Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nosto-automaatti kaupan aulassa

Pankkiautomaattien tyhjentäminen itärajalla loppuu – pian venäläiset eivät voi enää käyttää rahan nostamiseen kiinalaista luottokorttia

Nosto-automaateista vastavaan yhtiön mukaan China UnionPay -korteilla tehtyjen nostojen määrä on viime viikkoina monisatakertaistunut.

Poliisin nopeusvalvontatutka

Moni maailmaa ravisteleva tapahtuma on vaikuttanut autolla ajamiseen itärajan tuntumassa – sakkojakin jaettiin vähemmän kuin vuosi sitten

Liikenne Kaakkois-Suomen teillä on nyt erilaista kuin ennen korona-aikaa ja sen jälkeisiä muutoksia, kuten energiakriisiä ja Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Venäläiset matkustajat jonottavat pääsyä Suomeen Vaalimaan raja-asemalla sunnuntaina.

Maahanmuuttovirasto: Suomessa on jätetty kymmeniä venäläisten turvapaikkahakemuksia, joissa vedotaan pelkoon joutua sotaan Ukrainaan

Itä-Suomen rajanylityspaikoilla on jätetty turvapaikkahakemuksia, mutta niitä jätetään normaalisti runsaasti enemmän vasta Suomessa.

Nosto käteisautomaatti Vaalimaalla

Venäläismatkailijat tyhjentävät Nosto-automaatteja kiinalaisella luottokortilla – automaattiyhtiö voimaton: "Tämä on kiusallinen tilanne"

Nosto-automaateista vastaavan yhtiön maajohtajan mukaan ongelma loppuisi EU:n pakotepäätöksellä tai turistiviisumien rajoittamisella.

Nuijamaan rajanylityspaikalla oli perjantaiaamuna rauhallista

Yö oli vilkas Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla – rajanylittäjiä oli noin 2 000 edellisyötä enemmän

Kaakkois-Suomen rajavartioston johtokeskuksesta kerrottiin perjantaiaamuna, että yön aikana liikenne kaakon rajanylityspaikoilla jonoutui välillä, mutta sujui pääasiassa tasaisena virtana.

Sähköjohtoja pistorasiassa.

Huijauskirjeitä, laskun näköisiä tarjouskirjeitä ja perusteettomia laskuja – poliisi varoittaa sähkönmyyntiin liittyvistä petoksista

Oman alueen sähköä myyvät viralliset yritykset kannattaa tarkistaa esimerkiksi Energiaviraston verkkosivuilta, eikä liian houkutteleviin tarjouksiin kannata tarttua.

Rajavartiolaitoksen työntekijöitä Nuijamaan raja-asenmalla.

Puola ja Baltian maat sulkivat rajansa venäläisturisteilta – kaakkoisrajalla oli silti tavallinen maanantai

Jos rajanylitysmäärät Kaakkois-Suomessa kasvavat, kasvua voi olla odotettavissa viikonloppuna.

Työtaistelu surettaa Superin Eksoten pääluottamusmies Katja Laitista

"Hoitajilla ei tunnu olevan perusoikeuksia ollenkaan" – hoitajien työtaistelu koskettaa myös Kaakkois-Suomessa työskenteleviä hoitajia

Hoitajaliitto Tehy kertoi tänään panevansa toimeen erikoissairaanhoidon joukkoirtisanoutumiset. Myös hoitajaliitto Super ilmoitti, että se edistää kotihoitoon kohdistuvaa joukkoirtisanoutumista.

Kuusimetsää oikeassa reunassa sammaleinen kivi.

Puita kaadetaan tänä vuonna poikkeuksellisen paljon hyönteisten vuoksi kaakossa – tuhot selviävät usein vasta kesän jälkeen

Hyönteistuhohavaintoja on tehty puissa tänä vuonna valtavasti. Kesällä syntyneet hyönteistuhot havaitaan puissa monesti vasta loppuvuodesta, kun puut ruskistuvat ja kuivuvat pystyyn.

Dmytro Vynogradets ui perhosta Neidonkeitaassa.

Kaakon jäähalleista ja uimahalleista etsitään säästökohteita – hallit ovat liikuntatilojen suurimpia energiasyöppöjä

Kaakkois-Suomen kaupungeista vain Imatran kaupunki ei ole ryhtynyt pohtimaan, miten säästää jäähallin ja uimahallin kustannuksissa.

Matala vedenkorkeus haittaa veneilyä ja vesibussiliikennettä Porissa

Kuivuus laskee vesistöjen pintoja ympäri Suomen – veneilijöiden oltava tarkkana

Vähäiset sateet ovat aiheuttaneet vedenpintojen laskua sekä meri- että jokivesistöissä. Erityisesti veneilijät joutuvat olemaan tarkkana matalilla vesillä kulkiessaan.

Etualalla lähikuvassa nuori poika, joka katsoo kameraan. Taustalla lippalakkipäinen poika puolilähikuvassa epätarkkana.

Itärajalla moni aikuisista huvittuu Venäjä-pelosta, mutta lapsia ajatus pommeista ei naurata – Virolahdella menneisyys itänaapurimme kanssa on alati läsnä

Kaakkois-Suomen rajavartioviranomaiset kokevat, että yhteistyö Venäjän kanssa on säilynyt Ukrainan sodan aikana yhtä hyvällä tasolla kuin ennenkin. “Naapurin kanssa pitää tulla toimeen”, sanoo everstiluutnantti Jukka Lukkari.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kaakon vastaanottokeskukset varautuvat uusiin asiakkaisiin, kun talvi alkaa Ukrainassa – asuntoon majoittuminen tukee omatoimisuutta

Kaakkois-Suomeen ei tarvita juuri nyt enempää asuntoja Ukrainasta sotaa pakeneville ihmisille, mutta asuntoja voidaan kalustaa heidän käyttöönsä nopeallakin aikataululla.

Sähköpostin suodatusappi kännykän näytöllä

Poliisijohdon nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja liikkeellä – oikeustoimilla pelottelevat viestit on heti poistettava, jos niitä tulee

Poliisi varoittaa, että epäilyttävien viestien linkkien tai liitteiden avaaminen voi johtaa haittaohjelman asentamiseen laitteelle. Viesteistä kannattaa tehdä rikosilmoitus.

Två barn sitter vid ett bord och ritar.

Erilaiset nuhakuumeet nousivat koronaviruksen rinnalle Kaakkois-Suomessa – infektiotilanne vastaa nyt aikaa ennen koronavirusta

Kaakkois-Suomessa on koronaviruksen lisäksi nyt liikkeellä erilaisia infektioita, kuten adenovirusta ja enterovirusta.

Raja-Kymen suurpetometsästyksen aluejohtaja Teemu Kouhia ja karjalankarhukoira Viktor maastossa.

Kuusi karhua kaadettu – karhunmetsästys on alkanut kaakossa maltillisesti

Helteinen elokuu vaikuttaa verkkaisesti alkaneeseen karhujahtiin. Karhunmetsästyksessä tärkeintä ovat riittävän kostea maasto sekä taitava koira.

Mies nostaa rahaa käteisautomaatista Vaalimaalla

Itärajan pankkiautomaatit tyhjenevät nyt ennätysvauhtia – venäläisturistit löysivät keinon nostaa euroja Suomessa pakotteista huolimatta

Pankkiautomaatit tyhjenevät aikaisempaa nopeammin venäläisten suurten käteisnostojen vuoksi. Venäläisillä on käytössä kiinalainen UnionPay-kortti.

Hiekkarantaa Savitaipaleen Lepänkannossa kuvattuna rannasta Kuolimo-järvelle päin. Vesi on lähes tyyni, aurinko paistaa mutta taivaalla on tummia pilviä.

Sinilevän määrä on vähentynyt Kaakkois-Suomen järvissä ja rannikolla – pintavedet ovat yhä lämpimiä

Muutamalla Etelä-Karjalan järvellä on havaittu hyvin vähäinen määrä sinilevää vesikerroksiin sekoittuneena.

Autoja Nuijamaan raja-asemalla Suomeen päin tulossa

Rajavaltuutettu tapasi venäläisen kollegansa ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen: "Hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä"

Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja ja rajavaltuutettu Vesa Blomqvist kertoo, että Ukrainan sota ei voi olla tapaamisessa millään tavalla esillä.

Mainostaulu töhritty venäjämielisillä symboleilla

Ukrainan sota näkyy Suomen kaduilla levottomuuksina, joissa osapuolina ovat venäläiset tai ukrainalaiset – jopa nyrkkitappeluita on nähty

Kaakkois-Suomen poliisi kirjaa viikoittain häiriökäytöstä, jolla on yhteys Ukrainan sotaan.

Imatra aloitti aamupäivätoiminnan –  vanhemmalle se on iso helpotus

"Aika pystymetsästä tähän lähdettiin" – Imatralla koulujen aamupäivätoiminta on saanut hyvän vastaanoton

Muualla Kaakkois-Suomessa aamupäivätoiminnan käytännöt vaihtelevat. Esimerkiksi Kotkassa ja Lappeenrannassa toimintaa järjestetään vain erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Kimmo Kiljunen, Petri Honkonen ja Typpi Tuppurainen eduskunnassa Nato-selonteon käsittelyssä.

Kansanedustajat kertovat, miltä tuntuu jatkuva vaara salakuvatuksi joutumisesta – "Pitää olla oikeus juhlia, olla välillä riehakkaampi ja jopa rakastella"

Kysyimme kansanedustajilta, voivatko he viettää vapaa-aikaansa ilman pelkoa siitä, että joku pian julkaisee heistä videon epäedullisessa valossa.

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari lähikuvassa Tikkurilan asemalla videoon määritetyllä kuvasuhteella.

Uhkaako Venäjä-suhteiden kylmeneminen pitkään suunniteltua itärataa? "Hanke on hylättävä", vaatii ulkomaankauppaministeri

Ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari esittää, että hallituksen pitäisi pikaisesti ottaa itäradan tulevaisuus uudelleen käsittelyyn.

Etelä-Karjalan museo Lappeenrannan Linnoituksessa. Etualalla on ihmisiä.

Maasotakoulun valatilaisuutta voi seurata Lappeenrannan linnoituksessa lauantaina – yleisölle luvassa myös kalustoesittely

Maasotakoulun valatilaisuutta voi seurata kello 10 alkaen Lappeenrannan linnoituksen Katariinan torilla. Ohimarssi kulkee valan jälkeen Kristiinankadulla.

Kotkaniemi foorumin yleisöä museon pihalla Luumäellä

Suhde Venäjään ei palaa ennalleen itärajalla – ulkopolitiikan asiantuntijat pohtivat, mikä on alueen uusi rooli: "Ei saisi levitä ajatus, ettei tänne uskalla tulla"

Kuinka Kaakkois-Suomi pärjää uudessa tilanteessa? Heidi Hautala, Jyrki Katainen ja Matti Vanhanen kertovat näkemyksensä.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikan päätöksestä ristiriitaista tietoa – HUSin mukaan päätös on tehty, eduskunnan oikeusasiamies eri mieltä

Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan HUS ei ole tehnyt tarvittavaa päätöstä Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikasta. HUSin mukaan päätös on tehty jo vuonna 2018.

Pelastus/lääkärihelikopteri ilmassa.

Kiistely Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikasta voi saada vielä jatkoa – eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan käsittely ei mennyt lakipykälien mukaan

Eduskunta päätti kopterin tukikohdan sijoittamisesta Uttiin jo vuosia sitten. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin tulisi kuitenkin tehdä päätös kopterin sijoituspaikasta.

En person sitter framför en dator och ansöker om arbetslöshetsersättning via FPA.

Pitkäaikaistyöttömyys ja alle 25-vuotiaiden työttömyys ovat laskeneet Kaakkois-Suomessa – avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut

Vaikka Kaakkois-Suomessa työttömien määrä on korkeampi kuin valtakunnallisesti, pitkäaikaistyöttömien ja nuorten työttömien määrä on laskenut ilahduttavasti.

Rajavartiolaitoksen AgustaWestland AW119 -helikopteri kentällä siirtolavetin päällä.

Rajavartiolaitos lisää ilmasta tapahtuvaa valvontaa itärajalla merkittävästi – rajaa valvovista lentäjistä alkaa olla jo pulaa

Rajavartiolaitoksen helikoptereiden lentotuntimäärä kasvaa tänä vuonna, ja rajaa valvotaan ilmasta aiempaa useammin. Uusilla kameroilla luvattomat rajanylitykset paljastuvat helposti.

Mursu veneen vieressä.

Haminaan rantautunutta mursua seurattiin tiiviisti päivien ajan – tutkija kertoo, miksi yksinäinen otus varasti koko kansan huomion

Itämeressä vieras mursu rantautui kaikkien yllätykseksi Haminaan. Sen liikkeitä ja pelastusyritystä seurattiin tiiviisti.

Imatran rajatarkastusaseman piha.

Liikenne itärajalla vilkastui viikonloppuna – monet yrittivät kuljettaa alkoholia rajan yli

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla tulli on takavarikoinut viikonlopun aikana jonkin verran alkoholituotteita, joita ei saa viedä rajan yli kumpaankaan suuntaan.

Hirviemo ja kaksi vasaa.

Hirvien kaatolupien määrä ja valkohäntäpeurojen saalismäärä kasvavat Kaakkois-Suomessa

Sekä hirvien että valkohäntäpeurojen kanta vaihtelee eri osissa Kaakkois-Suomea.

Toistakymmentä suomalaisagenttia teki sotien jälkeen vakoilureissuja itärajan yli sotilasliitto Naton laskuun.

Selfie voi tulla kalliiksi, jos haet sen Venäjältä – luvattomia rajanylityksiä havaittu enemmän kuin koko viime vuonna

Kuluvana vuonna luvattomia rajanylityksiä on huomattu Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen alueella yhteensä 11.

Rajavyöhyke-kyltti Imatralla.

Kaakkoisrajalla kolme luvatonta rajanylitystä viime viikolla – rajan yli loikattiin sekä Suomeen että Venäjälle

Kaakkois-Suomen ja Venäjän rajavaltuutetut selvittävät luvattomia rajanylityksiä.

Venäjän viisumi

Venäjä poistaa lähes kaikki maahantuloa koskevat koronarajoitukset – ulkomaalaisilta vaaditaan yhä negatiivinen koronatestitulos

Venäjä poistaa maahantulon koronarajoitukset lukuun ottamatta ulkomaalaisilta vaadittavaa negatiivista pcr-testitulosta.

Ajo-oppilas pitää kiinni ohjauspyörästä ajotunnilla.

Kaakon kansanedustajat: 17-vuotiaiden kuskien ajo-oikeutta pitää rajata, muttei liikaa

Ylen kansanedustajille tekemässä kyselyssä tiedusteltiin edustajien kantaa siihen, pitäisikö 17-vuotiaan ajo-oikeuteen liittyviä rajoituksia kiristää vielä enemmän kuin hallitus esittää.

Aikuinen koloradonkuoriainen on noin senttimetrin pituinen ja mustakeltajuovainen.

Perunanlehtiä tuhoava koloradonkuoriainen on saattanut talvehtia Suomessa – viime kesän havainnot velvoittavat viljelijöitä valppauteen

Suomessa havaittiin viime kesänä kaksi koloradonkuoriaisten esiintymää. Sen vuoksi perunanviljelijöiden on nyt syytä tarkkailla kasvustojaan erityisen huolellisesti.

Sinilevää vedessä.

Sinilevähavainnot ovat lisääntyneet juhannusviikolla – Saimaalla hieman sinilevää

Kaakkois-Suomessa sinilevää on havaittu muun muassa läntisellä ja itäisellä Pien-Saimaalla sekä merellä Kuorsalon edessä Haminassa.

TE-toimisto.

Työttömien määrä Kaakkois-Suomessa jatkaa laskuaan – yhä useampi käy nyt töissä

Myös nuorisotyöttömyys laski vuoden takaisesta yli neljänneksellä. Eniten nuorisotyöttömyys väheni Kotkan ja Haminan seudulla.

Hyvin sanottu Lappeenrannassa: Elämää itärajalla - mitä nyt?

Rajaseudun asukkaat raportoivat poikkeavista havainnoistaan nyt herkästi viranomaisille – seuraa tästä keskustelua muuttuneesta arjesta Venäjän rajalla

Elämä itärajan eteläkarjalaisissa kunnissa muuttui yhdessä yössä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Raja sulkeutui, entisestä kumppanista tuli boikottien kohde ja epävarmuus omasta turvallisuudesta hiipi rajan pinnassa asuvien mieleen.

puussa lehdensilmu

Kaakkois-Suomen siitepölykausi oli hankala koivuallergikoille – nyt kukintavuorossa ovat heinät

Koivun siitepölykausi oli Kaakossa viime vuotta vähäpölyisempi, mutta silti allergikoille hankala. Heinien siitepölymäärä on jäänyt toistaiseksi vähäiseksi.

Toni Laakso pelasi edellisellä kaudella Sotkamon Jymyssä.

Imatran Pallo-Veikot ja pesäpalloilija Toni Laakso purkivat sopimuksensa – eivät kommentoi syytä

Imatran Pallo-Veikkoihin viime syksynä paluun tehnyt pesäpalloilija Toni Laakso ei jatka enää joukkueessa.

Kuvassa puinen rakennus (Hauhianmylly) ja vesistöä.

Skinnarilan hovi Lappeenrannassa ja Hiomonraitin siltarakennus Pyhtäällä saivat 10 000 euron korjausavustukset – jaossa oli ennätykselliset 180 000 euroa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus jakoi avustusrahaa rakennusperinnön hoitoon ja saariston ympäristöhoitoon. Avustuksia myönnettiin yhteensä 36 kohteelle.

Auto saapuu Suomen puolelle rajanylityspaikalla

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikat vilkastuivat viime vuoteen verrattuna – syinä koronarajoitusten helpottuminen ja Ukrainan sota

Liikenteen kasvu Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on ollut odotettua ja ennakoitua.

Kouvolan tori, kerostaloja ja Pohjola-talo

Suomen kaupunkien keskustat laitettiin järjestykseen – viimeiseksi jäi Kouvola: "Olemme noususuunnassa, tosin hitaasti"

Keskustojen elinvoimalaskennassa Kotka erottui olemalla koronan aikana entistä elinvoimaisempi, myös Lappeenranta menestyi hyvin. Kouvolan keskusta oli raportissa heikoin.

Kuvassa Langinkosken 5A-luokkalaisia luokkaretkellä Tykkimäen huvipuistossa Kouvolassa. Porukka hymyilee ja katsoo kameraan sateissa säässä.

Nyt on käynnissä luokkaretkien superviikko – kävijämäärät koronaa edeltävällä tasolla: "Neljäs kerta tässä laitteessa"

Kaakkois-Suomessa luokkaretkiä on tehty samaan malliin kuin ennen korona-aikaa. Kylmä kevät on kuitenkin jarruttanut ulkoliikuntakohteiden suosiota.

koripalloilija Elena Melto

Koripallolegenda Elena Melto lopettaa maineikkaan uransa: "Koripallo on ollut koko elämäni sataprosenttisesti"

Loisteliaan koripallouran tehnyt Elena Melto teki päätöksen lopettamisestaan muutama päivä sitten. Päätös oli hänelle vaikea.

TE-toimisto

Työttömyysluvut romahtivat viime vuoteen verrattuna kaakossa huhtikuussa – tilanne parani erityisesti Kouvolassa ja Lappeenrannassa

Työttömiä oli vuoden 2022 huhtikuussa peräti 21 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuosi sitten.

Roosa Kervinen ja Petteri Laine Kaakkois-Suomen rajavartijakoulun maastossa sissikoulutusviikon rastikoulutuksessa Imatralla.

Suomi vahvistaa Venäjän-vastaista rajaansa reippaasti – helpottaa valmistautumista, jos "jotain yllättävää sattuu"

Tulevia rajavartijoita ei huoleta, vaikka nykyinen Suomen ja Venäjän raja muuttuisikin Naton ja Venäjän rajaksi.

Koripallo vasten kirkkaanvihreää lattiaa.

Kaakkois-Suomen pelaajat ja joukkueet loistavat korisliigan tämän vuoden parhaiden joukossa – KTB-Basketin Remu Raitanen ja Catzin Elena Melto palkittiin vuoden pelaajina

Kaakkoissuomalaiset erottuvat hyvin vuoden parhaat -valinnoissa, joita ovat tehneet korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle