Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miisa Asikainen, TikTokkaaja, Tampere.

Miisa Asikainen on saanut aiemmin vihaa somessa, koska on lihava – kun hän kertoi raskaudestaan kommentointi muuttui julmemmaksi: "Minulle ja vauvalle on toivottu kuolemaa"

Monelle naiselle raskausaika voi olla vapautus ulkonäköpaineista- ja normeista. Kehopositiivisuusvaikuttaja toivoo, että omaa vatsaa rakastettaisiin aina, ei vain raskaana.

Kolumnisti Ulla Järvi, Yle

Ulla Järven kolumni: Ei vieläkään tammikuuta ilman laihdutuskuuria

Media elää ja rahastaa tammikuun kurinpalautuksella. Tipaton tammikuu on jo käsite. Laihdutuskuuri tai ainakin herkkukielto kuuluvat nekin tammikuun normeihin.

Kirjailija ja kolumnisti Raisa Omaheimo Puoli seitsemän -ohjelman studiossa.

Läskiaktivismin puolestapuhuja Raisa Omaheimo vierastaa kehopositiivisuutta, mutta toivoo kehorauhaa ihan kaikille

Raisa Omaheimo kirjoitti kirjan siitä, miten vihamielisesti ja epäreilusti lihaviin ihmisiin yhteiskunnassa suhtaudutaan.

Some Deep Story 7-kauden päähenkilö Juuso Kunelius katsoo kivisen aidan takaa sivulle.

Juuso Kunelius, 26, löysi itsetuntonsa vasta muutettuaan Helsinkiin – "Mä sovin vitsiksi ja kevennykseksi, kun olen tämän näköinen”

Juuso oli aina "se hieman pyöreämpi lapsi". Äidin sairastumisesta alkunsa saanut lohtusyöminen johti painon nousuun ja itsetunnon murenemiseen.

Wilma Ruohisto katsoo kameraan

Syömishäiriöstä toipunut Wilma Ruohisto: ”Painon kontrollointi oli minulle selviytymiskeino ja tapa käsitellä ahdistusta”

Toimittaja ja kirjailija Wilma Ruohisto ammentaa omasta kokemuksestaan ja haluaa purkaa syömishäiriöihin ja kehonkuvaan liittyviä rakenteita. Ne vaikuttavat kaikkiin, ja niiden on muututtava.

Malli viimeistelee meikkiä Rock Modelsin tiloissa Seinäjoella

Lävistykset ja tatuoinnit estivät nuoren Milo Topran malliuran – nyt asenne on toinen, mutta taustalla ei ole pelkkä kehopositiivisuus

Seinäjokelaiseen rockmallitoimistoon pääsee, vaikka olisi lävistyksiä ja tatuointeja. Mallin kriteerit ovat muuallakin aiempaa sallivammat. Tutkijoiden mukaan muutoksen taustalla voi olla halu lisätä vaatteiden myyntiä, eikä pelkkä kehopositiivisuus.

Nainen istumassa alastomana takaapäin kuvattuna. Perse, peilikuvia -kirjan kuvitusta.

Yli sata tavallista suomalaista esittelee alastoman takapuolensa valokuvanäyttelyssä – mielikuva omasta kehosta voi kahlita ajattelua läpi elämän

Suomen Kulttuurirahaston rahoituksella toteutetut Suuri Persenäyttely ja Perse, peilikuvia -kirja näyttävät ihmisen aidosti paljaana, ilman kuvakäsittelyä.

Sofia Rönkkö kokeilee painonnostotangon asentoa ilman painoja. Hänen pitkät mustat hiuksensa on letitetty kymmenille leteille.

Mimmit tahtovat nyt nostaa raakaa rautaa – 22-vuotias Sofia Rönkkö: "On tosi siistiä olla vahva!"

Painonnosto kerää paljon uusia naisharrastajia, kun taas miesnostajien määrä on romahtanut. Monet ovat löytäneet olympialajin suositun crossfitin kautta. Jyväskyläläistä Sofia Rönkköä kiehtoo voima ja itsensä haastaminen.

Lähikuva henkilöstä joka syö berliininmunkkia

Ylilääkäri lopettaisi painoindeksin laskemisen ja terveyssaarnat – nykyinen ruokapuhe aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä

Kohta on taas uusi vuosi ja uusi elämä. Ylenpalttinen dieettikulttuuri näkyy kaikkialla, ja sen vuoksi yhä useammalla meistä on ongelmallinen suhde ruokaan.

Oululainen, 35-vuotias Teemu Kalliojärvi kertoo, miten kehopositiivisuus on muuttanut hänen elämäänsä ja miten hän entisenä kilpaurheilijana on kehoonsa suhtautunut ja suhtautuu.

Iho verestää ja kädet halkeilevat, mutta häpeää Teemu Kalliojärvi ei enää tunne – 35-vuotias oululaismies on esimerkki uudesta ilmiöstä

Asiantuntija kiittää miehiä sosiaalisessa mediassa orastavasta kehopuheesta: se antaa tilaa kaikenlaisille kehoille. Entinen kilpahiihtäjä Teemu Kalliojärvi pääsi eroon häpeästä, mutta se vaati armollisuuden opettelua.

Lizzo lavalla.

Grammy-palkittu Lizzo puhuu kehopositiivisuudesta, mutta kritisoi sen kaupallistamista: "Jos puhuttaisiin vain normaaleista vartaloista?"

Amerikkalainen laulaja-räppäri rohkaisee naisia rakastamaan vartaloitaan somessa, jonne hän postaa paljastavia kuvia itsestään miljoonien nähtäväksi. Kunnianhimoinen muusikko kertoo Ylen haastattelussa olleensa uupumisen partaalla ennen koronaa.

Sofia Sarkava järjesti seksi- ja kehopositiivisen strippiklubin Käpylässä ravintola Nyyrikissä 8.7.2021. Kuvassa myös tanssijat Annica ja Rosina.

Kehopositiivinen pop up -strippiklubi järjestettiin ensimmäistä kertaa Helsingissä – hakijoita tapahtumaan kymmenittäin, vastaavaa toivottu muuallekin

Tapahtuma oli tiettävästi Helsingin ensimmäinen kehopositiivinen strippaustapahtuma. Järjestäjien mukaan tilaisuus myytiin loppuun.

Bloggaaja Tuomo Kasanen puhui A-studiossa miesten ylipainosta.

Tunnesyöminen on suomalaiselle miehelle vaikea asia – "Se on huomattavasti arempi ja ehkä häpeällisempi aihe"

Tunnesyömistä tutumpi keskustelunaihe suomalaiselle miehelle vaikuttaa olevan tunnejuominen, arvioi miesten maailmasta bloggaava Tuomo Kasanen.

Laura Haallamaa / kolumnisti / Pasila 20.02.2019

Laura Hallamaan kolumni: En jaksa voimaantua enää

Naisten voimaantumispöhinä on alkanut ärsyttää, sillä oikea voima on muualla, kirjoittaa toimittaja Laura Hallamaa. Kolumnin voi myös kuunnella.

professori Kirsi Pietiläinen, Helsingin Yliopisto

Lihavuutta hoidetaan nyt uusin keinoin – “porkkanalla päähän” ei enää riitä

Takaisin Pasilaan -podcastissa kysytään, voiko laihduttaminen koskaan olla kehopositiivista.

taiteilija Illusia Juvani elokuussa 2020

Vuosikymmenten häpeän jälkeen Illusia Juvani palasi kotiseudulleen sanomaan viimeisen sanan – "Tämä on terve tapa kostaa"

Köyhä, lihava, liian herkkä. Muunsukupuolinen Illusia Juvani hieroo nyt katsojan naamaan sen, miltä tuntui kasvaa vääränlaisena.

Penis heijastuu lammesta

Penis- ja tavallisuusaktivisti vaatii Suomeen uutta keskustelukulttuuria

Ovatko tavalliset miehet jäämässä syrjään kaikesta?

Emmi Nuorgam

Emmi Nuorgamin kolumni: Kehopositiivisuudesta on tullut ärsyttävää

Voisinpa pukeutua bikineihin ilman, että sitä pidetään rohkeana kannanottona, Kirjoittaa Emmi Nuorgam.

Kuvassa on mies, jolla on taitava meikki ja peruukki.

