Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vilma Nissinen lähikuvassa Salpausselän kisoissa 2021.

Vilma Nissinen seuraa taas kotisohvaltaan kisoja, joissa hänen pitäisi olla antamassa olympianäyttöjä: "Viime viikko meni aika kanveesissa"

Vilma Nissinen palasi Suomeen juuri ennen Tour de Skin alkua korona-altistumisen takia. Suomessa hän sairastui, mutta hänen koronatestinsä olivat negatiivisia. Nissinen arvelee sairastumisen johtuneen kovasta fyysisestä ja henkisestä kuormituksesta.

Vilma Nissinen Vuokatin hiihtoladulla.

Vilma Nissinen katseli Rukan kisoja vuosi sitten kotisohvalta – nyt Vuokatti Ski Team Kainuun hiihtäjä on viivalla ja päätavoitteena on Peking

Kisa Pekingin koneeseen on naishiihtäjien kesken kova. Näyttöjä voi antaa muun muassa ensi viikonloppuna Rukan maailmancupissa, jossa Nissisellä on edessä kolme matkaa.

Vuokatti Ski Team Kainuu vei naisten Suomen cupin viestin

Hakola ankkuroi Suomen Cupin miesten viestivoiton Jämin Jänteelle – kotilatu oli suotuisa naisten viestissä: "Hyvä tulikaste tälle joukkueelle"

Vuokatti Ski Team Kainuu nappasi Suomen cupin naisten viestikilpailun voiton. Perinteisen kilpailussa hiihdettiin kolme neljän kilometrin osuutta.

Vilma Nissinen Vuokatin hiihtoladulla.

Vilma Nissinen on taklannut nuoren urheilijan vaikeat hetket taustatiiminsä tuella: "Välillä mennään päin puuta, mutta virheistä voi oppia"

Hiihtäjä Vilma Nissinen tunnistaa monen nuoren hiihtäjän kokemat haasteet ennen maajoukkueeseen nousua. Hän saa itse hyvin tukea taustatiimiltään, mutta monelta nuorelta sellainen puuttuu.

Vilma Nissinen Vuokatin hiihtoladulla.

Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen on hakenut vauhtia leireilemällä maajoukkueen ulkopuolella Krista Pärmäkosken kanssa

Nuoresta urheilijasta on ollut tärkeää, että rinnalla on kulkenut kokenut hiihtäjä, jonka tekemistä voi tarkkailla koko ajan. Nissisen tämän kauden tavoite on Pekingin talviolympialaisissa, mutta koko uran pääpainopiste on Italian 2026 olympiakisoissa.

Vilma Nissinen Vuokatissa ennen Obertsdorfin MM-kisoja

Hiihdon A-maajoukkue lähtee olympiavuotta kohden vahvasti kainuulaisena – Oberstdorfissa säväyttänyt Vuokatti Ski Team Kainuun Vilma Nissinen tiedostaa kovan harjoittelun riskit

Hiihdon maajoukkueeseen valittu Vilma Nissinen lähti viime vuonna uutta kautta kohden jopa riksillä ja harjoitteli paljon. Tuloksena oli onnistunut debytointi Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Lähestyvät olympialaiset tietävät uutta tason nostamista.

Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja (vas.) ja Katariina Lonka (oik.) juhlivat Suomen mestaruutta ankkuri Krista Pärmäkosken kanssa naisten 3x5 kilometrin viestissä maastohiihdon SM-kilpailuissa Ristijärvellä

Krista Pärmäkosken hurja ankkuriosuus nosti Ikaalisten viestijoukkueen Suomen mestariksi

Pärmäkoski lähti ankkuriosuudelle seitsemäntenä ja lähes minuutin kärjestä.

Läheltä

Kainuun edustajat pisteille, muttei mitaleille Nove Meston maailmancupissa

Anne Kyllönen oli viikonlopun kisoissa paras Kainuuta edustanut hiihtäjä.