Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Intialainen morsian auttavien käsien ympäröimänä.

Korona siirsi DocPoint-festivaalin verkkoon – valitsimme tarjonnasta seitsemän kiinnostavaa dokumenttielokuvaa

Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva dokumenttielokuvafestivaali DocPoint alkaa tänään maanantaina valtakunnallisena verkkofestivaalina. Viikon mittaan netissä on tarjolla 63 elokuvaa. Joukossa on odotettuja ensi-iltoja ja Oscarista kisaavia elokuvia.

Esko Aho, Indrek Tarand, Kaja Kunnas, Rain Kooli.

Itsenäistyvän Viron ja Suomen ystävyys punnittiin villeinä vuosina

Rodeo -elokuva avaa Viron itsenäistymisen ajan kulisseja

Kuva Ilppo Pohjolan elokuvasta P(l)ain Truth

Teema ja DocPoint 2017

Teema ennakoi festivaalia 21.–23.1.2017

Wolfgang Beltracchi työssään, pressikuva The Art of Forgery -dokumentista.

Täydellinen taideväärennös - Strada tutkii kuinka se tehdään!

Maanantaina 26.1.2015 paljastui yksi Suomen historian suurimmista taideväärennösskandaaleista. (Lue Stradan juttu aiheesta) Saksalainen Wolfgang Beltracchi puolestaan on yksi historian mestarillisimpia taideväärentäjiä, joka 40 vuoden aikana väärensi satoja tauluja: osa teoksista roikkuu yhä museoiden seinillä! Docpoint esittää Beltracchi: The Art of Forgery –dokumenttielokuvan tiistaina ja keskiviikkona. Perjantaina Strada jututtaa poliiseja ja kysyy elokuvan yhteyttä tuoreeseen suomalaiseen taideväärennöspaljastukseen.

Mies istuu Leninin patsaan päälaella

Elokuun vallankumous

Teema onnittelee DocPoint -festivaalin palkitsemaa Reijo Nikkilää esittämällä Ulkolinja-dokumentin Elokuun vallankumous, reportaasin Neuvostoliiton kohtalon sinetöineistä tapahtumista vuonna 1991.

Dokumenttiprojekti: Kuka piru pimeässä näkee, yle tv1

Dokumenttiprojekti: Kuka piru pimeässä näkee

Mari Soppelan isä ei koskaan tavannut omaa isäänsä, saksalaista sotilasta. Mari ja isä lähtevät yhdessä etsimään sukulaista. TV1 ma 2.2. klo 21.30

Tintti ja minä (Tintin et moi).

Teemalauantai goes DocPoint: elokuvia Tintistä, murtuvista muureista ja rohkeista munkeista

Teemalauantai 31.1. on omistettu DocPoint-festivaalilla vierailevalle mestariohjaajalle Anders Østergaardille. Luvassa koukuttavia elokuvatarinoita Tintin luojasta Hergéstä, Burman kapinallisista munkeista ja Euroopan suurten muutosten vuodesta 1989. Elokuvat ovat Tintti ja minä, 1989 eli Kun muuri murtui sekä Burma VJ.