Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies jonka piti valloittaa Levin maailmancup – kilpaura vaihtui kirjoihin ja kiekkoon

Alppihiihtäjä Santeri Paloniemi joutui päättämään uransa 22-vuotiaana, kun keho ei kestänyt huippu-urheilun rasitusta. Kisaturistiksi mies ei Leville lähde.

Pujottelun nuorten maailmanmestari Paloniemi joutuu lopettamaan – "Minulla ei ollut nivelten osalta lahjakkuutta"

Vuonna 2012 pujottelun nuorten maailmanmestaruuden voittanut Santeri Paloniemi lopettaa kilpauransa. Kuusamolaisen oikea lonkka ei kestä huippu-urheilun rasituksia.

Santeri Paloniemi himoitsee jälleen ykköskorokkeelle

Pujottelun nuorten maailmanmestari osallistuu viikonloppuna Rukalla kahteen pujottelukisaan tavoitteenaan Suomen mestaruus.

Koillissanomat: Alppihiihtäjä kuntoutuu erikoisessa paikassa

Lonkkaleikkauksesta toipuva alppihiihtäjä kuntoutuu hyvää vauhtia. Hän ehti myös jääkiekkokaukaloon, kertoo Koillissanomat.

Muistatko tätä? MM-kisat päättyivät kotiyleisön juhliin

Kaksi vuotta sitten MM-kisat päättyivät Schladmingissa itävaltalaisjuhliin. Santeri Paloniemi nosti toisella kierroksella osakkeitaan.

Paloniemen kausi ohi, edessä iso lonkkaleikkaus ja pitkä toipumisaika

Alppihiihtäjä Santeri Paloniemen kausi on ohi ja kuusamolainen suuntaa lähiviikkojen aikana leikkaukseen, jossa operoidaan hänen molemmat lonkkanivelet.

Paloniemen lonkkavaivat eivät helpota

Lonkkavamma pitää alppihiihtäjä Santeri Paloniemen yhä sivussa kisarinteistä.

Sandell kelpo vireessä suurpujottelussa

Marcus Sandell laski kympin sakkiin alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa Alta Badiassa.

Pujotteluvoitto nosti Marcel Hirscherin maailmancupin kärkeen

Miesten maailmancupkauden toinen pujottelu päättyi Itävallan Marcel Hirscherin voittoon. Voitto nosti Hirscherin maailmancupin kokonaiskisan ja pujottelucupin kärkeen. Kakkoseksi laski Saksan Felix Neureuther ja kisan kolmanneksi pujotteli venäläinen Alexander Khoroshilov, jolle palokintokorokesijoitus on uran ensimmäinen.

Paloniemi niukasti toisen kierroksen ulkopuolelle - myös pujottelucupin kärkimiehelle pettymys

Pujottelun maailmancupin kauden toisen pujottelun kärkipaikkaa pitää ensimmäisen kierroksen jälkeen Saksan Felix Neureuther. Levin voittaja, Henrik Kristoffersen, teki virheen radan alussa ja joutui keskeyttämään. Santeri Paloniemi jäi Åren rinteillä viiden sekunnin sadasosan päähän toisen kierroksen paikasta.

Alppivalmentaja tunnusti: ”Epäonnistuimme aika pahasti”

Suomen alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala ei ollut tyytyväinen Suomen miesten joukkueen tuloksiin Levillä. Merle Soppelan laskua hän piti lupaavana.

Levillä voittajalle tärkeä merkitys – "Tämä on uskomaton paikka"

Norjan Henrik Kristofferseniltä eivät ylisanat loppuneet, kun hän kuvaili Leviä ja sen Black-rinnettä. Kristoffersen antoi voitostaan oman osansa myös lukuisille norjalaisfaneille.

Loistolasku siivitti norjalaiskomeetan Levin voittoon

Henrik Kristoffersen nousi viime kaudella suuren yleisön tietoisuuteen. 20-vuotias laskija juhlii nyt Levin pujottelun maailmancupin voittoa.

Palander suomalaislaskijoille: ”Riskitasoa nostettava!”

Kalle Palander voitti 21-vuotiaana pujottelun MM-kultaa. Samanikäinen Santeri Paloniemi on nuorten maailmanmestari, mutta aikusten tasolla vielä raakile. Palanderin mielestä Paloniemi ei ole riittävän nopea  korjaamaan virheitään. Mutta miksi Norjan 20-vuotias Henrik Kristoffersen porskuttaa kärkitaistossa? Katso Palanderin perustelut oheisesta haastattelusta.

Suomalaislupauksen lasku päättyi keskeytykseen – ”Taidot eivät riittäneet”

Santeri Paloniemen Levin pujottelukisa päättyi keskeytykseen. Paloniemi myönsi, ettei hän oikein tiedä, mitä tilanteessa tapahtui.

Levin ennakkosuosikki ei antanut yllättää – ”0,06 sekuntia ei ole mitään”

Marcel Hirscher tavoittelee toista perättäistä voittoaan Levin pujottelun maailmancupista. Hirscherin ero toisena olevaan Henrik Kristofferseniin on kuitenkin minimaalinen. Suomalaisia ei nähdä toisella kierroksella.

Kymmenen suomalaista kilpailee Levillä

Levin alppikisoissa laskee kymmenen suomalaista kilpailijaa. Ski Sport Finlandin valmennusjohto nimesi kilpailijat torstaina Levin kisarinteessä lasketun karsinnan perusteella.

Näkökulma: Tutut nimet starttaavat ennakkosuosikkeina alppikautteen

Alppihiihdon maailmancupiin ennakkosuosikkeina starttaavat viime kauden mestarit Anna Fenninger ja Marcel Hirscher. Itävaltalaissuosikeilla on haastajia, vaikka varsinkin miesten kisassa kilpakumppaneiden rivit ovat harvenneet loukkaantumisiin jo ennen kauden alkua.

Kuusamolainen alppihiihtäjä ei pääse MM-kisoihin

Kuusamolainen alppihiihtäjä Santeri Paloniemi joutuu jättämään keskiviikkona Sloveniassa laskettavan nuorten MM-kisojen pujottelun väliin.

Santeri Paloniemen MM-kisat vaakalaudalla

Mies on loukannut itsensä harjoituksissa ja hänen osallistumisensa Sloveniassa pidettäviin alppihiihdon nuorten MM-kisoihin on epävarmaa.

Mario Matt olympiakultaan, Paloniemi laski ulos

34-vuotias Mario Matt voitti pujottelun olympiakultaa. Santeri Paloniemi laski toisella kierroksella ulos.

Matt johtaa, Paloniemi kaukana kärjestä

Santeri Paloniemi on sijalla 31 olympiakisojen pujottelussa avauslaskun jälkeen. Mario Matt johtaa kilpailua.

Sotshin lauantai - Suomen naiset 30 km:lle, Leijonat pronssijahdissa

Sotshin olympialauantaihin kuuluvat naisten 30 km:n hiihto, Santeri Paloniemen pujottelu ja Leijonien taistelu pronssimitaleista.

"Tanja räväyttää Sotshissa, Paloniemi voi yllättää"

Kalle Palanderilla riittää luottoa Tanja Poutiaiseen Sotshin olympiarinteessä. Hänen mukaansa myös Marcus Sandell ja Santeri Paloniemi voivat näyttää kyntensä.

Paloniemi pettyi Schladmingissa

Santeri Paloniemi jäi 3,5 sekuntia kärjen vauhdista Schladmingin iltapujottelun avauskierroksella. Voiton vei yllättäen norjalainen Henrik Kristofferssen.

Suomen olympiajoukkue täydentyi neljällä urheilijalla

Suomen olympiakomitea nimesi maanantaina kaksi alppi- ja yhden freestylehiihtäjän Sotshin olympialaisiin. Freestylehiihtäjä Aleksi Patja jää Suomeen varaedustajaksi.

Suomalaislaskija antoi olympianäytöt – hylkääminen pilasi illan

Santeri Paloniemi olisi laskenut toista kertaa tällä kaudella maailmancupin pisteille, mutta hänen toinen laskunsa hylättiin.

Suosikki sortui virheeseen kotiyleisönsä edessä - Paloniemi hylättiin

Marcel Hirscher johti Kitzbühelin pujottelua ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta teki toisessa laskussaan ratkaisevan virheen. Santeri Paloniemi oli 23., mutta hylättiin kilpailun jälkeen.

Olympiapaikkoja Sotshiin yhä auki – nämä suomalaisurheilijat jännittävät vielä kohtaloaan

Suomen olympiajoukkueessa on tilaa vielä noin viidelle urheilijalle. Sotshiin lähtevä ryhmä saattaa täydentyä pikaluistelijoilla, alpinisteilla ja freestylelaskijoilla.

Hirscher jälleen ykkönen Adelbodenissa - Paloniemen virheet kostautuivat

Pienet virheet kostautuivat Santeri Paloniemen laskussa Adelbodenin maailmancupin pujottelussa. Marcel Hirscher nousi kisan voittoon.

Sandellilla selkävaivoja Adelbodenin kisan alla

Marcus Sandellin selkä on reistaillut alkukaudesta lähtien. Sandell osallistuu kuitenkin Adelbodenin suurpujotteluun.

Neureuther vei täyden potin pujottelussa

Felix Neureuther juhli voittoa Bormion pujottelussa. Santeri Paloniemi oli 51:s eikä päässyt toiselle kierrokselle.

Hirscher pujottelun kärjessä, Paloniemi karsiutui jatkosta

Marcel Hirscher johtaa Bormion pujottelua avauslaskun jälkeen. Santeri Paloniemi ei selviytynyt toiselle kierrokselle.

Paloniemi laski ulos toisella kierroksella, 34-vuotias konkari voitti

Santeri Paloniemen pujottelukilpailu Ranskassa ei päärrynyt toivotulla tavalla.

Paloniemi pujotteli toiselle kierrokselle

Santeri Paloniemi taistelee maailmancupin pisteistä Ranskassa. Suomalaislaskija selvitti sunnuntaina tiensä pujottelun toiselle kierrokselle.

Suomalaispujottelija antoi olympianäytön: "Vielä kerran pisteille ja homma on selvä"

Suomen Hiihtoliiton alppihiihdon lajijohtaja Janne Leskinen on sitä mieltä, että Santeri Paloniemen 24. sija Levin pujottelukilpailussa oli selkeä näyttö Sotshin olympialaisiin.

Levin paras suomalainen: ”Maaliin tultiin ja pisteitä tuli”

Santeri Paloniemi laski Levillä miesten pujottelukilpailussa maailmancupin pisteille ja tarjosi viikonlopun parhaan suomalaissijoituksen.

Paloniemi maailmancupin pisteille, Hirscher voitti selvästi

Santeri Paloniemi oli ainoa suomalainen, joka ylsi Levillä maailmancupin pisteille. Itävallan Marcel Hirscher voitti uransa ensimmäisen kerran Levillä.

Hirscher johtaa Levillä, Paloniemi meni toiselle kierrokselle

Marcel Hirscher johtaa maailmancupin pujottelua Levillä. Santeri Paloniemi meni ainoana suomalaisena toiselle kierrokselle.

Paloniemi näkee liikaa keppejä ja Malmströmin sääret ovat kärttyiset

Suomen alppihiihdon A-maajoukkueeseen täksi kaudeksi nousseet Santeri Paloniemi ja Victor Malmström ovat saaneet alle hyviä harjoituksia Levin pujottelucupin avausta ajatellen. Laskijoiden valmistautumista sunnuntain kisaan ovat kuitenkin varjostaneet terveysongelmat.

Soppela ja Poutiainen lappilaisedustajat Levin avauskilpailussa

Rovaniemeläistä Santa Claus Ski Teami edustava alppinisti Merle Soppela on valittu Suomen joukkueeseen Levin avauskilpailussa. Soppelan lisäksi lappilaista osaamista edustaa Tanja Poutiainen, jonka osallistuminen on varmistunut jo aikaisemmin.

Mykoplasma tai selkävamma eivät hidasta Paloniemeä - "Lasku on korvien välistä kiinni"

Santeri Paloniemi ei anna periksi tavoitteissaan, vaikka terveydelliset ongelmat ovatkin häirinneet hänen valmistautumistaan tulevaan alppikauteen.

Rukalla lasketellaan helteessä

Kalle Palanderin lumileiri alkoi maanantaina 28 lämpöasteen säässä. Itä-Rukan Saaruassa lasketellaan vielä tämä viikko.

Kymmenen laskijaa pisteille viidessä eri lajissa - suomalaisen alppihiihdon menestysvuosi

Suomalainen alppihiihtäjä ei juhlinut tällä kaudella maailmancupissa voittoa. Talvi oli kuitenkin Ski Sport Finlandin historian menestyksekkäin.

Suomen alppilupaus kauden parhaaseen mc-sijoitukseensa

Kranjska Gorassa saatiin dramaattinen ratkaisu. Santeri Paloniemi ylsi taas maailmancupin pisteille.

Ranskalaistähti latasi hirmuajan - Paloniemi niukasti jatkoon

Alexis Pinturault oli täysin omaa luokkaansa pujottelun avauskierroksella Kranjska Gorassa. Ruotsalaispanos avauskierroksella oli vahva.

Kuumeinen Paloniemi taisteli nuorten MM-pronssille pujottelussa

Suomalainen lähti puolustamaan edellisvuoden MM-kultaansa alle 21-vuotiaiden kisoihin.

Pujottelija Santeri Paloniemi sai tunnustusta

Kuusamolainen Santeri Paloniemi on valittu vuoden 2012 parhaaksi nuoreksi urheilijaksi entisessä Oulun läänissä. Nuorten pujottelun maailmanmestari on valittu aiemmin myös vuoden 2012 nuoreksi urheilijaksi Suomen Urheilugaalassa sekä Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa.

Paloniemi: Itseluottamus häviää starttiviikselle

Santeri Paloniemi jäi harmilliselle sijalle 16 MM-pujottelussa Schladmingissa.

Alppihiihdon MM-kisat päättyivät kotiyleisön juhliin - Paloniemi 16:s

Marcel Hirscher juhli pujottelun MM-kultaa. Santeri Paloniemi nousi toisella kierroksella 16:nneksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle