Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomen pisin silta ja miljoonahanke Kruunusillat etenee kustannuskiistoista huolimatta – sen raitiotie valmistuu useammassa osassa

Helsingin Kruunusillat-hanke aiotaan rakentaa aiemmasta suunnitelmasta poiketen useammassa osassa. Ensimmäisen raitiotieosuuden Laajasalosta Hakaniemeen on määrä valmistua 2026. Hakaniemestä rautatieasemalle pääsisi 2028.

Reetta Rädyn kolumni: Kaikilla meillä on valtava piha – mutta kuka siellä määrää?

Koronavuotena meidät komennettiin kotiin, mutta nyt elämä on siirtymässä ulos. Suomessa on opittu juhlimaan, jumppaamaan ja juomaan ulkosalla. Samalla paljastuu, kenen säännöillä elämä toimii, kirjoittaa Räty.

Ihminen menehtyi jäätyään raitiovaunun alle Helsingin Hakaniementorilla

Helsingin poliisi kertoo, että Hakaniemessä raitiovaunun alle jäänyt henkilö menehtyi.

Suomen pisimmän sillan rakennustyöt alkavat Helsingissä: tiedossa on paljon meteliä ja lähes sadan parkkipaikan katoaminen

Tulevaisuudessa 10 kilometrin pituista reittiä pääsisi raitiovaunulla, kävellen ja pyöräillen Hakaniemestä Kaakkois-Helsinkiin Laajasaloon. Luvassa on rutkasti poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen.

Hakaniemen kauppahallin remontti etenee, valmista ensi vuoden keväällä – Tältä siellä näyttää nyt

Yksi hallin suurimmista muutoksista on sisääntulokerroksen osittainen muutos liiketiloista avaraksi ravintolatilaksi.

"Pitää nostaa katse ruudusta, elää ja miettiä, että maailma on ympärillä" – katso kuvista, miten Helsinki heräsi perjantaina talvihorroksesta

Aurinko täytti koronan autioittamat kadut ja puistot kaupunkilaisista perjantaina. Lämpötilat voivat viikonloppuna kohota jopa kesäisiin lukemiin.

Nämä suuret remontit mullistavat Hakaniemen seuraavien vuosien aikana: Hämeentien katutyömaa on vasta alkusoittoa, sillä edessä on uudistusten aalto

Hakaniemen seutu muuttuu lähivuosina rajusti. Esimerkiksi mereltä vallataan tilaa asunnoille ja hotellille.

Myllerrys jatkuu Helsingissä: pian aletaan rakentaa kolmen sillan kokonaisuutta, ja se tietää paikallisille kovia aikoja – yhdestä sillasta tulee Suomen pisin

Helsingin kantakaupungin kupeessa poraudutaan parhaillaan yli kymmenen metrin syvyyteen merellä ja maalla. Tältä tulevalla suurtyömaalla näyttää nyt.

Näyttelijä Leena Uotila taitaa tragikomedian keinot

Näyttelijä Leena Uotila taitaa komedian rytmitajun.

Helsingin keskustaan kaavaillaan merenrantahuoneistoja yli tuhannelle asukkaalle – Uusia kerrostalokoteja kolmeen kortteliin Hakaniemessä

Uusi kaavaratkaisu mahdollistaa myös raitiotien Laajasalosta Kalasataman kautta Hakaniemeen ja sieltä keskustaan.

Hakaniemenrannan kaava etenee Helsingin valtuustoon – kaava mahdollistaa Kruunusillat-pikaraitiotieyhteyden sekä Hakaniemensillan uuden linjauksen

Hakaniemenrannan ja Siltavuorenrannan alueelle on tulossa uutta julkista rantaa ja täydennysrakentamista.

Helsingin kaupunginhallitus puoltaa Kallion Siltasaarenportin asemakaavaa

Asemakaavan muutos koskee nykyisin virasto- ja hallintorakennus käytössä olevia tontteja Toisen linjan ja Siltasaarenkadun risteyksessä sekä tonttien välistä Siltasaarenkadun katualuetta.

Helsinki vahvistaa Vasikkasaaren virkistyskäyttöä

Toukokuusta alkaen vesiliikenne on mukana HSL:n reittioppaassa.

Helsingissä selvitetään kävelysiltaa Kaisaniemestä Siltasaareen

Helsingin vanhin puisto, Kaisaniemenpuisto aiotaan peruskorjata lähivuosina.

Sähköiset infotaulut ennakoivat Hämeentien isoja muutostöitä

Infotauluja tulee yhteensä seitsemän, joista kolme sijoitetaan Sörnäisiin eri puolille Kurvia, kaksi Väinö Tannerin kentän läheisyyteen ja kaksi Hakaniemen päähän.

Poliisioperaatio Helsingin Siltasaaressa herättänyt huomiota – kyseessä TV-sarjan kuvaukset

Poliisin mukaan kuvaukset jatkuvat torstaina kello 18 asti.

Näin Hakaniemen kaupunkikuva muuttuu lähivuosien aikana – Virastotalojen tilalle suunnitellaan hotellia ja asuntoja tutkijoille

Hakaniemen entiset virastotontit Siltasaarenkadun kulmasta ostaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Kruunusillat-yhteys myllää Korkeasaaren pohjoisrannan uusiksi

Korkeasaaren nykyinen vastaanotto vaihtaa paikkaa, kun Kruunusillat tuo raitioyhteyden saarelle ensi vuosikymmenellä.

Helsingistä Merihaasta löytyi vainaja

Tapauksessa ei epäillä rikosta.

Kela sulkee palvelupisteitä Helsingissä

Suljettavien pisteiden palvelut korvataan muun muassa verkkoasioinnilla ja puhelinpalvelulla.

Vappu sai iloiset juhlijat liikkeelle – kuvat

Aurinkoinen vapunaatto houkutteli lukuisia juhlijoita liikkeelle Helsingissä. Ainakin yli 60 000 innostui seuraamaan Mantan lakitusta Espan puistossa, toisille riitti rauhaisampi vapunaatto Hakaniemessä. Iloisella mielellä olivat silti kaikki.

Katso miten historialliset kyltit katosivat Hakaniemestä – ay-liikkeen tori "maallistuu", sähkölasku kuihtuu olemattomaksi

Metalliliiton jyhkeä valomainos on hallinnut Hakaniemen toria Helsingissä vuosikymmenet, mutta nyt se päätyy kierrätykseen.

Sisällissotakävelyt nousivat suosioon Helsingissä

Oppaan mukaan osallistujat liikuttuvat sisällissodasta kertovalla kävelykierroksella kyyneliin asti ja innostuvat kertomaan vanhemmiltaan ja isovanhemmiltaan kuulemiaan tarinoita.

Hakaniemen torimyyjät syrjään uuden hallin tieltä – "Järjetöntä, että rakentaminen aloitetaan kesken sesongin"

Helsingin Hakaniemen torilla aloitettiin tänään kauppahallin väistötilojen rakentaminen. Torimyyjät pelkäävät asiakaskatoa.

Vanessa, 11, myi aaton viimeiset kuuset märällä Hakaniementorilla

Helsingissä kuusikauppa kävi hiljalleen aattoaamun syksyisessä säässä.

Omakotitalon pihasta Helsingin paraatipaikalle – Senaatintorin joulukuusen matka alkoi

Helsingin kaupunki hakee kuuset lahjoituksina asukkailta. Usein tarvitaan nosturia. Senaatintorin joulukuusi tulee tänä vuonna Itä-Hakkilasta omakotitalon pihasta. Hakaniemen torin joulukuusi taas haettiin Vartiokylästä.

Kaupunginhallitukselta vihreää valoa – Hakaniemestä Laajasaloon halutaan rakentaa Suomen pisin silta

Päätös Kruunusilloista eli Hakaniemen ja Laajasalon välisen raitiotieyhteyden sekä kolmen sillan rakentamisesta tehtiin maanantaina selvästi äänin 13–2. Kruunusiltojen vastustajat penäsivät edullisempia vaihtoehtoja. Lopullinen päätös tehdään ensi viikolla kaupunginvaltuustossa.

Näin Suomen muslimit juhlivat paaston päättymistä – "Tunnelma on todella korkealla"

Muslimit juhlistavat tänään Ramadanin päättymistä Id al-Fitr -juhlalla. Paastokuukautta seuraava juhlinta aloitetaan perinteisesti moskeijasta. Kävimme Helsingin Hakaniemen rukoushetkessä aistimassa juhlapäivän tunnelmia.

HIFK:n monitoimihallille aluevaraus, Hakaniemen lasipaviljongille vihreää valoa

Helsingin kaupunginhallitus on hyväksynyt HIFK:n monitoimihallin suunnitteluvarauksen mutta rajannut varausalueen maanpäällisiä osia.

Hakaniemen lasipaviljongin ja HIFK-areenan päätöksiin aikalisää

Hakaniemen hallin väistötilasuunnitelmat jäivät pöydälle tänään kaupunginhallituksen kokouksessa. Myös päättämistä Garden-monitoimikeskuksen tonttivarauksesta lykättiin.

Helsingin hotellibuumi kiihtyy – norjalaissijoittajalla uusi projekti Hakaniemenrannassa

Helsingin Hakaniemenrantaan suunnitellaan uutta hotellia, jonka tontti sijaitsee tällä hetkellä veden päällä. Hotellin rakentaminen toteutettaisiin yhtä jalkaa Hakaniemenrannan ja Merihaan alueen laajemman uudistamisen kanssa.

Helsingissä vasemmisto marssi Hakaniemestä keskustaan piknikille

Helsingissä vasemmiston vappumarssi kulki tänä vuonna Hakaniemestä keskustaan. Aiemmin kulkusuunta on ollut päinvastainen.

Lähde mukaan vappumarssille – seuraa suoraa Periscope-lähetystä

Ylen toimittaja Riikka Luukkonen on mukana Työväen vappumarssilla Helsingissä. Matkaan lähdettiin Hakaniemestä, suuntana Kansalaistori. (Valitettavasti striimi ei toimi teknisten ongelmien takia).

Työväen vappu kokee vallankumouksen – perinnejuhla siirtyy pois Hakaniemestä

Vasemmistopuolueiden ja SAK-laisen ammattiyhdistysväen vappujuhla kosiskelee uudenlaista yleisöä. Tapahtumat on viety pois ammattiyhdistysliikkeen pyhimmästä, Hakaniemen torilta. Uusi juhlapaikka on Helsingin keskustan Kansalaistorin piknik-nurmikko.

Hakaniemen hallin kauppiaiden unelma lasipaviljongista toteutumassa

Remontin väistötilaksi valittu paviljonki rakennetaan, jos Helsinki suostuu 5,7 miljoonan kustannuksiin. Kaupungin investointiohjelmassa siihen ei ole korvamerkittyä rahaa.

Perinteikkään kauppahallin remontti lähestyy – tältä näyttäisivät väistötilat lasihallissa

Helsingin kiinteistölautakunnan on määrä päättää torstaina remontin aikaisista väistötiloista. Väistötiloiksi on väläytetty niin lasista hallia kuin tavaratalolta vapautuneita tiloja. Yli satavuotias Hakaniemen hallin peruskorjaus alkaa tammikuussa 2017.

Hakaniemen hallikauppiaita ajetaan HOK-Elannon taloon

HOK-Elannon talon alkuvuodesta ostanut kiinteistösijoitusyhtiö on tarjonnut tiloja vuokralle. Helsingin kiinteistöviraston mukaan vaihtoehto olisi edullisempi kuin hallikauppiaiden itse toivoma lasinen paviljonki. Hakaniemen halli menee lähes kahdeksi vuodeksi remonttiin ensi vuoden alussa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle