Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tero Seppälä irvistää maailmancup-kilpailussa Kontiolahdella.

Tämän takia Tero Seppälä halusi pois ampumahiihdon maajoukkueesta – ”Mahdoton sitoutua”

A-maajoukkue ei käy kesällä ja syksyllä korkean paikan harjoitusleireillä ollenkaan. Suunnitelma ei Tero Seppälälle sopinut. Hän liittyy maajoukkueeseen vasta kilpailukaudeksi.

Tero Seppälä skidar.

Ykkösnimi Tero Seppälä jää sivuun A-maajoukkueesta – taustalla norjalaisen päävalmentajan tyly linjaus

Tero Seppälä ei ole mukana pian nimettävässä ampumahiihdon A-maajoukkueessa. Päävalmentaja Erik Bartlett Kulstad vaatii kaikilta valituilta 100-prosenttista läsnäoloa maajoukkuetoiminnassa.

Suvi Minkkinen.

Kaisa Mäkäräinen on huolissaan Suomen naisten ampumahiihdon tilasta – ongelmana erityisesti hiihtovauhti

Suomalainen naisampumahiihto on tällä hetkellä liikaa Suvi Minkkisen varassa. Miesten puolella tulevaisuus on valoisampi.

Tero Seppälä skidar.

Tero Seppälälle kauden paras tulos maailmancupin päätöskisasta – korosti Holmenkollenin kisojen kovatasoisuutta

Tero Seppälä oli kahdeksas ampumahiihdon maailmancupissa miesten yhteislähtökisassa.

Otto Invenius hiihtää.

Otto Invenius jätti Holmenkollenilla taakseen tukun nimimiehiä – ”En tiedä mitä olisi tapahtunut, jos kausi olisi vielä jatkunut pidempään”

Nuorten MM-hopeaa viime talvena napannut Otto Invenius otti uransa parhaan sijan ampumahiihdon maailmancupissa. Suomen miesten joukkue varmisti viisi paikkaa myös ensi kauden kiertueelle.

Suvi Minkkinen

Johannes Bö kääri paksun pinon euroja ampumahiihdon MM-kisoista – asiantuntija kehuu suomalaisonnistujia ja ihmettelee kaatuilusumaa

Ville Kotikumpu uskoo, että Suvi Minkkiseltä sekä Tero Seppälältä nähdään hyviä suorituksia myös loppukaudesta.

Hopeamitalisti Martin Ponsiluoma ja maailmanmestari Sebastian Samuelsson juhlivat miesten yhteislähtökisan päätteeksi 19.2.2023 ampumahiihdon MM-kisoissa.

Tyytyväinen Tero Seppälä lähellä huippusijoitusta – valmentaja riehaantui ruotsalaisten kaksoisvoitosta: ”Ehdottomasti, aivan hullua”

Tero Seppälä teki MM-kisoissa kauden parhaimmat suorituksensa. Johannes Thingnes Bö teki ampumahiihtohistoriaa.

Tero Seppälä maalialueella Oberhofin takaa-ajossa.

Johannes Thingnes Bön hurja kultaunelma meni murskaksi – Tero Seppälä päihitti luonnonvoimat MM-viestissä: ”Tuuletinkin vähän tuossa”

Ranska voitti ampumahiihdon MM-kisoissa miesten viestin ennen Norjaa. Suomi ylsi kymmenneksi, mutta tarjolla oli enemmänkin.

Tero Seppälä ampumapaikalla.

Tero Seppälä palasi vanhaan kesken ampumahiihdon MM-kisojen – asiantuntija näyttää, mistä muutoksissa on kyse

Ampumahiihdon MM-kisojen miesten normaalimatka kilpaillaan tänään kello 15.15 alkaen. Tero Seppälä oli takaa-ajossa hyvässä vauhdissa.

Johannes Thingnes Bö tuulettaa takaa-ajon maailmanmestaruuttaan.

Musertavaa ylivoimaa! Norjan supertähti laittoi melkoisen show'n pystyyn jo ennen maaliviivaa – ”Vuoden paras kuva”

Johannes Thingnes Böltä nähtiin täydellinen kisa sunnuntaina takaa-ajossa. Hänellä oli jopa varaa pysähtyä ennen maaliviivaa ja matkia jalkapallotähti Erling Braut Haalandia.

Tuomas Harjula käveli pettyneenä Oberhofissa.

Suomalaismiehillä meni kaikki pieleen MM-kisoissa! Päävalmentaja myönsi virheensä – asiantuntija: “Ei paljon huonommin voi mennä”

Tuomas Harjulalla, Heikki Laitisella ja Tero Seppälällä oli todella murheellinen päivä MM-kisojen pikamatkalla.

Tero Seppälä irvistää maailmancup-kilpailussa Kontiolahdella.

Tero Seppälällä on ollut “tympeitä aamuja” – viime kauden suomalaissensaatio hakee vauhtia alemmalta tasolta ennen MM-kisoja

Tero Seppälän alkukautta piinasi pitkittynyt flunssa. Suomalaisampumahiihtäjä kertoo kuitenkin olevansa paremmassa kunnossa, kun MM-kisat lähestyvät.

Olli Hiidensalo valmistautuu ampumaan.

Suomen ankkuri laittoi vakionopeudensäätimen päälle ja joutui yllätetyksi: ”Ei perhana” – silti paras viestisijoitus 20 vuoteen

Suomen miesten viestijoukkue oli Kontiolahdella ampumahiihdon maailmancupissa kuudes, vaikka käytti 12 varapatruunaa ja joutui myös sakkokierrokselle. Naiset olivat viestissään seitsemänsiä.

Mari Eder.

Mari Eder toivoi kesällä, että lopettaminen hiipisi mieleen, mutta nyt hän on taas viivalla – ampumahiihtokauden avausviikko Ylen kanavilla

Ampumahiihdon maailmancup alkaa Kontiolahdella. Tiistaina ohjelmassa on miesten normaalimatka, jossa suomalaiskatseet kohdistuvat ennen kaikkea Tero Seppälään.

Tero Seppälä. Toisessa kädessä sauvat, toisessa sukset.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä on Kontiolahden kasvot

Liikkuvaksi kunnaksi itseään kutsuva Kontiolahti on sopinut markkinoinnista Suomen miesten ampumahiihdon ykkösnimen kanssa.

Uusi Suomen ampumahiihdon päävalmentaja, norjalainen Erik Bartlett Kulstad.

Näistä syistä Erik Bartlett Kulstad valittiin Suomen ampumahiihdon päävalmentajaksi – kertoo, miksi oli mahtavaa työskennellä legenda Björndalenin apuna

Norjalainen Erik Bartlett Kulstad aloittaa Suomen ampumahiihdon päävalmentajana 1+3-vuotisella sopimuksella. Hän työskenteli edelliset kolme vuotta Kiinan valmennusryhmässä.

Otto Invenius näyttää nuorten MM-hopeamitaliaan.

Maailmancupissa debytoiva nuorten MM-mitalisti Otto Invenius ottaisi Ruotsista oppia – "Maajoukkueelta puuttuu yleinen ja yhteinen linja"

Otto Invenius on Suomen ampumahiihdon tulevaisuuden nimiä. Hän ei kuulu liiton valmennusrinkiin, mutta haluaisi maajoukkuevetoisempaa valmennussysteemiä.

Ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen kuvassa.

Suomen ampumahiihtomaajoukkueella ei ole jatkossa välttämättä päävalmentajaa – pestin jättävän Jonne Kähkösen mielestä edessä on iso remontti

Ampumahiihdon päävalmentaja Jonne Kähkönen haluaisi urheilijoiden tavoin perusteellista muutosta suomalaiseen valmennusjärjestelmään. Liiton puheenjohtajan mukaan muutosta valmennuksen rakenteeseen on työstetty jo vuoden ajan.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä Pekingin olympialaisten pikakisassa.

Norjan Johannes Thingnes Bö selvään olympiavoittoon – aurinko häiritsi Seppälän ammuntaa, Harjula pettyi rajusti: "Ei ole helppoa"

Suomen Tero Seppälä hiihti miesten ampumahiihdon 10 kilometrin pikakilpailussa sijalle 25. Auringonpaiste häiritsi Seppälän ampumista sen verran, että ohilaukauksia tuli kolme.

Tero Seppälä Pekingin olympialaisten normaalimatkalla.

Kommentti: Tero Seppälä näytti arvokisamitalistin merkkejä, vaikka "herolamainen" riskipeli kostautui – menestysmatkat ovat tulossa

Tero Seppälän rohkeudelle lähteä miesten normaalikisaan viimeisten joukossa pitää nostaa hattua, kirjoittaa Yle Urheilun Roope Visuri.

Fillon Maillet nousi uskomattomaan voittoon

Mahdollisuudet näyttivät jo menneen, mutta Quentin Fillon Maillet nousi hurjalla loppuvedolla olympiavoittoon – Tero Seppälä 23:s

Tero Seppälän menestystoiveet kariutuivat toisella ampumapaikalla kahteen ohilaukaukseen.

Urheilustudion jatkoilla käsiteltiin ampumahiihdon sekaviestin osuusaikoja

Kaisa Mäkäräinen kritisoi ampumahiihdon uudistusta – naisten rooli kasvanut liian suureksi sekaviestissä

Tero Seppälällä on mahdollisuus ottaa olympiamitali ensi tiistaina, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu. Kaisa Mäkäräinen ja Kotikumpu kävivät Urheilustudion jatkoilla läpi lauantain kisaa.

Norja tuulettaa ampumahiihdon sekaviestin voittoa.

Ampumahiihdon sekaviestin hurja kiri päättyi Norjan juhliin, Suomi 11:s – Tero Seppälä: "Aika kovasti otti varsinkin keuhkoihin"

Kylmyys kiusasi ampumahiihtäjiä kisojen avausmatkalla. Naisten normaalimatka on luvassa maanantaina ja miesten kilpailu tiistaina.

Tero Seppälä Pekingin olympialaisten kisakylän haastattelualueella.

Kiinan tiukka valvonta ahdistaa ampumahiihtokomeetta Tero Seppälää: "Outoa, että kamerat kuvaavat joka paikassa"

Pitkä matka Kiinaan ja aikaeroväsymys on tuottanut ongelmia Tero Seppälälle. Hän ei ole päässyt harjoittelemaan suunnitellusti Pekingin olympialaduilla.

Mari Eder.

Pekingin kisajoukkueessa useita urheilijoita, joilla on kytkös Pohjois-Karjalaan

Talvikisat alkavat Pekingissä 4. päivä helmikuuta.

Tero Seppälä, Linnea Ceder, Rosa Pohjolainen

Tänään valitaan Suomen lopullinen olympiajoukkue – nämä urheilijat on jo valittu Pekingiin, tässä kuumimmat kysymysmerkit

Pekingin olympialaisten Suomen joukkueen viimeiset valinnat tehdään tänään. Mielenkiinto kohdistuu muun muassa siihen, kuka valitaan taitoluistelun edustajaksi ja saako Suomi molemmat viestijoukkueet ampumahiihtoon.

Tero Seppälä Anterselvan yhteislähtökisassa.

Suomen ampumahiihtokomeetta kertoi huojentavia uutisia koronatestistä – kilpakumppanitkin huomanneet Tero Seppälän vireen: "Morjestelevat vähän enemmän"

Tero Seppälä on ollut Suomen ampumahiihdon kuuma nimi viime viikkoina. Seppälä sanoo taistelevansa nyt niistä sijoista, joihon omasta mielestään kuuluu kunnon ja taitojen puolesta.

Tero Seppälä taisteli palkintosijasta Anterselvassa

Hyviä tuloksia tehtaileva Tero Seppälä kertoi, mihin palkintosija karkasi – "Nokalleenhan siinä menee, kun on kova vauhti päällä"

Tero Seppälälle tarjottiin uran ensimmäistä palkintosijaa ampumahiihdon maailmancupissa, mutta hän joutui tyytymään kuudenteen sijaan. Seppälä oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa.

Olli Hiidensalo kisaamassa Antholz-Anterselvassa 20.1.2022.

Olli Hiidensalo paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupissa – Tero Seppälä väläytti taas hiihtovirettään, vaikka ammunta sakkasi

Ampumahiihdon maailmancupin rupeama Antholz-Anterselvassa alkoi miesten normaalimatkalla. Viikonloppuna odotetaan näyttöjä viestijoukkueilta.

Tero Seppälä har precis skjutit.

Kahdella suomalaisurheilijalla viikonloppuna hurjat panokset – ampumahiihdon ja yhdistetyn valmentajat haluavat täyttää kaikki Suomen maapaikat Pekingiin

Ampumahiihdossa halutaan vielä näyttää niin naisten kuin miestenkin viestijoukkueen iskukykyä Pekingin olympialaisiin. Yhdistetyssä viimeisestä kisapaikasta väännetään Otto Niittykosken ja Leevi Mutrun välillä.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä.

Suomen ampumahiihtokomeetta oli lähellä jättipottia – asiantuntija innostui olympianäkymistä, Tero Seppälä väläyttää itsekin vielä parempaa

Tero Seppälä lähti uransa parhaista asetelmista takaa-ajoon ja oli jopa kiinni ensimmäisessä suomalaismiehen maailmancupin palkintokorokepaikassa 20 vuoteen, mutta vielä jättipotin aika ei ollut. Olympialaisiin Seppälän tilanne on herkullinen.

Suvi Minkkinen skidar.

Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus maailmancupissa – Tero Seppälältä jälleen hyvä suoritus takaa-ajossa

Nolla-ammunta siivitti Suvi Minkkisen 18:nneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa Ruhpoldingissa. Kaksi hutia ampunut Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi miesten takaa-ajossa.

Olli Hiidensalo Urheilustudion taidekuvassa.

Olli Hiidensalo kikkaili Kaisa Mäkäräiselle ja Tero Seppälälle herkullisen lopputuloksen – näin itse poimittu ja metsästetty annos onnistui

Urheilustudion reseptikirjassa tutustuaan ampumahiihtäjä Olli Hiidensalon peura-annokseen kera kanttarellikastikkeen.

Tero Seppälä åker skidor.

Tero Seppälältä erinomainen ampumahiihdon pikakilpailu Ruhpoldingissa – katso kuinka suomalaisen puhdas ammunta kantoi 5. sijalle

Seppälä paukutti täydelliset kaksi ammuntaa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa Saksassa. Kisan voitti Ranskan Quentin Fillon Maillet.

Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi, katso maalintulo

Kaksi ohilaukausta vesitti Seppälän yhteislähtökilpailun Annecyssa, sijoitus 13:s – ranskalaisille kaksoisvoitto kotikisassa

Suomen ampumahiihtotoivo Tero Seppälä esitti pirteää hiihtovauhtia sunnuntaina miesten ampumahiihdon yhteislähtökilpailussa Ranskassa. Seppälä oli kahdella ohilaukauksella kilpailussa 13:s.

Tero Seppälällä erikoinen ammunta – taulut eivät tulleet näkyviin

Katso erikoinen tilanne: Suomen ampumahiihtotoivo Tero Seppälä sai hyvityksen järjestäjien virheen takia

Tero Seppälä sai puolen minuutin aikahyvityksen takaa-ajon viimeisen ammuntapaikan tapahtumista.

Tero Seppälä maalissa Hochfilzenin takaa-ajokisan jälkeen.

"Tuntematon" Tero Seppälä päätyi otsikoihin jopa Venäjällä – valmentajaguru Anatoli Hovantsev kertoo, miten hurja tilastoparannus syntyi

Tero Seppälän tasonnosto on puhuttanut myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kaiken takana on pohjoiskarjalaisen "Mr Ampumahiihdon" ehdotus.

Tero Seppälä maalissa Hochfilzenin takaa-ajokisan jälkeen.

Suomalaiskomeetan huima nousu sai asiantuntijan hehkuttamaan: "Voidaan sitten maalailla seuraaviin kisoihin Terolle sitä podium-paikkaa"

Tero Seppälä nousi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajossa peräti 21 sijaa ja jäi palkintosijasta vain vajaat kymmenen sekuntia.

Olli Hiidensalo hiihtää Hochfilzenin pikakilpailussa.

Joukkuekaveristaan inspiraatiota ottanut Olli Hiidensalo nosti tärkeän huomion uransa parhaasta sijoituksesta – "Nyt on olympianäyttö annettu"

Ampumahiihtäjä Olli Hiidensalo on saanut joukkue- ja harjoituskaverinsa Tero Seppälän hyvistä onnistumisista lisätarmoa. Se näkyi perjantaina Hochfilzenin pikakilpailussa, jossa Hiidensalo ylsi uransa parhaaseen maailmancupin henkilökohtaiseen tulokseen.

Tero Seppälä firar med landslagskollegor.

Kuka on Suomen ampumahiihtosensaatio Tero Seppälä? Isä kertoo, mitä häneltä voi odottaa

Tero Seppälä ylsi sunnuntaina tähän mennessä uransa parhaaseen suoritukseen ampumahiihdon maailmancupissa. Kuka hän on ja miksi hän loistaa nyt? Joukkuekaverit ja itsekin olympialaisissa kisannut Timo-isä kertovat.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä kädessään kukkakimppu Östersundin viidennen sijan kunniaksi.

Näistä syistä Seppälä on lyönyt läpi – asiantuntija avaa ammuntaan perustuvan kehityksen taustan: "Ei pelkää menestyä"

Yle Urheilun asiantuntijan Laura Toivasen mukaan huippuvalmentaja Anatoli Hovantsevin vetämät ammuntaharjoitukset näkyvät Tero Seppälän penkkatyöskentelyssä. Östersundissa Seppälä ampui 20 laukauksestaan vain yhden ohi ja nousi viidenneksi.

Tero Seppälä upeasti viides ampumahiihdon maailmancupissa

Uran paras sija! Katso, miten Tero Seppälä ylsi uskomattomasti viidenneksi ampumahiihdon takaa-ajossa: "Meni ihan käsikirjoituksen mukaan"

Tero Seppälän 20 laukauksesta vain yksi meni ohi. Kisan voitti Norjan Vetle Sjåstad Christiansen. Katso videolta, kuinka Seppälä ampui nollat viimeiseltä paikalta ja taisteli loppusuoralla vielä nelospaikasta.

Ampumahiihtäjä Tero Seppälä.

Seppälä ampui kuusi sakkoa, mutta nousi cup-pisteille – Lägreid voittoon, cup-ratkaisu huomenna

Tero Seppälä otti maailmancupin pisteitä 34. sijallaan, kun ampumahiihdon maailmancup-kauden viimeistä edellinen kisa käytiin takaa-ajona Ruotsin Östersundissa.

Tero Seppälä

"Ei ole aamuneljän jälkeen tarvinnut muuta kuin vessassa rampata" – vatsatauti vei Tero Seppälän voimat

Tero Seppälän vatsa meni sekaisin Östersundin pikakilpailua edeltäneenä yönä.

Tero Seppälä

Katso tallenne: Ampumahiihdon maailmancup-finaalit alkoivat miesten pikamatkalla

Ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonloppu pääsi vauhtiin Ruotsin Östersundissa. Voit katsoa tallenteen miesten pikakilpailusta kuvaa klikkaamalla.

Mari Eder hiihtää vuoristomaisemissa.

Suomen ampumahiihtäjien sekaviesti jäi täysin tyngäksi Nove Mestossa

Ampumahiihdon maailmancup-viikonvaihde päättyi viesteihin Nove Mestossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle