Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisia paenneet henkilöt vielä tavoittamatta – heitä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja omaisuusrikoksista

Ulkomaalaisessa rekisterissä ollut henkilöauto ajoi Tikkakoskella Nelostiellä tiistaina huomattavaa ylinopeutta, mutta auto ei pysähtynyt poliisin pysäytysmerkkiin. Poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut autossa olleita kahta ihmistä. Heitä epäillään rikoksista.

Kuopiossa 2-vuotiaan kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta nostettu syytteet

Onnettomuus tapahtui heinäkuussa vuonna 2020. Henkilöauton kuljettaja peruutti kerrostalon piha-alueella lapsen päälle Kuopion Puijonlaaksossa. Kuljettajaa syytetään kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Alaikäinen mopoilija kaahasi poliisia pakoon Rovaniemellä

Poika ajoi takaa-ajon aikana kovaa ylinopeutta ja aiheutti muutamia vaaratilanteita muun muassa pyöräteillä.

Kakkostien varalaskupaikalla Jokioisilla rapisee ylinopeuksia

Törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamistapauksista on tullut yleisiä lentokoneiden varalaskupaikalla. Jokioisilla on vastikään kaahattu jopa yli 210 kilometrin tuntinopeutta. Varalaskupaikalla nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa.

Nainen ajoi Loimaalla satasen alueella 157 km/h – kortti kuivumaan

Ylinopeutta ajaneen naisen kyydissä oli yksi matkustaja. Naista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Nuoret haastavat mopomiiteissä poliisia tahallaan ja kuvaavat videoita Tiktokiin – "Käytös on todella uhkaavaa", ylikomisario kommentoi

Mopoilijoiden ajokorttien takavarikoiminen, kaahausalueille tehdyt hidasteet tai poliisin puuttuminen rikoksiin ei ole estänyt kaahailua. Ylikomisarion mukaan tilanne näyttää vain kärjistyvän ja uhka kohdistuu poliiseihin.

Moottoripyöräilijä törmäsi kahteen nuoreen Ilmajoen mopomiitissä – yksi loukkaantui vakavasti

Poliisin tietojen mukaan moottoripyöräilijä ajoi kevyen liikenteen väylällä eturengas ilmassa.

Nilsiän kuolonkolarissa ajettiin jäljistä päätellen ylinopeutta – menehtyneet keski-ikäisiä miehiä

Poliisi on tutkinut Nilsiän kuolonkolarin tapahtumapaikkaa. Jäljistä päätellen kuski oli ajanut ylinopeutta ennen ulosajoa. Tapausta tutkitaan alustavilla nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus.

Turkulaiskauppiaaseen autolla törmänneelle myymälävarkaalle kaksi vuotta vankeutta

Syyttäjä vaati rangaistusta tapon yrityksestä. Käräjäoikeus päätyi törkeään pahoinpitelyyn, koska auton nopeus oli alhainen.

Henkilöauto törmäsi potkulautailijaan Lappeenrannan keskustassa

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mönkijäkuski pakeni poliisia Saariselällä – jäi kiinni, mutta silminnäkijähavaintoja kaivataan

Mönkijäkuskia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Havainnot keskiviikon ja torstain välisen yön törttöilystä voi kertoa Inarin poliisille.

Rekkakuski ajoi holtittomasti ja aiheutti vaaratilanteita Iissä

Kuljettaja oli törmännyt rekalla sillan kaiteeseen, ajanut reilua ylinopeutta ja ajautui useita kertoja vastaantulijoiden kaistalle, kertoo poliisi.

Kaksi henkilöautoa kolaroi Tuusniemellä lauantaiaamuna

Liikenneonnettomuus tapahtui valtatiellä 9 Tuusjärven kohdalla. Kolme ihmistä loukkaantui, mutta ensitietojen mukaan vammat eivät ole vakavia.

Nainen varasti kaupasta, jäi kiinni ja ajoi vielä kauppiaan päälle autolla – syytetään varkauden yrityksen lisäksi tapon yrityksestä

Syyttäjä katsoo, että nainen syyllistyi tapon yritykseen, kun tämä ajoi autolla kaupan edessä seisoneen kauppiaan päälle Turussa toukokuussa.

Poliisi valvoo tehostetusti mökkipaikkakuntien liikennettä – tarkkailussa erityisesti rattijuopot

Kesällä rattijuopumusten ja suurten ylinopeuksien kaltaisten törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrät kasvavat. Tyypillinen kesäkauden henkilövahinko-onnettomuus on tieltä suistuminen kovalla nopeudella taajama-alueen ulkopuolella.

Seksuaalirikosten ja liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä kasvussa Lounais-Suomessa

Poliisi on julkaissut alkuvuoden rikosmäärätilastot. Niissä näkyvät koronaepidemian ja rajoitusten muuttumisen vaikutus ihmisten käyttäytymiseen.

Hämeen poliisin alkuvuosi: rikosten määrä vähentynyt mutta liikenteessä törttöiltiin entistä enemmän

Hämeessä poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä on laskenut vuoden 2021 alkupuoliskolla. Katuturvallisuusindeksi on parantunut entisestään, sen sijaan kotihälytykset työllistävät poliisia. Myös liikenneturvallisuuden vaarantamiset lisääntyivät.

Autot kolaroivat nelostiellä Sodankylässä

Poliisin mukaan yksi henkilö loukkaantui kolarissa lievästi.

Poliisia kohti ajanutta henkilöä epäillään murhan yrityksestä Pedersöressä

Vapaa-ajalla ollut poliisi ei loukkaantunut tilanteessa.

Puolangalla kuoli yksi ihminen liikenneonnettomuudessa keskiviikkona – autoa kuljetti alaikäinen ajo-oikeuden omaava henkilö

Liikenneonnettomuus tapahtui myöhään keskiviikkoiltana Somerentiellä. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. 

Kolme henkilöä loukkaantui liikenneonnettomuudessa Sonkajärvellä eilen

Liikenneonnettomuus tapahtui risteyksessä, kun toisen kuljettajan epäillään laiminlyöneen väistämisvelvollisuuttaan. Kolme osallista loukkaantuivat, mutta vammojen vakavuudesta ei ole tietoa.

Polkupyörälijä loukkaantui suojatiellä Harjavallassa

Kärkikolmion takaa tullut henkilöauto törmäsi suojatietä kulkeneeseen polkupyöräilijään.

Kuolonuhrin vaatineen Kokkolan veneturman osapuolia kuullaan vasta lähiviikkoina

Turman syy ei ole selvillä. Poliisi on tällä viikolla tehnyt teknistä tutkintaa turmaveneissä sekä vieraillut onnettomuuspaikalla.

Sähköpotkulautoja vuokraava yritys sai kirjeen, jossa sitä pyydettiin alentamaan nopeuksia – alkoi heti toimeen: "Lieveilmiöistä on yhteinen huoli"

Vielä kaksi vuotta sitten Lappeenrannan kaupunki ei halunnut ottaa sähköpotkulautoja käyttöön ollenkaan. Nyt kun laudat ovat olleet käytössä viikon verran, kaupunki haluaa alentaa niiden maksiminopeutta.

Moni autoilija ohittaa, kun pitäisi hiljentää ja odottaa – pyöräilijät vaativat 1,5 metrin turvavälin lisäämistä lakiin

Jopa valtionhallinto ajaa kansaa tarttumaan pyörän sarviin, mutta asenneilmasto ja tiestö eivät ole vielä valmiita muutokseen.

Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Juvalla – kaksi loukkaantui

Auton kyydissä olleet kuljetettiin Mikkelin sairaalaan. Auto vaurioitui onnettomuudessa ajokelvottomaksi.

Poliisia paenneelle naantalilaismiehelle puoli vuotta ehdollista vankeutta

Rikossarja sai alkunsa, kun mies tunkeutui Halikon sairaalaan Salossa ja otti kyytiinsä yhden potilaista.

Poliisin kiinniottama bemarikuski harmitteli, kun auto oli liian hidas

Hämeen poliisin mukaan kyseessä on niin sanottu taparikollinen, joka jäi jo viidennen kerran kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta ilman tarvittavaa oikeutta.

Hovioikeus palautti poliisin ajokouluttajan ylinopeussakot, jotka käräjäoikeus kumosi aiemmin – keskimääräistä parempi ajotaito ei ole lieventävä tekijä

Hovioikeus palautti poliisimiehen saamat ylinopeussakot, jotka käräjäoikeus oli aiemmin kumonnut. Hovioikeus katsoi, että hyvä ajotaito ja työ poliisina eivät ole perusteita selvitä ylinopeudesta ilman sakkoja.

Väkivalta- ja liikennerikokset työllistivät poliisia viikonloppuna Etelä-Karjalassa

Poliisilla oli Etelä-Karjalassa vilkas viikonloppu, sillä esimerkiksi liikenteessä ajettiin ylinopeutta ja ajoneuvoja kuljetettiin päihtyneenä.

Lakaisukoneen kuljettaja törmäsi pyöräilijään suojatiellä Tampereella: oikeus määräsi ehdollista vankeutta

Tampereella viime lokakuussa tapahtuneesta kuolonkolarista on annettu tuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Pyöräilijään törmännyt lakaisukoneen kuljettaja sai kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

Mies tunkeutui kirveen kanssa sairaalaan ja houkutteli potilaan mukaansa – pakomatka päättyi Kaarinassa poliisin piikkimattoon

Matkan varrella aiheutui useita vaaratilanteita miehen ohittaessa muita ajoneuvoja.

Satoja nuoria kokoontui mopomiitteihin Kouvolassa ja Lappeenrannassa – poliisi kirjasi useita rikosilmoituksia, otti pois ajokortteja ja kirjoitti yli 20 sakkoa

Poliisin mukaan lauantaina järjestetyissä kokoontumisissa oli paikalla satoja autoilla, mopoilla ja kevytmoottoripyörillä liikkuneita nuoria. 

Matkustaja kuoli henkilöauton ulosajossa Tammisaaressa – myös kuljettajalle vakavia vammoja

Turma tapahtui Tenholantien ja Böningintien risteyksessä Tammisaaren keskustasta hieman Salon suuntaan noin kello 12.40. Poliisin mukaan tapauksen tutkinnan rikosnimikkeet ovat törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Satojen nuorten mopomiitti tyssäsi alkuunsa Haminassa, kun kaksi loukkaantui vakavasti – poliisi kertoo, miten mopotapaamiset ovat muuttuneet

Kaksi moottoripyöräilijää loukkaantui vakavasti kolarissa viime lauantaina Haminassa. Onnettomuus tapahtui mopomiitissä, johon osallistui satoja ihmisiä.

Kaksi parikymppistä miestä loukkaantui vakavasti mopomiitissä Haminassa – molemmat kriittisessä tilassa sairaalaan

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä vammantuottamuksena.

Kadonnut vanhus ja useat liikennerikkomukset työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisia pitivät kiireisenä puolestaan useat erityyppiset liikennetehtävät.

Salossa kaahailtiin perjantaina – kaksi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon

Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi huolestui rajuista ylinopeuksista valtatie 6:lla Lappeenrannassa – lauantaina neljä kuljettajaa ajokieltoon

Poliisi mittasi Lappeenrannassa valtatie 6:lla lauantaina neljälle kuljettajalle ylinopeudet, joita tutkitaan törkeinä liikenneturvallisuuden vaarantamisina.

Mikkelin 5-tien kuolonkolari: molemmat kuljettajat poliisin epäilyn alla

Keskiviikkona yhdentoista jälkeen aamupäivällä sattunut onnettomuus vaati noin 30-vuotiaan mikkeliläismiehen hengen. Poliisi epäilee henkilöauton kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rekka-auton kuljettajaa rattijuopumuksesta. 

Helsingissä Länsiväylällä nokkakolari, kaksi ihmistä sairaalaan

Kolaria tutkitaan tällä hetkellä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä vammantuottamuksena ja rattijuopumuksena.

Pirkanmaalla poikkeuksellisen iso autojen kokoontumisajo – miltei tuhat autoa eri puolilta Suomea

Kokoontuminen alkoi Tampereella Lielahden Kuivaamolla, jonne kerääntyi iltakahdeksan aikoihin 500–600 autoa. Sieltä autoja liikkui mm. Ideapark- ja Realpark-kauppakeskuksien luo Lempäälään. Kokoontuminen päättyi noin yhden aikaan yöllä.

Poliisin tehovalvonta paljasti lähes 30 törkeää ylinopeutta Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen poliisi kirjasi lähes 500 ylinopeutta viime viikolla toteutetussa liikenteen tehovalvonnassa.

Poliisin viikonloppu Rovaniemellä kiireinen: Rattijuopumuksesta epäiltyjä liikenteessä

Kiinni jääneet kuljettajat puhalsivat, yhtä lukuunottamatta, törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Poliisi valvoo tällä viikolla ajonopeuksia erityisesti pääteillä – kaahailijoiden määrä on kasvussa

Viime vuonna ylinopeuksista jäi kiinni jopa 40 prosenttia enemmän kuljettajia kuin vuonna 2019.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle