Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Opiskelijat hitsaavat

Ammattikoulutus, taattu työpaikka ja kolmen kuukauden maksuton asuminen – Heinäveden kunta ja metallialan yritys yhdistivät voimansa

Heinäveden kunta on tarjonnut maksuttoman asumisjakson työntekijöille ja lukiolaisille keväästä lähtien. Vuoden alusta alkava metallialan rekrykoulutus on kampanjan uusin jäsen.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Anonyymistä rekrytoinnista tulee pysyvä käytäntö Riihimäen kaupungin työnhaussa

Riihimäki on kokeillut anonyymia rekrytointia, ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Menettelyä suositellaan joitain poikkeuksia lukuun ottamatta.

Palomiesten keltaisia kypäriä naulakoiden ylähyllyllä. Naulakoissa työvaatteita.

Pirkanmaan pelastuslaitos valitsi virkoihin 20 palomiestä – joutuneekin kumoamaan päätöksen ja järjestämään uuden haun

Valitsematta jäänyt hakija vaatii oikaisua, koska hakuilmoituksessa ei ollut mainittu kriteerinä tuoretta ensihoitokokemusta.

Ohjelmistokehittäjä Hannu Voutilainen katselee tietokoneen ruutua toimistossa.

Legendaarinen Commodore 64 innosti Hannu Voutilaisen IT-alalle – nykyään yritykset kilpailevat hänestä kovempaa kuin asiakkaista

IT-alan osaajapulalle ei näy loppua. Osa yrityksistä ostaa työntekijöitä kilpailevista yrityksistä saadakseen riittävästi tekijöitä.

Ihmistungos Rovaniemen lentoasemalla.

Lapin ja Kuusamon lentoasemille tarvitaan parisataa uutta työntekijää tulevalle talvisesongille

Airprossa odotetaan hyvinkin vilkasta talvisesonkia. Lentokenttätyöntekijöistä on ollut pulaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla jo pitkään, mutta työntekijöitä voi olla vaikea saada myös pohjoisessa.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Heinola harkitsee anonyymin rekrytoinnin käyttöä

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista häivytetään hakijaa yksilöivät tiedot eli muun muassa nimi ja sukupuoli.

Mikkelin kaupungintalo

Mikkeli ottaa suorahaun eli headhuntingin avuksi johtajahaussa: "Itä-Suomessa on vaikea löytää kaupunginjohtajia tämän tasoiseen tehtävään", lukee hankintapäätöksessä

Avoimessa haussa Mikkelin kaupunginjohtajaksi haki 13 henkilöä. Heistä haastateltiin vain yksi. Muut haastatellut ovat antaneet suostumuksensa tehtävään.

NewPaakkolan työntekijä mittaa rautakangesta.

Työnantajalla on nyt tuumauksen paikka: hakeako superihmistä vai kelpaisiko ihan tavallinen osaaja?

Pula osaajista työmarkkinoilla kiihtyy ja yritysten rekrytointivaikeudet näyttävät lisääntyvän. Joskus syynä voivat olla epärealistiset vaatimukset haettavan henkilön osaamisesta.

Hakemuspohja tietokoneen näytöllä

Rekrytointia ilman henkilötietoja ja ennalta määriteltyjä työnkuvia – Joensuun kaupunki kokeilee uudenlaisia työnhakuja

Joensuun kaupunki kokeilee työntekijöidensä rekrytoinnissa anonyymiä ja luovaa hakua. Työpaikan vinkkaamisesta kaverille voi jatkossa saada myös palkkion.

naisella on yllään t-paita, jossa on Ukrainan lippu ja lukee "I'm proud that I'm Ukrainian"

Tampere järjestää ukrainalaisille työnhakijoille kolme rekrytointitapahtumaa

Tapahtumilla halutaan auttaa yrityksiä löytämään osaavaa työvoimaa sekä tukea ukrainalaisia ja myös muita maahan muuttaneita työllistymään.

Helsinkiläinen Martta Margareta "Magi" Koskikara Myllypuron palvelukeskuksessa.

Turku suunnittelee palkkaavansa filippiiniläisiä sairaanhoitajia kokeiluun – taustalla hoitohenkilöstöpula

Turun kaupungilla on erittäin suuria ongelmia hoiva- ja hoitohenkilöstön rekrytoinnissa. Lisähaasteita aiheuttaa uusi vanhuspalvelulain minimihenkilöstömitoitus, joka tulee voimaan ensi vuonna.

Alina Timonen puistossa lumisateessa.

"Videon tekeminen vähän jännitti, varmaan 50 ottoa otin", sanoo Alina Timonen, 30 – digitaalisuus on mullistanut työhakemusten maailman

Työnhausta on tullut koronan myötä entistä digitaalisempaa. Esimerkiksi videohakemukset ovat yleistyneet. Työnhaku on myös yhä ammattimaisempaa.

Matti Orpana katsoo kameraan ja hymyilee elintavikekaupan käytävällä.

Kesätyöpaikkojen haussa on nyt paikoin hakijan markkinat – yritykset kilpailevat tekijöistä lupaamalla vapaita viikonloppuja ja pitkiä vuorolistoja

Työnantajien kilpailu kesätyöntekijöistä kiristyy vuosi vuodelta varsinkin aloilla, joita vaivaa muutenkin työvoimapula. Kesätyöpaikkoja on tänä vuonna paljon tarjolla.

Seinäjoen Pohjaan valmistunut uusi päiväkoti Taika tarjoaa hoitoa vuorotta. Talo on kiinni vain kahtena päivänä vuodessa, jouluna ja juhannuksena.

Seinäjoella olisi nyt töitä kymmenille varhaiskasvatuksen ammattilaisille

Seinäjoella on tullut hakuun jopa kuutisenkymmentä työpaikkaa varhaiskasvatukseen. Määrä kuulostaa isolta, mutta kaupunki pistää kaikki paikat kerran vuodessa hakuun.

Ingången till Korsholms kommunhus.

Anonyymiä reksrytointiprosessia kokeillaan todennäköisesti myös Mustasaaressa

Konsernijaosto päätti ehdottaa anonyymin rekrytointiprosessin pilotointia, ja samala kerätä kokemuksia prosessista ennen varsinaista käyttöönottoa.

Toimistotyöntekijä työskentelee.

Anonyymi rekrytointi yleistyy vähitellen pohjalaismaakunnissa: "Onhan se nykyaikaa, moderni työnantaja käyttää tätä hakutapaa"

Vaasan kaupungilla nimetön hakutapa on jo parisen vuotta ollut pysyvä käytäntö. Kokkolassa rekrytointitapa on ollut kokeilussa ja se on tarkoitus vakiinnuttaa ensi vuonna. Pietarsaaressa kokeilu aiotaan aloittaa ensi vuoden aikana. Seinäjoella asia on pohdinnassa.

Kouvolan kävelykatu Manskilla käveleviä henkilöitä.

Töitä olisi tarjolla, mutta hakijoita ei tule – osaajien ja paikkojen välillä on Kymenlaaksossa syvä kuilu etenkin sote-alalla ja opetuksessa

Kymenlaakso on väestöllisesti tappiollinen maakunta, jossa osaajien ja työpaikkojen määrä on jo nyt epäsuhdassa ainakin kuntapäättäjäkyselyn mukaan.

"Tule meille töihin" post-it lappu seinällä.

Avoimien työpaikkojen määrä noussut suuremmaksi kuin ennen koronapandemiaa

Avoimia työpaikkoja oli heinä-syyskuussa runsaat 62 000. Kaksi vuotta sitten niitä oli 48 500.

Kuvassa on suojelupoliisin päämaja on Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 12 syyskuussa 2020.

Supo suspects it was target of espionage via job application process

The Finnish Security Intelligence Service suspects that people have applied for Supo jobs as a way to find out about those who are hired.

Kainuun soten yhtymähallituksen puheenjohtaja Paavo Oikarinen on huolissaan taloudesta.

Jatkuva säästölinja alkaa nakertaa Kainuun soten houkuttelevuutta työntekijöiden silmissä

Kainuun soten avoimiin työpaikkoihin on jatkuvasti vähemmän ja vähemmän hakijoita. Osaan tehtäviä hakijoita ei ole ollut lainkaan. Yhtymähallituksen puheenjohtajan Paavo Oikarisen mukaan tilanne on hankala.

Hoitaja pitää vanhusta kädestä.

Filippiiniläishoitajat valmistautuvat työskentelyyn Päijät-Hämeessä – Suomeen ensi huhtikuussa

50 hoitajalle opetetaan tällä hetkellä muun muassa suomea. Rekrytointi ulkomailta on yksi tapa pyrkiä helpottamaan hoitajapulaa.

Kristina Stenman poserar i sitt kontor.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu vaatii selvitystä Helsingin yliopistolta rekrytointiasiassa – työtä tarjottiin vain suomalaisilta kuulostaville

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman katsoo, että tapauksessa on sellaisia seikkoja, jotka viittaavat syrjintäolettaman syntymiseen.

Näöntarkastus silmälääkärin vastaanotolla.

Siun soten vastine aville: Lääkäritilanne kohentunut kesästä

Avi pyysi kuntayhtymältä selvitystä perusterveydenhuollon lääläripulaan ja rekrytointiongelmiin. Selvityksen määräaika oli lokakuun loppuun mennessä.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ovet. Oven suussa teksti Päivystys.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä koskee yt-neuvotteluista johtuva rekrytointikielto samaan aikaan, kun hoitajapula ruuhkauttaa päivystystä

Ensi viikolla alkavat yt-neuvottelut merkitsevät rekrytointikieltoa Keski-Suomen sairaanhoitopiirille. Samaan aikaan sairaala Nova kärsii hoitajapulasta, johon henkilökunta kaipaa pikaista helpotusta.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Satakunta potilasta on odottanut hoitoon pääsyä Kanta-Hämeen keskussairaalaan yli puoli vuotta – uusille hoitajille tonni käteen

Eniten jonoa on kertynyt kaihi- ja tekonivelleikkauksiin. Tilanteen uskotaan helpottavan pikkuhiljaa muun muassa sairaanhoitopiirin rekrytointikampanjalla, jossa houkuttimena on raha.

Myyjä täyttää kaupan kylmäkaappia.

Eva ehdottaa uutta työnhakuviisumia maahanmuuttajien houkuttelemiseksi – ministeri Ohisalo: "Kannattaa ehdottomasti viedä eteenpäin"

Määräaikainen työnhakuviisumi myönnettäisiin ihmisille, joilla on hyvät edellytykset työllistyä tai käynnistää yritystoimintaa. Työnhakuun saapuneet eivät olisi oikeutettuja sosiaaliturvaan. Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan ehdotusta kannattaisi selvittää.

Bild på helsingfors universitet logo

Yhdenvertaisuusvaltuutettu harkitsee toimenpiteitä Helsingin yliopiston rekrytointiasiassa – työpaikkoja välitettiin vain "suomalaisille" sukunimille

Valtuutettu ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa lähettänyt yliopiston teologiselle tiedekunnalle selvityspyyntöä.

Jari Kallio keskustelee TE-palveluiden Janne Turusen kanssa.

Avoimet työpaikat kiinnostivat veitsiluotolaisia Kemin rekrytilaisuudessa – "Ei ollut tyhjä reissu missään nimessä"

Työnhakumessut houkutteli torstaina Kemissä lähes sata Veitsiluodon tehtailta irtisanottua työntekijää tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Tarjoilija alkamassa laskemaan olutta tuoppiin.

Koronavuoden perintö: vaikeasti työllistyvien määrä kasvoi, samaan aikaan työnantajien rekryongelmat yleistyvät

Etelä-Savossa työttömien määrässä on palattu koronaa edeltäneeseen aikaan, mutta työttömyyden rakenteessa on tapahtunut muutoksia.

Työntekijä kantaa suojakypärää kädessään.

Puolet ensimmäistä oman alan työpaikkaa etsivistä odottaa vähintään 3  000 euron kuukausipalkkaa

Kymmenen vuoden työuran jälkeen palkan kuukausiansioiden odotetaan yleisesti kohoavan yli 5 000 euroon. Palkankorotuksiin kohdistuu myös paljon odotuksia. Kyselyn mukaan vajaat puolet vastaajista odottaa vuosittaista palkankorotusta.

Tuula Kaukoranta

Pieleen mennyt rekrytointi voi maksaa yritykselle paljon – headhunter kertoo, miksi pomot poimitaan uusiin töihin ilman hakemuksia

Johtajia ja työntekijöitä suorahaetaan nykyisin aiempaa laajemmin, ei vain jo tutuista kandidaateista. Headhunter Niklas Sutelan mukaan se on hyvä asia muun muassa monimuotoisuuden takia.

Ihminen kävelee jalkakäytävällä, syksy.

Eläkeläisten rekrytointi työelämään alkaa Forssassa

Eläkeliitto järjestää yhdessä Forssan Yrittäjien kanssa maan ensimmäisen rekrytilaisuuden Forssassa ensi viikolla. Seutukunnalla on huutava pula työntekijöistä monilla aloilla.

Finnkino kauppakeskus IsoKristiinassa

Viisi Lappeenrannan teatterinjohtajan pestiä hakenutta kutsutaan haastatteluun

Nykyisen teatterinjohtajan sopimus päättyy ensi heinäkuussa.

Carita Vuorenpää ja Lotta Lantto leikkausalihoitajat Jorvin sairaalan Anestesia- ja leikkausosasto K:lla.

Keskipohjalainen Soite tehostaa työntekijöiden rekrytointia – ammattilainen yksiköiden tukena palkkaamisessa

Keskipohjalaisille terveyspalvelut järjestävä Soite on tähän mennessä saanut palkattua hoitajia varsinkin vakituisiin tehtäviin, mutta maanlaajuisen hoitajapulan uskotaan vaikuttavan jatkossa. Soite tehostaakin nyt rekrytointia.

TE-toimisto

Pohjanmaan TE-toimisto aloittaa työntekijöiden rekrytoinnin suorissa lähetyksissä

Ensimmäinen rekrytointilähetys on torstaina 14.10. Rekrytoivana yrityksenä on Osuuskauppa KPO. KPO hakee 150 työntekijää alkuvuonna 2022 avattavaan Liisanlehdon Prismaan Vaasassa.

TE-toimisto.

Uusi työllisyyspalvelumalli vaatii lisävoimia – Hämeeseen palkataan 84 uutta virkailijaa

Niin sanotussa pohjoismaisessa työllisyyspalvelumallissa kuntakokeilun tai TE-toimiston työntekijä tapaa työnhakijaa joka toinen viikko.

Hakemuspohja tietokoneen näytöllä

Government submits 'Nordic Model' employment services draft bill to Parliament

Under the proposed changes, jobseekers would meet with an employment specialist every two weeks and would be expected to submit an average of one job application every week.

Hakemuspohja tietokoneen näytöllä

Työhakemus keskimäärin kerran viikossa tai työttömyysturva vaakalaudalle – uusi työnhakumalli lähtee tänään eduskuntaan

Tiheimmillään työnhakijoille alettaisiin järjestää haastatteluja joka toinen viikko. Uudistus kasvattaisi työvoimapalvelujen henkilöstöä TE-toimistoissa lähes puolella.

MacGyver med raket på axeln.

Pikkukunta haki ihmemiestä tekniselle osastolle – peräti 25 henkilöä jätti hakemuksensa moniosaajaksi

Isojoki haki televisiosarjasta tuttua ihmemies "MacGyveria" palvelukseensa. Hakemuksia tuli niin etelästä kuin pohjoisesta vajaan 2000 asukkaan kuntaan.

Marek Oy:n työnjohtajaharjoittelija Teija Granat ja kurottajakuljettaja Erkki Turpeinen.

Rakennustyömaille etsitään osaajia kiivaasti – Lapin TE-toimiston rekrytiimi Kemin suurtehtaan rakentamista varten on tullut tarpeeseen

Rakennusalan osaajien löytäminen on käynyt vaikeaksi, joten rekrytoinnin avuksi tarvitaan nyt monenlaisia keinoja.

Viinilaseja ravintolassa.

Koillismaan työvoimapulaa ratkotaan uusia työllisyyspalveluja kehittämällä

Koillismaalla työntekijöitä tarvitaan matkailualalla esimerkiksi ravintoloihin. Tehokkaammilla työllisyyspalveluilla yritetään houkutella alueelle työntekijöitä ei vaan kausiluonteisesti, vaan pysyvästi..

Pääsy kielletty rakenustyömaalle Kauniaisissa.

Yritykset maksavat palkkioita työvoiman rekryyn johtaneista vinkeistä Hämeessä

Usein yritykset maksavat vinkkipalkkioita jo olemassa oleville työntekijöilleen, jos vihje johtaa uuden työntekijän löytämiseen. Osuuskauppa Hämeenmaalla vinkkipalkkiojärjestelmä on ollut käytössä kaksi kesää, joskin tulokset ovat olleet laihoja.

Bill Viola, Amos Rex

Keskiviikko 22.9.2021 (tv)

Työntekijäpula. Bill Viola. Naisten jalkapallo. Sää.

Juha-Pekka Rusanen

Keiteleen kunnanjohtajahaussa aloitetaan uusi kierros

Keiteleen kunta jatkaa kunnanjohtajan hakuaikaa. Ensimmäisessä haussa tuli viisi hakemusta.

mies seisoo, takana pöydän ääressä hitsaajan tekee työtään, hitsaussuihku

Suuren työttömyyden Heinolasta löytyy työpaikkoja metallialan tekijöille ja rakentajille, mutta osaajista on pulaa

Heinolassa oli elokuussa yli 150 avointa työpaikkaa. Moni yritys kertoo, että pula uusista työntekijöistä jarruttaa uusien tilausten vastaanottamista. Kaupunki auttaa yrityksiä uudella reaaliaikaisella nettipalvelulla.

Kaksi rakenteilla olevaa kylpyhuone-elementtiä kokoonpanossa

Työnantajat järjestävät ahkerasti rekrykoulutuksia Forssan seudulla

Rekrykoulutuksen etuna on, että sen avulla yritys saa koulutettua suuremman joukon työntekijöitä kerralla. Hakijoiden etsiminen on helpompaa kun apuna on TE-toimisto, kerrotaan Jokioisten Leivästä.

hitsaaja työssään

Etelä-Karjalan yritykset kilpailevat kokeneista työntekijöistä – kasvuun tarvitaan osaamista

Avoimiin tehtäviin on vain vähän hakijoita eikä heidän osaamisensakaan aina riitä.

Rakennusmiehiä

Chamber of commerce survey reveals Finland's "alarming" skilled-labour shortage

Companies are struggling to fill positions due to applicants' lack of relevant work experience or suitable qualifications.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri kokeilee tuhannen euron rekrytointipalkkiota

Palkkio maksetaan Kanta-Hämeeseen töihin tuleville vakituisille sairaanhoitajille.

Paralympiatuli syttyi Tokion olympiastadionilla.

Tiistai 24.8.2021 (tv)

Työvoimapula. Antibiootit. Ilmasto. Paralympialaiset. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle