Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Heli Mäkiranta suunnitteli valaisimen, eikä arvannut mitä yksi kuva Instagramissa saattoi saada aikaan – Vogue otti yhteyttä

Suomalaisen muotoiluviennin tuen uupuminen jättää suunnittelijat yrittämään yksin kansainvälisille markkinoille.

Ylen aamu tänään: Jääkiekon SM-liigakauden on määrä alkaa muutaman viikon kuluttua – sotkeeko korona kiekkokauden? Katso lähetys tästä

Viimeinen sana pohtii kohteleeko media reilusti presidentti Trumpia. Aamun kirjan vieraana on Emmi Itäranta.

Paisko rättejä ja ota kantaa! Vasta uudelleenavattu urheilupyhättö muuntuu muotoilun valtakunnaksi – videoesittelyssä Helsinki Design Week

Kolmipäiväinen Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma, jossa lapsillekin on katsottavaa.

Helsingin uusi designjohtaja on kaupunkitutkija, arkkitehtuuriin ja designiin erikoistunut Hanna Harris

Harris aloittaa Helsingin kaupungin palveluksessa 9. maaliskuuta

Wood and sand: Helsinki Design Week shows off future living

A home that fits in a parking space and a spherical greenhouse are just two of six innovations on display in the Finnish capital for the annual Helsinki Design Week.

Helsingin keskustaan kohosi päivässä parkkiruutuun mahtuva kerrostalo – "Vain puuta ja hiekkaa"

Helsingin kaduilla voi ihmetellä mahdollisia tulevaisuuden asumismuotoja Helsinki Design Weekin ajan. Vierailla voi pallomaisessa viherhuoneessa ja parkkiruudun kokoisessa kerrostalossa.

Suomalainen vettä säästävä vessa voitti suuren muotoilupalkinnon

Kansainvälisen Home Revisited -suunnittelukilpailun pääpalkinto on 30 000 euroa.

Vesi pois vessasta, valot sälekaihtimiin ja unikuutio työpaikalle – kotienkin on muututtava, kun maailma muuttuu

Askon Säätiön Home Revisited -kilpailussa etsitään rohkeita ideoita kotiin.

"Bilehylje" herättelee pohtimaan Itämeren tilaa – "Juhlat ovat pian ohi"

Senaatintorille ilmestyy Helsinki-päivänä 40 lasikuituista veistoshyljettä. Kyse on Suomi100-juhlavuoden HejHylkeet!-kampanjasta.

Kolmen sepän patsas kietoutui viikoksi kuplaan – "Täällä on lämmintä ja pehmeää"

Osana Helsinki Design Weekia pystytettiin muovinen kupla ympäröimään Helsingin kenties kuuluisinta veistosta, Felix Nylundin kolmea seppää. Berliiniläinen Plastique Fantastique -kollektiivi toivoo, että kupla voi osaltaan avata myös ihmisten oman elämän solmuja.

Keskusteleva Helsinki Design Week altistaa tavikset muotoilulle – lue tärpit tapahtumiin täältä

Moni- ja poikkitaiteellisuus on tullut jäädäkseen, se näkyy myös tänään torstaina alkavan Helsinki Design Weekin ohjelmistossa. Keskustelujen osuus eri festivaaleilla on niin ikään kasvanut. Helsinki Design Weekissä keskustellaan esimerkiksi saunassa ja suurlähettiläiden residensseissä.

Näin olisi asunut Suomen kuningas – video

Jos Suomeen olisi tullut aikoinaan kuningas, hän asuisi hulppeissa tiloissa Tehtaankadulla Helsingin Eirassa. Huvila päätyi kuitenkin Italian Suomen-suurlähettilään virka-asunnoksi. Suurlähettiläät esittelevät kotejaan osana torstaina käynnistyvää Helsinki Design Week -tapahtumaa.

Helsinki Design Week explores social design, sustainability

Helsinki Design Week, which runs through Sunday, is a celebration of cool new consumer products. But the event also shows how designers are tackling global problems like refugee living conditions, homelessness and climate change.

Nuorille paljon ohjelmaa – Helsinki Design Week suunnittelee tulevaisuuden kaupunkia

Useita muotoilupalkintoja napannut TWSU on suunnitellut BBC micro:bit –laitteen, joka jaetaan tänä syksynä miljoonalle brittikoululaiselle. Lapset voivat käyttää laitetta ideoihinsa.

Joulupukin logistiikkakeskus -arkkitehtikisan voitto romanialaisille

Markkinointitempauksessa arkkitehdit saivat suunnitella suuren logistiikkakeskuksen Ouluun. Kilpailun voitti romanialainen työ, jota kuvaillaan uniikiksi ja taianomaiseksi sekä toteuttamiskelpoiseksi.

Statussymboleita vai kelpo käyttöesineitä – mitä mieltä designista?

Helsingissä on parhaillaan käynnissä Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali. Mutta mitä design on? Keräyskohteita, kelpo käyttöesineitä vai statussymboleita? Onko sinulla varaa designiin?

Optimismia muotoilualalla

Muotoilualan optimismi näkyy yritysten odotuksissa kasvusta. Alan yrittäjien odotukset seuraavan vuoden kehityksestä ovat optimistisia.

Tulevaisuuden kodinkone voi olla interaktiivinen hologrammi

Helsinki Design Weekillä voi käydä ihmettelemässä myös tulevaisuuden muotoilua ja futurististen kodinkoneiden prototyyppejä. Tieteiskirjallisuus on saapumassa jo kodin keittiöihinkin interaktiivisten hologrammien ja 3D-ruokaprintterien muodossa. Uuden teknologian kautta halutaan myös vaikuttaa kulutustottumuksiin.

10th Helsinki Design Week kicks off year-round global activities

In line with this year’s international and future-oriented themes, the South of North project features works and ideas from young architects working in emerging economies and an African-Nordic seminar.

Helsinki Design Week nostaa esille muotoilun uusia nimiä

Jokavuotinen Helsinki Design Week -tapahtuma satsaa tänä vuonna tuoreisiin nimiin. Ensimmäistä kertaa Teurastamolla järjestettävä päänäyttelykokonaisuus nostaa esiin kasvua hakevia kotimaisia muotoiluyrityksiä. Loikka -teema kannustaa myös itse tapahtumaa loikkaamaan rohkeasti tulevaan.

Suomidesignin vetovoima hyytyi - Järvimaisemaa turha laittaa tuotteen taakse

Suomalaisen designin vienti maailmalle takkuaa. Syynä pidetään suomalaismuotoilijoiden kyvyttömyyttä verkostoitua sekä tuotteistaa osaamistaan. Suomalaisuuden korostaminen ei ole enää kilpailuvaltti kansainvälisillä markkinoilla.

Vanhasta design-makasiinista tulee Helsingin torikauppiaiden varasto

Helsingin Kauppatorin kauppiaiden nykyiset varastotilat menevät remonttiin. Helsinki Design Weekinkin päänäyttämönä toimineesta Tulli- ja Pakkahuoneesta Katajanokalla tulee väistötilat varastoille.aille.

Muotoilu muuttaa Tulli- ja Pakkahuoneelle

Kaksi muotoilutoimistoa elävöittää Katajanokan Tulli- ja Pakkahuoneen muodin, muotoilun ja arkkitehtuurin keinoin.

Kestääkö muotoilubloggaajan huippuidea todellisuuden?

Suomen suosituin muotoilubloggaaja Kasper Strömman suunnitteli kännykkäkuoren Legoista.

Oletko kiinnostunut designista?

Suomalainen muotoilu on kansallinen ylpeydenaihe. Meneillään oleva Helsinki Design Week verkostoituu maailman muotoilutapahtumien kanssa. Oletko kiinnostunut designista?

Design kasvaa kansainvälisyydestä

Parhaillaan meneillään oleva Helsinki Design Week verkostoituu maailman muotoilutapahtumien kanssa.

WDC events: Something for everyone?

Helsinki's year in the spotlight offers a range of design encounters and experiences.

Kenialaiselle yhteiskeittiölle muotoilupalkinto

Maailman ensimmäinen World Design Impact Prize -palkinto meni Keniaan. Lahden kaupungin lahjoittama ja kansainvälisen teollisen muotoilun maailmanjärjestö Icsidin myöntämä palkinto jaetaan jatkossa joka toinen vuosi.

Helsinki Design Week täyttää taas Kaapelin

Muun muassa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria juhlistava Helsinki Design Week alkaa torstaina. Tapahtuma tuo avoimet ovet ammattilaisten työhuoneisiin ja ilmettä kaupungin näyteikkunoihin. Selvimmin läpi on vuosien mittaan lyönyt Kaapelitehtaan design-kirpputori, jota väenpaljouden vuoksi on yritetty tällä kertaa levittää.

Helsingin viemäriverkostoon tarjolla turistimatka

Kuudella onnekkaalla on mahdollisuus päästä tutustumaan Helsingin alla risteilevään viemäriverkkoon syyskuussa, kun OpenHouseHelsinki avaa viemärinkannet.

Helsinkiläiset saivat kurkistaa Irakin suurlähetystöön

Monet pääkaupungin rakennukset, joissa harva tavallinen kansalainen on päässyt käymään, ovat tällä viikolla avanneet oviaan OpenHouse-Helsinki-tapahtuman vuoksi.

Tunnetut rakennukset kylpivät uusissa valoissa Helsingin valotempauksessa

Kaupunkivalaistuksen puolesta tempaistiin keskiviikkona Helsingissä. Kaupunkivalaistus nousi tapetille tällä viikolla myös Jyväskylässä, kun kaupungissa järjestettiin Guerrilla Lighting -valotempaus.

Tunnetut rakennukset kylpivät uusissa valoissa Helsingin valotempauksessa

Kaupunkivalaistuksen puolesta tempaistiin keskiviikkona Helsingissä. Kaupunkivalaistus nousi tapetille tällä viikolla myös Jyväskylässä, kun kaupungissa järjestettiin Guerrilla Lighting -valotempaus.

Vuoden muotoilijoita palkittu Helsingissä

Teollisuustaiteen liitto Ornamo ja graafisen suunnittelun ammattilaisten yhdistys Grafia ovat palkinneet taideteollisen alan ammattilaisia Helsinki Design Week -tapahtumassa Kaapelitehtaalla Helsingissä.