Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatilanne jatkuu Keski-Pohjanmaalla rauhallisena – ilmaantuvuusluku laski nollaan

Soite muistuttaa, että koronatesteihin pääsee myös juhannuksen aikana. Kokoontumisrajoituksia tai -suosituksia ei enää ole, ei myöskään laajaa kasvomaskisuositusta. Maskinkäyttöä suositellaan silti yhä, jos turvavälejä ei voi pitää.

Sote hyväksyttiin eduskunnassa – Pohjanmaa on valmis uudistukseen

Eduskunta hyväksyi soten täysistunnossa äänin 105-77, poissa äänestyksestä oli 17 kansanedustajaa. Pohjanmaalla ollaan uudistukseen valmiina.

Koko maan toiseksi rauhallisin koronatilanne Keski-Pohjanmaalla

Tartuntojen ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaa koko maassa. Tällä hetkellä ilmaantuvuusluvun perusteella helpoin tilanne on Etelä-Savossa ja toiseksi rauhallisin Keski-Pohjanmaalla.

Suomessa 46 ihmistä on saanut vakavan allergisen reaktion koronavirusrokotteesta – riskiryhmään kuuluva Iida Pappinen kertoo, miltä siedätyshoidossa saatu anafylaksia tuntuu

Fimea on saanut 15. kesäkuuta mennessä 46 ilmoitusta vakavasta anafylaktisesta reaktiosta koronarokotuksessa. Määrä on pieni suhteessa rokotettuihin. Jos vakavia allergisia reaktioita on ilmennyt aiemmin, koronarokotuksen jälkeen oireita seurataan tavallista pidempään.

Opinnot vievät Nooa Kronqvistin ja tuhannet muut toiselle paikkakunnalle koronarokotteiden välissä – 5 kysymystä ja vastausta opiskelijoiden rokottamisesta

Varusmiespalvelukseen kesällä astuvat ja siellä jo olevat saavat rokotuksensa palveluksessa. Sen katsotaan olevan helpoin ja kustannustehokkain tapa. Sen sijaan moni opiskelija joutuu sumplimaan vähintään kakkosannoksensa saannin kanssa, jos kotikunta vaihtuu rokotusten välillä.

Kymmenettuhannet etsivät turhaan koronarokotustietojaan Omakannasta, sillä tiedot eivät mene läpi – "Todella surkea tilanne"

Korjausten aikataulusta ei ole tietoa, mutta nopeaa ratkaisua tuskin on luvassa. Rokotustietoja tarvitaan muun muassa koronatodistukseen, jota moni kesäloman viettäjä tarvitsee ulkomaanmatkalleen.

Soite toivoo nuorten jakavan rokotuskuvia somessa – hashtag tehoaisi somessa ehkä puskaradion tapaan

Soitessa nähtäisiin mielellään nykyistä useamman nuoren saapuvan rokotuskeskukseen saamaan koronarokotteen. Rokotusintoa aiotaan kasvattaa kannustamalla nuoria jakamaan rokotuskuvia omilla somekanavillaan.

Soiten alue siirtyy koronavirusepidemian perustasolle – koronatilanne on rauhoittunut

Koronavirustilanne on alueella sen verran rauhoittunut, että alueellinen viranomaistyöryhmä on päättänyt Soiten alueen siirtymisestä koronaviruksen leviämisen perustasolle. Viimeisin tartunta on todettu viikko sitten tiistaina.

Nuorten päihde- ja mielenterveysongelmiin viritellään apua aiempaa nopeammin – uusi lastensuojelun hanke pureutuu epäkohtaan

Myös Keski-Pohjanmaa on mukana laajassa lastensuojelu-hankkeessa, jossa kehitetään uusia sähköisiä tukipalveluita ja hoitomuotoja nuorille ja heidän perheilleen.

Kansanmusiikki soi kuin soikin Kaustisella tänä kesänä – virtuaalikonserttien lisäksi tarjolla on yleisökonsertteja joka päivälle

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlilla järjestetään tänä kesänä yli 20 konsertin sarja virtuaalifestareiden lisäksi. Yhteen festivaaliareenalla järjestettävään konserttiin otetaan näillä näkymin noin 500 ihmistä.

Keski-Pohjanmaalla ei uusia koronavirustartuntoja – viimeisimmästä tartunnasta aikaa liki viikko

Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on laskenut, mutta alue on kuitenkin edelleen koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Soiten alueen väestöstä on rokotettu liki 70 prosenttia ensimmäisellä annoksella.

Keski-Pohjanmaalla koronatilanne on pysynyt rauhallisena – viimeisin tartunta on todettu tiistaina

Viime päivinä ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja Keski-Pohjanmaalla. Myös koronarokotukset ovat hyvässä vauhdissa Soiten alueella.

Koronatartunnat nopeassa laskussa Keski-Pohjanmaalla, mutta epidemia ei ole vielä sammunut – Rokotukset laajenevat kaikkiin yli 16-vuotiaisiin

Sairaanhoitopiiri jatkaa koronan kiihtymisvaihteessa. Alueella on todettu tällä viikolla yksi uusi tartunta karanteenissa olevalla.

Koronarokotuksia hoidetaan myös ylimääräisenä työnä iltaisin Keski-Pohjanmaalla

Rokotuksiin tarvitaan Soiten alueella lisää pistäjiä ja siksi hoitajat tekevät työtä myös iltaisin lisätyösopimuksella. Näin työhön ei tarvitse sijaistyövoimaa tai vakituisia muista yksiköistä.

Keski-Pohjanmaalla todettu kaksi uutta koronatartuntaa – rokotukset laajenevat jo alle 30-vuotiaisiin

Keski-Pohjanmaan koronatilanne on jo helpottamassa, vaikka perjantaina alueella todettiinkin kaksi uutta tartuntaa. Lisäksi koronarokotukset laajenevat tiistaina 25–29-vuotiaisiin.

Koronatilanne on rauhoittunut selvästi – Soiten alue siirtyy jälleen koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen

Toukokuun alussa ryöpsähtänyt Soiten alueen koronatilanne on rauhoittunut. Sen on todennut myös alueellinen viranomaistyöryhmä, joka on päättänyt alueen siirtymisestä pois laajenemisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen.

Kesän alkamista juhlittiin perjantaina rauhallisesti Hämeessä – poliisi on varautunut kiireiseen lauantai-iltaan

Hämeen poliisilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 321. Poliisi ei hajota juhlintaa koronaturvallisuuden vuoksi, vaan jos kokoontuminen aiheuttaa häiriötä. Juhlijoilta toivotaan kuitenkin vastuullisuutta, jotta tautitilanne ei pahene.

Päättäjäisviikonloppu alkaa: Osa saa livevieraita juhliinsa, osa vain todistuksen postilaatikkoon – riskialueilla viranomaiset pyytävät jättämään kesän aloitusbileet väliin

Kokoontumisrajoitukset ovat monin paikoin lieventyneet, silti korona himmentää edelleen juhlintaa. Moni saa todistuksensa postissa, ja juhlia striimataan. Terveysviranomaiset vetoavat nuoriin: ei valtavia kokoontumisia eikä halailua.

Keski-Pohjanmaalla todettu yksi uusi koronavirustartunta – Ajanvaraus koronarokotuksiin avattu yli 30-vuotiaille

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on kaksi koronavirustartunnan saanutta potilasta ja karanteenissa on noin sata henkilöä.

Soite aloittaa pian 30-vuotiaiden koronarokotukset – Tavoitteena on rokottaa alueen väestöstä 90 prosenttia

Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat yli 40-vuotiaat sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat. 

Keski-Pohjanmaalla toinen nollapäivä koronatartunnoissa parin päivän sisään – Jo lähes 60 prosenttia keskipohjalaisista saanut ykkösrokotteen

Keski-Pohjanmaalla ei ole todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Myös väestön rokotuskattavuus on noussut reippaasti.

Infektioylilääkäri vetoaa nuoriin: "Vielä ei aika juhlia joukolla koulujen päättäjäisiä" – Keski-Pohjanmaalla yritetään saada epidemia talttumaan ennen juhannusta

Nuorten pitäisi jaksaa välttää isoja juhlia tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna Keski-Pohjanmaalla. Vielä ei ole varaa höllätä, vaikka tartunnat onkin saatu selvään laskuun.

Kokkolan kaupungin talous koheni reippaasti alkuvuonna – koronatuet ja verotulojen kasvu apuna

Kokkolan alkuvuoden tulos on erittäin hyvä. Ylijäämää kertyi jopa 10 miljoonaa euroa, mikä on lähes puolet enemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne rauhoittumassa, mutta tartuntoja on yhä liikaa – epidemian aiheuttajaksi varmistui Intian-variantti

Keski-Pohjanmaan koroepidemia on helpottamassa, vaikka edelleen tartuntoja todetaan myös karanteenien ulkopuolelta. Tartuntamäärät kuitenkin laskevat, samoin myös pitkään maan korkeimpana ollut ilmaantuvuusluku. Kokoontumissuositukset höllenevät alueella, mutta vain hieman aiemmasta.

Viisi sairaanhoitopiiriä haluaa mahdollisuuden saada laajan päivystyksen sairaalan – lähettivät kirjelmän eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnalle

Sairaanhoitopiirit ja kuntayhtymät ovat kirjelmöineet sen puolesta, että saisivat laajan ympärivuorokautisen päivystyksen sairaalan niin halutessaan. Aloite kirjelmään lähti Kymenlaakson ja Etelä-Savon sairaanhoitopiireistä.

Missä ovat rokotettavat? Nyt rokotteita riittää Soitessa, mutta työikäisten rokotusinto ei ainakaan vielä ole herännyt

Soiteen on saatu aiempaa suurempi määrä koronarokotteita. Saapuvat rokotemäärät ovat muutenkin kasvaneet ja nyt lisänä ovat THL:n alueelle kohdentamat lisärokotteet. Samassa suhteessa eivät kuitenkaan ole kasvaneet rokotteita ottavien määrät.

Koronatartunnat kääntyneet laskuun Keski-Pohjanmaalla, mutta alue jatkaa tilanteen vakavuuden takia leviämisvaiheessa

Sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian leviämisvaiheessa, vaikka päivittäiset tartuntamäärät ovat laskussa. Koronaryhmä suosittaa, että toisen asteen opiskelijat jatkavat etäopetuksessa lukuvuoden loppuun. Maakunnan sairaalassa on varotoimenpiteenä alettu tehdä koronatestejä potilaille.

Keski-Pohjanmaalla todettu kuusi uutta koronatartuntaa – karanteenissa yli 800 ihmistä

Soiten alueella raportoitiin tiistaina kuudesta tartunnasta. Edelleen tartuntoja ilmenee myös sellaisilla, jotka eivät ole olleet karanteenissa.

Soiten säästöohjelma hyväksyttiin valtuustossa äänestyksen jälkeen – Yhden lauseen pois jättäminen voi toimitusjohtajan mukaan kaataa koko ohjelman

Soiten valtuusto hyväksyi Kestävä Soite -säästöohjelman, mutta äänestyksen jälkeen siitä poistettiin yksi kiistelty kohta. Se voi toimitusjohtajan mukaan vesittää säästöohjelman.

Keski-Pohjanmaalla todettu viisi uutta koronatartuntaa – Epidemia ei ole täysin talttumassa, sillä tartuntoja putkahtaa myös karanteenin ulkopuolelta

Soiten alueella päiväkohtaiset koronan tartuntamäärät laskevat, mutta tautia todetaan edelleen karateenien ulkopuolella. Maanantaina maakunnassa raportoitiin viisi uutta koronatapausta.

Sunnuntaina kahdeksan uutta tartuntaa Soitessa – Suurin osa tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla

Viikonlopun aikana Soiten alueella on todettu 15 uutta tartuntaa, joista 8 on varmistunut sunnuntaina. Vaikka valtaosa tapauksista on tavattu karanteenien sisällä, myös niiden ulkopuolelta löytyy edelleen koronaviruksen saaneita.

Lisärokotteiden määrä oli pienempi kuin Keski-Pohjanmaalla toivottiin: saatiin 3000, odotettiin jopa kolminkertaisesti

Vaikka rokotteita saadaan toivottua vähemmän, nousee Keski-Pohjanmaan koronarokotteiden määrä seuraavina viikkoina tavallista suuremmaksi. Tilanteen mukaan rokotusaikoja aletaan jakaa myös uusille ikäryhmille ensi viikon lopulla tai seuraavalla viikolla.

Himangan Kaarnakodissa on todettu koronavirustartunta

Himangan Kaarnakodissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tehostetun palveluasumisen yksikössä asukkaat ja henkilökunta on rokotettu kahteen kertaan, joten heidän ei arvioida ainakaan saavan koronan vakavaa muotoa.

Keski-Pohjanmaan tartuntarypäs levinnyt myös Pietarsaaren seudulle, suurin osa Pohjanmaan tartunnoista sairaanhoitopiirin pohjoisosissa

Pohjanmaalla on todettu kahden viimeisen päivän aikana kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiirin pohjoisosan tartuntojen alkuperä on peräisin pääasiassa Soiten eli Keski-Pohjanmaan tartuntaketjuista.

Koronaluvut jatkavat samaa tahtia, 11 uutta tapausta – Soite muistuttaa, että karanteenia pitää noudattaa

Soite on ilmoittanut 11 uudesta varmistuneesta koronatapauksesta. Kuluvan viikon tapaan suurin osa sairastuneista on ollut jo ennestään karanteenissa. Toisaalta myös selvittämättömiä tartuntoja on ilmennyt.

Keski-Pohjanmaa valmistautuu lisärokotteiden pistämiseen – maakunta voi saada yli 10 000 annosta, joilla rokotuskattavuus nousee nopeammin

Suomen pahin koronatilanne on tällä hetkellä Keski-Pohjanmaalla, missä taudin ilmaantuvuus huitelee kahdessasadassa ja osa tartunnoista on vahvistunut nopeasti leviäväksi Intian virusmuunnokseksi. Maakunta saa todennäköisesti helpotusta tilanteeseen lisärokotteista ensi viikolla.

Seksuaalista väkivaltaa kokeneet saavat jatkossa aiempaa helpommin apua ja tukea Keski-Pohjanmaalla

Maakunnassa seksuaalisen väkivallan uhrit voivat jatkossa hakeutua omaan keskukseen, josta väkivallan uhreja pystytään auttamaan yhden luukun periaatteella. Soiten uusi niin kutsuttu Seri-keskus aloittaa kesäkuun alussa.

Soitessa koronatartunnat ovat kolmatta päivää samalla tasolla – jälleen 11 uutta tartuntaa kirjattu

Vappuna ja vapun jälkeisellä viikolla ilmenneet tartuntaketjut poikivat edelleen uusia tapauksia. Myös torstaina Soite on kahden edellisen päivän tapaan kertonut, että uusia tartuntoja on alueella todettu 11. Tapaukset on todettu pääosin jo karanteenissa olleilla.

Soitessa on kirjattu eiliseen tapaan 11 uutta koronatartuntaa – Tartunnat on todettu enimmäkseen jo karanteenissa olleilla

Soiten alueella on keskiviikkona todettu 11 uutta tartuntaa. Sama lukumäärä ilmeni tiistaina. Uusia laajoja altistustilanteita ei ole löytynyt. Valtaosa tartunnoista on todettu jo karanteenissa valmiiksi olleilla ihmisillä.

Soiten koronaluvut vaihteeksi laskevassa suunnassa aiempien päiväkohtaisten ennätysten jälkeen – Ilmaantuvuus on kuitenkin huipussaan

Soite tiedottaa, että sairaanhoitopiirin alueella on todettu tänään 11 uutta tartuntaa, mikä on yli puolet vähemmän kuin viime päivien uudet ennätysluvut. Tartunnat liittyvät aiempaan ja tunnettuun ketjuun.

Keski-Pohjanmaan koronarypäs kasvaa: Kokkolan ketjusta jo yli 100 tartuntaa, karanteenissa lähes tuhat – sairaanhoitopiiri siirtyy leviämisvaiheeseen

Maakunnan koronatilanne heikkenee edelleen roimasti: uusia tartuntoja todettiin sunnuntaina 21. Osa laajasta, Kokkolasta leviämään lähteneistä tartunnoista on varmistunut Intian variantiksi ja alueen ilmaantuvuusluku hipoo nyt maan kärkeä. Koronavirustartunnat keskittyvät tällä hetkellä etenkin nuoriin, 12–25-vuotiaisiin.

Keski-Pohjanmaalla todettu 14 uutta koronavirustartuntaa – Vain reilu puolet tartuntaketjuista pystytään jäljittämään

Tartunnat liittyvät samaan, viime aikoina tiedotettuun laajaan tartuntaketjuun, joka lähti liikkeelle vappubrunssilta. Karanteenissa on noin 400 henkilöä.

Keski-Pohjanmaa jo lähellä koronan leviämisvaihetta – Intian varianttia todettu 6 tapausta, Kokkolan ryppäästä levinnyt 66 tartuntaa

Tällä viikolla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 46 koronatartuntaa, joista kymmenen uutta raportoitiin perjantaina. Tartuntaketju on levinnyt pohjoiseen useisiin kuntiin, muun muassa Kalajoella, Nivalaan ja Ylivieskaan.

Ammatillinen opetus siirtyy Nivalassa etäopetukseen – Soiten alueen koronatartunnat leviävät pohjoisemmaksi

Keski-Pohjanmaalla ja erityisesti Kokkolassa viime päivinä räjähtänyt koronatilanne heijastuu jo peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueelle. Koronatapauksia ja altistumisia on ilmennyt Nivalssa, Ylivieskassa ja Sievissä.

Keski-Pohjanmaan äkisti romahtanut koronatilanne pahenee: vappubrunssilta alkunsa saanut ketju aiheuttanut jo 56 tartuntaa

Kokkolalaisravintolasta liikkeelle lähtenyt tartuntaketju jatkaa leviämistään: kouluja on siirretty etäopetukseen ja sairaanhoitopiirin infektioyksikkö on pahasti ruuhkautunut.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee nyt radikaalisti: vappubrunssin saldo yhteensä jo 41 tartuntaa – nyt sairastuvat nuoret aikuiset

Keskiviikkona Soiten alueella todettiin koko pandemian ajan tartuntaennätys päivässä eli 16 tartuntaa. Lääkärit toivovat nyt ihmisiltä malttia ja heidän pysyttelevän omissa oloissaan.

Keski-Pohjanmaa koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – osa ammatillisista oppilaitoksista siirtyy etäopiskeluun

Koronatilanne on huonontunut Keski-Pohjanmaalla selvästi. Alue on kiihtymisvaiheessa, ja suosituksiin tulee tiukennuksia. Vielä huhtikuun loppupuolella tartuntatilanne oli alueella Suomen rauhallisin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle