Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jarkko Issukka harjoittelee jousimetsästystä

Jousella metsästetään myös ruuhka-Suomessa – Katso, miten jousimetsästäjä kiipeää valjaiden kanssa korkealle puuhun kauriita vaanimaan

Jousella metsästäminen edellyttää suoritettua metsästäjätutkintoa. Lisäksi vaaditaan metsästyslain 21 pykälän mukainen jousiammuntakoe hyväksytysti ja valvotusti suoritettuna. Kuukauden kestävä kauriinmetsästysaika alkaa toukokuun puolivälissä.

Manu Soininmäki ampuu taljajousella

Jousimies on erimies - haasteita haluava valitsee perinteikkään metsästysaseen

Manu Soininmäki on tutustunut myös jousimetsästykseen

Suomen jousimetsästäjäinliiton puheenjohtaja Antti Saarenmaa puupassi  metsä jousiase taljajousi

Peuran metsästys onnistuu nyt myös jousella – laki muuttui, eläinsuojelujärjestöt vastustavat

Jousella saa jatkossa metsästää kaikkia hirveä pienempiä sorkkaeläimiä. Kokenut jousiampuja näyttää videolla, kuinka taljajousella osutaan peuraan.

Jousimetsästäjiä

Vuosien odotus takana: Jousilla pääsee syyskuussa suurriistan makuun

Metsästyslain muutos tekee jousesta muihin aseisiin verrattuna lähes tasaveroisen metsästysaseen. Valkohäntäpeuraa ja villisikaa metsästetään nuolilla jo tänä syksynä, jos ampumakokeet saadaan suoritettua.

Jonatan Kokkonen tähtää jousella juuttisäkkiä.

Jousimetsästäjälle jännitys on saalista tärkeämpää – Osoittaako nuoli syksyllä valkohäntäpeuraan?

Jousimetsästäjät odottavat innolla metsästyslain muutosta, joka mahdollistaisi entistä suuremman riistan kaatamisen jousella.

Yle Uutiset Lounais-Suomi: Jousimetsästys on pienestä kiinni – kävimme kaurisjahdissa Maskussa

Jousimetsästys ei ole hätäisen hommaa – "Meni pari vuotta, että sain saaliin"

Jousimetsällä saalis voi tulla jopa muutaman metrin päähän, mutta silti kaato jää tekemättä.

Jousiampuja

Metsästäjien odottama uudistus: Villisian ja valkohäntäpeuran saa pian kaataa jousella

Uusi metsästyslaki sallii isojen eläinten jousimetsästyksen. Lakiuudistuksella pyritään myös vähentämään metsästäjien paperisotaa.

Mies on jännittänyt taljajousen ja katsoo oikealle.

Jousimetsästys pitää miehen nöyränä ja opettaa olemaan hiljaa

Janne Vaahtera ampui ensimmäisen saaliinsa 7-vuotiaana. Kahdeksan vuotta sitten hän hakeutui jousimetsästyksen pariin. Se on kuningaslaji, joka ei äkkinäiselle tyypille sovi. Kahdeksan vuoden yrittämisen jälkeen majava on vieläkin voitolla.

Taljajousi

Jousimetsästys tarjoaa haastetta ilman pauketta

Joskus vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia. Kun taajama-alueella pitää harventaa rusakkokantaa, on käännyttävä jousimetsästäjien puoleen, sillä taajamassa ei ruutiaseella saa metsästää. Moni metsästäjä valitseekin ennemmin hiljaisen ja enemmän haastetta tarjoavan jousen kuin ampuma-aseen.

Oululainen Rauno Junttila metsästää jousella.

"Sukkahousumetsästäjälle" saalis ei ole tärkein

Jousella metsästävän suurin haaste on, miten jäniksen viereen pystyy hiipimään huomaamatta.

Mies tähtää jousipyssyllä maalitaulua

Tosimies metsästää jousella

Mies ja jousi metsällä on ikiaikainen näky Suomessa, jossa jousi on säilynyt pitkään metsästysvälineenä tuliaseiden rinnalla. Lajin suosio on vaihdellut vuosien myötä, mutta nyt se elää vahvaa nousukautta.

Jalkajousi

Jousiaseet ehkä luvanvaraisiksi

Sisäasianministeriö harkitsee jousiaseiden asettamista luvanvaraisiksi. Ministeri Anne Holmlundin mukaan jousiaseiden mahdollista luvanvaraisuutta tarkastellaan ampuma-aselain uudistuksen toisessa vaiheessa.

Jousimetsästäjä

Asekauppias haluaa jousiaseet luvanvaraisiksi

Jousiaseiden ja erityisesti jalkajousien hankita halutaan luvanvaraiseksi. Rovaniemeläinen ase- ja erävarusteliikeyrittäjä Jaakko Loukusa haluaa jousiaseiden hankinnan luvanvaraiseksi turvallisuuden ja vastuun parantamiseksi. Aselaki ei edellytä jousiaseiden hankintaan lupaa.

Risto Pekkola on virittänyt jousensa.

Jousimetsästys vaatii silmää

Joensuulainen eräopaskouluttaja Risto Pekkola on pitkän linjan jousimetsästäjä. Kiinnostus jousella tapahtuvaan metsästykseen alkoi jo nuorukaisena. 18 vuotta sitten Ristosta tuli oikean metsästysjousen omistaja. Nyt jousia on jo useita ja metsästyskokemuksiakin kerrottavaksi asti.

Jousiampuja

Jousimetsästys haastaa kokeneenkin riistamiehen

Metsästysjousi on yksi vanhimmista ihmisen keksimistä laitteista. Tuliaseiden yleistyttyä jousella metsästäminen jäi hetkeksi paitsioon, mutta nyt ruutiaseisiin rutinoituneet metsästäjät hakevat uusia haasteita jousimetsästyksestä.

Lappiin pienriistan kausilupia

Metsästäjät voivat hakea ensimmäistä kertaa pienriistan kausilupia Lappiin. Metsähallitus aloittaa haun huomenna, ja haku kestää 5. elokuuta saakka. Kausiluvan saa vain muulle riistalle kuin kanalinnuille. Myös jousimetsästäjät voivat hakea erillistä jousilupaa.

Lappiin metsästyksen kausilupia

Lappiin ei ole aiemmin myönnetty metsästyksen kausilupia. Heikko kanalintutilanne on pakottanut Metsähallituksen miettimään vaihtoehtoisia metsästysmahdollisuuksia.

Erämessut esittelevät luontoon ja retkeilyyn liittyvää tarjontaa.

Erämessut alkavat tänään

Jyväskylän Paviljongissa järjestettävät Luonto & Erä -messut kertovat retkeilyyn ja luontoon liittyvistä harrastuksista. Luonto kiinnostaa ihmisiä erityisesti nyt, kun taloustilanteen takia ulkomaanmatkat jäävät väliin.

Kani piileskelee pusikossa.

Villikanien metsästys hitaasti käyntiin Helsingissä

7000 kanin harventamiseksi etsitään edelleen uusia keinoja.

Metsähallitus alkaa tarjota lupia jousimetsästäjille

Metsähallitus alkaa tarjota valtion mailla metsästäville erillistä jousimetsästyslupaa. Lupa on hieman halvempi kuin normaali pienriistalupa, koska jousimetsästäjien saama saalis jää usein ruutiaseilla metsästävää pienemmäksi.