Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaanhoitopiiri joutui turvautumaan poliisin apuun – itärajalla niskuroineet saivat hallintoylilääkärin apeaksi: "On tässä varsin voimaton olo"

Venäjältä Suomeen saapuneet eivät aina jätä oikeita yhteystietoja tai karttavat koronatestiä. Koronan jäljittäjillä on monesti mahdoton paikka saada sairastunut kiinni.

Huumausainerikollisuus jatkaa paisumistaan Kaakkois-Suomessa – jo kaksi kolmesta rattijuopumustapauksesta liittyy huumeisiin

Huumausainerikollisuusluvut kasvavat Kaakkois-Suomessa entisestään samalla, kun muualla Suomessa tilanne paranee. Huumerikollisuus näkyy kaakossa etenkin rattijuopumuksissa. Poliisi on viime vuosina selvittänyt useita huumausainerikoksia alueella.

Työllisyys on toipunut Kaakkois-Suomessa koronavuoden jälkeen – erityisesti nuorten työttömyys on vähentynyt selvästi

Kaikkiaan työttömyys on laskenut Kaakkois-Suomessa viime vuodesta 27 prosenttia. Nuorten työttömyys laski lähes 40 prosenttia.

Kantasataman uudelle korkeakoulukampukselle etsitään jälleen rakentajia Kotkassa – aiemmin vain yhden tarjouksen poikinut urakka pilkottiin kuuteen osaan

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden Kotkan-kampuksen pääurakka joudutaan kilpailuttamaan uudelleen, koska siihen saatiin aiemmin vain yksi tarjous. Mikäli uusi tarjouskilpailu tuottaa tulosta, kampuksen rakentaminen Kantasatamaan alkaa lokakuussa.

Autojen katalysaattorit kiinnostavat varkaita – Kaakkois-Suomessa tänä vuonna noin 30 varkaustapausta, joista viisi heinäkuussa

Viime viikolla Kouvolassa varastettiin katalysaattoreita Tykkimäen huvipuiston parkkipaikalta ja Sairaalanmäeltä. Myös Luumäellä varastettiin katalysaattori. Varkaat myyvät katalysaattoreita eteen päin.

Hirvilupien määrä nousi Kaakkois-Suomessa – hirvien määrä vaihtelee runsaasti eri puolilla Kaakkois-Suomea

Tänä syksynä Kaakkois-Suomessa voi pyytää 2 241 hirveä ja 543 valkohäntäpeuraa.

Lemillä murtauduttiin ravintolaan – poliisi pyytää havaintoja

Ravintolaan murtauduttiin maanantaiyönä rikkomalla ikkuna.

Imatrankosken koskiuomasta löytyi kuollut henkilö varhain lauantaiaamuna

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä eikä tiedota asiasta enempää. 

Valtio yritti löytää ratkaisuja tuulivoiman rakentamisen ongelmiin Kaakkois-Suomessa, ei onnistunut – energiayhtiö: "Hukattu potentiaali"

Valtioneuvoston uusi selvitys ei tuonut Kaakkois-Suomeen kaivattuja ratkaisuja tuulivoimarakentamiseen. Puolustusvoimien aluevalvontaa ja tuulivoimaloita on edelleen hankalaa sovittaa yhteen tällä alueella.

Rajanylitysmäärät putosivat Kaakkois-Suomessa yli 90 prosenttia kahden vuoden takaiseen verrattuna

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla kirjattiin tammi-kesäkuun aikana 291 000 rajanylitystä. Kaksi vuotta sitten rajaylityksiä oli samaan aikaan yli 3,5 miljoonaa.

Rajanylitykset pysyneet lähes ennallaan, vaikka kesämökin omistavien venäläisten Suomeen pääsy helpottui

Sekä Vaalimaan että Nuijamaan raja-asemalta kerrotaan, että venäläiset rajanylittäjät ovat pääasiassa kaksoiskansalaisia.

Radio Kaakko ääneen myös Etelä-Karjalassa – paikallisradion kuuluvuusalue laajenee Kymenlaakson ulkopuolelle syksyllä

Toiminta koko Kaakkois-Suomen alueella on ollut Radio Kaakon tavoitteena alunperinkin.

Nokkosperhosia on niin paljon, että ne lentelevät ikkunoista sisään – kokenut perhosharrastaja ei muista nähneensä vastaavaa liki 50 vuoteen

Nokkosperhonen on tavallinen näky varsinkin Etelä-Suomessa, mutta niidenkin kannat voivat vaihdella voimakkaasti olosuhteiden mukaan. Nyt Suomeen on tullut myös perhoslajeja, joita ei viime vuonna näkynyt. Yksi niistä on Pohjois-Afrikasta lentänyt ohdakeperhonen.

Kaakkois-Suomessa kärähdettiin juhannuksena sekä ratista että ruorista

Juhannus oli Kaakkois-Suomen poliisille kiireinen etenkin perjantaiyönä. Kuolemia ei tullut, mutta ikäviä tapahtumia päätyi silti tilastoihin.

Mopoilija osui pyörätuolin työntäjään ja lähti karkuun – pyörätuolissa istunut ja häntä työntänyt henkilö suistuivat jyrkän pientareen alas Kouvolassa

Kaksi henkilöä loukkaantui skootterin osuttua pyörätuolin työntäjään. Mopoilija ei pysähtynyt tapahtumapaikalle. Poliisi pyytää havaintoja tapauksesta.

Ravintoloiden loputkin rajoitukset poistuvat Kaakkois-Suomessa – yökerhot saavat olla auki, kuten ennen korona-aikaa

Vaatimus omasta istumapaikasta ravintolan sisätiloissa on ainoa voimaan jäävä rajoitus.

Mitä Postissa tapahtuu? Postilaiset kertovat, miltä myrskyn keskellä tuntuu, mutta myös tervetulleesta käänteestä: inhimillisyys on palaamassa

Postin työntekijöitä on marssitettu kahden paperitehtaan verran ulos yhtiöstä. Nimenmuutokset, hullut reitit ja hiljaisen tiedon katoaminen rassaavat ammattiylpeitä postilaisia, joilla olisi myös ratkaisuja työpaikkansa ongelmiin.

Maanteiden varsilla havaittiin ongelma, jonka seuraukset voivat tulla ulos vesihanastasi – pohjavesien suojaukset menevät nyt uusiksi

Liikenneonnettomuudet ovat riski pohjavesille, jota Suomessa käytetään runsaasti talousvetenä. Pohjavettä voi suojata jopa omalla turvallisella ajotavalla liikenteessä.

Kovimmat hirmuhelteet iskivät Kaakkois-Suomeen – uimavalvoja otti sateenvarjon töihin suojautuakseen

Kotkassa monet käyvät pulahtamassa maauimalassa hellesäällä. Etelä-Karjalassa helteet eivät ole vielä näkyneet päivystyksessä. Kaikkien on muistettava juoda tarpeeksi. Etenkin vanhusten ja monisairaiden on oltava varuillaan tällaisina päivinä.

Venäjältä tulee nyt koronatartuntoja Suomeen – EM-kisojen aikana rajalla on todettu yli 20 tartuntaa

Rajanylittäjiltä on parin viime viikon aikana löytynyt Vaalimaalla selvästi enemmän tartuntoja kuin Kymenlaakson muussa testauksessa. Sairastuneiden rajanylittäjien kotikunnat ovat pääosin maakunnan ulkopuolella.

Satoja ihmisiä työllistävistä akkumateriaalitehtaista iloitaan Kotkassa ja Haminassa: "Viisas strateginen veto valtiolta"

Tehdasprojektien valmistelu jatkuu läpi kesän ja investointipäätös pyritään tekemään tämän vuoden aikana. Jos hankkeet toteutuvat, niillä on merkittävä vaikutus paitsi Kotkan-Haminan seudulle, myös maakunnalle ja laajemmin koko Kaakkois-Suomelle.

Ely-keskus tutkii tänä kesänä niityt ja metsälaitumet, jotta uhanalaiset lajit voidaan pelastaa – punakeltaverkkoperhosta on enää Kaakkois-Suomessa

Kaakkois-Suomen ely-keskus jatkaa viime vuonna aloitettua työtä myös tänä kesänä. Perinneympäristöistä selvitetään niiden tilanne ja etsitään perhosia, jotka ovat vaarassa kadota. Maatalouden tehostaminen on ajanut monipuoliset luontoympäristöt ahtaalle.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on Suomen paras useilla mittareilla – vertailussa huonoiten pärjäsivät Vaasa ja Metropolia

Kaakossa ollaan ylivertaisia esimerkiksi tutkintojen ja avoimen ammattikorkeakoulun opintopisteiden määrässä. Koulu on ollut useilla mittareilla kokoaan suurempi.

Onko Suomen kokonaisveroaste maailman kärkisijoilla? Onko Haminassa röntgenpalveluja? Tarkistimme vaaliväitteitä Kaakkois-Suomessa

Teimme faktantarkistusta Kaakkois-Suomessa esitetyille väitteille niin verotuksesta, Haminan röntgenpalveluista kuin koronarokotetutkimuksen rahoituksesta. Voit testata jutussa itse, osaatko arvioida väitteiden totuusarvoa oikein.

Kouvolan keskustassa tapahtui torstaina puukotus – uhri vietiin sairaalahoitoon

Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni yhden henkilön, jota epäillään alustavasti tapon yrityksestä.

Sinilevähavainnot vielä vähäisiä Kaakkois-Suomessa

Runsaita siitepölylauttoja sen sijaan kelluu vesissä sekä järvillä että merellä.

Viisumijupakan keskellä oleva kansanedustaja Niina Malm: Poliisi ei ole ollut yhteydessä minuun

Kaakkois-Suomen poliisi selvittää parhaillaan kahden henkilön toimintaa Imatran kaupungin viisumijupakassa.

Eräänä päivänä alkoi sataa, ja se vain jatkui ja jatkui – nyt pelloilla lilluu ilmiö, jota 40 vuotta kylvöjä seurannut asiantuntija ei ole koskaan nähnyt

Toukokuussa satoi Suomessa monin paikoin lyhyessä ajassa poikkeuksellisen paljon vettä. Kylvetut siemenet tuhoutuivat, eivätkä koneet pääse vetisille pelloille korjaamaan tuhoja.

Poliisi selvittää kahden henkilön toimintaa Imatran viisumijupakassa – epäiltyjä kuulustellaan kesällä

Toisen henkilön osalta tutkintanimikkeinä ovat maksuvälinepetos ja virkavelvollisuuden rikkominen. Toisen kohdalla asiaa tutkitaan tuottamuksellisena virkavelvollisuuden rikkomisena.

Yleisö pääsee pitkän tauon jälkeen Lappeenrannan ortodoksiseen kirkkoon

Kirkko on ensisijaisesti Kaakkois-Suomen ortodoksisen seurakunnan pääkirkko, mutta seurakunta pitää pyhäkköä kesäkautena avoinna myös matkailijoille.

Ravintola tyhjennettiin asiakkaista ja rikostutkinta alkoi Kotkassa – ravintolan mukaan syynä olivat väärin asennetut vessanpöntöt

Poliisi sulki Kotkan Kantasatamassa kelluvan Oceanbar-ravintolalautan noin viikko sitten. Nyt ravintola kertoo saaneensa luvan avata ovensa taas asiakkaille.

Vedenkorkeus vaihtelee rajusti Kymijoella – toisaalla vettä piisaa, mutta osa laitureista jää kuivalle maalle

Tavallista suuremman vesimäärän takia Kymijoen virtausta joudutaan nostamaan. Sen seurauksena vesi on paikoin korkealla, paikoin matalalla.

Kahta Helvetin enkelien jäsentä syytetään ison amfetamiinikaupan järjestämisestä – idea oli kerätä 63 000 euron potti paikallisosaston pyörittämiseen

Syyttäjä vaatii molemmille vähintään neljän vuoden ehdottomia vankeustuomioita. Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2019–2020 eri puolilla Itä- ja Kaakkois-Suomea.

Tältä näyttää iso joki, jossa on tuplasti liikaa vettä – katso video voimiaan uhkuvasta Kymijoesta

Kymijoki virtaa tällä hetkellä poikkeuksellisen kovaa ja korkealla. Harvinainen vesitilanne voi aiheuttaa riskejä esimerkiksi Kimolan kanavaa veneileville, joiden määränpää on Kouvolan uusissa vierasvenesatamissa Voikkaalla.

Syyttäjä selvittää, onko poliisia syytä epäillä rikoksesta – päätyi vapaa-ajallaan kahnaukseen nuorten kanssa Lappeenrannassa

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan poliisin ja nuorisojoukon välillä oli erimielisyyttä maanantaina Joutsenossa Lappeenrannassa. Poliisilaitos ei täsmennä, millaisesta erimielisyydestä on ollut kyse.

Poliisi tutkii Kouvolan liikennepuistossa tehtyä puukotusta tapon yrityksenä – uhri ja tekijät tunsivat toisensa

Nuorta miestä puukotettiin reilu viikko sitten sunnuntai-iltana Kouvolan liikennepuistossa. Poliisi epäilee teosta kolmea miestä, joiden nähtiin juoksevan pois paikalta. Poliisi kaipaa lisää havaintoja puukotuksesta.

Suomesta pääsee lentämään Saksaan kesällä muutamalla eurolla – lentoyhtiöt ovat aloittamassa hurjaa hintakisaa matkustusrajoitusten hellittäessä

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair myi perjantaina matkoja Saksan ja Suomen välillä alle kahdeksalla eurolla. Tavoitteena on vauhdittaa ulkomaanmatkailun käynnistymistä. Yhtiö palauttaa kaikki Suomen reitit tämän vuoden aikana.

Miestä puukotettiin sunnuntaina Kouvolan liikennepuistossa – poliisi epäilee teosta mieskolmikkoa

Poliisi pyytää havaintoja sunnuntai-iltana tapahtuneesta puukotuksesta. Tapaus sattui Kouvolan liikennepuistossa.

Törmäsitkö epäilyttävään väitteeseen tai kyseenalaisiin faktoihin kuntavaalien alla Kaakkois-Suomessa? Ehdota väitteitä Ylen faktantarkistukseen!

Yle Kaakkois-Suomi tarkistaa poliitikkojen ja puolueiden esittämiä väitteitä vaalien alla. Tee ehdotus faktantarkistukseen sopivasta esitetystä väitteestä tässä jutussa.

Suomesta etsitään uutta kovakuoriaista, joka uhkaa kokonaista puulajia – löytyi jo Pietarista

Saarnenjalosoukko olisi levitessään uhka Euroopan saarnipuille. Kovakuoriaisen seurantaa tiivistetään etenkin Kaakkois-Suomen alueella, sillä lajia on löydetty Pietarista viime vuonna.

Kiintiöpakolaiset saapuvat Rautjärvelle aikaisintaan loppuvuonna – korona-aika on hidastanut valmisteluja lähtömaissa

Toistaiseksi Rautjärven kunta ei ole saanut Kaakkois-Suomen Ely-keskuksesta esitystä kiintiöpakolaisista.

Lomautettujen määrä laski viime vuodesta Kaakkois-Suomessa – nuorten työttömien määrä laski suhteellisesti eniten Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Lomautettujen määrä laski Kaakkois-Suomessa voimakkaasti eli 70 prosenttia viime kevääseen verrattuna.

Uusi tarjouskilpailu lykkää opintojen alkua Kotkan Kantasatamassa – uuden kampuksen hintalappu voi vielä nousta

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uuden kampuksen pääurakka pilkotaan pienempiin osiin ja kilpailutetaan uudelleen. Rakentaminen pääsisi alkamaan lokakuussa. Kampus valmistuisi arviolta loppuvuonna 2023 ja opinnot alkaisivat syksyllä 2024.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun rakennusurakka kilpailutetaan uudelleen – jaetaan osiin, jotta pienemmät toimijat voivat tehdä tarjouksen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan Kantasatamaan suunnitellun kampuksen pääurakka sai vain yhden tarjouksen. Nyt urakka on päätetty jakaa niin, että pienemmätkin toimijat voivat osallistua tarjouskilpailuun.

Valtaosa kuntavaaliehdokkaista panostaisi Kantasatamaan Kotkassa – aluetta halutaan kehittää tuntuvasti

Kotkan Kantasatamaan aiotaan rakentaa lähivuosina esimerkiksi kaupungin tapahtumakeskus Satama Areena ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uusi kampus.

Amfetamiinia, Subutexia, viljelmiä, kokaiinia ja aseita – huumausaineiden tehostettu katuvalvonta näyttää Kaakkois-Suomen tilanteen

Poliisin huumausaineiden takavarikointisaldo kahden viikon katuvalvonnan jälkeen on melkoinen. Epäiltyjä rikosnimikkeitä tuli useita. Epäillyistä osa on edelleen pidätettynä tai vangittuna.

Satojen nuorten mopomiitti tyssäsi alkuunsa Haminassa, kun kaksi loukkaantui vakavasti – poliisi kertoo, miten mopotapaamiset ovat muuttuneet

Kaksi moottoripyöräilijää loukkaantui vakavasti kolarissa viime lauantaina Haminassa. Onnettomuus tapahtui mopomiitissä, johon osallistui satoja ihmisiä.

Sateet sammuttavat Venäjän metsäpaloja, joiden vaikutukset kantautuvat Suomeen asti – savut värjäsivät taivaan punaiseksi

Venäjän metsäpaloalueilla on nyt sade- ja ukkoskuuroja. Ei ole odotettavissa, että metsäpalosavuja kulkeutuisi enää Suomeen.

Imatralla iso osa nykyisistä valtuutetuista on ehdolla seuraavallekin kaudelle – kokoomus tempaisi ennätyspitkän ehdokaslistan

Imatralla kahden suurimman puolueen, SDP:n ja kokoomuksen nykyisistä valtuutetuista iso osa pyrkii jatkokaudelle kesän kuntavaaleissa. Perussuomalaiset kertoo tavoitteekseen lisätä valtuutettujen määrän nykyisestä kolmesta yli kymmeneen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle