Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ulla Järven kolumni: Saako terveysguru ilkeillä ja käyttäytyä huonosti?  

Kun terveysguru ryhtyy opettamaan seuraajiaan muillakin elämänaloilla kuin vain ruokapöydässä, on hän vaarallisella tiellä, kirjoittaa Ulla Järvi. 

Vaihtoehtohoitoa tarjonnut lääkäri Antti Heikkilä käytti asemaansa väärin – viranomainen varoitti Heikkilää hoidoista ja potilasturvallisuudesta

Heikkilä on puolustanut toimintaansa muun muassa sillä, että hän ei ole ehdottanut yhdellekään potilaalleen syöpähoidoista luopumista.

Lääkäri Antti Heikkilä syyllistyi kunnianloukkaukseen, mutta selvisi ilman rangaistusta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden mukaan Heikkilä ja asianomistaja ovat riidelleet jo useita vuosia.

Lääkäri Antti Heikkilälle syyte kunnianloukkauksesta – Syyttäjä: Liittyy somekirjoitteluun

Epäillyn loukkauksen kohteena ollut henkilö on arvostellut Heikkilän kirjoittamaa kirjaa Lääkkeetön elämä.

Asta Lepän kolumni: Kun ihminen on heikoilla, hänen pitäisi olla erityisen vahva apua saadakseen

Miksi sellainen ihminen, johon ei luoteta ja joka ei saa apua, luottaisi ja antaisi apua itsekään, pohtii tietokirjailija Asta Leppä.

Metsäkeskus: Etelä-Savon metsät ovat täyskäytössä

Metsänkäyttöilmoitusten perusteella puuvarojen käyttö kasvoi viime vuonna kymmenellä prosentilla vuodesta 2017.

Katri Saarikiven kolumni: Tiede toimii vain jos siihen osallistuvat kaikki

Tiede tarvitsee sinua, kirjoittaa aivotutkija Katri Saarikivi.

S-ryhmä ja Kesko vetävät lääkäri Antti Heikkilän kohukirjan pois myynnistä – Heikkilä Ylelle: Ei kirjoja pitäisi marketeissa myydäkään

Akateeminen kirjakauppa pitää teoksen valikoimissaan. Helsingin Sanomien viikonloppuna julkaiseman uutisen mukaan kirja vilisee virheitä.

Metsäkeskus: Eteläsavolaisissa taimikoissa olisi vuosittain töitä 50 metsurille

Taimikonhoitomäärät tulisi puolitoistakertaistaa nykyisestä, jotta metsien kehitys turvataan myös tulevina vuosina, Metsäkeskus arvioi.

Oona Airola ja Konsta Laakso tähdittävät uutuusleffaa – kuvataan Helsingissä ja Pohjois-Karjalassa

Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen niin sanotun kylmän tilan Markku Pölösen ohjaamassa elokuvassa.

Neljä asiantuntijaa: Näin selätetään kansantaudit 2020-luvulla

Neljä asiantuntijaa hahmotteli Yle Uutisten pyynnöstä, millainen olisi 2020-luvun Pohjois-Karjala-projekti. Tulevaisuuden Suomessa juotaisiin vähemmän alkoholia, syötäisiin entistä terveellisemmin ja liikuttaisiin enemmän. Vanhuksilla olisi yritystoimintaa. Rikkaat ja köyhät olisivat yhtä terveitä.

Jooga-opettajalla on jalat maassa: "Meditoin sen takia, että tulisi enemmän järkeä päähän"

Joogaan ja meditaatioon liitetään helposti mielikuvia mutkikkaista istuma-asennoista, itämaisista opeista ja vieraista uskonnoista. Pelko on kuitenkin täysin turhaa, sanoo leppävirtalainen jooga -ja meditaatio-opettaja Kari Timonen.

THL saa alatyylistä palautetta ravitsemussuosituksista – "Myös asiantuntijan henkilöön menevää"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijat saavat yhteydenottoja ja palautetta ravitsemussuosituksista. Mielipiteitä saa olla, mutta palautteen henkilöityminen ja alatyylinen kommentointi harmittaa.

Ravitsemustutkija ja toisinajattelijalääkäri toivovat: "Punnitaan ravitsemusasiantuntijoiden puolueettomuus oikeudessa"

Ravitsemustutkijat ovat yhä kovemmassa tulessa. Äänekkäiden toisinajattelijoiden mielestä väestö sairastaa, koska tutkijoiden suositukset ovat pahasti pielessä. Lisäksi ravitsemustutkijat saavat rahoitusta elintarviketeollisuudelta. Perikato, sanovat kriitikot.

Mikä marja on tehokkain terveyspommi? Näin vastaavat asiantuntijat

Ylen haastattelemat terveysasiantuntijat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, mikä kotimainen marjamme on aamiaispöydän kunkku. Eniten ääniä saavat hilla ja marja-aronia. Pakastaminen ja kuivattaminen kohottavat erikoislääkäri Antti Heikkilän mukaan marjojen ravintosisältöjä.

Metsälain muutos tuo metsänomistajille valinnanvapautta ja vastuuta

Keskeisin muutos on se, että eri-ikäismetsien hoito on tullut tasaikäismetsien rinnalle.

Nuoren metsän hoito käynnistynyt rivakasti Etelä-Savossa

Hoitotyötä on rahoitettu alkuvuodesta kaksi kertaa enemmän viime vuoden alkuvuoteen verrattuna.

Etelä-Savon puukauppa Suomen vilkkainta

Tämän vuoden alkupuoliskolla Etelä-Savossa tehtiin puukauppoja 22 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla. Muualla maassa puukaupat lisääntyivät vajaa 10 prosenttia.

Lätkäkierroksen juontaja ei valmistaudu mestaruusjuhliin: "Ässillä on tänään ensimmäistä kertaa hävittävää"

Yle Puheen Jääkiekkokierroksen juontaja Kaj Kunnas ennakoi kiekkokevään huipentuvan vasta torstaina Tampereella.

Ässälegenda: Hyökkääjien nopeus on Ässien etu kiekkofinaaleissa

Ässien ja Tapparan selviytyminen jääkiekon SM-liigan finaaliin on hyvä opetus maan kiekkojohtajille siitä, ettei pelkällä rahalla voi ostaa kovaa joukkuetta, muistuttaa Ässien entinen huippupuolustaja ja valmentaja Antti Heikkilä

Metsäpalstan tilan voi tarkastaa internetistä

Lähes puolta Etelä-Savon yksityismetsistä voi tarkastella sähköisesti internetin kautta. Metsäkeskuksen Metsään.fi -sivuilta saa digitaalista tietoa puustosta sekä hoito- ja hakkuutarpeista.

Lääkäri: Karppaus vie viinanhimon

Karsi ruokavaliostasi hiilihydraatit, niin pian ei alkoholikaan enää maistu. Tämän havainnon on tehnyt vähähiilihydraattisen ruokavalion eli karppauksen äänekäs puolustaja, lääkäri Antti Heikkilä. Hän uskoo dieetistä olevan hyötyä myös alkoholismin hoitoon.

Harvennuskirves iski Etelä-Savon metsiin

Etelä-Savossa metsiä hyödynnettiin viime vuonna tehokkaasti. Erilaisia kasvatushakkuita eli harvennuksia tehtiin lähes 50 000 hehtaarilla. Se on reippaasti yli odotusten..

Tuhohyönteiset myrskyjen perintönä

Vuodentakaisten Asta- ja Veera-myrskyjen perintönä Etelä-Savon metsiä uhkaavat tuhohyönteiset. Kaikkia kaatuneita puita ei ole saatu korjatuksi pois metsistä, kuten tuhoeläinlaki edellyttää. Kuusipinot on pitänyt poistaa tienvarsilta tähän päivään mennessä.

Ihmisten huoli aikaisti aspartaamin arviointia

Esimerkiksi kevytlimsoista tuttu aspartaami huolestuttaa yhä useampaa. Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA aikaisti toukokuussa keinotekoisena makeutusaineena käytetyn aspartaamin turvallisuusarviointia nimenomaan huolestuneiden kansalaisten takia. Alun perin vuodelle 2020 suunnitellun arvioinnin on määrä valmistua jo ensi vuonna.

Pinaatti ei vahvista lihaksia vaan näköä

Sarjakuvien Kippari-Kalle sai voimansa pinaatista. Pinaatti sisältää runsaasti rautaa, mutta ei kuitenkaan anna syöjälleen lihaksia. Sen sijaan pinaatin antioksidantit estävät verisuonien kalkkeutumista ja silmänpohjan rappeutumista.

Raumalle rakennetaan kaupunginosa puusta

Rauman Papinpellolle nousee moderni puukaupunginosa. Luoteisväylän, Sorkantien ja Kuovinkujan alueelle halutaan rakentaa inhimillisen kokoinen asuinalue, joka koostuu erilaisista puutalotyypeistä. Alueelle kaavaillaan mm. monikerroksisia puukerrostaloja. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi vuoden keväällä.

Kantorahatulot nousivat kohisten

Puukaupan kantorahatulot nousivat Etelä-Savossa viime vuonna lähes kolmanneksen edellisvuodesta.

Puuta myydään innolla Etelä-Savossa

Eteläsavolaiset metsänomistajat ovat maan innokkaimpia puun myyjiä. Yli 70 prosenttia vähintään viisi hehtaaria metsää omistavista on myynyt tilaltaan puita vuosien 2004-2008 aikana. Luku on metsäkeskusalueiden välisessä vertailussa selvästi maan suurin ja tuntuvasti koko maan keskiarvoa, joka on 62%, korkeampi.

Läheisten seura pitää veteraanin vetreänä

Veteliläinen 85-vuotias sotaveteraani Antti Heikkilä virkistyy aina, kun hän kaivaa pensselit esiin. Veteraanin päivät kuluvatkin maalaten ja maailman menoa seuraten. Yksinäisyys ei vaivaa, kun tytär piipahtaa kylään ja poikakin asuu naapurissa.

Mäntypistiäisiltä säästytty

Etelä-Savon metsät ovat säästyneet mäntypistiäisiltä. Metsäkeskus Etelä-Savon johtaja Antti Heikkilän mukaan maakunnan mäntypistiäiskanta romahti viime vuonna.

Uusi metsäkeskus jakaa mielipiteitä

Etelä-Savon metsäkeskuksen johtaja Antti Heikkilä suhtautuu epäröiden valtakunnallisen metsäkeskuksen sijoittamiseen Savonlinnaan.

Metsäkeskusten yhdistäminen epäilyttää

Etelä-Savon metsäkeskus suhtautuu epäröiden maakunnallisten metsäkeskusten yhdistämiseen. Valtakunnallisen organisaation muodostaminen on ristiriidassa aluehallinnon kehittämisen kanssa.

Metsälain uudistaminen menossa monimutkaiseksi

Metsälain uudistaminen uhkaa mennä monimutkaiseksi. Yhtä aikaa kun metsälain asetuksiin valmistellaan perustuslain mukaista selkeytystä, tehdään laajempaa metsälain uudistamistyötä.

Metsätiedot ajantasalle laserkeilauksella

Etelä-Savon metsävaroja aletaan kartoittaa uudella lentokoneesta tehtävällä laserkeilausmenetelmällä. Uusi menetelmä tehostaa kartoitusta ja vähentää tuntuvasti maastossa tehtävien selvitysten määrää.

ABB:n pienjänniteyksikössä yt-neuvottelut

Yksikössä työskentelee 130 henkilöä ja suurin osa heistä on Vaasassa. Yksikön johdon mukaan yt-neuvotteluihin joudutaan, koska markkinatilanne on edelleen heikentynyt.

Metsäkeskukselle uusi johtaja

Etelä-Savon metsäkeskuksen johtajaksi on valittu metsänhoitaja Antti Heikkilä.

FC Jazzin johdolle tuomiot

Korkein oikeus on tuominnut jalkapalloseura FC Jazzin entisen johdon talousrikoksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Korkein oikeus muutti hovioikeuden sakkotuomion ja palautti voimaan käräjäoikeuden antamat tuomiot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle