Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Analyysi: Vastaamon tietomurto on kuin lento-onnettomuus – hirveä tilanne, josta kaikki voivat oppia jotain

Kannattaa muistaa, että tietosuojakysymyksiä eivät voi välttää enää urheiluseuratkaan, taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä kirjoittaa.

H&M-vaatekauppaketju sai 35 miljoonan euron sakon työntekijöidensä henkilökohtaisten tietojen keräämisestä Saksassa

Johtajien käyttöön kerätyssä tietopankissa listattiin muun muassa sairauksiin ja uskontoon liittyviä asioita.

Suomi ei olekaan EU-tietosuojan mallioppilas – Tutkijoiden mukaan Suomi toimii laittomasti nettiseurannan valvonnassa

Seurantateknologian kieltäminen selaimen asetuksissa saattaa tyssätä ihmisen etenemisen verkkosivuilla tyystin.

Digitreenit: Mitä nettisivujen evästeet oikein tekevät? Onko ne pakko hyväksyä?

Opettele konsteja evästeiden hillintään ja hallintaan.

Stockmann CEO unaware of firm's cancer insurance telemarketing business

Many customers were upset by the sales calls. One telemarketer told a customer the supposed odds he would get cancer.

Sitran selvitys kyseenalaistaa EU:n tietosuoja-asetuksen toimivuuden

EU:n tietosuoja-asetusta eli GDPR:ää alettiin soveltaa vuonna 2018.

Journalistiliitto ja Medialiitto tekevät verottajasta kantelun – Huolena, että muutkin viranomaiset rajoittavat tiedonsaantia

Rikkaat ovat voineet kieltää tulo- ja verotietojen julkaisemisen listalla, jonka verottaja toimittaa tiedotusvälineille.

Verottaja suostui salaamaan verolistalta 70:n yli 100 000 euroa tienaavan tulotiedot – taustalla ”henkilökohtainen erityinen tilanne”

Verottaja käsittelee jokaisen kieltopyynnön erikseen. Toistaiseksi kaikki pyynnöt on hyväksytty. Käytäntö alkoi tänä vuonna.

Google sai voiton EU:n tuomioistuimessa – oikeus tulla unohdetuksi ei ole globaali

Tietosuoja-asetus takaa EU-kansalaiselle oikeuden pyytää virheellisten tai arkaluonteisten tietojen poistamista.

Selvitys antaa karun kuvan tietosuojauudistuksesta – Annatko sinäkin riskillä ja summassa suostumuksen tietojesi käyttöön?

EU:n tietosuojauudistus ontuu. Lepsu suhtautuminen henkilötietojen käyttöön voi avata portit identiteetin ryöstölle.

Psykologien rekry-yritys skannaa jopa työnhakijan sähköpostin ja tekee siitä analyysin – Tietosuojavaltuutettu haluaa selvityksen palvelusta

Mihin henkilökohtaisia tietoja saa käyttää? Kansainväliset tutkijat pitävät suomalaisfirman palvelua rajatapauksena.

Suomalaiset tuntevat oikeutensa ja ilmoittavat tietosuoja-asioista ennätystahtia

Tietosuojavaltuutettu kehottaa verkko-ostoksilla kiinnittämään huomiota henkilötietojen käyttöön.

Six months after GDPR, firms in Finland still exploiting user data

EU GDPR data privacy rules have been in force for over half a year but consumers say companies are still taking advantage of their personal data.

Tietosuojavaltuutettu uudesta tiedonhakujärjestelmästä: Ihmisten pankkitietojen yksityisyys uhattuna, riskianalyysiä ei ole tehty

Viranomaiset pääsevät pian tutkimaan entistä helpommin kansalaisten pankkitietoja uuden sähköisen järjestelmän kautta. Tietosuojavaltuutettu näkee uudistuksessa uhkia, viranomaiset mahdollisuuksia.

Suomalainen start-up rakentaa Facebookin kilpailijaa – Suomesta halutaan henkilötiedon ”muumilaakso” vastaiskuna Piilaakson jäteille

Facebook ja Google tietävät käyttäjiensä elämästä lähes kaiken. Näin sen ei tarvitsisi olla, sanoo tutkija-yrittäjä Robert Guinness. Yritys on osa suomalaissyntyistä liikettä, joka kritisoi netin palvelujättien toimintaa.

Tietosuojavaltuutetun työmäärä räjähti kasvuun: terveysalalla tietovuoto-ongelmia ilmoitetaan erityisen paljon

EU:n tietosuoja-asetus velvoitti yritykset ilmoittamaan tapahtuneista tietosuojaloukkauksista tietosuojavaltuutetulle. Eniten ilmoituksia saapuu terveydenhuollosta ja rahoitusalalta.

Herätys: Google nosti ikärajaa Suomessa, nuoret turkkilaiset haaveilevat downshiftaamisesta, pohjoiseen sateita

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Suomen tietosuojalain viivästyminen vaikeuttaa nuorten kännykkä- ja nettikäyttöä – Googlekin nostanut palveluidensa ikärajan 16 vuoteen

Google on nostanut palveluidensa ikärajan Suomessa ja suuressa osassa Euroopan maita 16 vuoteen. Syynä on EU:n tietosuoja-asetuksen yleinen ikäraja. Suomi ei ole vielä saanut voimaan omaa tietosuojalakiaan, jossa ikäraja aiotaan laskea 13 vuoteen.

Onko sähköpostiisi tulvinut viestejä yrityksiltä? Omalle nettielämälle voi nyt tehdä perinpohjaisen kevätsiivouksen

EU:n tietosuoja-asetus on kaikkien aikojen tilaisuus tehdä netissä omille tiedoille perinpohjainen kevätsiivous, kirjoittaa Ylen taloustoimittaja Janne Toivonen.

Perjantai 25.5.2018 (radio)

EU:n uusi tietosuoja-asetus on tullut voimaan. Perustuslakivaliokunta muuttaa työtapoja tietovuodon takia. Finnair on joutunut kuluttajaviranomaisen seurantalistalle. Melkein 70 prosenttia mökinomistajista on ulkopaikkakuntalaisia.

All Points North Podcast #15: Legal expert Susanna Lindroos-Hovinheimo unpacks new data privacy rules

Helsinki University law lecturer Susanna Lindroos-Hovinheimo explains new EU data privacy rules and how they could impact on end users and organisations.

Tietosuoja-asetus kiristää datan käyttöä – Tuleeko Euroopasta tekoälyn takapajula?

EU:n tietosuoja-asetuksen vaikutukset tekoälyn kehittämiseen askarruttavat koneoppimisalalla. Jäävätkö eurooppalaiset tekoäly-yritykset muiden jalkoihin, kun datan käyttö pitää perustella tarkemmin.

Public sauna schedules, tax info, name boards: Six misconceptions about new data privacy laws

EU-wide personal data privacy rules entered into force Friday and people have questions. Sauna schedules, name boards and tax info will likely remain public.

Finnish organisations scrambling to comply with EU data protection rules

New data protection laws go into force on Friday, leaving some small organisations scratching their heads.

Paljon polemiikkia aiheuttaneen tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa tänään – Onko se uhka vai mahdollisuus? Keräsimme 9 kohtaa

EU:n yleinen tietosuoja-asetus on saanut paljon huomiota, mutta maailma pyörii samaan suuntaan asetuksen jälkeenkin.

Thursday's papers: GDPR introduced, military service reform proposed, health care plans "rushed"

Papers this Thursday review the EU's personal data protection regulation, GDPR as well as a new kind of civilian service and the breakneck "sote" schedule.

Keskiviikko 23.5.2018 (tv)

Asepalveluksesta vapauttaminen. Terrorismin vastustaminen vaaliteemaksi. EU:n tietosuoja-asetus. Sorsien tekopesät. Sää viilenee.

Juha Kirveslahti ja Maria Hausen: Yle Tunnuksen tietosuoja paranee entisestään

EU:n uutta tietosuoja-asetusta sovelletaan 25.5. lähtien.

A-teemassa keskusteltiin somen vallasta – Mikko Hyppösen mukaan Cambridge Analytica ylpeili sillä, miten he pystyivät vaikuttamaan ihmisten mielipiteisiin

A-teeman keskustelijat vaativat sosiaalisen median palveluja tuottavilta teknologiayhtiöiltä vastuuta ja kiittelivät EU:n tietosuoja-asetusta.

Mitä kaikkea he minusta jo tietävät? A-teemassa keskusteltiin somen vallasta

Millainen vallankäytön väline sosiaalisesta mediasta on kasvanut? Meistä kerätään tietoja, mutta mihin niitä käytetään? A-teemassa keskusteltiin somen vallasta.

Tietosuoja-asetus astuu voimaan - kansalle lisää oikeuksia, yrityksille lisävastuuta

Kuluttajien mahdollisuudet kontrolloida tietojaan paranevat.

Webin isä: Data ei ole uusi öljy, se on minun oikeuteni

Yhdysvaltojen tulisi ottaa mallia EU:n tietosuoja-asetuksesta, sanoo Tim Berners-Lee.

Whatsapp-käyttö saa K16-leiman Euroopassa – vanhemmiltakin teineiltä vaaditaan pian huoltajan lupa

Ikärajan nosto liittyy toukokuun lopussa voimaan tulevaan uuteen EU:n tietosuoja-asetukseen.

Report: New EU data directive won’t prevent Finnish agencies from selling personal data

Last year, Finland's Population Register Centre sold residents' personal data to the tune of 10.5 million euros, according to Lännen Media.

Tietosuojavaltuutettu HUSin kirjesekaannuksesta: Toukokuussa nähdään, kuinka paljon tietovuotoja oikeasti tapahtuu

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio muistuttaa, että toukokuussa voimaan astuva EU:n tietosuoja-asetus edellyttää riskianalyysin tekemistä potilastietojen käsittelystä.

Jatkossa saat nähdä kaikki tiedot, joita yritys sinusta tallentaa –Tietosuojauudistus tuo uusia velvoitteita yrityksille

Pienessäkin yrityksessä henkilötietoja kertyy useasta eri lähteestä, kuten asiakkaista, henkilöstöstä ja yritykseen saapuvista työhakemuksista.

Työntekijän tietojen vuotaminen käy pian työnantajan kukkarolle – "Sanktiot voidaan määrätä liikevaihdon mukaan eli summat voivat olla jopa miljoonia euroja"

Työntekijä joutui sairauslomalle. Esimies soitti lääkärille, koska halusi tietää kuinka sairas alainen on. Väärin meni. Esimiehellä ei ole oikeutta urkkia, eikä lääkärillä oikeutta kertoa. Sairauslomatodistukseen kirjoitetun diagnoosin pitää riittää, eikä se ole työpaikalla julkista tietoa.

Toivo puurtaa yksin sairaalan kellarikäytävässä – vuorotta töitä paiskiva robotti ja muut keksinnöt vapauttavat aikaa hoitotyöhön

Suomalaisissa sairaaloissa ollaan jälkijunassa digitalisaatiossa, mutta nyt alalla käy melkoinen kuhina. Esimerkiksi Oulussa kokeillaan robotteja ja kehitetään uudenlaisia laitteita sekä sovelluksia tarpeisiin.

Väitös: Päihteiden suurkuluttajat jäävät helposti tutkimusten ulkopuolelle – osallistujakato vääristää tilastoja

Päihteisiin liittyvässä tutkimuksessa pitäisi kyselytiedon lisäksi hyödyntää myös tilastollista mallinnusta.

Katoavatko nimitaulut porraskäytävistä uuden tietosuoja-asetuksen takia? Tietosuojavaltuutettu tyrmää tulkinnan

Tietosuojavaltuutetun mukaan vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, minkälaiseksi kansallinen lainsäädäntö tulee muodostumaan EU:n tietosuoja-asetuksen myötä.

Thursday's papers: Drug policy, name boards and Olympic hockey

Thursday's newspapers include stories on Finnish drug policy, data protection and apartment buildings, and the ice hockey tournaments at the Olympics.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle