Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lapuan tuomiokirkko saa pintaansa uuden maalin – ei mitään radikaalia muutosta

Lapuan hiippakunnan pääkirkko ehostuu kesän aikana. Maalausurakka kestää koko heinäkuun.

Nastolan vanhalle puukirkolle uusi ilme – lahot korjataan ja seinät maalataan

Nastolan vanha puukirkko saa uuden ulkoasun. Kirkon värisävy muuttuu osittain ja samalla lahot kohdat korjataan.

Repsottavat ikkunat riesana? Näin kunnostat vanhan ikkunan itse asiantuntijan opeilla

Ikkunoita työkseen entisöivä Marika Mattila rohkaisee vanhojen talojen asukkaita kunnostamaan ikkunansa uusien ostamisen sijaan. Monivaiheinen työ vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta onnistuu Mattilan mukaan keneltä tahansa.

Ranskalaistaiteilijan hehtaarin kokoinen teos vuoren rinteessä kestää vain muutaman viikon

Maata kaivavien myyrien lisäksi pelkkä projektin jättimäinen koko osoittautui haasteeksi taiteilijalle. Maalaus on todennäköisesti suurin ruoholle maalattu maalaus maailmassa.

Huonokuntoisille ikkunoille uusi elämä perinteisin keinoin

Moni yllättyy siitä, kuinka huonokuntoisenkin ikkunaraamin saa kunnostamalla kestämään vielä useita vuosia. Porissa järjestetyt ikkunakorjauskurssit ovat olleet todella suosittuja.

Särestö sai rahaa katon korjaamiseen

Särestöniemen Museosäätiö Kittilässä on saanut valtion avustusta museon korjaamiseen.

Tiesitkö tämän: Itsesyttyvässä pellavaöljyssä piilee palovaara

Pellavaöljy on tuttu aine, kun pitää käsitellä puuta – vaikkapa venettä tai terassia. Mutta öljyssä piilee myös vaara. Pirkkalassa paloi äskettäin vastaremontoitu puutalo. Syttymissyyksi epäillään pellavapohjaista ainetta.

Lappeen Marian kirkko saa uuden maalin juhlavuodeksi

Maalaustyöt oli alunperin määrä aloittaa vapun jälkeen, mutta urakka siirtynee kesäkuun lopulle Karjalan liiton valtakunnallisten kesäpäivien takia. Kirkko maalataan tänä vuonna, koska Lappeen seurakunta täyttää 600 vuotta ensi vuonna.

Muovilla ja lateksilla ei talovanhusta korjata – lue esi-isän kädenjälkeä ja remontoi vasta sitten

Vanhojen rakennusten kunnostukseen perehtynyt Hanna Jantunen kehottaa välttämään ylikorjaamista. Ennen kuin korjaat, mieti onko pakko vai pärjäätkö pelkällä maalilla. Jos haluat saunan porealtaalla ja kaikilla herkuilla, olisiko viisainta rakentaa erillinen rakennus?

Museoviraston avustuksia viidelle kohteelle

Viisi kohdetta Lapista saa Museoviraston entistämisavustusta. Suurimman summan Lapin kohteista saa Tornion vanhempi asema. Muut kohteet ovat Pelkosenniemellä, Kittilässä, Keminmaassa ja Ylitorniolla.

Talkooväki otti kopin Kiuruveden kirkon ikkunaremontista

Kunnostettavana on liki tuhat ruutua. Kahden asiantuntijan lisäksi rakennuksella on mukana aktiivinen talkoojoukko, joka on ollut monessa mukana.

Venemestari Maunon kolmen viikon urakka

Suomessa on soudettu pitkään puisilla hämäläis- ja savolaismallisilla puuveneillä, kunnes alumiini- ja lasikuituveneet ottivat niskalenkin puisesta veneestä. Nyt perinteitä arvostava asiakas haluaa jälleen puisen soutuveneen.

Kerimäen kirkonkylä paraatikuntoon

Ennen liittymistään Savonlinnaan vuodenvaihteessa Kerimäki täyttää 370 vuotta. Sitä ennen Kerimäellä on meneillään ilmeen uudistus, kun kirkonkylää ja varsinkin Kirkkorantaa ehostetaan uuteen loistoon.

Pyllykuviot jäävät koristamaan kirkonpenkkiä Loviisassa

Loviisan kirkon penkkeihin painuneita takapuolen jälkiä säilytetään yhden penkkirivin verran. Kirkon vastamaalattuihin penkkeihin jäi marraskuussa järjestetyssä konsertissa yli sata takamuksen kuvaa.

Vanhojen ikkunanraamien kunnostus kannattaa

Vanhat ikkunankehykset ovat arvokkaita. Ne kestävät pidempään kuin uudet raamit. Moni on tämän huomannut ja niinpä ikkunaentisöijät ovatkin työllistettyjä. Käyttökelpoista materiaalia päätyy kuitenkin myös kaatopaikalle.

Kunnostettu kellotapuli kuoriutui kääreistään

Tampereen Keskustorin Vanhaa kirkkoa kelpaa taas ihailla. Kirkon tapuli on kuorittu kääreistään, sillä toukokuussa alkanut kunnostus on saatu valmiiksi. Tapulin julkisivulaudoituksia on uusittu ja maalattu. Myös alaosan rapattua tiilimuuria paikkailtiin. Tapuli maalataan noin viidentoista vuoden välein. Kirkko maalataan ensi vuonna.

Rovaniemen vanhat asemarakennukset saavat uudet värit

Rovaniemen vanhat asemarakennukset maalataan alkuperäisväreihin. Asemamiehen talo on jo maalattu ja myös asemapäällikön rakennus saa uuden ilmeen.

Puuristi on vaihtoehto hautakivelle

Savitaipalelainen Saara Heikkinen valmistaa pajassaan puisia muistomerkkejä niin ihmisten kuin lemmikkienkin hautapaikoille. Lehtikuusesta valmistettuja puuristejä tilataan ympäri Suomen. Lemmikin haudalle Heikkilä tekee ristin sijaan silhuetin.

Elimäen kirkon maalaus käynnissä

Kirkko säilyttää vaaleanharmaan värinsä. Maalaustaktiikka on vaativa.

Orisbergin kappelin konservointi loppusuoralla

Rakennus maalattiin SeAMKin konservointi-opiskelijoiden ja talkootyöläisten voimin. Suojelukohteen kunnostukseen saatiin rahat ja ohjeet museovirastolta.