Sami-Petteri Asikainen pilailee julkkisnaisten selfieillä, koska kaipaa puhetta myös mieskehoista – näin voit purkaa somen ulkonäköpaineita

Asiantuntijoiden mukaan ulkonäköpaineita voi helpottaa someaan karsimalla ja tunnistamalla kuvien motiiveja.

Kolmella eri mittaisella naisella sama oranssi t-paita päällä.

Naisten yleisintä vaatekokoa pidetään muotibisneksessä pluskokona: ostajat eivät näe, miltä vaatteet näyttävät, koska mallit ovat niin hoikkia

Pluskokoihin keskittyvän globaalin markkinan on odotettu puolitoistakertaistuvan vuosikymmenen aikana.

Aktivistikolmikko

Chileläinen anti-rasisti, bodaava vegaani ja koulukiusattu muunsukupuolinen – tapasimme ihmiset, joiden aktivismia kaikki eivät hyväksy

Nykyaktivismi siirtyi kaduilta verkkoon. Aktivismia karsastetaan, vaikka kansanliikkeet ovat aina olleet osa Suomea.

Nainen istuu toimistossa tietokoneen äärellä.

Kuva ei enää ole kiva yllätys, vaan itsestäänselvyys jopa työhakemuksessa – 7 kysymystä ulkonäön ja työuran yhteyksistä

Tutkijan mukaan ulkonäkö vaikuttaa enemmän työnsaantiin naisilla kuin miehillä. Kehopositiivisuusajattelu vaikuttaa viiveellä työmarkkinoilla.

"Minusta kehopositiivisuus tarkoittaa hyvinvointia"

Ringa Ropo otti kantaa lihavuuskeskusteluun: Kymmenien kilojen ylipaino näkyy viimeistään lonkka- ja polvivaurioina

Ringa Ropo pudotti painoaan parikymmentä kiloa neljä vuotta sitten ja auttaa nyt muita painonpudotuksessa.

Evaleena Vuorenmaa työpaikallaan

"Kiva, mutta meillä on vain koon 38 vaatteita" – Isolta tanssijalta menevät keikat sivu suun, sanoo 40 kiloa lihonut Evaleena Vuorenmaa

Vuorenmaa on raskauskilojen myötä saanut huomata, ettei hän isokokoisena tanssijana sovi enää kaikkien tanssikoulujen imagoon.

Kuntosali harjoitus

Kysely: Vain joka kolmas suomalainen on tyytyväinen omaan vartaloonsa, muualla Euroopassa peilikuvaan ollaan tyytyväisempiä

Kahdeksassa Euroopan maassa tehdyssä kyselyssä suomalaiset olivat kehoonsa kaikkein tyytymättömimpiä. Italialaiset ja saksalaiset pitivät eniten omasta kehostaan.

piirros jossa nainen lankuttaa maha maassa

Mahamonologeja - pikkusiivuina, kiitos!

Eräs matka kohti laihdutusleikkausta ja sen yli.

Jenny Lehtinen: Jenny+ päättökoe - onko tullut katsottua?

Jenny+ hallussa? Testaa tietosi päättökokeessa!

Mikä on Jennyn koiran nimi? Tunnistatko brunssivieraat?

Jenny Lehtinen

Jenny Lehtinen: Laihis, joka ei koskaan alkanut, ja siksi muutti maailman

Muutoksen ovat tehneet kaikki, jotka lähtivät mukaan.

Jenna Alexa

“On ok olla läski” – Jenna Alexa raivaa asennemuutosta musiikkibisnekseen

Laulaja-lauluntekijä on kehopositiivisuuden asialla.

Ninka Reittu

Anoreksian sairastanut nainen teki pienille lapsille kirjan oman kehon hyväksymisestä: "Lapsen ei tarvitsisi lainkaan pohtia sitä, miltä näyttää"

Lastenkirjailija ja kuvittaja Ninka Reittu huomasi, miten vähän pienille lapsille puhutaan myönteisestä suhtautumisesta omaan kehoon. Siksi hän kirjoitti aiheesta lapsille kirjan.

Sanna Ukkola

Sanna Ukkola: Joulupukin hahmo on toksisen maskuliininen – ja vielä vitivalkoinen

Ennen vanhaan uskonnolliset fundamentalistit tuhosivat epäpyhiä patsaita, nykyään modernit uuspuritaanit paheksuvat poliittisesti epäkorrektia sisältöä taiteessa, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle