Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jan Vapaavuori.

IL: Jan Vapaavuori ollut alusta lähtien tietoinen Mika Lehtimäkeen kohdistuneista vakavimmista syytöksistä

Vapaavuori on sanonut julkisuudessa, että hän olisi kuullut väitteet fyysisestä kajoamisesta ja valta-aseman väärinkäytöstä vasta tämän vuoden keväällä, Iltalehti kertoo asian olevan toisin.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtajisto selvisi luottamusäänestyksestä melkein kuivin jaloin – Jan Vapaavuori: "Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty"

Olympiakomitean ylimääräinen jäsenkokous puhdisti ilmaa ja neuvoa-antavassa luottamusäänestyksessä Olympiakomitean puheenjohtajisto sai selkeän luottamuksen.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Ulkopuolinen selvitys: Olympiakomitea rikkoi omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan Mika Lehtimäen jatkovalinnan yhteydessä

Suomen Olympiakomitean hallituksen toiminnastaan tilaama ulkopuolinen selvitys on valmistunut. Erityistarkastuksen mukaan Olympiakomitea ei ole noudattanut kaikilta osin omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan.

Suek.

Suek aloittaa Olympiakomitean pyynnöstä kattavan selvityksen urheiluyhteisön työntekijöiden epäasiallisesta kohtelusta – tästä on kyse

Suekin selvityksen tulokset julkaistaan syksyllä 2022. Mukana selvityksessä on Olympiakomitean henkilöstö. Lisäksi Olympiakomitea on kutsunut selvitykseen lajiliitot sekä keskeiset sidosryhmänsä.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Mika Lehtimäen tapaus siirtyy ulkopuoliseen selvitykseen – jatkokausi "eettis-moraalisesti ongelmallista"

Olympiakomitea vie Mika Lehtimäen tapauksen ulkopuoliseen selvitykseen. Olympiakomitea myöntää, että Mika Lehtimäen valinta jatkokaudelle huippu-urheiluyksikön johtajana oli "eettis-moraalisesti ongelmallista".

Marko Asell, SDP:n kansanedustaja.

Marko Asell vaatii Olympiakomitean puheenjohtajiston eroa selvityksen ajaksi – urheilua tuntevat poliitikot haluavat läpivalaisua pienten piirien vallankäytölle

Yle Urheilu kysyi urheilussa profiloituneilta poliitikoilta, mitä mieltä he ovat Olympiakomitean toiminnasta Mika Lehtimäen tapauksen hoidossa.

Mika Poutala

Kulisseissa käytiin kovia keskusteluita Mika Lehtimäen tapauksesta – Mika Poutala antoi Jan Vapaavuorelle suoraa palautetta

Olympiakomitean varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Sari Multala sanovat, että moni asia on mennyt pieleen. Olympiakomitean johdossa on ollut väärä käsitys siitä, kuka päättää esimerkiksi palkkausasioista.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Olympiakomitean työntekijä Niina Toroi kertoo henkilöstön järkytyksestä – "Luottamus erityisesti puheenjohtajiin ollut koetuksella"

Olympiakomitean henkilöstö julkaisi torstaina kannanoton, jossa kerrottiin henkilöstön tyytymättömyydestä johdon toimintaan. Kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Niina Toroi vaatii muutosta.

Jan Vapaavuori katsoo vakavana alaviistoon.

Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori: Tiedossa toinenkin häirintätapaus

Olympiakomitea tilaa ulkopuolisen selvityksen Mika Lehtimäen tapauksen hoidosta. Hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori myöntää virheet. Hän pyysi tiedotustilaisuudessa asianosaisilta anteeksi.

Vasemmistoliiton varapj Jussi Saramo A-studiossa.

Vasemmistoliiton Saramo: Olympiakomitealla erityinen vastuu avoimeen toimintaan – poliitikot tyrmistyneitä häirintätapauksesta

Urheilusta vastaavalta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vaaditaan tiukkaa otetta Olympiakomitean suuntaan tapauksen selvittämiseksi.

Mika Lehtimäki och Jan Vapaavuori på presskonferens.

Urheilun eettinen keskus: Olympiakomitean tapauksesta kannattaisi käynnistää ulkopuolinen tutkinta

Suek voi käynnistää oma-aloitteisesti selvityksen epäillyistä väärinkäytöksistä. Olympiakomitean tapauksessa ulkopuolinen tutkinta vaatisi kuitenkin Olympiakomitean aloitetta, sillä tapaus sattui ennen kurinpidon sääntöuudistusta.

Mika Lehtimäki istuu paperilappu käsissään.

Mika Lehtimäki kiistää fyysiset kontaktit

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan tehtävästä eronnut Mika Lehtimäki kiistää tiedotteessa epäasialliset fyysiset kontaktit.

Elisabeth Rehn katsoo kameraan ulkona.

Elisabeth Rehn ja muut urheilussa vaikuttaneet naiset ottavat kantaa valtapelin pimeään puoleen: "Hyvä veli -kerhoille on saatava loppu"

Kirjeen allekirjoittaneet urheilujohdon tehtävissä toimineet naiset listaavat kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, epätasa-arvoisesta kohtelusta sekä miesten saunailloissa tekemistä päätöksistä.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Yle Urheilun tiedot: Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista – varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren ja maanantaina eronneen huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen puheet ovat ristiriidassa Yle Urheilun saamien tietojen kanssa.

Mika Lehtimäki seisoo vakavana Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa.

Valta-asemaan liittyvään häirintään on erityisen vaikea puuttua, sanoo kokenut tasa-arvovaikuttaja – Lehtimäen tapaus vain jäävuoren huippu

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteerin Terhi Heinilän mielestä urheilujohtajien valinnassa on otettava tarkemmin huomioon heidän tasa-arvo-osaamisensa. Heinilä sanoo, että Mika Lehtimäen tapaus ei ole vain yksittäistapaus.

Codan tekijäryhmä lavalla.

Maanantai 28.3.2022 (radio)

Venäjä jatkaa iskuja Ukrainassa. Ihmiset uskovat, että Suomen talous kehittyy huonosti. Mika Lehtimäki eroaa johtajan virasta Olympiakomiteassa. Oscarit jaettiin USA:ssa.

Mika Lehtimäki katsoo vakavana alaspäin.

Mika Lehtimäki eroaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä

Mika Lehtimäki jättää tehtävänsä omasta aloitteestaan. Yle Urheilu uutisoi viime viikolla, että Lehtimäki oli saanut syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä, joka on kohdistunut naisiin työyhteisössä.

Susanna Rahkamo Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla 21.11.2020

Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo kertoo Mika Lehtimäen tapauksesta ja arvioi jatkoa: "Ei ole ihan helppo juttu tällaisen jälkeen"

Olympiakomitean puheenjohtajat tiesivät Mika Lehtimäen saamasta varoituksesta ennen kuin hänet valittiin jatkamaan. Susanna Rahkamo kertoo, että jatkosta käytiin pitkiä keskusteluita. "Tällaista ei pitäisi työelämässä tapahtua", Rahkamo sanoo tapauksesta.

Mika Lehtimäki.

Neljä henkilöä päätti Mika Lehtimäen jatkopestistä – Olympiakomitean hallitukselle ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta: "Olisi ollut hyvä tietää"

Olympiakomitean hallitus oli sivuroolissa Mika Lehtimäen uudelleenvalinnassa. Sen jäsenille ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta. Toimitusjohtajan mukaan Lehtimäen saama varoitus oli rangaistuksena kovin mahdollinen.

Mika Lehtimäki

Mika Lehtimäki sai varoituksen käytöksestään syksyllä, huippupestiä jatkettiin maaliskuussa – puheenjohtaja Vapaavuori: "Ansiot ovat niin kiistattomat"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoo, ettei ollut itse työnantajan edustajana käymässä keskusteluja aiheesta. Hän seisoo Olympiakomitean päätöksen takana jatkaa Mika Lehtimäen pestiä.

Silmälasipäinen mies puvussa katsoo vähän kamerasta vasemmalle.

Olympiakomitean huippu-urheilupomo Mika Lehtimäki sai varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on käyttäytynyt työyhteisössä epäasiallisesti, ja työnantaja on puuttunut hänen käytökseensä. Lehtimäki myöntää saaneensa varoituksen.

Istanbulin lentokenttä peittyi lumeen maanantaina.

Olympiapomo Mika Lehtimäen ja Suomen hiihtohuoltajien matka Pekingiin tyssäsi heti Helsinki-Vantaan lentoasemalle – "Kaikki meni uusiksi"

Istanbulin lentokenttä suljettiin lumisateen takia, mikä tarkoitti suomalaisten olympiamatkan tyssäämistä alkupisteeseen.

Antti Ruuskanen kuvassa

Tuulen suunta määrää keihäsfinaalin suosikin - "Ruuskanen kenties maailman paras vastatuuliheittäjä"

Yle Urheilun yleisurheiluasiantuntija Mika Lehtimäen mukaan Kalevan kisojen keihään mestaruustaistossa olosuhteilla on suuri merkitys.