Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teollisuusjohtaja patistaa Suomea tekemään tiukkaa ilmastopolitiikkaa – jopa vihreiden tavoitteet saavat kiitosta

Metsäteollisuuden johtaja varoittelee poliitikkoja rajoittamasta metsähakkuita.

Nämä naiset eivät tee lapsia, koska haluavat pelastaa maapallon – “En synnytä yhtään kuluttajaa lisää”

Vapaaehtoinen lapsettomuus on herkkä asia. Tässä jutussa vain yksi nainen puhuu päätöksestään omalla nimellään. Lapsettomat tietävät, että heidän ratkaisunsa saa osan ihmisistä raivon partaalle. Juttu on julkaistu tammikuussa 2018.

Hyppää tulevaisuuden lennolle: Vuonna 2050 lentolippusi ovat sitä kalliimmat, mitä enemmän lennät

Tulevaisuudessa lentomailit eivät enää halvenna lippuja, päinvastoin. Osa matkustajakoneista saattaa lentää sähköllä. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Hyppää tulevaisuuden bussiin: Vuonna 2050 kolarit ovat harvassa ja auto tilataan kännykällä

Tulevaisuudessa robottiautot kuljettavat ihmiset paikasta toiseen ja parkkipaikkojen tilalla kukoistaa puutarhoja. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Hyppää tulevaisuuden laivaan: Vuonna 2050 voit vaihdattaa risteilyllä auton renkaat, luistella ja käydä lääkärissä

Tulevaisuudessa Itämeren risteilijät ovat elämyksiä tarjoavia monikäyttötiloja ja rahtilaivat seilaavat ilman miehistöä. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Hyppää tulevaisuuden pyörän satulaan: Vuonna 2050 poljet sähköisellä työsuhdepyörällä ja valitset lähijunassa pyörävaunun

Tulevaisuudessa työsuhdeautoja syrjäyttävät työsuhdepyörät ja Suomi nousee talvipyöräilyn huippumaaksi. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Hyppää tulevaisuuden metroon ja ratikkaan: Vuonna 2050 teet raitiovaunussa ruokaostokset ja rentoudut hieronnassa

Tulevaisuudessa Helsingissä on monta eri keskustaa, joiden alla risteilee raiteiden verkko. Pikaraitiolinjoilla kulkevat myös turkulaiset ja tamperelaiset. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Toimittajalta: Vuosi, jolloin ilmastonmuutos löi läpi – entä sitten?

Tavallisilta suomalaisilta puuttuvat tyystin kannustimet torjua ilmastonmuutosta, kirjoittavat toimittajat Virpi Hukkanen ja Janne Toivonen.

Miten sinulle käy, kun ilmasto muuttuu? Tutki tulevaisuuttasi muhkeasta Tehtävänä tulevaisuus -paketista

Opettaja Mikko lomailee vain Suomessa. Öljy-yhtiön pomo ajaa sähköautolla. Suurpäästäjä sementille etsitään korvaajaa. Ilmastonmuutos on muuttanut jo suomalaisten elämää. Millaista se on tulevaisuudessa?

Hyppää tulevaisuuden junaan: Vuonna 2050 matkustat kymmenessä tunnissa Berliiniin ja vartissa Tallinnaan

Tulevaisuudessa suomalainen tekee Keski-Euroopan kaupunkilomat junalla ja käy töissä Baltiassa. Juttusarja visioi, miten me suomalaiset liikumme 30 vuoden päästä.

Opettaja luopui lentomatkoista ja pitkistä suihkuista ilmaston hyväksi – "Onneksi tyttöystävän muutto puolittaa asumispäästöt"

Mikko Valtonen kirjaa muistiin jokaisen ostoksensa ja haaveilee siitä, että ihmiset peukuttaisivat lähilomia Facebookissa. Pitäisikö meidän kaikkien toimia kuten Mikko?

Suomi haluaa myydä pohjavettään kauniissa lasipulloissa maailmalle – maailman vesiralli vain kiihtyy

Vesiralli ympäri maailman kiihtyy. Yhtiöt kilpailevat luksusvesillä, ja suomalaisen yhden päivän kulutustuotteisiin kuluu jo 4 000 litraa vettä.

Goodbye, kuukkelimetsä: Hakkuukiistat palasivat Suomeen, kun biotalous jauhaa puuta rahaksi

Tappelu metsienkäytöstä on käynyt kiihkeänä jo kaksi vuotta. Kiistoihin on vain yksi ratkaisu, joka auttaa myös ilmastoa.

Vedet imevä puisto pelastaa kaupunginosan rankkasateilta – homeallergikko etsii alueelta ilmastonmuutoksen kestävää kotia

Uudenlainen puisto ja puutarha estävät kaupunkitulvia uudella asuinalueella. Paikallinen asukas Virpi Pulliainen toivoo vihdoin löytävänsä alueelta homeettoman kodin.

Mistä on vaikeinta luopua ilmastonmuutoksen takia? Kerro se meille

Ilmasto muuttuu ja muuttaa suomalaisten elämää monin tavoin. Kerro, kuinka olet itse valmis muuttamaan elämäntapaasi ilmaston hyväksi.

Sementti on isompi ilmastopahis kuin lentokoneet, ja nyt se pitäisi korvata – mutta miten?

Lappeenrannassa kehitetään betonin korviketta, joka saattaisi olla yksi vastaus maailman valtaviin betonipäästöihin.

Suomessa kehitetyt perunat kasvavat ilman multaa – Uudella viljelytavalla varaudutaan kriiseihin

Tänä syksynä kauppojen myymästä sadasta perunasta neljä on ilmaperunan jälkeläisiä. Ilmastonmuutos muuttaa ruoantuotantoa merkittävästi, tutkijat ennustavat.

Hipstereiden Portland on lähtenyt omille teilleen Trumpin Yhdysvalloista: “Näytämme mallia vessanhuuhtelusta lähtien”

Kun Donald Trump elvyttää hiilikaivoskaupunkeja Pennsylvaniassa ja Länsi-Virginiassa, maan toisella laidalla Oregonissa luotetaan uusiutuvaan energiaan.

Ruoan kasvattamisesta tulee uudestaan tärkeä taito, uskoo filosofi – Tulevaisuudessa Espanjasta ei ehkä tule tomaatteja

Ilmastonmuutos muuttaa sen, mitä syöt, kuinka asut ja millä liikut. Filosofi Ville Lähde tutkimusryhmineen luo konkreettisen kuvan siitä, miltä näyttää sellainen tulevaisuuden Suomi, joka on laskenut rajusti ilmastopäästöjään.

Toimittajalta: Tällainen ilmastonmuutoksesta selvinnyt Suomi voisi olla

Ilmastonmuutos liittyy kaikkeen: miten liikumme, asumme, pukeudumme ja syömme tulevaisuudessa. Sitä tulevaisuutta tehdään jo nyt. Tehtävänä tulevaisuus -juttukokonaisuus kertoo tästä muutoksesta.

Shellin ja Nesteen pomot ajavat jo sähköllä – Milloin Suomessa suljetaan viimeinen bensa-asema?

Vaikka kaikista autoista tulisi sähköllä kulkevia, se ei riitä. Liikenteeseen tarvitaan muitakin ratkaisuja, jotta ilmasto ei lämpenisi liikaa.