Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iitin musiikkijuhlat siirrettiin elokuulle, koska koronatilanteen ajateltiin olevan parempi – nyt tapahtuma toteutetaan, mutta puolella väkimäärällä

Iitin musiikkijuhlat kutistuvat tänä vuonna neljään päivään. Konsertit järjestetään pienemmällä yleisömäärällä kuin normaalisti. Vielä kesäkuussa toivottiin, että tähän aikaan rajoituksia ei enää olisi.

Rahansa törsännyt rock-tähti luki tukun "oikeita" ammatteja – työ vanhusten parissa avasi silmät: "Se tuntui omalta jutulta"

Porissa syntynyt rumpali Juha "Quuppa" Seittonen on huomannut, että äidin puolelta tulleet geenit vetävät häntä toiselle puolelle Suomea.

Verlan tehdasmuseo saa Museovirastolta kymmeniä tuhansia euroja korjausrahaa

Rahoilla remontoidaan työläisasuntorakennus ja vaja.

Maailmanperintökohteessa vierailevien ihmisten rahankäyttöä tutkittiin ensimmäistä kertaa – Verlassa kävijä jättää seudulle 57 euroa

Suurimmalle osalle kävijöistä Verlan puuhiomo ja pahvitehdas Kouvolassa on matkan ainoa tai tärkein kohde.

Suosittu museokortti laajenee Haminaan

Valtakunnalliseen museoverkostoon on lisätty Haminan kaupunginmuseo ja kauppiaantalomuseo.

Syy suositun tapahtuman loppumiseen maailmanperintökohteessa: Ulkomailla luultiin, että tehtaassa on järjestetty keskiaikaisia turnajaisia

Puuhiomon ja pahvitehtaan historiaan liittymätön teema koettiin vahingolliseksi Verlan maailmanperintökohteen imagolle.

Suosittu keskiaikatapahtuma lopetettiin maailmanperintökohteesta – UPM: Esittelee liian vanhaa aikaa

Kouvolan kaupungin järjestämää keskiaikatapahtumaa ei enää nähdä Verlan puuhiomon ja pahvitehtaan miljöössä. Myös nimestä luovutaan.

Verla maailmanperintökohteena 20 vuotta: "Kymmenissä rakennuksissa on koko ajan jotain korjattavaa"

Verlan teollisuusmiljöö Kouvolassa on kuulunut maailmanperintökohteiden listalle 20 vuotta. Tehdasmuseon johtajan Ville Majurin mukaan teollisuusperinnön säilyttäminen on etusijalla, mutta matkailun kehittämistäkään ei voi unohtaa.

Nimikiista omenabrandysta ratkottiin tavu kerrallaan – suomalaisyrittäjän vuosien taistelu päättyi tappioon EU:lle

Herkkusuiden hyvin tuntema ranskalainen Calvados on tarkka tuotemerkistään. Tämän sai huomata myös Kouvolassa viinejä ja liköörejä valmistava Juha Kuronen, jonka yritys toi 2000-luvun alussa markkinoille Verlados-nimisen omenatisleen. EU:n mielestä nimi oli liian lähellä maineikkaampaa ranskalaista. Oikeusprosessi tuli päätökseen elokuun alussa, mutta Verlados jatkaa elämäänsä uudella nimellä.

Verlan aika ja keskiaikaharrastus kasvaa – tapahtuman tulevaisuudesta neuvotellaan

Verlan aika -keskiaikatapahtuma järjestetään viikonloppuna totutusti Verlan kylässä ja tehdasmuseon miljöössä. Heti syksyllä edessä on neuvottelut tapahtuman jatkosta. Kouvolan kaupungin mukaan pahvitehtaan omistava UPM olisi kiinnostunut tapahtumasta, joka sidottaisiin suoremmin Verlan pahvitehtaan 1800-luvun historiaan.

Suosittelu on tehokasta matkailumarkkinointia – kouvolalaisia matkailuyrityksiä rohkaistaan ottamaan TripAdvisor haltuun

Verkossa jaetuista matkakokemuksista ja kohteiden suosittelusta on tullut matkailumarkkinoinnin kulmakivi. Kouvolassa matkailuyrityksiä koulutetaan ottamaan haltuun ihmisten matkasuosituksia kokoava maailmanlaajuinen TripAdvisor-verkkosivusto. Sivusto on jo noussut yhdeksi matkailun perustyökaluista.

Seinät kaatuvat pakopelin ympäriltä – hittipeliä ollaan viemässä metsään

Pakopelien suljetut huoneet ja pulmatehtävät ovat villinneet suomalaiset. Pian pakopelit ovat siirtymässä luontoon, kun ihmisten ongelmanratkaisutaidot haastetaan keskellä metsää. Kymenlaaksossa luontomatkailuyrittäjä on päättänyt tehdä suositusta huonepakopelistä oman version.

Yhä useampi vilauttaa Museokorttia

Lappeenrannan museoissa on käynyt noin 900 Museokorttia vilauttanutta asiakasta. Etelä-Karjalan museosta on ostettu noin 120 Museokorttia.

Merirosvot nousivat maihin Verlan keskiaikatapahtumassa

Arkeologit löysivät parikymmentä vuotta sitten Jaalan Huhdasjärven Pukkisaaresta viikinkiaikaisen kalmiston, joka sisälsi luiden lisäksi erilaisia koruja ja työkalujen jäännöksiä. Kouvolan kulttuurituottaja Helena Jetsu sai kipinän keskiaikatapahtuma Verlan ajan järjestämiseen haudasta löytyneen korun jäljennöksestä. Festivaalia on vietetty Jaalassa vuodesta 2009 soittaen, tanssien ja taistellen. Tapahtuman torille on matkustanut kauppiaita Suomesta, Virosta ja Unkarista.

Haja-asutusalueiden nopealle nettiyhteydelle löytyi sittenkin uskoa kaupungilta

Kouvolan kaupunki myöntää kuitenkin lainaa Kymijoen Kyläkuidulle nopean nettiyhteyden rakentamiseksi. Ehtona on, että liittymätilauksia on kannattava määrä ennen rakentamisen aloittamista.

Messuväen "fiilistely" tulee matkanjärjestäjille kalliiksi – suuri osa jää nuolemaan näppejään

Matkamessuja pidetään Kymenlaaksossa turhan kalliina satsauksena höytyihin nähden. Etelä-Kymenlaakson Kaakko135° -matkailuorganisaatio jättää tänä vuonna messut kokonaan väliin. Myös Kouvolassa oma, näyttävä messuosasto vaihdettiin jo viime vuonna suomalaiskaupunkien yhteisosastoon kustannussyistä.

Iitin musiikkijuhlilla tuhti annos Sibeliusta

Mestarisäveltäjän 150-juhlavuosi näkyy ja kuuluu Iitin musiikkijuhlilla. Lisäksi saksalaissäveltäjä Heiner Goebbels tuo Iittiin aivan uuden sovituksen Surrogate-teoksestaan.

Verlaan halutaan lisää suojeltavia rakennuksia

Kaakkois-Suomen ELY-keskus esittää suojeltaviksi 30:tä maailmanperintöalueen rakennusta pihapiireineen. Vanhan tehdasalueen rakennuksista seitsemän on suojeltu jo 1990-luvun alkupuolella.

Kouvolan keskiaikatapahtuma ei yltänyt yleisötavoitteeseen

Tapahtuma siirtyi tänä vuonna Verlasta Kouvolan Kasarminmäelle. Kouvo La Arctopolis houkutteli paikalle runsaat 3 000 ihmistä.

Ennen tehdas lakkautettiin hitaasti - nykyään irtisanotaan rytinällä

Tehtaan lakkauttaminen on nykyään huomattavasti nopeampi prosessi kuin ennen. Perjantaina tulee kuluneeksi 50 vuotta Verlan pahvitehtaan lakkauttamisesta Jaalassa. Lakkauttamista valmisteltiin 12 vuotta. Esimerkiksi Voikkaan paperitehtaalta katosi sen sijaan välittömästi 600 työpaikkaa.

Repovesi vetää väkeä viileälläkin säällä

Toukokuun helteiden jälkeen puistossa on ollut hiljaisempaa, mutta kansallispuiston polkuja tallataan silti tasaiseen tahtiin. Yhä useampi puistossa kävijä myös yöpyy luonnon helmassa.

Keskiaikatapahtuman paikkamuutos risoo jaalalaisia

Kyläläiset ovat näreissään siitä, että Kouvolan kaupunki järjestää jokavuotisen keskiaikatapahtuman ensi syksynä Kasarminmäellä. Kustannukset olisivat nousseet liian kalliiksi Verlan tehdasalueella. Rahaa olisi voinut järjestyä, mutta liian myöhään.

Kolmiääninen kurkkulaulaja kuulostaa säkkipilliltä

Verlan aika -tapahtumassa Kouvolassa esiintyy viikonloppuna tuvalainen neljän miehen yhtye Huun-Hur-Tu, jonka erikoisuutena on kolmiääninen kurkkulaulu. Solisti osaa laulaa kolmea tai jopa neljää ääntä samanaikaisesti.

The Beatles rykäisee musiikkijuhlat käyntiin

Verlan tehdasmuseossa illalla järjestettävissä konserteissa kuullaan kaksitoista Beatles-sovitusta. Iitin musiikkijuhlien ensikertalaiset pitävät festivaaleja näytön paikkana, sillä konsertteihin pitää valmistautua hyvin nopealla aikataululla.

Vuoden kymenlaaksolainen kylä on Verla

Kymenlaakson liiton hallitus perustelee ratkaisuaan kylän aktiivisuudella. Vakituisia asukkaita on vähän, mutta toiminta on silti vilkasta sekä talvella että kesällä.

Iitin musiikkijuhlien vahvuus on intiimi tunnelma

Aiempina vuosina esiintyneitä taiteilijoita on helppo saada tulemaan uudelleen, mutta Iitti vetää puoleensa myös Suomen ensikertalaisia.

Luokkaretket vaativat aktiivisuutta vanhemmilta ja oppilailta

Jotkut kymenlaaksolaiskoulut ovat joutuneet karsimaan luokkaretkiä rahatilanteen vuoksi. Retkiä tehdään Helsinkiin ja lähiseudulle.

Iitin musiikkijuhlat vakiinnuttanut paikkansa

Iitin musiikkijuhlat on ensi kesänä konserttipäivää pitempi kuin tähän asti - nyt vietetään kymmenvuotisjuhlia. Sen kunniaksi käyttöön otetaan uusi esiintymistila Vuolenkoskella ja saadaan jälleen uutta kuunneltavaa konserteissa.

Sulku suunnitteilla Kimolan kanavaan

Vesitien avaaminen Kymenlaaksosta Päijänteelle saattaa toteutua. Esiselvityksen mukaan Kimolan kanavaan tulisi rakentaa sulku ja purkaa pois vanha nippunosturi ja pato.

Kymenlaakson museoille yhteinen kokoelmaohjelma

Kymenlaakson ammatillisesti hoidetut, kulttuurihistorialliset museot ovat saaneet valmiiksi yhteisen kokoelmaohjelman. Kymenlaakson museon, Haminan kaupunginmuseoiden, Kouvolan kaupunginmuseon, Miehikkälän museoiden ja Verlan tehdasmuseon yhteinen ohjelma on tarkoitettu työvälineeksi, joka yhdistää museoiden toimintatapoja.

Iitin musiikkijuhlat alkaa elokuvasävellyksillä

Elokuvamusiikista kamarimusiikin klassikoihin, uruista yksinlauluun – Iitin musiikkijuhlat tarjoaa tänäkin vuonna jokaiselle jotakin. Tapahtuma käynnistyy tänään keskiviikkona Kouvolan Verlassa.

Lisää suojelukohteita Verlaan

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on päättänyt suojella lisää maailmanperintökohde Verlan rakennuksia lähiympäristöineen. Uusia suojeltavia rakennuksia on 30.

Hallan reittimerkintöjä kunnostettava

Hallan matkailureitin maastomerkinnät Kouvolan alueella kaipaavat kunnostamista. Merkinnät ovat hyvin vain Repoveden kansallispuistossa.

Jaakko Ryhänen Iitin musiikkijuhlien vieraaksi

Iitin musiikkijuhlien Hiidenvuoren konsertissa esiintyy ensi kesänä basso Jaakko Ryhänen Seppo Hovin säestyksellä. Ryhäsen parina yökonsertissa laulaa sopraano Taina Piira.

Hallan reitti onnistunut

Hallan matkailureitti on vilkastuttanut Pohjois-Kymenlaakson pienten matkailuyritysten toimintaa.

Euroopan rakennusperintöpäivä Verlassa

Rakennusperintöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka avaa ovia arvokkaisiin rakennuksiin ja muihin kiinnostaviin kohteisiin ympäri Eurooppaa.

Matkailijoita hyvin liikkeellä

Matkailijaryhmiä on riittänyt kesän ajan hyvin sekä Kouvolassa että Kotkassa.

Utti on Utti ja Evo on Lammilla

Metsäpalo roihuaa Heinolan ja Kouvolan rajalla, kerrotaan. Pistääkö hetken miettimään - siis missä? Maantieteelliset paikat ovat ihan eri asia kuin hallinnolliset. Jos ihmisille halutaan kertoa paikasta niin että sijainti menee perille, hallinto pitää unohtaa. Hyvää hallinnon unohtamien tekisi nimiasioissa muutenkin, pohtii suunvuorossaan Tanja Perkkiö.

Iitin musiikkijuhlat jäi yleisötavoitteestaan

Sade ja tuuli verottivat Hiidenvuoren yökonsertin kävijämäärää.

Iitin musiikkijuhlat käyntiin

Iitissä soi sunnuntaihin saakka. Musiikkijuhlat huipentuvat Hiidenvuorella, jonne piano aiotaan kantaa jälleen perinteiseen tapaan.

Rakennusperintökohteille avustuksia

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on myöntänyt rakennusperintökohteiden kunnostusavustuksia Kymenlaaksoon 33 kohteeseen yhteensä 96.000 euroa.

Millainen museo kiinnostaa?

Museoviikkoa vietetään 17.-23.5.2010. Museoviikko liittyy 18.5. vietettävään Kansainväliseen museopäivään. Kansainvälisenä museopäivänä moniin museoihin on vapaa pääsy. Kymenlaaksossa museopäivää vietetään mm Verlassa ja Kouvolan Museokorttelissa, joissa on yleisökierroksia ja vapaa pääsy museoihin ja verstaisiin.

Kouvola saa kielitaitoisia matkailuoppaita

Kouvolan matkailuoppaiden määrä nelinkertaistuu. 35 uutta, kieli- ja esiintymistaitoista opasta saa todistuksensa tiistaina.

Kouvolan joukkoliikenteeseen parannuksia

Kesällä Kouvolan ja Verlan välillä kulkee linja-auto joka arkipäivä. Muutoksia on tulossa myös Myllykoski- Kouvola -välille.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle