Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kansallisbaletin uusi johtaja Javier Torres haluaa lisätä suomalaisten tanssijoiden määrää, mutta se ei ole helppoa: “Baletti on armoton”

Tanssijoiden enemmistö ei puoltanut Torresin valintaa taiteelliseksi johtajaksi. Torres vakuuttaa, että ongelmat pyritään selvittämään.

Kulttuurin tekijät katkeria ja masentuneita rahapelirahoituksen leikkauksista – Oopperan johtaja: “Ei ihan juustohöylällä pysty höyläämään”

Kulttuurilta ollaan leikkaamassa 18,4 miljoonaa euroa. Kirjastoalalla leikkaukset nähdään moniäänisen kulttuurin tuhoamisena, koska ne osuvat muun muassa selkokirjallisuuteen ja ruotsinkieliseen sisältöön.

Kansallisoopperan kapinaesityksen järjestelyt saivatkin tarkastuksessa hyväksytyn leiman – iso tila ja yleisön porrastaminen riittivät viranomaisille

Kulttuuri- ja tapahtuma-alalla on pidetty aluehallintoviraston vaatimusta yleisön rajaamisesta erillisiin lohkoihin mahdottomana toteuttaa. Kansallisooppera läpäisi eilen ennakkotarkastuksen omista järjestelyistään. Se saattaa toimia muille ennakkotapauksena.

Ooppera aikoo järjestää perjantaina esityksen vastoin kokoontumisrajoituksia – Lilli Paasikivi: "Näitä mannerlaattoja ei heitellä edestakaisin niin ja näin"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiukensi rajoituksia ja vaatii kahden metrin turvavälien lisäksi katsomoiden lohkomista. Kansallisoopperan mukaan lohkominen on mahdotonta.

Koronarajoitusten tiukkeneminen vei Kansallisoopperalta jalat alta – kausi avataan kahden metrin turvaväleillä

Kansallisooppera avaa kauden, mutta ei toistaiseki myy lippuja syyskuun alun esityksiin. Päätös johtuu Etelä-Suomen AVIn eilen tekemistä yleisötilaisuuksien rajoituksista.

Kulttuuri- ja taidealalla pelätään uusia koronarajoituksia: "Eivät enää kohdistu oikeudenmukaisella tavalla"

Etelä-Suomen Avi päättää koronarajoituksista perjantaina. Esittävien taiteiden pahin pelko on yleisötilaisuuksien kieltäminen kokonaan. Jo kahden metrin turvavälit tarkoittaisivat teattereille, orkestereille ja oopperalle kymmenien miljoonien tappioita.

Kansallisooppera aloittaa yt-neuvottelut

Suomen Kansallisoopperan yt-neuvottelut alkavat 1. joulukuuta.

Drive-in-konsertissa saa esiintyä jo “melkein normaalisti” yleisön edessä – “Kyyneltä pukkasi silmäkulmaan, kun kuulin elävää musiikkia”

Ministeriöt ovat myöntäneet kulttuurin toimijoille toistaiseksi runsaat 120 miljoonaa euroa koronatukina.

Haastatellut taiteilijat kritisoivat kovin sanoin Kansallisoopperan johtoa – Lilli Paasikivi sanoo pyrkivänsä korkeatasoiseen lopputulokseen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambin mukaan työilmapiiri on hyvä ja sen kanssa työskennellään jatkuvasti.

Analyysi: Paraskin kapellimestari kohtaa työssään vastarintaa – Hannu Linnun ja Kansallisoopperan suhteen näyttää hyvältä

Orkesterikenttä on monelle kapellimestarille kivikkoinen työmaa, sillä johdettavana on joukko arvonsa tuntevia soittajia.

Katso suorana klo 21 alkaen: Kansallisbaletin johtaja syrjään epäasiallisen käytöksen vuoksi – ongelmia vuosien ajan

Kansallisoopperan pääjohtaja Gita Kadambi kommentoi tapausta illan A-studiossa.

Analyysi: Baletin johtamisongelmat olivat tiedossa jo vuosia sitten. Miksi niihin tartuttiin vasta nyt?

Kenneth Greven jäähyväisgaala järjestetään suunnitelmien mukaan toukokuun lopussa.

Finnish Ballet artistic director stripped of managerial role over improper conduct claims

The artistic director of Finland’s National Ballet, Kenneth Greve, has been dismissed from his managerial position following allegations of inappropriate conduct.

Kansallisoopperan pääjohtaja Greve-kohusta: "Nyt on parempi rauhoittaa tilanne"

Kansallisbaletin johtajaa Kenneth Greveä syytetään epäasiallisesta johtamistyylistä.

Ruotsalaisen Madeleine Onnen valinta Kansallisbaletin johtoon varmistui

Madeleine Onne on kokenut baletinjohtaja. Hän on aiemmin luotsannut balettia Tukholmassa ja Hongkongissa.

Oopperan ja baletin uusi johtaja on tottunut siihen, ettei työltä jää aikaa harrastuksille

Kansallisoopperan ja -baletin tuleva pääjohtaja katsoo mielellään elokuvia ja lenkkeilee niinä harvoina hetkinä, kun harrastuksille jää aikaa.

Kansallisoopperan ja -baletin uusi pääjohtaja: "On mielestäni hyvä, kun ei pidä taidelaitostaan itsestäänselvyytenä"

Gita Kadambi, 45, pitää tärkeimpänä tehtävänään turvata talon resurssit. Kadambi valittiin tänään Kansallisoopperan ja -baletin tulevaksi johtajaksi.

Helsinki Philharmonic names first female chief conductor

Susanna Mälkki will take over the reins of the Nordic region’s oldest orchestra in early 2016.