Uusimmat artikkelit
Voiko lasta hoitaa päiväkodissa työntekijä, joka ei osaa täydellisesti suomea? Kerro meille kokemuksesi
Päiväkodeissa työskentelee yhä useammin työntekijöitä tai sijaisia, joiden äidinkieli on joku muu kuin suomi tai ruotsi. Päiväkodeissa ja kouluissa pitäisi kuitenkin selvitä suomen tai ruotsin kielellä.
Raisa Omaheimon kolumni: Rauhassa istuva ukkeli talutettiin pois ratikkapysäkiltä ja nyt mietin, kuka saa istua kaupunkitilassa
Pahoinvointi, mielenterveyskriisi ja asunnottomuus eivät ratkea sillä, että vartijat taluttavat ihmisiä yksi kerrallaan ”pois”, pohtii Omaheimo.
Kuolleet linnut hätkähdyttävät ohikulkijoita Helsingin kantakaupungissa
Vaeltavia pikkulintuja lentelee nyt suurissa parvissa, eivätkä ne osaa aina varoa ikkunoita ja muita heijastavia pintoja.
Malmi nousee parrasvaloihin Ylen lähiöviikolla syyskuun lopulla – teemme viikon ajan suoraa radiolähetystä Malmitalolta
Yle Lähiössä -projekti tarkastelee 10 asuinalueen arkea eri puolilla Suomea. Yle Helsingin toimitus tekee sisältöjä Malmilta, joka oli Helsingin maalaiskunnan keskus ja nyt kehittyvä kaupunginosa.
Vaikeuksien jälkeen valmista: Kansallisteatterin peruskorjaus maksoi 61 miljoonaa – tältä siellä näyttää
Teatteriin valmistui kaksi uutta näyttämöä ja kahvila, vanhaa korjattiin, esteettömyys parani ja yleisö sai lisää vessoja.
“Voit olla ihan mitä vaan” – Barbie merkitsee monille naisten voimaantumista
Barbie-elokuva nousi viikonlopun suosikiksi. Barbieta on kritisoitu kaupallisuudesta ja tietynlaisen kehokuvan ihannoinnista. Toisille hahmo symbolisoi feminismiä ja naisten voimaantumista.
Espoolainen taloyhtiö havahtui epäselvyyksiin laskujen hyväksymisessä – isännöintiin liittyy yhä ongelmia
Kiinteistöliiton mukaan isännöintitoimistoissa on paljon eroja esimerkiksi laskutuksen avoimuuden ja erittelyjen suhteen.
Suomalaispariskunta teki elämänsä löydön huutokaupasta – huonokuntoinen taideteos paljastui aidoksi Edelfeltin maalaukseksi
Sadalla eurolla ostettu tuntemattoman tekijän maalaus olikin kuuluisan suomalaistaiteilijan arvokas teos. Teoksen arvoitus ratkesi auringonsäteen avulla.
Lauri Kontron kolumni: Sivistysmaissa ei kaadeta patsaita
Sivistysmaan yksi tunnusmerkki on se, että patsaita ei kaadeta eikä kulttuuriympäristöjä tuhota, kirjoittaa Kontro.
Jörn Donnerin kuoleman jälkeen paljastui monta yllätystä, joista yksi oli hänen valtava valokuva-arkistonsa
Hakasalmen huvilassa Helsingissä on avautunut valokuvanäyttely, joka esittelee Jörn Donnerin matkoillaan ottamia valokuvia. Ne ovat esillä ensimmäistä kertaa.
Poliisi epäilee miestä kouluttautumisesta ääri-islamistiseen terrorismirikokseen – opiskeli aseiden käyttöä ja räjähteiden valmistamista
Poliisi epäilee, että 21-vuotias mies hankki oppaita ja perehtyi niihin kouluttaakseen itseään terroristista tekoa varten. Mies on ollut jäsenenä ääri-islamistista materiaalia jakavissa ryhmissä.
Säveltäjä Anna-Mari Kähärä on tottunut riskinottaja – ”Kaikkien ei pidä keskittyä vain yhteen asiaan: rönsyile hyvä ihminen”
Säveltäjä-muusikko, kulttuurivieras Anna-Mari Kähärä haluaa, että naisten ääni kuuluu.
Maija Mokkila on Yle Helsingin uusi päällikkö
Pitkään Ylessä työskennellyt Mokkila aloitti Yle-uransa Uudenmaan uutisista vuonna 2008.
Metron laajennus ja uudet ratikat käyvät kalliiksi – HSL:n kulut nousevat yli miljardiin vuodessa, ja puolet tästä pitäisi kerätä lipputuloina
Helsingin seudun joukkoliikenteen kustannukset kasvavat etenkin metron laajenemisen ja uusien ratikkareittien myötä. Kulut nousevat yli miljardiin euroon vuodessa jo tällä vuosikymmenellä.
560 lasta juhli tänään Säätytalolla – karigasniemeläinen Romeo Halonen matkusti yli tuhat kilometriä tavatakseen Sanna Marinin
Valtakunnallisessa lasten itsenäisyyspäivän juhlassa ministerit vastaanottivat lapsia kaikista Suomen 309 kunnasta.
Analyysi: Tilastot eivät kerro kaikkea – Itä-Helsingin syvin olemus kirkastui, kun toimituksemme vietti viikon idän lähiöissä
Itsekriittisyys ja lähiöiden arjen seuraaminen on kaupunkitoimittajille jatkossakin tarpeen, kirjoittaa toimittaja Vesa Marttinen analyysissaan.
Helsingin Makasiinirannan suunnittelukilpailun voitti ehdotus nimeltä Saaret – pormestari Juhana Vartiainen: ”Siinä oli nerokkuutta”
Helsingin kaupungin Makasiinirannan laatu- ja konseptikilpailun voittaja julkistettiin Helsingin kaupungintalolla torstaina iltapäivällä.
Musiikkimuseo Fame järjesteli velkansa ja ihastuttaa nyt lasisoittimilla – taiteilija: ”Tämä ei olisi mahdollista muilla materiaaleilla”
Musiikkimuseo Famen vaihtuvassa näyttelyssä nähdään ruotsalaisen Kjell Engmanin lasitaidetta. Yrityssaneerauksessa olevan museon johtaja Olli Ilmolahti katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.
Helsingissä on esillä niin hauraita japanilaisia taideteoksia, että niitä voi nähdä vain hyvin harvoin
Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyssä Helsingissä on esillä vanhoja japanilaisia puupiirroksia. Haurautensa takia niitä pääsee katsomaan vain harvoin.
Taiteilija Helmi Hagelin rikkoo normeja, kyseenalaistaa tekstiilialan kestävyyden ja tarkastelee maailmaa vähemmistön vähemmistön asemasta
Taiteilija ja vaatesuunnittelija Helmi Hagelin pyrkii töillään osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Hän on mukana oikeusministeriön järjestämällä Y-festivaalilla lauantaina Helsingissä.
Venla Jusslin, 23, jakaa kouluilla ilmaisia kuukautissuojia – monet nuoret sanovat käyttävänsä vessapaperia, kun suojiin ei ole varaa
Kuukautisköyhyydestä kärsii arvioiden mukaan joka kymmenes. Suomessa "tamponivero" on moneen muuhun maahan verrattuna korkea, vaikka EU kehotti jo vuosia sitten laskemaan sitä.
Jari Ehrnroothin kolumni: Miksi ihmiset pakotetaan elämään rumissa betonilaatikoissa
Jos tilaajat ja arkkitehdit haluavat, paluu kauneuteen alkaa heti huomenna, kirjoittaa Ehrnrooth.

Tuhannet taksiyrittäjät ovat joutuneet tehovalvontaan ja voivat menettää liikennöintilupansa – "Valvontaa syytäkin kiristää", sanoo kuljettaja
Viidesosa taksiyrittäjistä on jättänyt lakisääteisen yrittäjäkokeen suorittamatta – ja uhkana voi olla liikennöintiluvan menetys jo kesällä. Koe on pakollinen myös jo voimassa olevan taksiluvan haltijoille.
Tuija Siltamäen kolumni: Helsinkiin tarvitaan käyttöhuoneita, vaikka niitä ja niiden käyttäjiä kuinka paljon paheksuttaisiin
Helsinkiin on jo monta vuotta yritetty tuloksetta saada käyttöhuoneita. Nyt sille alkaisi olla korkea aika, kirjoittaa Siltamäki.
Lapsia hyväksikäyttänyt mies väitti yrittävänsä muuttua ja sai alemman tuomion – epäillään nyt uusista rikoksista
Mies hakeutui seksuaalirikollisten kuntoutukseen vankilassa ja käytti sitä perusteena tuomion alentamiseen. Seksuaalirikollisille tarkoitettua kuntoutusta voidaan pyrkiä käyttämään väärin, pohtii seksuaalirikollisille suunnattua Step-ohjelmaa vetävä psykologi Mikko Ylipekka.
Helsingin poliisilaitos irtisanoi jo kolmannen poliisin asiattoman viestittelyn vuoksi – viestit paljastuivat äärioikeistotutkinnassa
Helsingin poliisilaitos on irtisanonut ylikonstaapelin rasistisen viestittelyn vuoksi. Viime vuonna laitos irtisanoi kaksi poliisia samasta syystä. WhatsApp-viestit löytyivät äärioikeistotutkinnassa.
Puunjuuret kiipeävät seinille ja lähiö muuttuu autojen hautausmaaksi, kun Lux Helsinki valaisee kaupungin iltaa – tällaisena et näe Helsinkiä koskaan muulloin
Kaupunki muuttaa muotoaan valofestivaali Lux Helsingin taiteilijoiden käsissä.
Museokortti piti pintansa koronakriisistä huolimatta
Museoille viime vuosi oli koronatilanteen takia repaleinen kuten kaikille kulttuurilaitoksille. Silti museokortti säilytti suosionsa.
Hannele Lauri: “Tuli jo epätoivoinen olo” – 70 on vain numero -elokuvan ensi-ilta siirtyi vuodella, kunnes päädyttiin harvinaiseen ratkaisuun
Suosikkiartistin elämä on myös tätä: keikalta yöllä kotiin, kylmä nakki ja purkista hörppy piimää. Niin ainakin elokuvassa 70 on vain numero.
Koronapassi jo 12-vuotiaille? Sairaanhoitopiireiltä ymmärrystä, mutta myös kovaa kritiikkiä: Se olisi rokottamattomien lasten syrjintää
Osa sairaanhoitopiireistä kritisoi voimakkaasti hallituksen esitystä ottaa koronapassi käyttöön jo 12–16-vuotiailla. Lääkärit pelkäävät, että koronapassi pudottaisi lopullisesti muutenkin syrjäytymisvaraassa olevat nuoret pois harrastuksista.
Koskelan surman tuomio lieveni vaaditusta: Murhasta 10, 9 ja 8 vuoden tuomiot tekijöille
Vastaajat olivat syyntakeisia teon hetkellä ja he ovat oikeuden mukaan ymmärtäneet tekonsa luonteen. He olivat tekoaikaan kaikki 16-vuotiaita, mikä lievensi rangaistusta.

Kun suomalaiset kamppailevat mitaleista olympialaisissa, nähdään Urheilumuseossa kävijäpiikki – ovella esitetään aina sama kysymys
Kylmiä väreitä ja tippa linssissä. Urheilu on suurten tunteiden laji, osoittaa Urheilumuseon näyttely ja opaskierros Helsingissä. Se palauttaa mieleen olympialaisten huippuhetkiä.
Syömishäiriö, huumeongelma, syöpä ja avioero – Hanna Brotherus kirjoitti rehellisen esikoiskirjan, josta tuli heti menestys
Koreografi Hanna Brotheruksella oli viimein aikaa kirjoittaa romaani, ja siitä tuli yksi alkuvuoden suosituimmista kirjoista. Sitä ennen neljän lapsen äiti oli lähinnä kirjoitellut muistilappuja ja kauppalistoja.
Korona-aika avasi silmät kauneudelle – muotoilupalkinnon saajat: "Esineiden on oltava kestäviä, mutta myös kauniita"
Arkiesineiden on oltava toimivia ja kestäviä, mutta myös kauniita. Näin muistuttavat arvostetun Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja Johanna Gullichsen ja Vuoden nuori muotoilija Hanna Anonen.

Banksy, Dylan ja Repin ovat suven taideantia – katso 7 näyttelyvinkkiä kesälomalle
Tästä se lähtee! Taidekesä tuo kaivattua väriä ja valoa koronan jättämään näyttelytyhjiöön. Kokosimme kohteista seitsemän vinkin listan. Katsotko taidetta mieluummin Messukeskuksessa vai luonnon keskellä Vallisaaressa?
Asuntokauppa käy kuumana ja taiteesta on tullut myyntivaltti – siksi teoksia suunnitellaan nyt jo rakennusvaiheessa
Suomalaiset haluavat taideteoksia arkiympäristöönsä, sillä ne lisäävät viihtyisyyttä ja asuinalueen arvoa. Graffitikin voi olla vetovoimatekijä. Helsingin Kalasatamassa taideteoksilla on näkyvä paikka.

Pitkään vaiettu Lapin sota kiinnostaa nyt elokuvantekijöitä ja kirjailijoita – sota oli muutakin kuin poltetun pohjoisen savuavat rauniot
Meneillään on Lapin sota -buumi. Aiheesta on tekeillä peräti kolme täyspitkää elokuvaa. Yhden niistä ohjaa Jalmari Helander, joka muistetaan elokuvista Rare Exports ja Big Game. Pohjoisen sota kiinnostaa myös kirjailijoita.
Taide myy ja näyttelyihin pääsee pandemiasta huolimatta – "Ihana huomata, miten suuri merkitys taiteella on ihmisille"
Taidegalleriat ovat avoinna ja niihin on ilmainen sisäänpääsy.
Oravakuiskaaja Konsta Punkan päräyttävillä valokuvilla on jo yli miljoona Instagram-seuraajaa: "Aluksi olin, että vau!"
Kulttuurivieras, valokuvaaja Konsta Punkka ottaa valokuvia, joista tykätään.
Kulttuurialan alasajo teki valomestarista koronajäljittäjän – "En koe itseäni sankariksi"
Helsingin kaupunki välttää lomautuksia ja ohjaa työntekijöitään sinne, missä heitä eniten tarvitaan.
Kun taiteilijakoti Lallukka rakennettiin, pelättiin että boheemitaiteilijat pistävät ranttaliksi – kuvat näyttävät mitä kuuluisat asukkaat saivat aikaiseksi
Helsingin taidemuseon uusi näyttely esittelee Lallukan taiteilijakodin kuuluisien taiteilijoiden teoksia.
Syyttäjä Vuosaaren palkkamurhan loppulausunnossaan: Aarnion laiminlyönti ollut räikeydessään omaa luokkaansa
Syyttäjien mukaan Aarnio antoi murhan tapahtua ja ex-jengipomo Vilhunen oli yksi tekijöistä. Molemmat kiistävät syytteet.

Yksi paikka on erityinen Sami Hedbergille Helsingissä, ja se johtuu isän sanoista siellä: "Se yksi lause on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleeni"
Ennen kuolemaansa isä ehti sanoa pojalleen tärkeät sanat. Stand up -koomikko, näyttelijä ja kulttuurivieras Sami Hedberg muistaa ne aina.
HSL:n kännykkäsovelluksen vika on korjattu – syytä torstai-iltapäivänä alkaneelle häiriölle selvitetään edelleen
HSL on tiedottanut hyvittävänsä häiriön aikana hankitut ylimääräiset liput.
Helsingin opetusviraston kavallusjupakka paisuu – kaksi uutta syytettä
Kahta Helsingin opetusviraston työntekijää syytetään vuonna 2017 tehdyistä epäillyistä kavalluksista.
Laukku ja takki saavat elokuvateatterissa oman paikan – ruuhkaa ei ole, mikä on sekä hyvä että huono asia
Edelleen moni empii, uskaltaako elokuviin lainkaan tulla. Kävijämäärä on pudonnut viime vuodesta roimasti.

Taidemuseon suursatsaus toteutui sittenkin: Korona ei estänyt Vincent van Goghin Suomen näyttelyä, mutta teokset joutuvat silti karanteeniin
Didrichsenin taidemuseo on valmistellut jo kahdeksan vuotta historiansa kalleinta taidenäyttelyä. Koronapandemian takia sen toteutuminen oli epävarmaa viime päiviin saakka.

Ohjaaja Virpi Suutari yllättyi tehdessään dokumenttia Alvar Aallosta ja väittää, että suomalaisilta on jäänyt ymmärtämättä huippuarkkitehdista keskeinen asia
Uutuuselokuva Aalto kertoo yhdestä kansainvälisesti tunnetuimmasta suomalaisesta. Se on myös dokumentti rakkaudesta.
KOURA palkitsi vuoden 2019 parhaita ohjelmia
Tunnustukset jaettiin KOURAn virtuaaligaalassa.
Teatterissa ei pussailla ja halailla entiseen malliin – kausi alkaa koronatauon jälkeen poikkeusjärjestelyin
Teattereissa näytellään tänä syksynä puolityhjille saleille turvallisuussyistä.