Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen katsoo kameraa kohti

Sotkamolainen Jessica Komulainen ottaa tänään ohjat teknologiayrityksen pomona

Jessica Komulainen toimii ohjelmistoyhtiö Futuricen toimitusjohtajana yhden päivän ajan.

Älypuhelinsovellusta testataan

Suomen koronasovelluksen kehittäjäksi valittiin Solita – Vaasassa pilottihanketta vetäneet Reaktor ja Futurice eivät osallistuneet kilpailutukseen

Reaktorin toimitusjohtaja sanoo, että kilpailutuksen poikkeukselliset osaamisvaatimukset johtivat yhtiön poisjäämiseen kilpailutuksesta

Sveitsin armeija sotilaat testaavat applikaatiota jolla voidaan jäljittää mahdollisesti koronavirukselle altistuneita ihmisiä.

Koronavirustartuntoja jäljittävän sovelluksen testaaminen alkaa Suomessa – samalla yhteiseurooppalaisen ratkaisun löytäminen näyttää yhä vaikeammalta

Kun valtioiden rajat aukevat, kansallisten sovellusten rinnalle pitää löytyä kansainvälinen yhteisymmärrys siitä, miten ihmisten terveystietoja käsitellään.

Kasvomaskein varustautuneita matkustajia raitiovaunussa Leipzigissa.

Saksa siirtyi vaikeaan nuorallakävelyyn  – Rajoituksia höllennetään, mutta vapauden sijaan edessä on uusi varovainen arki

Saksalaiset opettelevat uutta arkea maskit kasvoilla tarkoin turvavälein. Tukea odotetaan älypuhelinsovelluksesta. 

Maskeja

Kerro, jos sinulla on koronavirukseen viittaavia oireita - Yle auttaa Helsingin Sanomia keräämään dataa Oiretutkaan

Oiretutka kerää kansalaisilta tietoa koronaviruksen mahdollisesti aiheuttamista oireista jo ennen kuin he hakeutuvat hoitoon.

Aalto-yliopiston startup-keskuksen tilat Helsingissä.

Aalto-yliopiston ympärille on kehittynyt puolen miljardin arvosta start-up -liiketoimintaa

Aallon uusyrityskiihdyttämöstä on päässyt vauhtiin jo lähes 600 yritystä, jotka ovat luoneet yli 2700 työpaikkaa.

Koululainen tekee matematiikan tehtäviä.

Helsinki luopuu koulujen Wilma-järjestelmästä muutaman vuoden sisällä – parin miljoonan käyttäjän Wilma ei lähtenyt mukaan kaupungin kilpailutukseen

Päiväkoteihin ja kouluihin aina toisen asteen opintoihin saakka tulee uusi tietojärjestelmä, jota kaupunki ryhtyy itse kehittämään yksityisten resurssien avulla.

Futuricen muokkaama Furhat Robotics istutettuna Helsingin keskustakirjasto Oodiin.

Social Robotics -kokeilu keskuskirjasto Oodissa 23.1.2019

Mitä opimme IQ_201 robotin Minecraft-pelailusta?

Jurgen Appelo lavalla.

Kuinka luovat organisaatiot saadaan muuttumaan ketterästi – muutosgurun 7 teesiä

Muutoksen ketterä johtaminen on yksi keskeisistä kysymyksistä moderneissa, luovissa organisaatioissa – pienissä ja suurissa yrityksissä. Vastauksia haetaan kuumeisesti ja oppeja on monia. Alla suositun esitelmöijän, yrittäjän ja kirjailijan näkemys asiaan.

Pieni poika pelaa shakkia robottia vastaan tiedemessuilla 6.10. Moskovassa.

Lapsi koodaa, mitä seuraavaksi? Tekoälyn ja robottien maailmassa on ymmärrettävä, miten laitteet vaikuttavat elämäämme

Lusikkaa veistävä lapsi ymmärtää, mikä on veistämisen tarkoitus. Robottia koodaavan lapsen on mietittävä, miten laitteet vaikuttavat elämäämme.

Lääkäri.

Työntekijöille otetuissa sairauskuluvakuutuksissa huima nousu – "Muukin merkkaa kuin tilipussi"

Yritysten työntekijöilleen maksamien sairauskuluvakuutusten määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2009 vuoteen 2015. Vakuutuksen avulla voidaan nopeuttaa hoitoonpääsyä ja työhönpaluuta, mutta sen avulla houkutellaan myös hyviä työntekijöitä.

Kuvakaappaus kahdesta Instagram-kuvasta.

Selfieteokset kiinnostavat – suomalainen somenäyttely seuraavaksi Saksaan

Suomi on tunnettu lähinnä perinteikkäämmästä designista, kuten Marimekon kuoseista ja Aalto-maljakoista, mutta nyt puhaltavat uudet tuulet. Viime vuonna Helsingin Valokuvataiteen museossa esillä ollut näyttely on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla.

Isä ja lapsi syövät ateriaa

Three 'Fathers of the Year' promote father-friendly work culture

Jouni Eho from the eastern city of Kotka and Hanno Nevanlinna and Seppo Sauro from the capital region city of Espoo are the 2014 winners of the Father of the Year award, granted each year in Finland since 2006. The awards were presented to the winners Friday by Minister of Social Affairs and Health Laura Räty. Finland celebrates Father’s Day this weekend, on Sunday November 9.

Vuoden isä -palkinto kolmelle isämyönteistä työpaikkakulttuuria rakentaneelle

Palkinnon saivat kotkalainen Jouni Eho sekä espoolaiset Hanno Nevanlinna ja Seppo Sauro. Palkinnot luovutti perjantaina sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Vuoden isä asettaa lapsensa työn edelle 

Vuoden Isä -palkinto on myönnetty tänä vuonna kolmelle isälle. Raati halusi nostaa esiin työn ja perheen yhteensovittamisen merkityksen ja työnantajien roolin isämyönteisen työpaikkakulttuurin rakentajina.

Sade Rastenberger, Pinja Raij ja Anna Vainio.

Lavastus, räps ja Instagramiin!

Emme ole koskaan aiemmin ottaneet ja jakaneet niin paljon kuvia kuin nyt. Valokuvan tarkoitus on muuttunut, ja usein kuva otetaan jo lähtökohtaisesti heti jaettavaksi.

Suomalaisen ohjelmistoyritys Futuricen toimisto Berliinissä.

Berlin luring Finnish start-ups with funding

At least one Finnish start-up has switched on to an attempt by German authorities to spur growth by luring foreign high-tech companies with a purse of 100 million euros for funding support. The software company Futurice has set up shop in Berlin and is looking to tap into the available financial lifelines.

Suomalaisen ohjelmistoyritys Futuricen toimisto Berliinissä.

Haetaan: Start up -yrityksiä Berliiniin, rahoitus taattu

Saksa hakee lisävauhtia talouteensa korkean teknologian kasvuyrityksistä. Berliini ryhtyy pian houkuttelemaan uusia start up-yrityksiä erityisellä 100 miljoonan euron tukirahastolla.

Hanno Nevanlinna ja Jari Raitanen

Onko työn kiire korvien välissä?

Moni pääsi pääsiäisenä rauhoittumaan ja lomailemaan. Pitkien pyhien jälkeen on edessä kiireinen työviikko. Kuinka kiireen voisi välttää?

Tutkija: Työelämä ei kaipaa armeijan johtajaoppia

Armeijan johtajakoulutuksen hyödyistä työelämälle ollaan erimielisiä. Johtajakoulutuksen kehittäjän mielestä armeija on nuorelle paikka oppia johtamista käytännössä. Työelämätutkija kokee, että Puolustusvoimien esimiesoppia yliarvostetaan. Armeijan kovasta maineesta kielivät simputusepäilyt ovat kasvussa.

Futuricen logo

Euroopan parhaassa työpaikassa nautitaan palkkapäiväpitsaa

Suomalaisyritykset ovat jälleen menestyneet Euroopan parhaiden työpaikkojen vertailussa. Työelämän tutkijan mukaan uusissa yrityksissä viihdytään usein vanhoja yrityksiä paremmin.

Työntekijöitä pöydän ääressä.

Millainen on hyvä työpaikka?

Suomalaisyritykset ovat jälleen menestyneet Euroopan parhaiden työpaikkojen vertailussa. Työelämän tutkijan mukaan uusissa yrityksissä viihdytään usein vanhoja yrityksiä paremmin. Millainen on sinun mielestäsi hyvä työpaikka?

Ohjelmistoyritykset satsaavat Windows-puhelimiin

Suomalaiset ohjelmistoyritykset lataavat kovia odotuksia Nokian ja Microsoftin yhteistyöhön. Windows Phone 7 -sovelluksia tekee kotimaassa vasta kourallinen yrityksiä, mutta lukumäärän uskotaan kasvavan nopeasti.