Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sebastian Fagerlundin sävellys sai soittajan nenän vuotamaan verta

Suomalaisen tähtisäveltäjän teos sai fagotistin nenän vuotamaan verta

Sebastian Fagerlundin musiikki ei aina päästä soittajiaan helpolla.

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Mäyräkoiria, nuukia kapellimestareita jne.

Nyt kaikki lääkärit vastaamaan kysymyksiin.

Pasi Lyytikäisen pilapiirros

Ihanaa tuoksua ilmassa - Soittotuntien kootut selitykset

Soitto-oppilaiden tarua ja totta.

RSO, Gaffigan ja Gerhardt Musiikkitalossa 5.2.16

Englannintorvi ei ole Englannista eikä edes torvi!

Sinfoniaorkesterin soittimien historiaa ja etymologiaa

jaakko kuusisto

RSO kantaesittää Jaakko Kuusiston Konserton fagotille ja orkesterille

Kuusiston Konsertto fagotille ja orkesterille kantaesitetään

Sambeek / Aho & Fagerlund

Fagottivelho loitsii

Levyarvostelu

Fagotti

Fagotti

RSO:n fagotisti Tuukka Vihtkari esittelee soittimensa.

soittajia Korsholman musiikkijuhlilla

Uuden maailman musiikki valloittaa Korsholman

Korsholman Musiikkijuhlien vuoden 2015 teema on Uusi maailma. Amerikkalaista musiikkia on tarjolla kevyestä klassisempaan. Juhlan taiteellinen johtaja Henri Sigfriedsson on Amerikan musiikillisesta ihmemaasta innoissaan.

Imatran musiikkiopisto

Jos haluat lapsesi musiikkiopistoon, valitse fagotti

Piano on säilyttänyt kestosuosikin aseman musiikkiopistoon pyrkijöiden keskuudessa. Sitä on myös vaikein päästä opiskelemaan. Sen sijaan useita puhaltimia pääsee soittamaan huomattavasti helpommin. Musiikkiopiston pääsykoetta varten voi treenata lauleskelemalla.

Kuvassa musiikkinäytelmä Outolinnun harjoitukset. Lavalla näyttelijöitä, balettitanssijoita ja kuorolaisia.

Viiksitimalit ja jänkäkurpat valtasivat konservatorion

Viiksitimalit, merikihut ja muut harvinaiset linnut lentävät lavalla Keski-Pohjanmaan konservatorion kaikkien aikojen suurimmassa produktiossa. Perjantaina kantaesityksensä saava Outolintu tuo näyttämölle sata soittajaa, laulajaa ja balettitanssijaa, Kiinan keisarin hovin ja kokkolalaisen koulun pihan. Ehdot ovat kovat ja aika käy vähiin.

Katti Matikainen ja Nakkirakki RSO:n konsertissa

Kissa vieköön, mikä avauskonsertti!

Kemin kaupunginorkesterin syksy alkaa "Katti konsertissa"- lastenkonsertilla, jota tähdittää TV:n Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen Nakkirakki-ystävänsä kera.

Jari Tervo

Jari Tervo: Suomalainen ihmisoikeustaistelija

Suomen Työväenpuolueen kuntavaaliehdokas Johan Bäckman oli lahjakas fagotisti. Suomen ulkopoliittinen johto ja viranomaiset olisivat säästyneet monelta päänsäryltä, jos Bäckman olisi keskittynyt puhaltamaan instrumenttiinsa.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin harjoitukset

Toiveissa 2 miljoonan investoinnit

Lappeenrannan kulttuurilautakunta ei aristele listatessaan investointikohteita seuraaville vuosille. Kaikkea ei toivelistalta saada toteutukseen.

Käyrätorvitrio.

Puhaltajista pulaa

Nuorista puhallinsoittajista olisi kova tarve orkesterimusiikin parissa. Myös sinfoniaorkesterissa soittaminen on nykyisin nuorille harvinaista herkkua ja mahdollisuuksia kaivattaisiin lisää. Parhaillaan käynnissä oleva Limingan musiikkileiri on tehnyt alan pioneerityötä jo 46 vuotta. Puhallinsoittajien puute on huomattu myös Limingan musiikkiviikoilla Pohjois-Pohjanmaalla.

"Fagotti on sen ihmisen ääni, jonka koneisto on jyrännyt"

Virtanen valmistautuu Shostakovitshin 4. sinfoniaan.

Naantali avasi kantaesityksellä

Naantalin Musiikkijuhlat käynnistyi tiistaina kantaesityksen voimin. Avajaiskonsertissa kuultiin säveltäjä Olli Kortekankaan uusi Pyhiinvaelluskantaatti.

Orkesteri soittaa lapsille

Musiikkiopisto ilahduttaa lapsia ja vanhuksia

Pirkanmaan musiikkiopisto täyttää pyöreitä vuosia. Tämän viikon aikana musiikkiopisto soittaa Pirkanmaan alueella 40 keikkaa, saman verran kuin opistolla on kertynyt vuosia lasissa.

Lisää tanssillista teatteria Vaasaan

Vaasan alueen tanssitaiteilijat (Watt) ja Wasa Teater tuottavat tanssiesityksen Vaasan kaupunginorkesterin puhallinkvintetin kanssa.

Jyväskylä Sinfonia levytyksessä Hankasalmen kirkossa

Jyväskylä Sinfonian syyskausi alkaa

Jyväskylä Sinfonian syyskausi käynnistyy huomisillan konsertilla. Sinfonia tarjoaa klassisen musiikin ystäville syyskaudella kaikkiaan 11 konserttia, joissa esiintyy useita nimekkäitä solisteja.

Kapellimestari Leif Segerstam.

Sibeliuksen sinfoniat palaavat alkulähteilleen juhlaviikoilla

Säveltäjämestari Jean Sibeliuksen orkesterimusiikki palaa tällä viikolla alkulähteilleen. Leif Segerstamin johtama Tapiola Sinfonietta esittää kaikki seitsemän sinfoniaa Helsingin yliopiston juhlasalissa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmistossa.

Porvarisrouva Sanni Winter alias Riitta Kilkku.

Väärinsoiton mestarit puhaltavat vauhdin Crusell-viikkoon

Huumori sopii mainiosti klassisen musiikin festivaalille, tuumii taiteellinen johtaja Jussi Särkkä. Kattaahan musiikki kaiken katkerasta itkusta hersyvään nauruun ja se kuuluu myös Crusell-viikolla. Koko viikon avauksen puhaltaa Retuperän WBK Uudenkaupungin torilla.

Musiikkitalon julkisivu maaliskuussa vuonna 2010.

Muusikot pääsivät jo musiikkitaloon

Helsingin Töölönlahdelle nouseva Musiikkitalo on siinä vaiheessa, että muusikot ovat päässeet tutustumaan tuleviin tiloihinsa. Radion sinfoniaorkesterin soittajat odottavat innolla pääsyä uusiin tilohin.

Kemin kaupunginorkesteri tarjoaa jälleen laadukkaan konserttikauden

Kemin kaupunginorkesterin tammikuussa alkava konserttikausi tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan ohjelmiston. Kevään mittaan kaupunginorkesterin konserteissa vierailee useita huippusolisteja ja kapellimestereita.

Turun tuomiokirkon torni.

Turun tuomiokirkon varastossa piilotteli harvinainen puupuhallin

Museovirasto on viime aikoina tehnyt yllättäviä soitinlöytöä. Parhaillaan tutkitaan 1600-luvulta olevan puupuhaltimen ja 1700-luvulta olevan kosketinsoittimen alkuperää. Molemmat soittimet löydettiin museoiden kätköistä. Vastaavanlaisia soittimia tunnetaan koko maailmassa vain muutamia.

Mustavalkoinen kuva Anastasia Injushinasta.

Uusi musiikkifestivaali tervehtii kevättä Helsingissä

Helsingissä järjestetään toukokuussa uusi kamarimusiikkifestivaali. Kansainvälistä kamarimusiikkiin keskittynyttä festivaalia Helsingissä ei ole aiemmin ollut eikä kamarimusiikkifestivaaleja talvikaudella muutenkaan.

Suomalainen puhallinyhtye menestyi fantastisesti

Suomalainen puhallinyhtye on tehnyt historiaa yltämällä ensimmäistä kertaa palkintosijalle kansainvälisessä kamarimusiikkikilpailussa.

Kuhmon kesään etsitään kamarimusiikkia kilpailulla

Kuhmon Kamarimusiikki järjestää ensimmäistä kertaa kansainvälisen sävellyskilpailun.

Roope Gröndahl Eurovision Nuoret Solistit -kilpailuun

Eurovision Nuoret Solistit 2008 -kilpailun finaalin Suomen edustajaksi on valittu Roope Gröndahl. 19-vuotias Gröndahl opiskelee pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja sai viime kesänä toisen palkinnon kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa, jossa hän oli nuorin osanottaja.

Suomen edustaja Eurovision Nuoret Solistit -kilpailuun valitaan illalla

Eurovision Nuoret Solistit 2008 -kilpailun finaalin Suomen edustajaksi on valittu Roope Gröndahl. 19-vuotias Gröndahl opiskelee pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja sai viime kesänä toisen palkinnon kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa, jossa hän oli nuorin osanottaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle