Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

SOK teki kauppajätin kanssa sopimuksen, jonka on tarkoitus painaa kaupan omien "halpamerkkien" hintoja alas – mitä se tarkoittaa suomalaiselle elintarviketeollisuudelle?

SOK on solminut yhteistyösopimuksen ranskalaisen Carrefour-vähittäiskauppaketjun kanssa, ja se vaikuttaa esimerkiksi Rainbow-tuotteiden hankintaan. Elintarviketeollisuuden mukaan yhteistyö voi avata ovia suomalaistuotteiden kansainvälistymiselle, mutta herättää myös huolta.

Miten käy Pirkan, Rainbow´n ja Lidlin monen "halpamerkin"? Uusi laki kieltää kauppoja oikeudettomasti kopioimasta tuotteita omiksi merkeikseen

Uusi elintarvikemarkkinalaki haluaa estää halpakopiot. "Ei tässä mitään uutta ole", sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja.

Hallituksen suunnitelmat kauppojen omien halpamerkkien säätelemiseksi etenevät – Lidlin uusi pomo: "Kuulostaa hieman oudolta idealta"

Lidin uusi toimitusjohtaja Nicholas Pennanen on huolissaan hallituksen suunnitelmista rajoittaa kaupan omia merkkejä.

Kuluttajaliitto huolissaan kauppojen omien merkkien kohtalosta

Kuluttajaliiton mielestä mahdollisimman laaja valikoima antaa kuluttajille aidon mahdollisuuden valita.

Miten käy Pirkka- ja Rainbow-tuotteiden? Kaupan alalla ihmetellään, aikooko hallitus puuttua tuttujen halpamerkkien myyntiin

Pirkka-, Rainbow- ja muiden niin sanottujen private label -tuotteiden osuus Suomen päivittäistavarakaupasta on neljännes ja niitä myydään noin 4,5 miljardilla eurolla vuodessa.

Valtakunnan torivahti tulee – Kaupan mukaan uusi ruokavaltuutettu voi toimia juuri päinvastoin kuin oli tarkoitus

Maatalousministeri Jari Leppä haluaa ruokavaltuutetun turvaamaan pienten tuottajien asemaa kaupan jättejä vastaan. Kauppa epäilee: lisää byrokratiaa ja vaikeuttaa pienten tuottajien asemaa.

Rainbow-sillien sekaan saattanut joutua lasinsirpaleita – vedetään pois markkinoilta

Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuote-erien käyttö ja hävittämään tuotteet.

Nämä tutut muovituotteet ovat katoamassa kauppojen hyllyiltä EU-kiellon takia – Mitä tulee tilalle?

Kysyimme suomalaisilta vähittäiskauppajäteiltä, hampurilaisketjulta ja juhlatuoteyritykseltä, mitä he ajattelevat EU-komission ehdotuksesta kieltää kuusi muovia sisältävää kuluttajatuotetta.

Rainbow jogurttirahkaa vedetään myynnistä – saattaa sisältää metallia

Tuotetta on myyty Prismoissa, S-marketeissa, ABC-marketeissa, Sokoksissa sekä Sale- ja Alepa-myymälöissä.