Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjaa lempikappaleesi jo hyvissä ajoin talteen – musiikkitestamentista voi olla merkittävää hyötyä jos sairastut muistisairauteen

Lempimusiikki on olennainen osa ihmisen minuutta. Siksi ei kannata jättää musiikin valitsemista kenelle tahansa.

Lauantai 9.12.2017 (radio)

Suomenlahdella kuoli 2 ihmistä, kun luotsivene kaatui. Irakin pääministeri sanoo, että sota terroristijärjestö Isisiä vastaan on loppunut Irakissa. Afasiapotilaille toivotaan pitempää kuntoutusta. Kuopiossa rakennettiin aikakapseli.

Pitkäkestoinen kuntoutus afasian hoidossa on tärkeää – “Kyse ei ole vain sanan löytämisen vaikeudesta”

Erikoispuheterapeutti Marjaana Raukola-Lindblom ja dosentti Kati Renvall Turun yliopistosta ovat olleet mukana kirjoittamassa afasiasta ensimmäistä kotimaista perusteosta, jossa aikuisiän kielen toimintahäiriöitä käydään läpi.

Monty Python -koomikko Terry Jones sairastui dementiaan

Jonesin kerrotaan sairastavan myös progressiivista afasiaa eli puheen tuottamis- ja ymmärtämishäiriötä.

Puhevammaisuus vaatii kärsivällisyyttä puhujalta ja kuuntelijalta

Janne Tissarin elämä muuttui työtapaturman seurauksena.

Mitä sanoisit jos et voisi puhua?

Suorastaan klassinen painajainen on se, että yrittää puhua jotakin mutta suusta ei tule sanaakaan. Monelle suomalaiselle tämä on kuitenkin ihan arkipäivää.

Erityisoppilaiden huomioimisesta kiitosta lahtelaiskoululle

Liipola-Kaikuharjun koulu sai Opetusalan ammattijärjestön kunniamaininnan Vuoden koulu -kilpailussa. Kiitosta tuli siitä, että koulussa on satsattu kielellisistä kehityshäiriöistä kärsivien lasten ja maahanmuuttajien opetukseen.

Kansainvälistä aivohalvauspäivää vietetään Meri-Lapissa

Tiistaina vietetään kansainvälistä aivohalvauspäivää. Länsi-Pohjan afasia- ja aivohalvausyhdistys ry järjestää päivän aikana Länsi-Pohjan keskussairaalan ala-aulassa tapahtuman, jossa jaetaan tietoa aivohalvauksesta ja aivoverenvuodosta.

Puheterapiapalvelut kiven alla

Varsinkin aikuisten puheterapiatarjonta on huomattavasti kysyntää pienempi. Väestön ikääntyessä aivohalvaukset lisääntyvät ja samalla myös apua tarvitsevien määrä.

Teemapäivä tekee puheterapiaa tunnetuksi

Perjantaina vietetään Euroopan puheterapiapäivää. Päivän tarkoituksena on lisätä puheterapeutin ammatin tunnettavuutta ja edistää puhevammaisten ihmisten palveluiden saatavuutta.

Aivohalvauspotilaiden kuntoutus heikkenee Lapissa

Nyt lappilainen aivohalvauspotilas joutuu matkustamaan jatkokuntoutukseen Kuopioon saakka.

RAY:lta Kainuuseen avustusta 901 000 euroa

Kainuulaisjärjestöt saavat Raha-automaattiyhdistyksen tukea tänä vuonna yhteensä 901 000 euroa. Raha-automaattiyhdistyksen voitoilla tuetaan viittätoista kainuulaista järjestöä.

Lauantaina vietetään aivohalvauspäivää

Lauantaina vietetään kansainvälistä aivohalvauspäivää.

Aivoinfarktin riskeistä tarvittaisiin lisää tietoa

Suomalaisten tiedot aivoinfarktin ennaltaehkäisystä ja hoidosta ovat puutteelliset. Aivohalvaus- ja dysfasialiiton toiminnanjohtajan Tiina Viljasen mukaan aivohalvaus tunnetaan kyllä sairautena, mutta sen yleisyyttä aliarvioidaan eikä sitä pidetä yhtä vakavana kuin syöpää tai sydäninfarktia.

Aivohalvauksen riskitekijät tunnetaan huonosti

Suomalaiset tuntevat aivohalvauksen riskitekijät huonosti ja sairauden yleisyyttä aliarvioidaan. Tiedot käyvät ilmi Aivohalvaus- ja dysfasialiiton teettämästä yleisötutkimuksesta.

Stroke Treatment Poor in Some Areas

The quality of treatment for stroke victims largely depends on where they live, reveals research by the Finnish Stroke and Dysphasia Union.

Aivohalvauksen hoidossa suuria eroja

Toipuminen aivohalvauksesta riippuu pitkälti asuinpaikasta, selviää Aivohalvaus- ja dysfasialiiton selvityksestä.