Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Liikenneopettaja Sanna Kähkönen ja oppilas Mohamad Abou Aljouz istuvat autossa ja keskustelevat puhelimen tulkkaussovelluksen avulla.

Monikulttuurisessa Suomessa ajo-opetusta annetaan joskus elekielellä – video näyttää, miten se sujuu

Ajo-opetus on tavallista haastavampaa, jos oppilaalla ja opettajalla ei ole lainkaan yhteistä kieltä. Outokumpulaisessa autokoulussa maahanmuuttajia pidetään silti työn suolana.

Ukrainalainen Olga Shevtsova järjestelee kirpputorilla tavaroita.

Harkovalainen Olga Shevtsova, 36, pakeni sotaa Kemiin – puoliso jäi Ukrainaan rakentamaan pommisuojia

Nyt Shevtsova opiskelee suomea kotoutumiskoulutuksessa. Koto-koulutus kilpailutetaan säännöllisesti, ja nyt Shevtsovan koulutuksen järjestäjä ja opettaja vaihtuvat kesken kurssin. Muutos huolettaa.

Arife Heino ja Ruffe-koira.

Arife Heinon sukulaiset ymmärsivät vielä sen, että hän otti suomalaisen miehen, mutta koira oli liikaa

Muslimit eivät perinteisesti ota koiria lemmikeiksi, sillä ne ovat islamin teorian kannalta rituaalisesti epäpuhtaita eläimiä.

Savon ammattiopiston rakennusalan opiskelija Razmuhammad Karimi

Keskiviikko 23.10.2019 (tv)

Savossa jo heikko suomen taito riittää, että maahanmuuttaja pääsee opiskelemaan ammattia. Uusi tieliikennelaki halutaan kirjoittaa niin, että kotihoidon työntekijät saavat jättää auton lähelle asiakkaan kotia ilman parkkimaksua. Tutkijat yrittävät selvittää, miksi viimeiset mammutit kuolivat. Säätiedot.

Jakelulaatikko.

Maanantai 2.9.2019 (radio)

Postin lakko on alkanut. Dorian-myrsky riehuu Amerikassa. Ylen tv-uutiset täyttää 60 vuotta. Teemu Pukki menestyy Englannin Valioliigassa. Luetaan yhdessä -verkosto opettaa suomea maahanmuuttajille.

euroopan union lippu liehuu

Maanantai 13.5.2019 (radio)

Suomalaisnuorten into hakea EU-virkoihin on laskenut. Suomessa noin 30 nuorta maahanmuuttajaa on paennut kotoa väkivaltaa, joka liittyy perheen kunniaan. Ikäihmisiä ajaa liikenteessä joka vuosi enemmän. Poste restante -lähetyksistä ei saa periä maksua, jos ne ovat ainoa keino ottaa postia vastaan. Paavo Väyrynen eroaa Tähtiliikkeestä.

Postimerkki.

Lauantai 16.1.2016 (radio)

Suomessa puhutaan maahanmuuttajien palkoista. Afrikkalaisessa Burkina Fasossa on tapahtunut terrori-isku. Mia Heikkilän valokuvassa näkyy kartta taivaalla. Nuoret Leijonat saivat oman postimerkin.

Auton etuikkuna jäässä.

Perjantai 15.1.2016 (radio)

Suomessa on kopioitu pankkikortteja. Kirkkojen johtajat haluavat antaa kristittyjen tiloja muslimien käyttöön. Suomessa on lisätty videotulkkaamista, koska maahanmuuttajia on tullut paljon. Myyjien on vaikeaa saada hoitoa lapsille, koska kauppojen aukioloajat ovat pidentyneet. Lumisade voi tuoda sakot autoilijalle.

Nainen vesijuoksee Aalto Alvarissa.

Perjantai 15.1.2016 (tv)

Suomessa on lisätty videotulkkaamista, koska maahanmuuttajia on tullut paljon. Kauppojen työntekijöiden on vaikeaa saada hoitoa lapsille, koska kauppojen aukioloajat ovat pidentyneet. Venäjän huono talous lisää köyhien ja rikkaiden eroja. Talvella voi harrastaa vesijuoksua uimahallissa. Pakkanen jatkuu.

Tyyppitalon piirustukset

Rajalta kotiin - arkkitehdit etulinjaan ratkaisemaan pakolaisten asumista!

Arkkitehtuurikilpailu turvapaikanhakijoiden asumismuodoista

Kirjailija Hassan Blasim Helsinki Lit -kirjatapahtuman lavalla. Lähikuva.

Blasim hiiltyi. “Menestynyt mamu” kirjatapahtuman koristeena?

Palkitun kirjailijan huvittuneen ärtynyt puheenvuoro

Yle Areena logo.

Roman Schatz: Rentoutukaa, saakelin suomalaiset!

Roman Schatz tietää olevansa etuoikeutettu mamu. Jos hän olisi venäläinen, hän saisi turpaan joka viikonloppu, mutta koska hän tulee Länsi-Saksasta, häntä kuunnellaan - varsinkin silloin, kun hän puhuu meistä suomalaisista.

Jalkapallopeliä.

Suomea voi oppia jalkapalloa pelaten

Tampereella edistetään maahanmuuttajien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan jalkapallon avulla. Jalkapallojoukkue Vierasjoukkueen pelaajat ovat kesän ja syksyn aikana opiskelleet suomen kieltä ja demokratia-tietoutta Maailman Kieli -projektissa.