Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelle Hermannin isä, kirjailija Simo Ojanen on kuollut

Kirjailija Simo Ojanen tunnettiin eritoten Pelle Hermannin hahmon luojana. Viime vuodet hän keskittyi näytelmien kirjoittamiseen.

Voi änkeröinen – klassikkohahmo Pelle Hermanni saapuu pian valkokankaille Vesa Vierikon tulkitsemana

Timo Koivusalo ohjaa uuden tulkinnan lastenklassikko Pelle Hermannista. Porilaisen Simo Ojasen kirjoittama Pelle Hermanni on tullut tunnetuksi Ylen Pikku Kakkosessa esitetystä tv-sarjasta. Pääosaa elokuvassa näyttelee Vesa Vierikko.

Hiihtoharrastus suosiossa pääkaupunkiseudulla, näkyy myös hiihtovalmennuksessa

Runsasluminen talvi ja koronarajoitukset innostavat eri ikäisiä ulkoliikunnan pariin.

Pelle Hermanni syntyi lasten toiveesta – isä keksi iltasadut omasta päästään

Keijuihin ja menninkäisiin kyllästyneen isän päästä syntyi klassikko, joka on ilahduttanut suomalaisia lapsia jo 40 vuoden ajan.

Pelle Hermanni on Pikku Kakkosen suosituin hahmo – muistatko vielä hahmon hokeman lausahduksen?

Pelle Hermannin lisäksi Pikku Kakkosen kolmen suosituimman hahmon joukkoon ylsivät Ransu ja Rölli.

Alkuperäisestä Kolmesta Ässästä löytyy poliitikkojen piirteitä: "Juha Sipilä on Sakke"

Kun Juha Sipilä (kesk) esitteli hallituskaverinsa, syntyi välittömästi luonnehdinta Kolmesta Ässästä. Aniomaatiosarjaa käsikirjoittanut kirjailija Simo Ojanen ei kiellä, etteikö hän olisi pystynyt uumoilemaan hallituspohjaa jo 1994, kun sarjaa synnytettiin. Sakesta, Sallasta ja Saastamoisesta voi jopa löytyä poliitikkojen piirteitä.

Simo Ojanen: Näin syntyi Pelle Hermanni ja sille puisto

Kahden tyttären iltasatuhetket isän kanssa saivat aikaan sadun, joka on viihdyttänyt tuhansia ja taas tuhansia lapsia vuosikymmenien ajan. Sympaattisen Pelle Hermannin tarina kulki television kautta myös muun muassa puistoon, joka on nyt valittu Suomen parhaaksi leikkipaikaksi.

Pelle Hermannin isä surkuttelee nykylasten kiivastahtista elämää

Pikku Kakkonen leikkaa suositun lastenohjelman Pelle Hermanin verkkaista juonenkulkua vikkelämmäksi nykylasten tarpeisiin.

"Kirjuri ei kaipaa maksullista huvipuistoa"

Simo Ojasella ja Hannes Tiiralla on vahva kytky Kirjurinluotoon. Kirjailijakaksikko ei juurikaan innostu ajatuksesta, että porilaisten olohuoneeseen rakennettaisiin kaupallista "hurlumhöötä".