Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi vanhusta kävelee ulkona.

Palveluasumispaikat ovat tiukassa: paikkoja ei voida täyttää hoitajavajeen takia

Etelä-Pohjanmaalla ongelma on koskenut etenkin yksityisiä hoivakoteja. Seinäjoen kaupungin palvelutaloissa tilanne on vielä kohtalainen.

Valkoinen ja punainen rollaattori ovat vierekkäin käytävällä.

Kalannin vanhainkoti tilapäishoitopaikaksi – nimi on vaihtumassa Suvelakodiksi

Kohderyhminä olisivat omaishoidon ja kotihoidon asiakkaat. Paikkoja olisi tarjolla enintään 18. 

Joensuun keskussairaala

Puskuriosasto siirtyy pois keskussairaalasta – syynä hoitajapula

Jatkohoitopaikkaa odottavien puskuriosasto Tikkamäellä on kiinni juhannuksen jälkeen, syynä on hoitohenkilöstön vähyys. Loppukesän osasto toimii supistetusti ja elokuussa siirtyy Siilaisen pääterveysasemalle.

Lapset kävelevät kadulla käsi kädessä vanhempiensa kanssa.

Erityislasten omaishoitajien vapaat toteutuvat Etelä-Karjalassa aiempaa paremmin – Hermannikodissa on seitsemän uutta paikkaa

Etelä-Karjalassa erityislasten omaishoitajien lakisääteisten vapaiden toteutumista on parantanut huomattavasti se, että yksityinen tehostetun palveluasumisen yksikkö Hermannikoti aloitti toimintansa uudelleen Lappeenrannassa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

51-vuotias yksityinen päiväkoti lopettaa Porissa

Porin Ruosniemessä päiväkotia ylläpitänyt yhdistys ei enää halua jatkaa toimintaa, mutta lasten hoito on jatkumassa kaupungin Meijumäen päiväkodin alaisuudessa.

SPR:n punaiseen liiviin pukeutunut anonyymi henkilö.

Forssaan valmistava luokka ukrainalaisia lapsia varten

Forssassa valmistava opetus voi ottaa peruskouluopetukseen ensi alkuun kymmenen lasta. Kaupunki on myös laatinut sotaa pakeneville ukrainalaisille kirjalliset ohjeet käytännön toimista paikkakunnalle asettuessaan.

Rovaniemeläinen Tiia Tuhkasaari on lähdössä viemään poikiaan pyörällä kahteen eri päiväkotiin, koska hoitopaikkaa samasta päiväkodista ei veljeksille löytynyt

"Olisin kauhuissani, jos Johan olisi aloittanut päivähoidon täällä" – päivähoidon ongelmat tuovat Tiia Tuhkasaaren arkeen hikeä ja huolta

Lakimuutos, korona ja vauvabuumi ovat aiheuttaneet varhaiskasvatukselle vaikeuksia. Pulaa on päiväkotipaikoista ja henkilökunnasta. Lapsiasiavaltuutettu saa nyt tilanteesta paljon palautetta.

Klädhylla på daghemmet Labyrinten i Karis.

Kaskisissa varhaiskasvatuksen hoitopaikkojen tarve tuplaantunut – Ukrainasta pakenevien vaikutusta ei vielä tiedetä

Kaskisissa varhaiskavatuksen piirissä on tällä hetkellä 80 lasta. Vuonna 2020 valmistunut päiväkoti on täynnä, eikä ensi vuoden lopullisesta hoitopaikkatarpeesta ole tietoa.

Kuravaatteita.

Kunta-alan työtaistelut jatkuvat – lakko sulkee jälleen Jyväskylän päiväkoteja huhtikuun alkupuolella

Päivähoitoon pääsevät lapset, joiden huoltajat työskentelevät muun muassa sosiaali- ja terveyspalveluissa ja palo- ja pelastustoimessa. Aiemman lakon tiedottamisessa esiintyi runsaasti ongelmia.

Kaupunginsairaalan osastot kyltti

Vaasan kaupunginsairaalan tiloihin avattiin erillinen osasto koronapotilaille – erikoissairaanhoidon tarve vähentynyt, vuodeosastopaikkojen tarve kasvussa

Johtajaylilääkäri Peter Niemisen mukaan erikoissairaanhoidon tarve on laskussa, mutta vuodepaikkojen määrä pitkäaikaista hoitoa tarvitseville on kasvussa.

Väriliituja täynnä oleva purkki päiväkodin pöydällä.

Päiväkotipaikoista on kova pula Oulussa: päivittäin tarvittaisiin satoja paikkoja nykyistä enemmän

Päiväkotipaikkojen tarve on kasvanut Oulussa erityisesti pienten, alle kolmivuotiaiden lasten perheissä.

Päiväkotilapset pitävät toisiaan kädestä kiinni.

Perheiden äkkiryntäys yllätti Nurmijärven – päiväkoti saattaa sijaita yli 20 kilometrin päässä

Syynä pitkiin päiväkotimatkoihin on yhtäkkiä kasvanut alle kolmivuotiaiden lasten määrä ja hoitajapula. Kunnassa etsitään ratkaisua ongelmaan yksityisistä päiväkodeista.

Saappaita eteisessä.

Jokioisilla huutava pula lasten hoitopaikoista

Sekä perhepäivähoitopaikat että päiväkodit ovat aivan täynnä Jokioisilla. Jokioinen on joutunut muun muassa ostamaan hoitopalveluita Forssalta. Nyt kunta aikoo perustaa ryhmäperhepäiväkodin.

Oulun psykiatrian -, nuorisopsykiatrian poliklinikka ja musiikkiterapia keskustelu huone

Mielenterveyshäiriöistä kärsivien nuorten tilanne hieman parantunut Varsinais-Suomessa – jonotusaika psykiatriseen avohoitoon nyt alle kuukausi

Psykiatrisen avohoidon tilanne oli Varsinais-Suomessa hankala viime keväänä ja kesänä. Tilanne on nyt parempi, ja jonotusaika puolittunut.

Suojavarusteisiin pukeutunut sairaanhoitaja väliaikaisen suojamuovista rakennetun väliseinän takana

Osastolla 53–54 varaudutaan joulun alla kasvavaan potilasmäärään: kuvat kertovat, kuinka nauru kannattelee väsyneitä koronahoitajia

Koronapotilaita hoidetaan hyvin hitsautuneella työporukalla. Yle pääsi seuraamaan Päijät-Hämeen keskussairaalan keuhkosairauksien vuodeosaston työpäivää.

Mobilenhet vid jouren på Malmska i Jakobstad.

Pietarsaaressa yleislääketieteen osaston vuodepaikat vähenevät lähes puolella – tehostetun palveluasumisen paikkoja lisätään

Pietarsaaren sosiaali- ja terveyslautakunta esitti Malmin sairaalan vuodepaikkojen vähentämistä entuudestaan. Syynä on tehostetun palveluasumisen suuri tarve lisäpaikoille.

Esperi Caren hoivakoti Kontiolinna

Esperi Care laajentaa Kontiolinnan toimintaa yrityskaupalla – yhtiö osti Hoivakoti Vilinan osakekannan

Yhtiöt kertovat, että Vilinan henkilökunta siirtyy Esperille vanhoina työntekijöinä. Myös asukkaiden palvelut jatkuvat ennallaan.

Jenna Hietakangas, Pinja Jokinen ja Sara Korkia-aho ottavat selfietä yhdessä ihmishahmoa muistuttavan humanoidirobotin kanssa.

Voiko robotiikassa olla vastaus pahenevaan hoitajapulaan? Tulevaisuudessa robotti pitää seuraa, kantaa tavarat ja vie pesulle

Robotit ovat jo tuttuja teollisuudessa, ja nyt ne tekevät tuloaan myös hoito- ja hoivatyöhön. Yle kysyi kahdelta robotiikan asiantuntijalta, miltä hoivatyön tulevaisuus näyttää.

Hoitaja pitää vanhusta kädestä.

Rovaniemi perustaa määräaikaisen yksikön ikäihmisille

15-paikkainen yksikkö perustetaan, koska kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ovat ruuhkautuneet.

Sairaala-avustaja sairaalan käytävällä.

Rovaniemeläisiä sairaala-asiakkaita joudutaan ajoittain hoitamaan muissa kunnissa

Jos potilas kieltäytyy tarjotusta sairaalahoidosta, hoito pyritään järjestämään esimerkiksi kotisairaalan tai kotihoidon kautta.

Länsi-Pohjan psykiatriataloon rakennetaan julkisivua.

Länsi-Pohjan psykiatriatalo on noussut harjakorkeuteen: 13 miljoonan euron raamissa on pysytty

Uudisrakennus otetaan käyttöön noin vuoden kuluttua, jolloin Torniossa sijaitseva Keroputaan sairaala jää pois käytöstä.

Attendo Muurutvirta hoivakoti

Attendo Muurutvirran sulkeminen ruuhkautti hoivakotipaikat Kuopiossa – ympärivuorokautista paikkaa joutuu nyt jonottamaan normaalia pidempään

Ympärivuorokautista hoivakotipaikkaa joutuu nyt odottamaan Kuopiossa tavanomaista pidempään. Syynä on Kuopion Juankoskella Attendo Muurutvirran hoitokodin toiminnan äkillinen keskeyttäminen heinäkuussa.

Rollaattori

Janakkalan sairaala halutaan pitää koronaepidemiasta puhtaana sairaalana

Sairaalaan ei oteta hoitoon koronatartunnan saaneita, eikä koronalle altistuneita. Uudet potilaat joutuvat varmuuden vuoksi vuorokauden varoeristykseen.

Olympialaisia vastustava mielenosoitus Tokiossa.

Tokiolaislääkäreiden järjestö vaatii olympiakisojen perumista

Japanin pääministeri Yoshihide Suga on vakuuttanut, että Japani kykenee järjestämään "turvalliset olympialaiset", mutta tokiolaislääkärit vaativat kisojen perumista.

Japanilaiset vastustavat Tokion olympialaisia.

Japanilaispoliitikot eivät aio jakaa sairaalapaikkoja olympiaurheilijoille – huolestuneet lääkärit vaativat, että Tokion kisat pitäisi perua

Japanilaisten sairaalalääkäreiden liitto varoittaa tuoreessa lausunnossaan, että olympialaisten järjestäminen turvallisesti olisi tämän hetken tilanteessa "mahdotonta". Kisojen pitäisi alkaa heinäkuussa.

Turun yliopistollinen keskussairaala Tyks T-sairaala.

Pitkäkestoista koronavirusta sairastaville potilaille voitaisiin tarjota erityisiä hoitopaikkoja myös Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin mukaan kokonaista poliklinikkaa ei perustettaisi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tapaan.

Etelä-Karjalan keskussairaala. Päivystys/ opasteet.

Sairaalahoidossa nyt 11 koronapotilasta Etelä-Karjalassa – sairaalapaikat riittävät, mutta kiireettömiä leikkauksia voidaan joutua pian perumaan

Maakunnassa on asetettu karanteeniin useita koululuokkia, mutta koulusta saatu koronatartunta olisi poikkeus.

Huvudingången till Ålands centralsjukhus i Mariehamn

Åland sees uptick in coronavirus cases

"We are a closed island community. It makes us fragile," Åland's health director noted.

Amerikanakita uros Marsu aitauksessa.

Vihaiselle koiralle tai myrkkyhämähäkille on vaikea löytää hoitopaikkaa – uhmakas uroskoira pääsi silti koirahoitolaan osaaviin käsiin

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat ja eläinsuojeluyhdistykset auttavat lemmikkien omistajia tilapäisissä hoito-ongelmissa.

Korona testi kyltti

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella kahdeksan koronakuolemaa epidemian aikana – sairaala siirtyi täysvalmiuteen: "Tilanne on erittäin vakava"

Sairaalassa hoidetaan tällä hetkellä kahdeksaa koronapotilasta. Erillisen koronaosaston tarpeellisuutta arvioidaan päivittäin.

Oysin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen

OYSin johtajaylilääkäri: "Lisää potilaita rakettien johdosta ei sairaalaan nyt tarvita"

Johtajaylilääkäri Juha Korpelainen penää varovaisuutta rakettien ampumiseen.

koronanäytteenoton opaskyltti terveyaseman edessä

Kymenlaaksossa on todettu 10 uutta koronatartuntaa

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kuusi koronaviruspotilasta.

Lapsi pistää insuliinia reiteen.

Jämsäläinen diabeteshoitaja Katja Lahtinen palkittiin Vuoden diabetesteko -palkinnolla

Palkinnon myöntänyt Diabetesliitto on saanut lukuisia kiittäviä viestejä Lahtisen asiakkailta.

Sotilaat siirtävät sairaalasänkyä telttamaiseen rakennukseen.

Liikkuminen rajoitetaan minimiin ja kaupat suljetaan – Huimasta koronatapausten kasvusta kärsivä Tšekki joutuu palaamaan kevään keinoihin

Vahvistettujen tartuntojen määrä kasvaa EU:n nopeimmin ja sairaalaan joutuneiden määrä on nelinkertaistunut kuun alusta.

Pyhäjärven kaupungintalo

Pyhäjärven seudun kunnat hakevat säästöjä terveyspalveluista – konsulttiyhtiö esittää hoitopaikkojen karsimista ja keskittämistä

Kuntayhtymä Selänteen esitys leikkaisi hoitopaikkojen ja hoitajien määrää sekä keskittäisi palveluja.

Tuire Metso

Tuire Metson isän kotihoidon kokeilussa kaikki meni pieleen, ennen kuin hän sai palvelukotipaikan: "Viimein isä on turvassa"

Ensisijaisesti vanhuspalveluissa panostetaan kotihoitoon, sanoo Porin vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

Vanhus ja hoitaja (jalat näkyvissä) Kontulassa.

Porin poliitikot: Kotihoitoa pitää tehostaa, mutta osastopaikka annettava niille, joilla oikea tarve

Yle Pori kysyi Porin valtuustoryhmien puheenjohtajien mietteitä vanhusten kotihoidon tilanteesta.

Puhelin kädessä.

Turun koululaisille avautui oma koronaneuvontapuhelin

Muissa kuin koronatapauksissa pitää soittaa omalle terveysasemalle.

Lapsi polkee kolmipyörää

Henkilöstön lomautukset vaikeuttavat pohjoiskarjalaisen perheen päivähoitoon paluuta: lapsi on jäänyt päiväkotiin itkien, hoitajat vaihtuvat

Lomautukset ovat jo keväällä päätettyjä lomautuksia, joista viimeisimmät kestävät elokuun loppupuolelle saakka.

Pieni siili hansikkaan päällä.

Kajaanissa erityisen paljon orpoja siilejä – villieläinhoitaja: "Tietooni on tullut, että osa ajaa siilien päälle tahallaan"

Kaikkia hoitoa vaativia eläimiä ei pystytä hoitamaan, sillä hoitopaikat ovat ruuhkautuneet.

Koronvirussnäyte odottaa laboratoriotutkimusta drive-in testausasema Espoossa.

Siun sotessa tehdään aiempaa tiuhemmin koronatestejä

Kuntayhtymän toimipaikoissa testimäärä on nyt päivittäin noin 120. Asukkaat myös soittavat enemmän koronaan liittyen.

Ruoka-avustusta.

Etelä-Afrikassa kiellettiin jälleen alkoholin myynti – sairaalapedit halutaan koronapotilaiden käyttöön

Maassa otetaan käyttöön jälleen myös yöllinen ulkonaliikkumiskielto, jonka toivotaan vähentävän liikenneonnettomuuksien määrää.

Nuoremman ja vanhemman naisen kädet.

Omaishoitajat ahdingossa korona-aikana: "Toukokuun viimeisinä päivinä sain edellisen kerran pidettyä kolme vapaapäivää"

Omaishoitajien kuormittuneisuus näkyy myös tuoreimmassa valtakunnallisessa sosiaalibarometrissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle