Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ähtärin eläinpuiston Lumi-panda rakentaa pesää öisin ja luulee olevansa tiineenä – pandahoitaja: "Tyypillistä pandanaaraille"

Ähtärin eläinpuiston Lumi-panda on kuusivuotias. Lumin ja Pyryn pentuja ei ole odotettavissa vielä.

Lumi-pandan pissanäytteitä seurataan Ähtärissä nyt tarkemmin kuin ikinä – Eläinlääkäri ei lomaile ja hormonitutkijan laukut on pakattu pikalähtöä varten

Lumin hormonitasoja ja käyttäytymistä tarkkaillaan päivittäin. Pandan kiima kestää vain 1-3 päivää, joten h-hetkellä on toimittava nopeasti.

6-vuotiaalla Pyryllä on jo teinipojan elkeet – Ähtärissä uskotaan yhä pandojen vetovoimaan ja valmistaudutaan ensi kevään kiima-aikaan

Pyry-panda täyttää tänään kuusi vuotta. Ähtärin eläinpuiston kävijämäärä ei nousse viime vuoden huippulukuihin.

Ähtärin Lumi suosituin panda Kiinan ulkopuolella

Lumi oli yleisön suosikkipanda Giant Panda Global Awardseissa Hollannissa ja Ähtärin pandatalo kolmanneksi kaunein pandatarha.

Pandat Lumi ja Pyry kiinnostivat matkailijoita viime vuonna – Ähtärin eläinpuiston kävijämäärä nousi 100 000:lla

Pyry ja Lumi tulivat Suomeen vuosi sitten tammikuussa. Ähtärin eläinpuiston liikevaihto ja tulos ylittänevät niiden suosion myötä viime vuoden tavoitteet.

Eläinpuiston pandatalossa jännittävä koemaistelu: Pyry ja Lumi söivät kotimaista bambua ensimmäistä kertaa

Ähtärin eläinpuiston pandakaksikko rouskuttaa bambua kymmeniä kiloja päivässä. Etelä-Pohjanmaalla on parin vuoden ajan koeviljelty eri bambulajikkeita niiden ravinnoksi.

Lumi ja Pyry valittiin matkailualan vuoden tulokkaiksi

Pandat ovat lisänneet kotimaan matkailua, mutta kaksikosta ollaan kiinnostuneita myös ulkomailla.

Pandahoitaja Anna Palmroth on Pyryn ja Lumin lumoissa vielä puolen vuoden jälkeenkin – työssä parasta ovat kahdenkeskiset hetket pandojen kanssa

Pandahoitaja Anna Palmroth tuntee suojattiensa persoonallisuudet ja mieltymykset. Haaveissa siintää jo mahdollisten pandapentujen hellittely.

Panda-hosting Ähtäri Zoo losing money

Ähtäri Zoo, which is hosting two pandas from China, is seeking a million euros from the city of Ähtäri, its main financier, to help cover last year’s losses.

Pandakaksikko rikkoo urakalla leluja – palloleikit ja herkkukätköt ovat Pyryn ja Lumin lempileikkejä

Tavalliset lelut eivät kestä kauaa pandojen käsittelyssä. Esimerkiksi hevosten virikepallot on jouduttu uusimaan jo moneen kertaan. Nyt kokeillaan puisia palloja.

Lännen Media: Kiinalaisille myönnettyjen viisumien määrässä kaikkien aikojen kuukausiennätys tammikuussa

Koko alkuvuonna kiinalaisille on myönnetty viisumeja jo noin 10 000, kun koko viime vuoden kokonaisviisumimäärä oli 34 000.

Finnish zoo pins summer visitor hopes on panda pair

For the past couple of weeks Ähtäri Zoo pandas Lumi and Pyry have attracted some 500 visitors a day, and attendance is expected to increase in the summer.

Ähtärin Pandatalossa noin 500 kävijää päivässä – kovimmat odotukset ladataan kesään

Pandat ovat houkutelleet Ähtärin eläinpuistoon hiihtolomaviikoilla kävijöitä odotusten mukaisesti.

Monday's papers: Doping use, panda advantages and the link between education and mortality

Today’s papers look at doping among non-competing athletes, Finnish MPs on Finland's new pandas and how the parents of educated children tend to live longer.

Ähtärin pandojen lumiset pyörähdykset ihastuttivat miljoonayleisöä BBC:n somessa

Ähtäriin saapuneet pandat Lumi ja Pyry ovat jo herättäneet ihastusta Suomen ulkopuolella.

Video: See Finland's new pandas enjoying the snow

Rolling in the snow and climbing a tree were clearly expressions of the joy of being allowed outside for the first time since arriving in Finland last month.

Katso videot pandojen ensimmäisistä hetkistä ulkona – tekivät kuperkeikkoja lumessa ja kiipesivät suomalaiseen mäntyyn

Pandakaksikon karanteeni päättyi lauantaina, kun Pandatalo Ähtärissä avattiin yleisölle. Lumi ja Pyry nauttivat lumesta täysin siemauksin.

Panda meet and greet

Pandas “Lumi” and “Pyry” who arrived to Finland from China in January are out of quarantine and were romping in the snow at Ähtäri Zoo Saturday morning for the first time.