Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalaiset yleisurheilijat kaipaavat muutosta maajoukkueen ilmapiiriin: "Olen todella huolissani"

Ruotsi-otteluun valmistautuvat kärkiurheilijat toivovat, että joukkuehenkeen panostetaan tulevaisuudessa enemmän.

Päätös EM-pronssia voittaneen ruotsalaisjuoksija Bahtan dopingrikkeestä viivästyy

Dopingkohussa ryvettyneen Meraf Bahtan mahdollisen dopingrikkeen käsittely viivästyy. Bahta otti Berliinissä EM-pronssia 10 000 metrillä.

Seiväslegenda Bubka ruotsalaissensaatio Duplantisista: "Mikään ei ole hänelle mahdotonta"

Sergei Bubka uskoo, että Euroopan mestaruuden voittanut Armand Duplantis voi hätyytellä seipään maailmanennätystä.

Henkisen valmennuksen asiantuntija: Suomen yleisurheilussa ongelmana on kireä ilmapiiri – joukkueen yhteinen mitalitavoite on yksilölajeissa turha

Suomen yleisurheilumaajoukkueen heikko menestys johtuu Christoph Treierin mukaan siitä, ettei joukkuehengen kohottamiseen keskitytä.

Urheiluliiton johto vastasi Mäkelän kritiikkiin: ”Totta kai meillä on varmasti ongelmia”

Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto toivoo, että suomalaisen yleisurheilun ongelmat pystytään ratkaisemaan yhteistyössä urheilijoiden kanssa.

Kristiina Mäkelä vaatii Suomen yleisurheiluun brutaalia rehellisyyttä: ”Meillä on hirveästi selityksiä, mutta ei ratkaisuja”

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä nosti Urheiluhullut-ohjelmassa esiin Suomen yleisurheilun isoimpia ongelmakohtia.

Tätä ei odotettu – Ruotsin ihmenuori Duplantis rikkoi kahden maan ennätykset EM-kisoissa, valmentaja joutuu myös syömään kalsarinsa

18-vuotias Armand Duplantis sai nimiinsä Yhdysvaltojen ennätyksen Berliinin EM-finaalin jälkeen. Se ja kuuden metrin ylitys tuo odottamattomia käänteitä.

EM-Berliinissä dopingtestien tuloksissa kestää perinteistä pidempään säästösyistä – avaa yhden haittapuolen

Dopingista kiinni jäänyt urheilija ei ole selvinnyt Berliinin EM-kisoissa tutulla 24 tunnin aikataululla.

Yleisurheilun EM ja Super EM tavoittivat 3 miljoonaa suomalaista televisiossa

Yle Areenassa käynnistyksiä oli yli 1,7 miljoonaa.

SUL:n toimitusjohtaja toivoo rauhallista analyysiä historiallisen huonoista EM-kisoista – valmennusjohtaja Kemppaisen asema puntaroidaan syksyllä

Harri Aallon mukaan analyysi arvokisoista tehdään kauden jälkeen. Valmennusjohtaja Jorma Kemppaisen asemaa hän ei halua arvioida julkisuudessa.

Berliinin EM-kisojen ainoa triplavoittaja on jahdannut poikia ”kuolemaan saakka” – 22-vuotias britti opiskeli historiaa ja juoksi sen jälkeen itsensä historiaan: ”Aivan ilmiömäinen”

Dina Asher-Smith oli Berliinin EM-kisojen ehdoton juoksukuningatar. Hän nappasi ensimmäisenä brittinä koskaan samoissa EM-kisoissa kolme kultaa. 22-vuotias tähti nostaa erittäin suureksi menestystekijäksi valmentajansa.

EM-voittaja Duplantikselta mennyt ohi suun jo kymmeniätuhansia euroja, koska yliopistosarja kieltää urheilulla tienaamisen – aikoo silti jatkaa opintoja

Seiväshypyn Euroopan mestaruuteen tyylikkäästi hypännyt Armand Duplantis haluaa kokeilla, miten yliopisto-opintojen yhdistäminen urheiluun sopii hänelle.

Urheiluliitolle sataa murskakritiikkiä, lajilegendat vaativat isoja muutoksia – Urheiluhullut selvittää, mitä tapahtuu seuraavaksi

Suomen yleisurheilun sekavaa tilannetta ruoditaan Radio Suomessa maanantaina. Suora lähetys alkaa kello 18.05.

Duplantiksen hirmuhypyt saivat SVT:n selostajat hurmioitumaan: "Oijoijoijoi! Hän lentää yli kuudesta metristä!"

Seivässensaatio Armand Duplantiksen hypyt yli kuudesta metristä saivat arvoisensa hehkutuksen Ruotsin yleisradion SVT:n lähetyksessä.

Mitä epäonnea! Sivusto: tshekkiläisen viestijuoksijan pahat krampit estivät joukkueen startin pikaviestin finaalissa

Yleisurheilun EM-kisojen viimeisessä lajissa nähtiin värikkäitä vaiheita. Ensin Suomi pääsi pikaviestin finaaliin mukaan protestin kautta. Lisäksi jo stadionille saapunut Tshekin joukkue poistui radalta juuri ennen starttia.

Suomen laiha menestys EM-kisoissa ei yllättänyt Finniä: "Hokkuspokkus-temppuja ei kisojen kynnyksellä tehdä"

Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni sanoo, ettei Suomella ollut yhtään potentiaalista mitaliehdokasta EM-kisoissa. Suomalaisten saumoja palkintokorokkeelle liioiteltiin. Urheilijoiden omaan tasoon nähden onnistumisprosentti oli hyvä.

Venymistä, pettymyksiä ja unohtumattomia voittoja – Yle Urheilu kokosi EM-Berliinin tunnelmat

Yleisurheilun EM-kisat tarjosivat parin viikon verran suuria tunteita. Katso kooste kisatunnelmista klikkaamalla kuvaa.

Näistä 10 asiasta Berliinin EM-kisat jäävät mieleen – hellepätsistä kaikkien aikojen surkeimpaan Suomen suoritukseen sekä häkellyttäviin Norjan ja Ruotsin teinitähtiin

Berliinin EM-kisoissa nähtiin seitsemän kovatahtista päivää. Yle Urheilu listasi kymmenen EM-kisoista muistettavaa asiaa.

Tässä EM-yleisurheilun mitalitilasto – Suomelle historiallinen pohjanoteeraus

Britannia nousi päätöspäivänä mitalitilaston ykköseksi yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä. Suomi jäi ilman EM-kisamitalia ensimmäisen kerran 52 vuoteen. Edellisen kerran kävi yhtä heikosti vuoden 1966 EM-kilpailuissa Budapestissa.

Suomen viestimiehet painelivat hurmoksessa hurjat SE-lukemat – "Aika sanaton olo"

Suomen viestimiehet alittivat historiallisesti 39 sekunnin rajan Berliinin EM-pikaviestin finaalissa.

Suomen pikaviestijoukkue teki historiaa EM-finaalissa! Uusi rajapyykki tuli Turkin avulla – Kemppainen hoiti protestin loppuun

Suomen pikaviestijoukkue Eetu Rantala, Samuel Purola, Otto Ahlfors ja Oskari Lehtonen teki kaksi ennennäkemätöntä suomalaisssuoritusta Berliinin EM-kisojen huipennuksessa.

Ilmiömäistä! Ruotsin 18-vuotias Duplantis paineli seipään EM-kultaan, haamuraja ja vielä viisi senttiä päälle yli

Armand Duplantis taituroi itsensä aikuisten Euroopan mestariksi jännittävässä seipään EM-finaalissa Berliinissä

Suomi teki protestin pikaviestin tapahtumista – nousi vielä EM-finaaliin!

SE-ajan tykittänyt Suomen pikaviestimaajoukkue kokee, että Puolan kolmannen osuuden juoksija Dominik Kopec on rikkonut sääntöjä.

Mikä moka! Euroopan mestari lopetti kisan kesken kierrosta liian aikaisin – lähes varma hopea muuttui diskaukseen: "Käsittämätön juttu"

Israelin Lonah Chemtai Salpeter oli ottamassa 10 000 metrin Euroopan mestaruuden jatkoksi 5 000 metrillä EM-mitalia, mutta sekaannus kierrosmääristä pudotti neljännelle sijalle.

Suomen kaikkien aikojen heikoimmat EM-yleisurheilukisat saivat sinettinsä – Lipsanenkin ulos pistesijoilta

Simo Lipsanen jäi kolmiloikan EM-finaalissa tulokseen 16,46 ja oli lopputuloksissa yhdeksäs. Se tarkoitti sitä, että Suomi jäi kaikkien aikojen heikoimpaan tulokseen koskaan yleisurheilun EM-kisoissa.

Viestimiehet tykittivät uuden Suomen ennätyksen EM-kisoissa – eteni protestilla EM-finaaliin

Suomen viestinelikko jäi 4x100 metrillä EM-finaalista aluksi kaksi sadasosaa, mutta eteni protestin jälkeen kahdeksan parhaan loppukilpailuun.

Suomen Urheiluliiton valmennuspomo Berliinin EM-pettymyksestä: "En aio olla kehityksen este"

Alkukesä ja Kalevan kisat nostivat myös valmennusjohtajan Jorma Kemppaisen EM-odotuksia. Kaksi pistesijaa ei ole kuitenkaan toivottu tulos ennen EM-päätöspäivää.

Kommentti: Vain Simo Lipsanen ja pikaviestijoukkue voivat pelastaa Suomen yleisurheilun 52 vuotta sitten tapahtuneelta katastrofilta

Yleisurheilun EM-kilpailujen viimeisenä iltana Berliinissä Suomen yleisurheilumaajoukkue voi pahimmassa tapauksessa tehdä kyseenalaista historiaa.

Belgialaishoitaja vei ylivoimaisesti maratonin Euroopan mestaruuden tarkkaan mietityillä liikkeillä – auttoi kaksi vuotta sitten Belgian terrori-iskun uhreja

Belgian Koen Naert juoksi ylivoimaiseen voittoon maratonilla. Juoksun lisäksi Naertilla on myös toinen intohimo.

"EM-kisat menevät pettymyksen puolelle" – Olympiakomitean pomo Lehtimäki haluaa suomalaiseen yleisurheiluun keskittämistä

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäen mukaan Suomen 3–4 mitalin tavoite yleisurheilun EM-kisoissa ei ollut realistinen.

”Kukaan ei nyt kaipaa Usain Boltia” – 17-vuotias Jakob Ingebrigtsen löi läpi uudeksi yleisurheilun supertähdeksi 10 vuoden tiukan perhekoulutuksen jälkeen, jossa tyttöystävä on elämän ainoa normaali asia

Jakob Ingebrigtseniä verrataan yleisurheilun uudeksi suurtähdeksi EM-Berliinin urotekojen jälkeen. 17-vuotiaan norjalaisteinin menestyksen taustalla on urheilua henkivä perhe kovine sisaruksineen ja valmentajaisineen.

Naisten maratonin voittajalla Mazuronakilla melkoinen taistelu voittoon: kärsi puoli tuntia nenäverenvuodosta, lopussa oli juosta väärään suuntaan

Volha Mazuronakin kilpailu naisten maratonilla oli vaiheikas. Hän ylsi kuitenkin voittoon ajalla 2.26.22.

Toteutuuko Suomen viestikvartetin kaikki kolme kovaa tavoitetta? "Ei saa hötkyillä yhtään"

Suomen viestinelikko on talvesta asti kuulunut pikajuoksijoiden ryhmään, joka otti tiukaksi tavoitteekseen pääsyn Berliinin EM-kisoihin. Tämä on nyt toteutunut, mutta ryhmän kaksi muuta tavoitetta on vielä jäljellä.

Annimari Korte uskaltaa puhua kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä vasta nyt, kun hän menestyy urheilijana: "Tuolla on ihmisiä, jotka kuvittelevat voivansa tehdä ihan mitä tahansa"

Pika-aituri Annimari Korte kertoi toimittajana kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta tällä viikolla. Hän sai ulostulostaan paljon positiivista palautetta.

Sukupolvensa menestynein seiväshyppääjä on yltänyt jopa mahdottomuuksiin – nuoremmat ovat alkaneet uhata maailmanennätysmiestä, joka vakuuttelee, ettei ole hiipumassa

Renaud Lavillenie on tottunut lentämään korkeuksissa, mutta parin viime vuoden aikana hän on alkanut lähestyä maan pintaa.

Simo Lipsanen loppukilpailussa, viestimiehet hakevat finaalipaikkaa – katso viimeisen kisapäivän ohjelma

Berliinin EM-kisojen viimeisen kisapäivän lähetys alkaa TV2:ssa ja Areenassa kello 9.57, Yle Puheessa kello 10.

Berliinin EM-lauantai-ilta oli täynnä historiallista yleisurheiluhuumaa – norjalaisteinin näytös juoksuradalla, hurjaa dominointia kiekkoringissä ja puolalaisen hullut tuplakultajuhlat!

Yle Urheilu listasi yleisurheilun EM-kisojen lauantai-illan huimimmat käänteet. 17-vuotias Jakob Ingebrigtsen oli illan ykkösnimi, mutta paljon muutakin hurjaa tapahtui.

Puolan juhlat jatkuivat 800 metrillä: Kszczot kiri kolmanteen perättäiseen EM-kultaan

Puolalla oli lauantaina superilta yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä.

Puolalaisnaisen uskomaton kahden Euroopan mestaruuden ilta

Puolalainen Justyna Swiety-Ersetic kuului yleisurheilun EM-kisojen lauantain suurimpiin sankareihin.

Kakkoseksi jäänyt norjalainen ylisti ennenkuulumatonta 17-vuotiasta mestariveljeään ja kiitti vuolaasti Ylellä: ”Rakastan suomalaisia”

Henrik ja Jakob Ingebrigtsen olivat 5 000 metrin kaksoivoittonsa jälkeen vekkulilla päällä Ylen haastattelupisteellä Berliinin EM-kisoissa.

Kommentti: Jakob Kingebrigtsen! Berliinin illassa tapahtui juuri jotain ennennäkemätöntä

Kaksi Euroopan mestaruutta kahdessa päivässä vain 17-vuotiaana on aivan älytön suoritus.

Kansainvälisen yleisurheilun suomalaispomo yllättyi EM-kisojen kohutusta sääntöpykälästä: ”Ajattelin viimeksi Mörön kohdalla, että tämä systeemi ei ole kovin oikeudenmukainen”

Berliinin EM-kisoissa on puhuttanut sääntö, jossa tiettty määrä urhelijoita etenee suoraan välieriin eri juoksulajeissa. Kansainvälisen yleisurheiluliiton ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen jäsenen Antti Pihlakoski on joutunut kyselemään, miksi sääntö on mukana Berliinin EM-kisoissa, vaikka se alun perin suunniteltiin Amsterdamin EM-kisojen kaltaiseeen tilanteeseen.

Häkellyttävää ylivoimaa – nuorelle britille toinen EM-kulta ja toinen maailman kärkitulos Berliinissä!

Britti Dina Asher-Smith juhlii 100 metrin lisäksi 200 metrillä Euroopan mestaruutta Berliinissä.

EM-yleisurheilua jatkossakin Ylen kanavilla

Yleisurheilun EM-kisoja pääsee seuraamaan tulevinakin vuosina Ylen kanavilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle