Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viisi vinkkiä Teeman elokuvafestivaalilta – Mitä Thelma ja Louise kertoo feminismistä?

Keskiviikkona alkavilla Teeman elokuvafestivaaleilla esiin nousevat naissankarit, kulttielokuvat ja klassikot.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Peter Fonda on kuollut

Fondan näyttelijänura alkoi New Yorkissa Broadwayn näyttämöillä, mutta tunnetuksi hän tuli roolistaan vuonna 1969 julkaistussa Easy Rider -elokuvassa.

Paltamon vaaroilta Italian vuoristoon – dokumentti Eino Leinosta on eloisa road movie

Eino Leino -dokumenttielokuvan ensi-ilta on torstaina Paltamossa.

Kapinallinen Ursula ajautuu huumekuriiriksi – Pyhälän elokuva vie 1980-luvulle

Berliini ja Tukholma houkuttavat huumeenhakureissuun

Rankka retki kolmen tuhannen vuoden takaa

Kaikkien seikkailutarinoiden isä on tietenkin Odysseia.

Ei se tavallisin road movie – Villen pyörätuolimatka halki Euroopan etenee verkkaisesti, mutta varmasti

Dokumentti haluaa nostaa esille vammaisten oikeuksia. Filmiryhmän kameralle on matkasta ehtinyt tarttua muun muassa akunvaihtoruljanssia ja avuliaita kanssaeläjiä.

Nenäpäiväbussi kurvaa 11.11. halki Keski-Suomen Tampereelle saakka – Hyppää kyytiin ilmaiseksi!

Nenäpäivän iloisin kyyti ajaa halki koko Keski-Suomen ja kuljettaa yleisöä Tampereelle TV2:n suureen Nenäpäivä-show'hun. Yle Jyväskylän järjestämää huviajelua voi seurata livenä koko päivän Yle Radio Suomesta ja Yle Areenasta.

Paris, Texas

Wim Wendersin mestariteos, melankolinen road movie

Kotikatsomo: Hopeanuolet

Hopeanuolet on kolmiosainen road-movie kahdesta naisesta.

Puhallettu 60 sekunnissa ja Two-Lane Blacktop: asfaltti palaa Teemalauantaissa 5.3.

Kahden 1970-luvun kulttielokuvan bensanhajuinen teemailta.

Matkalla on 2010-luvun road movie 1950-luvun beatnikeistä

Walter Sallesin elokuva Jack Kerouacin kulttikirjasta.

Uusi dokumentti Mika Kaurismäestä sekä Arvottomat ja Valehtelija Teemalauantaissa 19.9.

Henkilökuva tuotteliaasta ohjaajasta ja road movie -fanista.

Viisi elokuvaa kilpailee Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta

Suomesta ehdokkaaksi on valittu Jukka-Pekka Valkeapään He ovat paenneet-elokuva.

Vanishing Point – Nasta laudassa (16)

Road movie ja Amerikan ahdistuneen ajan hengen kuvaus

Gypsy Caravan – Romanien tie

Romanimusiikin Buena Vista Social Club!

Calamari Union 30 vuotta – Teemalauantai 7.3.2015

”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.”

1.11. Teemalauantai: Yhä matkalla

Kerouacin kulttiromaanin jäljillä elokuvassa ja dokumentissa

Tanssin päivä sai lapset ja aikuiset liikkeelle

Avoin tanssitunti houkutteli kajaanilaiset tanssimaan Generaattorille. Tanssin tila eli flow löytyi koululaisilta leikiten.

Kuolema tanssii Kainuusta kaikkialle

Tanssitaiteilija Sari Palmgren valmistelee parhaillaan uutta esitystä Kajaanissa. Samaan aikaan hän kerää kainuulaisten näkemyksiä kuolevaisuudesta ja kuoleman kohtaamisesta. Kainuun jälkeen tanssija tekee saman urakan kaikissa maanosissa. Näistä palasista syntyy myöhemmin tanssielokuva.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Promised Land, Bettien matka ja Knucklebonehead

Tällä viikolla esittelyssä ovat Gus van Santin ohjaama hyvänolon maailmanparannuselokuva Promised Land, Catherine Deneuven tähdittämä road movie Bettien matka ja kotimainen rokumentti Knuckelbonehead jonka ohjaaja Oskari Pastila ja päähenkilö Knuckelbone Oscar ovat Tähtihetken vieraina.

Bettien matka on leppoisa road movie

Bettie on entinen Miss Bretagne, joka nuoruutensa missiseikkailun jälkeen ajautui takaisin kotikonnuille. Hänen pienen elämänpiirinsä muodostavat yhdessä äidin kanssa pitämä ravintola ja suhde varattuna olevaan mieheen.

Roope Lipasti: Perunkirjoitus

Roope Lipasti on kirjoittanut Perunkirjoitus-romaanista yhdenlaisen road movie -romaanin Arto Paasilinnan hengessä. Kulkemisen ja huumorin sekaan hän on piilottanut vakavia ajatuksia ihmisen elämästä. Lue Juha Pikkaraisen kirja-arvio

Kaksipäinen kilpikonna ihmetyttää Texasissa - video

San Antonion eläintarhasta kerrotaan että Thelma ja Louise -niminen kilpikonna on terve.

Loiri awarded at Italian festival

Finnish actor Vesa-Matti Loiri took the award for best male actor for his role in Mika Kaurismäki's ‘Road North’ at the prestigious Bari International Film Festival in Italy.

Loiri palkittiin arvostetulla elokuvafestivaalilla Italiassa

Palkinto tuli parhaan miesnäyttelijän roolista elokuvassa Tie Pohjoiseen.

Kaikella rakkaudella on hiljaisen hirtehinen kuvaus rakkaudesta

Toivo on ihmisistä vieraantunut valokuvaaja. Hän kulkee pitkin Lappia mukanaan puiston penkki, jota kuvaa autiossa maisemassa, koska ”joskus ihminen on enemmän kun se ei ole paikalla”.

Kinopirtin katsojamäärä kasvoi roimasti

Kemin Kinopirtin katsojamäärä kasvoi roimasti viime vuonna. Elokuvateatteri Kinopirtissä kävi viime vuonna yli 39 000 katsojaa, mikä on yli 13 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Movie theatres fete blockbuster year

Finnish cinemas are celebrating their most successful year in three decades. By year’s end, movie theatres are set to break the eight-million-viewer barrier for the first time since 1983.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Urhea, Café de Flore ja Tie pohjoiseen

Tällä viikolla teattereihin saapuu elokuvia Pohjois-Amerikasta ja Suomesta. Amerikan ensi-iltoina nähdään kokoperheen animaatio Urhea, ja Kanadasta lähtöisin oleva, rakkauden ikuista mysteeriä tarkasteleva Café de Flore. Viikon kotimainen ensi-ilta on Samuli Edelmanin ja Vesa-Matti Loirin tähdittämä, isän ja pojan kipeästä suhteesta kertova Tie pohjoiseen.

Tie pohjoiseen kertoo rakkaudesta ja kaipauksesta

Mika Kaurismäen uusi elokuva, Tie pohjoiseen on kertomus isästä ja pojasta ja heidän yhteisestä matkastaan menneisyyteen.

Arvottomien Suomesta perhearvojen Suomeen

Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin tähdittämä Tie pohjoiseen -elokuva esittelee Suomea moottoriteiden ja maanteiden varrelta. Aihe on tuttu elokuvan ohjanneen Mika Kaurismäen varhaisista elokuvista, mutta jotain on muuttunut matkan varrella.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Nainen, pyssy ja nuudelipuoti, Sinkkuelämän säännöt ja Elokuu

Tällä vankan tasaisella kolmen tähden elokuvaviikolla on tarjolla erilaisia ihmissuhdesotkuja. Kiinalaisittain niitä ratkotaan asein komediassa Nainen ,pyssy ja nuudelipuoti. Suomalaista rakkauselämää maahanmuuttajien silmin puolestaan on luvassa dokumentissa Sinkkuelämän salaisuudet. Elokuvassa Elokuu puolestaan on tarjolla nuorta kesäistä lempeä. Tähtihetken vieraana oli Elokuun ohjaaja ja käsikirjoittaja Oskari Sipola.

Elokuu on tarinaltaan poikamainen

Ohjaus: Oskari Sipola Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Eppu Pastinen, Lina Turkama, Zagros Manuchar, Niina Koponen, Pihla Viitala K-13

Sinkkuelämän säännöt on puettu road-movien muotoon

Ohjaus: Tonislav Hristov Alkuperämaa: Suomi 2011 Pääosissa: Tonislav Hristov, Kiril Jovchev, Hristiyan Dimov, Zoran Atanasov S

Elokuu-elokuva on Oskari Sipolan esikoinen

Kainuussakin viivähtävä draama - road movie -elokuva Elokuu kertoo aikuistumisen kesää viettävästä Akusta. Päärooleihin ohjaaja Oskari Sipola löysi tuoreet kasvot, jopa Tavastian narikkajonosta.

Lapland Odyssey Wins Jussi Award

The awards for the best Finnish films of 2010 were presented at the annual Jussi Gala on Sunday evening. Lapland Odyssey (Finnish title Napapiirin Sankarit) , a road movie set in Lapland, won the best film award.

Näin matkataan Tour de Skillä - katso hiihtäjien road movie

Urheilijoiden ja taustajoukkojen siirtymät paikkakunnalta toiselle ovat Tour de Skillä pitkiä. Mitä kaikkea tapahtuukaan, kun Suomen miesten hiihtojoukkue siirtyy 500 kilometrin matkan Oberhofista Oberstdorfiin? Hiihtäjät tallensivat videolle yön matkansa, joka alkoi heti kisan loppuveryttelyn jälkeen. Reissussa sattuu ja tapahtuu.

Elokuu tulee ensi-iltaan Oulussa

Pulitzer-palkittu Elokuu-näytelmä tutkii perheen valtapelejä. Ensi-ilta on Oulun kaupunginteatterissa perjantaina 5.11.

Näyttelijä Dennis Hopper on kuollut

Hollywood-näyttelijä Dennis Hopper on kuollut. Hän kuoli lauantaina eturauhassyöpään 74-vuotiaana kotonaan Kaliforniassa. Hopper tunnetaan parhaiten roolistaan kulttimaineen saavuttaneessa elokuvassa Easy Rider (1969), jonka hän myös itse ohjasi.

Tamperalaismusikaali kutsuu yleisöä lavalle

Myös yleisö pääsee laulamaan uudessa tamperelaisessa pop-musikaalissa. Tanssiteatteri Mobita-Danscon Road kantesitetään Tampereella keskiviikkona. Etukäteen ilmoittautuneet vapaaehtoiset esittävät yhden laulunumeron kussakin näytöksessä. Musikaalin tekijät ovat saaneet innoituksensa elokuvasta Thelma ja Louise.

Tähtihetki: Kohti uutta

Älykäs tarina, joka ei unohda tunteita, sanoo Anu Silfverberg Kohti uutta -elokuvasta. Tarmo Poussun mielestä Sam Mendesin uutuudessa puhutaan paljon, mutta sanotaan vähän.

Kohti uutta on upea äitiyspakkaus

Sam Mendesin viidestä elokuvasta kolme on ollut enemmän tai vähemmän parisuhteellisia: American Beauty, Revolutionary Road ja nyt Kohti uutta. Uutukainen ei ole niistä paras, mutta aidoin. John Krasinski on mitä tunnistettavin hyvää tahtovana, mutta sammakoita päästävänä poikaystävänä. Avovaimon tullessa raskaaksi he tuudittautuvat tuttuun harhaluuloon, että heistä tulee paremmat vanhemmat kuin kenestäkään muusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle