Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pippo-Kujalan yritystonttityömaa Lahdessa lähikuvassa. Kallion lohkareita kuvassa, autot kuljettavat lohkareita pois. Kesäinen kuva. Tontin vieressä moottoritiellä autoja.

Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Lahden yleiskaavasta

Valittajat halusivat kaavaan tarkempia merkintöjä kultturiympäristöstä ja luonnon monimuotoisuudesta. Hallinto-oikeuden mukaan kaava ei ole lainvastainen.

Ansa ja Tara karhunpennut Kuusamon suurpetokeskuksessa 2018.

Hallinto-oikeus ratkaisee pian, pitääkö Kuusamon suurpetokeskuksen luopua eläimistään jo lokakuussa

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus aikoo ratkaista lokakuun loppuun mennessä, pitääkö Kuusamon suurpetokeskuksen luopua eläimistään jo ennen kuin valitus eläintarhaluvan peruuttamisesta on käsitelty.

Pohjois-Savon tämän hetken ainoat tuulivoimalat Leppävirralla.

Tuulivoimayhtiö hakee Leppävirran tuulipuiston meluongelmaan ratkaisua KHO:sta: "Mielestämme melun suhteen on menty parempaan suuntaan"

Ilmatar Windpowerin kolmen tuulivoimalan meluhaitoista on kiistelty Leppävirralla viisi vuotta. Kunta vaatii yhtiöltä ympäristölupaa odotettua suurempiin meluhaittoihin.

Pippo-Kujalan yritystonttityömaa Lahdessa lähikuvassa. Kallion lohkareita kuvassa, autot kuljettavat lohkareita pois. Kesäinen kuva. Tontin vieressä moottoritiellä autoja.

Hallinto-oikeus hylkäsi yhdistysten tekemät valitukset Lahden yleiskaavasta

Valitukset koskivat etenkin alueita, jotka sijaitsevat eteläisen kehätien ja Nelostien tuntumassa. Alueille kaavaillaan elinkeinoelämän toimintoja.

Oikeuden nimikointilaattoja pöydällä.

Poliisi pysäytti räppäri Mustan Barbaarin äidin ja siskon katuprostituutiovalvonnassa – KHO:n mukaan kyse etnisestä profiloinnista

Yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo, että päätöksen myötä poliisin on muutettava toimintatapojaan.

FC Lahden peli urheilukeskuksen nurmella

Korkein hallinto-oikeus kumosi poliisin päätöksen FC Lahden ottelun pelaamisesta ilman yleisöä

FC Lahti valitti vuoden 2020 marraskuussa tehdystä päätöksestä, joka liittyi poliisin mahdollisuuksiin turvata järjestys. Hallinto-oikeus kumosi valituksen, mutta korkein hallinto-oikeus päätti toisin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kaivosyhtiön malminetsintäluvasta Pohjois-Kuusamon Natura-alueen kupeeseen halutaan vielä valittaa KHO:een

Kuusamolaisyhdistys Kitkan Viisaat hakee todennäköisesti valituslupaa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksestä, jossa Latitude 66 Cobaltin malminetsintälupa pidettiin entisellään.

Konsta Lehtonen poseeraa bussipysäkillä, jolla hän joutui pahoinpitelyn uhriksi.

Jäikö asiasi jumiin oikeuden rattaisiin? Vuoden viivästys on 1 500 euron arvoinen – korvausten määrä on kasvanut roimasti

Oikeudenkäynnin kohtuuton viivästyminen voidaan hyvittää val­tion maksamalla korvauksella. Valtiokonttori on maksanut hyvityksiä vajaat miljoona euroa seitsemän viime vuoden aikana.

Kokkolan Pitkänsillankatu auki revittynä katutöiden vuoksi.

Kokkola keskeyttää kivityöt Pitkänsillankadulla

Valittaja sai tahtonsa läpi Vaasan hallinto-oikeudessa. Rantakadun ja Isokadun välinen osuus saattaa jäädä pitkäksikin aikaa murskeelle.

Konsta Lehtonen tyttöystävänsä kotona toukokuussa 2022.

Yhdellä poliisilla tuhansia juttuja, syyttäjällä "putki ummessa", pätkätöihin ei löydy tuomareita – rikosasioiden käsittely hidastuu entisestään

Poliisien, syyttäjien ja tuomareiden pöydille tulee ratkottavaksi yhä vaikeampia rikosjuttuja. Työmäärää lisäävät myös lakiuudistukset. Hätärahoituksen sijaan kaivataan lisää vakituisia työntekijöitä.

Käräjäoikeuden nuija lakikirjan päällä Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Turvapaikka-asioiden suullisia käsittelyjä oli vielä runsaasti viime vuonna Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa – ylituomari näkee asiassa oikeusturvaongelmaa

Kysymys on ollut edelleen vuoden 2015 pakolaiskriisin selvittämisestä. Asioiden käsittelyn venyminen vuosikausiksi voi aiheuttaa oikeusturvaongelmaa.

Vesi virtaa Tourujoessa, kuva on otettu Kankaan padon alapuolelta.

Tourujoen ennallistamistyö voi nyt alkaa Jyväskylässä – kunnostuksen vesiluvasta tehtyä valitusta ei käsitellä oikeudessa

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt valituslupahakemuksen Tourujoen vesiluvasta. Jyväskylän kaupunki aikoo käynnistää kunnostustöiden kilpailutuksen syksyllä, ja rakentamaan päästäneen keväällä.

Kuvassa on Helsingin eteläinen kärki eli Jätkäsaari ja Hernesaari toukokuussa 2020.

Tuhansien asuntojen rakentaminen Helsingin Hernesaareen viivästyy vuosilla – oikeus ei uskonut kaupungin vakuuttelua liikenteen sujuvuudesta

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Helsingin valituksen Hernesaaren asemakaavan kumoamisesta. Oikeus vaatii lisäselvityksiä asemakaavan liikennejärjestelyistä.

Rovaniemen toimialajohtaja Antti Lassila

Rovaniemellä tehtävä uudelleen päätös toimialajohtajasta – Antti Lassila pettyi KHO:n ratkaisuun

Rovaniemen sivistys- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila määrätään todennäköisesti väliaikaisesti hoitamaan virkaa, jossa hän on ollut vuoden 2020 alusta.

Mikkelin Jukureiden mainos kauppakeskus Stellan kattoon kiinnitettynä.

Hallinto-oikeus hylkäsi Jukurien ja KalPan valitukset avin tiukoista koronarajoituksista: "Rajoitukset välttämättömiä", perusteluissa todetaan

Tammikuussa 12 jääkiekkoseuraa valitti aluehallintovirastojen koronarajoituksista. Jukurit ja KalPa saivat kielteisen ratkaisun.

Saamen lippu

Lapin Vihreät ja RKP Saame valittivat Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen hyvinvointialueen saamen kielen lautakunnan jäsenvalinnasta

Valituksessa Lapin Vihreät ja RKP Saame katsovat, että päätös jäsenvalinnoista tulee oikaista ja henkilövalinnat tehdä uudelleen.

Vihreiden Anni Sinnemäki kuvattiin Lammassaareen johtavilla pitkospuilla.

Virkarikossyytteiltä välttynyt apulaispormestari Anni Sinnemäki: En ollut esteellinen, enkä ole Pihla Viitalan lapsen kummi

Syyttäjän mukaan Sinnemäen esteellisyydestä hänen ystävänsä Pihla Viitalan perheen talohankkeessa ei ollut todisteita.

Korkeimman hallinto-oikeuden kyltti Fabianinkadulla Helsingissä 15. lokakuuta 2019.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen virolaisen sarjavalittajan apteekkiluvasta

KHO:n mukaan Fimea oli arvioinut virheellisesti Suomesta apteekkilupia hakeneen virolaisproviisorin työuraa. Toisessa EU-jäsenvaltiossa hankittu työkokemus oli huomioitava yhdenmukaisesti.

Kristiina Tikkala

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi entisen kunnanjohtajan valituksen – Kristiina Tikkalan potkut lailliset

Hallinto-oikeuden mukaan Tikkala jatkoi epäasiallista käytöstä kunnan sivistysjohtajaa ja hallintojohtajaa kohtaan miltei heti saatuaan asiasta varoituksen.

Tervakari on yksi viimisistä koskipaikoista Kemijoen pääuomassa Kemijärven alapuolella. Sierilän vesivoimala hävittäisi nämä viimeiset kosket.

Sierilän voimalaitoksen rakentamisen aloitukselle jatkoaika – Yhtiö: "Valitusprosessit ovat viivästyttäneet hanketta kohtuuttoman pitkään"

Aluehallintovirasto on myöntänyt kolmen vuoden jatkoajan Rovaniemelle suunnitellun Sierilän voimalaitoksen rakentamistöiden aloittamiselle. Kemijoki Oy on tyytyväinen päätökseen.

Mikkelin tuomiokirkko kuvattuna sisältä

Puumalan seurakunnan liitoksesta tehdään valitus – päätös syntyi yhden äänen erolla

Kirkkovaltuusto päätti valituksen tekemisestä hallinto-oikeuteen keskiviikkona tiukan äänestyksen jälkeen. Kirkkohallitus päätti tammikuun lopulla Puumalan seurakunnan liittämisen Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan.

Rovaniemen kaupungintalo lumisessa maisemassa, vasemmalla puolella iso joulukuusi.

Rovaniemen virkavalintajupakkaan palataan todennäköisesti loppuvuodesta

Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyaika on tämän tyyppisissä kunnallisasioissa reilut kymmenen kuukautta.

Ilmajoen kunnantalo

Ilmajoen kunnanvaltuusto toimi vastoin lakia tarkastuslautakunnan erottamisasiassa

Hallinto-oikeus on antanut päätöksensä tarkastuslautakunnan silloisen puheenjohtajan Hannu Akkasen valitukseen. Ilmajoen kunnanvaltuusto toimi lainvastaisesti tilapäisen valiokunnan perustamisessa ja tarkastuslautakunnan erottamisessa.

Finnpulp-sellutehtaan suunnitellun rakennuspaikan esittelyä Korkeimman hallinto-oikeuden presidentille Kari Kuusiniemelle.

Finnpulp suunnitteli Pohjois-Savoon maailman suurinta havusellutehdasta – korkein hallinto-oikeus hylkäsi yhtiön vaatimukset toistamiseen

Finnpulp on jo vuosien ajan yrittänyt saada lupaa maailman suurimman havusellutehtaan rakentamiseen Kuopioon. Korkein hallinto-oikeus ei antanut ympäristölupaa, eikä myöskään perunut kielteistä päätöstään yhtiön vaatimuksista huolimatta.

Kaksi Woltin lähettiä viemässä ruokaa.

Watch: Wolt couriers react to firm's €7bn acquisition

One courier who took a break from delivering lunch in Helsinki said he hoped for an extra euro per delivery.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Meilahden huvila-alueen rakennustyöt voi aloittaa – Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valitukset alueen kaavasta

KHO hylkäsi asiassa tulleet valitukset ja katsoi myös, että apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ole ollut esteellinen osallistuessaan paljon julkisuutta saaneen rakennushankkeen päätöksentekoon.

Stetoskooppi lääkärien pöydällä

Kauppahinta sai epäröimään, Essote palauttaa työterveysyrityksen miljoonaomistuksen myynnin vielä valmisteluun

Essote omistaa 49 prosenttia Etelä-Savon Työterveys Oy:n osakkeista. Osakkeet pitää myydä, koska oikeuden päätöksen mukaan omistus on vastoin kuntayhtymän peruskirjaa.

Äänestyslippu saa leiman Mikkelin virastotalon äänestyspaikalla.

Kuntavaaleja vaadittiin järjestettäväksi uudelleen Raisiossa – hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Valitus liittyi vaalitoimitsijan toimintaan kotiäänestyksessä. Hallinto-oikeus katsoi, että vaalitoimitsija oli jättänyt leimaamatta kuuden äänestäjän äänestysliput yhden aamupäivän aikana.

Kuvayhdistelmä Anne Berneristä ja Tuomas Pöystistä.

Sähköpostit julki: Oikeuskansleri piti Bernerin SEB-pankin tehtävää "pulmallisena", mutta ei huomautettavana

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti ei kahden päivän viestittelyn aikana muuttanut ensimmäistä perusarviotaan Anne Bernerin asemasta. Tilannearvio vahvistui, kun SEB-pankki ilmoitti Bernerin aloittavan pankin hallituksessa aiottua myöhemmin.

Woltin lähetti, polkupyöräilijä ja auto kadulla.

Avi: Wolt couriers should be considered employees

Both the delivery firm and the agency are hoping to solve the employee-or-entrepreneur issue in Administrative Court.

Korkeimman hallinto-oikeuden kyltti.

Korkein hallinto-oikeus: Oikeuskanslerinvirasto salasi lainvastaisesti asiakirjoja Anne Bernerin siirtymisestä pankin hallitukseen

Yle valitti oikeuskanslerinviraston salauspäätöksestä. Korkein hallinto-oikeus kumosi oikeuskanslerinviraston päätöksen ja palautti asian virastoon uudelleen käsiteltäväksi.

Pudasjärvi Rimmin ryhmäkoti

Yksi valitus vei uuden kodin vammaisilta ihmisiltä, edessä on muutto terveysasemalle – 36-vuotiaan kehitysvammaisen äiti: "Pistää niin vihaksi"

Pudasjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla kehitysvammaiset ihmiset tarvitsisivat uutta ryhmäkotia. Sen rakentaminen on jäissä valituksen takia. Joukko vammaisia joutuu nyt muuttamaan väistötiloihin vanhalle terveysasemalle.

Turvapaikanhakijoita Evitskogin vastaanottokeskuksessa Kirkkonummella 2. helmikuuta 2016.

Court orders Migri rethink on Afghan asylum seekers

The Supreme Administrative Court ruled that the Immigration Service must re-examine applications as conditions in Afghanistan have significantly worsened.

Havainnekuva uudesta Vääksyn yhteiskoulusta

Vääntö Vääksyn yhteiskoulusta vihdoin ohi – jatkovalitusta ei ole jätetty

Asikkalan kunta on halunnut jo pitkään rakentaa uusia tiloja Vääksyn yhteiskoululle. Koulussa on ollut ongelmana huono sisäilma. Nuoret ovat vedonneet, ettei uudisrakentamista jarrutettaisi.

yleiskuva - Humppilan tuulivoimapuiston työmaalla perustuksia katselevat Pertti Pelto-Huikko ja Timo Pehkkuri

Suomen ennennäkemätön tuulivoimabuumi on tuonut mukanaan myös paljon valituksia kansalaisilta, mutta vain harva niistä menestyy oikeudessa

Yle sai hallinto-oikeuksien päätökset tuulivoimalavalituksista vuosilta 2016–2021. Useimmiten ihmiset valittavat melusta ja tutun maiseman muuttumisesta sekä pelkäävät asuntonsa arvon romahdusta.

Läheltä

Otto Mannisen koulu lakkautetaan Kangasniemellä – hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Asiasta voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen mikäli valituslupa myönnetään.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Court clears Helsinki deputy mayor of influencing zoning decision

Local residents had complained that veteran Green Party politician Anni Sinnemäki influenced the decision to grant a special building permit to an acquaintance.

Meilahden kaupunginosaa ilmakuva

Korkein hallinto-oikeus: Apulaispormestari Anni Sinnemäki ei ollut esteellinen Meilahden kaavapäätöksissä, suhde Pihla Viitalaan ei ollut läheinen

Useiden valitusten mukaan apulaispormestari oli vaikuttanut läheisen ystävänsä talon rakennusoikeutta koskevaan asemakaavaan Helsingin Meilahdessa. Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kysymys ei ollut niin läheisestä ystävyydestä, että se olisi tehnyt Sinnemäen esteelliseksi.

Uroksen Oulun konttorin valokilpi Niittyarossa 1.10.2021

Business Finland: Uros sai miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla

Business Finlandin mukaan Uros salasi sopimukset, jolla rahoitettujen projektien tulokset siirrettiin luxemburgilaiselle tytäryhtiölle. Uroksen mukaan järjestely ei ole rikkonut lainaehtoja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kanta-Hämeen maakuntakaavasta ei voi valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Kanta-Hämeen maakuntakaava 2040 on lainvoimainen, koska hallinto-oikeus hylkäsi valituslupahakemukset.

Emilia Teerikangas.

Yllätyskäänne Kokkolan kappalaiskiistassa: Kirkkoneuvosto taipui valitsemaan Emilia Teerikankaan virkaan – hylkäsi aiemmin kahdesti

Kirkkoneuvosto on tätä aiemmin hylännyt kahdesti Teerikankaan valinnan perustelematta kantaansa. Päätökset ovat palautuneet hallinto-oikeudesta uuteen käsittelyyn. Teerikangas ei tiedä vielä, ottaako hän viran vastaan.

Vappu 2019

Korkein hallinto-oikeus: yliopistojen ylioppilaskuntien pakkojäsenyys ei ole perustuslain vastainen – turkulaisopiskelijat hävisivät vuosien kiistan

Korkein hallinto-oikeus katsoo, että yliopistojen opiskelijat eivät saa vapaaehtoisesti valita, kuuluvatko he ylioppilaskuntaan vai ei. Pakkojäsenyyden perusteita on selvitetty vuodesta 2018 lähtien.

Hailuodon sillan havainnekuva

Hailuodon kiinteän yhteyden suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden haku on käynnissä – rakentaminen voisi alkaa 2023 ja yhteys olisi valmis 2025

Vesiluvasta valitettiin Vaasan hallinto-oikeuteen keväällä 2020 ja se on edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä. Päätöstä odotetaan alkuvuodesta.

HYKin rakennus Hätilässä

Nyt se varmistui: Hämeenlinnan yhteiskoulun parakeista päästään eroon – vanhan rakennuksen saa purkaa liikuntahallin tieltä

Korkein hallinto-oikeus ei antanut valituslupaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisuun Hätilän koulukeskuksen asemakaavan hyväksymisestä. Uusi yläkoulu on määrä rakentaa Tuomelan koulutalon kylkeen ja vanhan, purettavan rakennuksen paikalle tulee liikuntahalli.

Tyhjä luokkahuone.

Oppilaalta sylitanssin vastaanottaneen opettajan potkut olivat lailliset – Korkein hallinto-oikeus ei antanut valituslupaa

Useat Järvenpään lukion oppilaat ja opettajat kertoivat miesopettajan epäasiallisesta käytöksestä STT:n vuonna 2018 julkaisemassa jutussa. Opettaja kiistää käyttäytyneensä epäasiallisesti.

Suomen kansallisteatteri ja 30-luvun väliosa

Kansallisteatterin 1930-luvulla rakennetun väliosan saa purkaa: päätöstä vastustaneet yhdistykset eivät saaneet valituslupaa

Helsinki-Seura ry ja Rakennustaiteen Seura ry hakivat valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa antamasta purkupäätöksestä.

Otavan Opiston sisäänkäynti.

Mikkeli ei aio taipua Otavan Opistoon liittyvässä jupakassa – on mahdollista, että tulkintaero opetuksen järjestämisluvasta päätyy Korkeimman hallinto-oikeuden ratkottavaksi

Mikkelin kaupunki ei hyväksy opetus- ja kulttuuriministeriön vaatimusta valtiontukien takaisinperinnästä. Näkemysero kiteytyy Otavan Opiston opetuksen järjestämislupaan.

Kari Kola

Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi valotaiteilija Kari Kolan valitukset tapahtumarajoituksista – aikoo valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus pitää aluehallintoviraston viime syksynä tekemiä tapahtumarajoituksia välttämättöminä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kola voi hakea valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja sen hän aikoo myös tehdä.

Reposaaren tuulipuiston tuulivoimaloita.

Soinin Pesolaan ei tule tuulimyllyjä

Soiniin on suunnitteilla tuulivoimaa kolmelle muullekin alueelle. Konttisuolle on rakennettu jo myllyjen pohjia ja pystytys tapahtuu syksyn aikana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle