa- ja ruokakasvatusta.

Lapset antavat paljon palautetta kouluruuasta

Oululaiskoulun kokin mukaan koululaiset antavat reippaasti palautetta kouluruuasta. Hänen mielestään kahdella eurolla saa tehtyä hyvän ruuan.

Eksoottisten ruokien suosio laskee kouluissa – nyt syödään puuroa ja hernerokkaa

Koulukeittiöt kilpailevat taas parhaan koulukeittiön tittelistä. Viime kerralla niukasti kakkoseksi jäänyt Kyminkartanon koulun joukkue Kotkasta tietää, että ainakin oppilasraati lämpenee nyt perinneruuille. Koululaisten suosikkeja ovat mannapuuro, hernekeitto ja makaronilaatikko.

Ässä-kasvatin tunteikas paluu kotihalliin: ”Äiti teki välipalaa, isä lasagnea”

Jussi Rynnäs pelaa Oulun Kärppien paidassa vanhan kotiyleisönsä edessä, kun oululaiset kohtaavat Porin Ässät.

WSJ: Pastan kulutus vähenee rajusti Italiassa

Uusi sukupolvi syö neljänneksen vähemmän spagettia, lasagnea, makaronia ja muuta pastaa. Wall Street Journalin mukaan pastanvalmistajat ja keittokirjakustantajat ovat selvästi reagoineet kansallisevään hiipuvaan maineeseen.

Tällainen on urheilijaperheen päivä - "Lapsenomaista elämää"

"Tässä yhden päivän esimerkki meidän perheen arjesta, jossa asustaa kaksi huippu-urheilijaa ja pieni lapsi", kirjoittaa Hiihtäjät-blogin Mona-Liisa Malvalehto.

Helsinki pani koulujen ruokalistat uusiksi - makaronilaatikko pitää pintansa

Helsinkiläisoppilaat ovat päässeet itse vaikuttamaan uusien ruokalistojen sisältöön. Huomiota on kiinnitetty myös kouluruokien ulkonäköön ja rakenteeseen, joista on usein tullut palautetta.

EU-komissio estäisi hevosenlihaskandaalin toistumisen tiukoilla rangaistuksilla

EU-maiden hallitukset ovat aiemmin olleet haluttomia sopimaan yhteisestä linjasta rangaistuksissa. Komissiossa uskotaan tilanteen kuitenkin muuttuneen.

Ikea veti myynnistä hirvenlihalasagnet koko Euroopasta

Ikean myymään hirvenlihalasagneen on päätynyt sianlihaa. Ihmetystä herättää se, ettei Ikea tiedottanut tuotteensa poisvedosta.

Hevosenlihahuijauksen lonkerot levisivät Unkariin ja Slovakiaan

Lihajupakan leviäminen oli odotettavissa, sanoo unkarilaisviranomainen. Ikean lihapullien valmistaja ei ole löytynyt varmistusta tshekkiväitteille hevosenlihasta.

Tietokirjailija: ”Luottamus suureen osaan elintarvikkeista rapissut”

Tieto-Finlandia-palkittu Elina Lappalainen kritisoi jyrkästi pitkiä lihatuotteiden alihankintaketjuja ja EU:n valvontaa. Hänen mukaansa lihan raaka-aineen alkuperämaan merkinnän olisi oltava pakollinen myös valmisruoissa.

Löytääkö etsivä lähiruokaa?

Hevosenlihakohun seurauksena ruokien alkuperä on alkanut kiinnostaa entistä enemmän. Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään, mutta löytyykö paikallisruokia riittävästi markettien hyllyiltä?

Italialainenkin lasagne sisältää hevosenlihaa

Italiassa vahvistettiin ensi kerran hevosenlihan löytyminen valmisaterioissa. Sen sijaan elintarvikejätti Nestlén tuotteista hevosta ei Italiassa löytynyt.

"Elintarviketeollisuudella selittämisen paikka"

Einesruuat herättävät vahvoja tunteita. Ravintoasiantuntija ja terveysbloggaaja ei tyrmää valmisruokia – kunhan tiedetään miten ne ovat valmistettu.

Valmisruokaa vedetty myynnistä myös Euroopan ulkopuolella

Epäily nautana myydystä hevosenlihasta on tyhjentänyt kauppojen hyllyjä nyt Hongkongissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Evira: 200-300 boxes of 'horseburgers' imported to Finland

The Finnish Food Safety Authority Evira says that a Finnish company, yet to be named, imported frozen hamburger patties containing horsemeat from an Irish supplier.

Evira: Suomeen tuotu 200-300 laatikkoa hevospurilaisia - "joku tuli petetyksi, joku petti"

Yksi yritys on tuonut Suomeen hevosta sisältäviä pakastepurilaisia, Evira kertoo.

Myös Nestlé vetää tuotteitaan myynnistä

Maailman suurin elintarvikeyritys kertoi maanantaina, että testeissä sen valmisteista löytyi jäämiä hevosenlihasta. Yhtiö vetää tuotteitaan pois myynnistä Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa.

Saksa on uusin hevoseinesmaa

Laajeneva lihaskandaali on johtanut useissa maissa jo poliisiratsioihin. Saksalainen yhtiö on nyt ensimmäistä kertaa todistetusti valmistanut nautana myytyä hevosenliha-ateriaa.

Ruokaskandaali laajenee - hevosta valmisruoissa myös Norjassa ja Itävallassa

Kolme Norjan suurinta kauppaketjua kertovat, että hevosenlihaa on löydetty niillä myynnissä olleista pakastelasagneista. Itävallassa Lidl on vetänyt myynnistä saksalaisvalmisteiset tortellinit, kun niistä löytyi hevosenlihaa.

Britanniassa kolme pidätetty hevosenlihaskandaalista

Pidätykset tehtiin kahdessa liha-alan yrityksessä petosepäilyjen nojalla, poliisi kertoo.

Hevosenlihasta löytyi lääkejäämiä Britanniassa - voinut päätyä ruokaan

Osa Britanniassa testatuista hevosenruhoista on saattanut päätyä ihmisravinnoksi. EU on yrittänyt suitsia lihasta löytyneen fenyylibutatsoni-lääkkeen käyttöä.

Hevoslasagnea on myyty myös Saksassa

Suuren osan skandaalilihasta on epäilty olevan peräisin Romaniasta. Romanian viranomaiset ovat kiistäneet väitteet.

Hevosenlihaa löytyi lasagnesta myös Sveitsissä, Saksassakin epäilyksiä

Sveitsiläinen kauppaketju on ilmoittanut, että sen lasagnesta on löytynyt hevosenlihaa. Saksassa asiaa tutkitaan, ja Norjakin on vetänyt lasagnet kaupoista, vaikkei aio niitä tutkia.

Hevosenlihaskandaalin laajenemista pidetään todennäköisenä

Väärennösten paljastaminen lähti liikkeelle Findusin omavalvonnasta. Väärennettyä lihaa on saattanut levitä huomattavasti laajemmalle.

"Hevosenlihassa ei ole mitään hävettävää"

Ravintoloitsija pitää hevosenlihalasagnesta syntynyttä kohua aiheellisena, koska tuoteseloste ei vastannut tuotetta. Itse hevosenlihaa hän pitää kuitenkin suurena herkkuna.

Evira tarkasti: Hevosenlihalasagnea ei Suomessa

Ruokavalmistaja Finduksen valmislasagnesta löytyi Britanniassa naudanlihan sijaan hevosenlihaa. Eviran mukaan kyseisiä tuotteita ei ole toimitettu Suomeen.

Findus vie alihankkijansa oikeuteen hevosenlihaskandaalissa

Findus Nordicin toimitusjohtajan Jari Latvasen mukaan hevosenlihan päätyminen valmisruokiin naudanlihana on sopimusrikkomus ja petos. Valmisruoat Findusille valmistanut Comigel sanoo, että se itsekin joutui huijauksen uhriksi.

Romanian elintarvike-ala: Ranskalaisyhtiön täytyi tietää ostaneensa hevosenlihaa

Romanian elintarviketeollisuusliiton johtaja uskoo, että Findusin valmisruokiin lihaa toimittanut ranskalaisyhtiö tiesi, ettei kyseessä ole naudanliha. Romanian maatalousministeriö tutkii, onko lakia rikottu.

Findus: Hevosenlihaa tuskin valmisruokiin vahingossa

Findus epäilee, ettei hevosenlihaa joutunut sen lasagneannoksiin vahingossa. Yhtiö harkitsee nyt oikeustoimia. Findus myös kertoo saaneensa vastikään tietää, että skandaalin juuret voivat ulottua elokuulle.

Hevoslasagne peräisin romanialaisesta teurastamosta

Useassa maassa markkinoilta vedetty pakastelasagne sisälsi erheellisesti hevosta. Liha on nyt jäljitetty romanialaiseen teurastamoon.

Euroopan hevosenlihaskandaali laajeni Ruotsiin

Finduksen Ruotsissa myymä lasagne sisältää hevosenlihaa, josta etiketti ei kerro. Lasagne on valmistettu Luxemburgissa.

Hevosenlihalasagnea ei myynnissä Suomessa

Ruokavalmistaja Finduksen naudanlihalasagnesta löytyi hevosenlihaa Britanniassa.

Lappilaista lasagnea juhlapöytään

Kevään juhlat ovet ovella. Juhliin saapuville pitkän matkan vieraille pitää olla tarjolla oikeaa ruokaa. Pelkällä pullalla ei juhlavieraan kupu tule ravittua. Lappilainen tukeva juhlaruoka on porokiusaus eli lappilainen lasagne.

Juuso Myllyrinne: Laihduttaminen on yksinkertaista

Laihduttamisessa voi - ja on syytä - käyttää konkistadorien motivointikeinoja. Paraskaan tuplajuustoburgeri ei ole viiden donan arvoinen, arvioi Juuso Myllyrinne Yle Uutisten blogissa.

Salpa-Jukola varautuu syöttämään 40 000 nälkäistä

Maija-Liisa Forsell vastaa ravintolapuolesta viikonloppuna Virolahdella pidettävässä Jukolan Viestissä. Hän odottaa tapahtumaa innolla yli kolmen sadan talkoolaisen kanssa.

Äänekosken koululaisille tarjotaan toiveruokia

Äänekosken koululaisilla on tällä viikolla hyvät oltavat. Sekä alakouluissa, yläkouluissa että lukiossa syödään koko viikko vain oppilaiden toiveruokia. Nuorisovaltuuston ideoiman herkkuruokaviikon listalta löytyy muun muassa makkaraperunoita, lasagnea ja tortilloja.

Venäjän vienti vetää - kotimainen peruna käy vähiin

Kotimainen peruna uhkaa käydä keväällä vähiin. Syynä on perunan selvästi lisääntynyt vienti Venäjälle. Kouluille ja päiväkodeille toimitettavasta sopivankokoisesta perunasta alkaa olla jo pulaa ja tilanne vaikeutuu kevättä kohden.

Helsingin valtuutetut maistelevat koulujen kasvisruokaa

Helsingin kaupunginvaltuusto pääsee keskiviikkoiltana maistelemaan kasvisruokaa. Valtuutetuille tarjotaan samaa kasvisruokaa, jota Palmia valmistaa Helsingin koululaisille.

Suvi sisäpiirissä: Taikuutta kulissien takaa

Maagiset MM-kisat ( magicalgames.fi ) todellakin sitten alkavat huomenna. Tästä se lähtee! Vähiä yöunia, paljon uusia tuttavuuksia, leveitä hymyjä, loistavia tuuletuksia ja catering-lasagnea.

Masut murisevat maanantaisin

Keittoloissa käy kuhina kouluviikon alkajaisiksi. Maanantaisin ruokaa uppoaa nälkäisiin suihin muita päiviä reilusti enemmän.

Jauhelihan ja ruskean kastikkeen liitto on ikuinen

Toimittaja Elli Sormunen vieraili ruokakaupassa vakoilemassa ihmisten ostoskoreja. Paljastui, että useasta korista löytyi jauhelihaa. Tuosta peruselintarvikkeesta loihdittiin useassa taloudessa perinteistä ruskeaa kastiketta. Muita variaatioita olivat muun muassa lasagne, lihapullat sekä jauhelihapihvit.

Lappilaisen perunan torimyynti vauhdittunut

Lappilainen peruna on vallannut Rovaniemen kauppatorin. Torilla on nyt puolenkymmentä lappilaisen perunan myyjää. Peruna on kasvanut Lapin pelloilla tänä kesänä hyvin, sanoo jaatilalaisen perunan myyjä Sirkku Vanhatalo.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle