Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Maanantai 25.10.2021 (tv)

Ruuan hinta. Bisnesmatkat. Kuntoportaat. Sää.

Ravintolat iloitsevat pöytävarauksien määrän kasvusta ja leikkaavat huhut rokotevastaisten ohareista – SOK: "Emme ole tällaiseen törmänneet"

Useissa ruokaravintoloissa myynti on paikoin jo korona-aikaa edeltävällä tasolla. Suosio näkyy suoraan pöytävarausten määrissä, vaikka etenkin edullisempiin ketjuravintoloihin tullaan usein myös ilman varausta.

Yksin syöminen tuntuu Italiassa radikaalilta, mutta joskus huomiota ei jaksaisi

Arkea maailmalta: Italiassa joudun selittämään, miksi aika ajoin valitsen syömisen yksin enkä seurassa, kirjoittaa Ylen Italian-toimittaja Jenna Vehviläinen.

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy perjantaina – lähityö on lisääntynyt, ja se näkyy pitkään kärsineissä työpaikkaravintoloissa

Lounasravintoloiden pahin aallonpohja näyttää olevan takanapäin, mutta muun muassa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen matkustajamäärät eivät ole vielä palautuneet läheskään entisiin lukemiin.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset poistuvat Etelä-Karjalassa

Lokakuun 8. päivänä palataan normaaleihin aukiolo- ja anniskeluaikoihin. Myös asiakasmääriä koskevat rajoitukset poistuvat.

Kun Jari Wilska keittää rössypottua Hämeenlinnassa, oululaisemigranttien veri vetää lautasen äärelle

Rössypottu on lihaperunakeittoa, johon paloitellaan päälle palasia veripaltusta. Annos keittoa vie oululaislähtöiset hämeenlinnalaiset takaisin lapsuusmuistoihin. Tämä Oulun seudun perinneruoka on vastikään innoittanut myös huippukokkeja.

Kalja loppu, bensa loppu, kana loppu: briteillä menevät hermot, kun kaikesta on pulaa – ehkä vielä kuukausia

Britanniassa on päällä monta yhtäaikaista ongelmaa. Ne iskevät yllättäviinkin paikkoihin: oluesta voi loppua hiilidioksidi ja kaupoista joulukalkkuna.

Baariin voi perjantaina mennä niin kuin ennen – katso mitkä rajoitukset muuttuvat Pohjois-Pohjanmaalla

Anniskeluun ja aukioloaikaan liittyvät rajoitukset poistuvat käytöstä Pohjois-Pohjanmaalla huomisesta alkaen. Valtioneuvosto höllensi myös muita rajoituksia.

Tv-ohjelma siivitti kuopiolaisen ruokavalmistajan huimaan kasvuun – yritys on palkannut liki 30 uutta työntekijää

KomeroFood nousi televisio-ohjelman myötä merkittäväksi alan työllistäjäksi Kuopion seudulla.

Mehua, pyreetä, hilloa ja rouhetta – marjoista notkuvat pihlajat ovat tänä vuonna innostaneet myös ensikertalaiset kokeiluihin, katso videolta raakamehun ohje

Marttaliitossa arvellaan, että luonnontuotteiden suosion myötä pihlajanmarjan käyttökin voi olla nouseva trendi. Marjan maku taittuu ensimmäisen pakkasyön tai muutaman tunnin pakastamisen jälkeen.

Karkkien, sipsien ja muiden herkkujen somemarkkinointiin halutaan pelisäännöt – rajoituksia tarvitaan erityisesti suojaamaan nuoria, toteaa tuore selvitys

Epäterveellisten elintarvikkeiden somemarkkinointia selvittänyt työryhmä olisi valmis rajoittamaan alle 18-vuotiaisiin kohdistuvaa elintarvikemainontaa jopa lailla.

Perjantai 3.9.2021 (tv)

Lentoliikenne. Abiturientit. Omenasato. Sää.

Leikki-ikäiset syövät liian vähän kasviksia, hedelmiä ja marjoja – tutkija neuvoo, miten ruokavalio pannaan remonttiin

Tuoreen tutkimuksen mukaan vain prosentti leikki-ikäisistä lapsista syö kasviksia, hedelmiä ja marjoja ravitsemussuositusten mukaisesti viisi annosta päivässä. Veimme väitöskijatutkija Ella Koivuniemen päiväkotiin pohtimaan oikeita valintoja.

Etelä-Savon tuoremehuasemilla pitää kiirettä – Kerimäellä mehustettiin ensimmäisenä päivänä tuhat kiloa omppuja

Vapaahetoisten pyörittämät tuoremehuasemat ovat kiireisiä heti alkusyksystä. Kerimäellä ja Juvalla on päästy jo hyvään vauhtiin mehustamisessa.

Moni koululainen saa lounaan jo ennen kymmentä koronan vuoksi – seurasimme, miten varhainen koululounas maistuu Joensuussa

Joensuun koulujen noin 5 400 oppilaasta osa syö lounaan hyvin varhain koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia. Koulutusjohtajan mukaan koulut noudattavat THL:n terveysturvallisuusohjeita.

Baareja ja ravintoloita tarkastetaan Kainuussa syyskuun loppuun saakka: vaikka tarkastaja on paikalla, on asiakas aina ykkönen

Kajaanissa viikonloppuna tarkastetuista ravitsemisliikkeistä puolella oli asiat kunnossa. Asiakkaan ei pitäisi havaita tarkastajaa ollenkaan, kerrotaan aluehallintovirastosta.

Helsinkiin syntyy uusi museokeskus, ja siitä saa kiittää Tanssin taloa

Suomen valokuvataiteen museo, Teatterimuseo sekä Hotelli- ja ravintolamuseo avaavat ovensa uudistuneina syksyllä. Kolmesta museosta syntyy museokeskus Helsingin Kaapelitehtaalle. Siitä toivotaan uutta vetovoimatekijää pääkaupunkiseudulle.

Sienet ovat poimittavissa jo Lapissa – kuuntele tunnelmat syksyn ensimmäisestä sieniretkestä

Sienisato on myöhässä Lapissa, mutta ensimmäiset ruokasienet ovat jo poimittavissa ainakin Rovaniemen korkeudella asti. Kuivasta kesästä huolimatta syksyn sienisato näyttää tällä hetkellä yllättävän lupaavalta.

Koronan kiihtymisvaiheen vuoksi Pohjois-Pohjanmaalla tulee huomenna voimaan ravintolarajoituksia

Rajoituksia tulee ravintoloiden aukioloaikoihin, anniskeluun ja asiakaspaikkoihin. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, valtioneuvosto tarkastele niitä viikoittain.

Pelastajat jaksavat työskennellä Kalajoen paloalueella vapaaehtoisten toimittamien muonien voimalla

Vapaapalokuntien tukiosastot ovat tärkeässä roolissa, jotta pelastajat jaksavat sammuttaa maastossa suurta paloa. Kalajoen suurpalossa kymmenet vapaaehtoiset valmistavat ja toimittavat muonaa palopaikalle.

Kotiateriapalveluihin ollaan tyytyväisiä Kajaanissa – keittoannoksista tosin halutaan nykyistä suurempia

Kainuun sote toimittaa aterian kotiin päivittäin noin 300 asiakkaalle Kajaanissa. Noin puolet asiakkaista osallistui ateriapalveluita koskevaan palautekyselyyn. Kotiateriat valmistetaan ravintokeskus Tähkässä Satamakadulla.

Liikaa lihaa ja sokerisia välipaloja – THL:n asiantuntija syynäsi viiden kaupungin päiväkotien ruokalistat ja oli näkemäänsä pääosin tyytyväinen

Vertailussa olivat mukana Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Kajaani ja Rovaniemi. Ruokalistat olivat THL:n erikoistutkijan mukaan pääosin terveellisiä ja monipuolisia, mutta parantamisen varaakin olisi.

Uudellamaalla ravintolat saavat olla illasta alkaen auki pidempään – alan etujärjestö: "Tuhansia kortistosta töihin"

Valtioneuvosto on vahvistanut, että Uudenmaan alueen koronatilanteen helpottumisen vuoksi myös ravintoloiden ja baarien koronarajoituksia kevennetään.

Ravintoloiden rajoitukset lievenevät Kymenlaaksossa – uudet säännöt voimaan tänään

Valtioneuvosto on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Muuttuvatko ruokaravintolat juottoloiksi koronan leviämisalueilla? Tästä päivästä alkaen ruokapaikat kaksi tuntia pidempään auki kuin baarit

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan ravintolat eivät voi eikä niiden tarvitse pakottaa asiakasta ostamaan ruokaa juoman kanssa. Olennaista on, että ruokaa on kuitenkin saatavilla ravintolan sulkeutumiseen asti.

Valomerkki tulee Etelä-Karjalan ravintoloissa tuntia myöhemmin kuin tähän asti

Asiakkaiden ei myöskään tarvitse sisätiloissa istua paikoillaan, joten tähän asti voimassa ollut tanssi- ja karaokekielto poistuu.

Ravitsemusliikkeiden rajoitukset kevenevät vihdoin – 9.6. alkaen myös Lapissa saa taas laulaa karaokea ja tanssia

Asiakkailla ei tarvitse perustason Lapissa olla myöskään pöytä- ja istumapaikkaa, jos he ovat ravintolan ulkoterassilla.

Tutkimus: muovisia elintarvikepakkauksia ei pitäisi kierrättää uudelleen elintarvikekäyttöön

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan elintarvikkeista jää ruokapakkausten muoviin esimerkiksi rasvoja ja proteiineja mikrobien kasvualustaksi. Kierrätettynä ja uudelleen käytettynä tällaiset muovit ja niissä olevat mikrobit muodostavat tutkimuksen mukaan terveysriskin.

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina ympäri maata – Uudellamaalla valomerkki joko klo 18 tai 19, perustasolla klo 00, ja terasseilla saa tanssia

Myös asiakaspaikkamäärät höllenevät. Ruokaravintolat voivat ottaa sisätiloihinsa kolme neljäsosaa ja anniskeluravintolat puolet maksimiasiakasmäärästä. Terasseja eivät asiakasmäärärajoitukset ja sisätilojen "tanssikielto" koske.

Oululaisravintoloitsija jatkaa lokkien häätämistä terassiltaan siimojen avulla, vaikka ne oppivat uusia tapoja kiertää esteet

Ruokailijoita häiritsevät lokit on saatu kuriin kävelykadulla sijaitsevassa oululaisravintolassa virittämällä siimat anniskelualueen sivuille ja yläpuolelle. Siimoja on pitänyt lisätä, koska lokit oppivat kiertämään ne.

Ruokaharrastaja: "Lihan grillaaminen on nähty" – moni ostaa nyt pihalle pitsauunin ja hifistelee taikinan hydraatioprosentilla

Pitsauunit saattavat loppua kaupoista jo alkukesästä. Täydellinen pitsa vaatii päivien valmistelun.

Ravintoloiden aukioloaikoihin lievennyksiä Essoten alueella vielä tällä viikolla

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntien alueella käytössä ovat tiukemmat rajoitukset.

Kalliit BCAA-juomat viedään kauppojen hyllyiltä – kysyimme, pitävätkö lihasten kasvuun liittyvät lupaukset paikkansa

Asiantuntijoiden mukaan haaraketjuisia aminohappoja on tutkittu niin vähän, ettei niistä tutkimustulosten perusteella voida sanoa olevan hyötyä jollekin tietylle ihmisryhmälle.

Savo-Karjalan lihalle arvostettu kansainvälinen Chaîne des Rôtisseurs -kilpi

Savo-Karjalan liha on neljäs pohjoissavolainen tunnustuksen saaja

Ravintoloiden mainoskuvissa saattaa poseerata raaka peruna tai hiuslakalla kiiltäväksi suihkittu pihvi – Lue ammattilaisen parhaat kuvausvinkit kotikeittiöön

Valokuvaaja Harri Hinkka tietää kikat kauniiden ravintolamainosten takana. Kotona annosta ei tarvitse tuunata syömäkelvottomaksi.

Ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on noussut korona-aikana – Mikkelissä jaetaan sata ruokakassia päivässä

ViaDia Mikkelin ruokajakelu ei ole korona-aikana keskeytynyt kertaakaan.

Tiistai 6.4.2021 (tv)

Koronatilanne. Sukunimet. Kasvisruoka. Sää.

Arkea maailmalta: Työmatkalla syön vaikka nyrkin kokoisen etanan, mutta on muutama asia, joita en suuhuni pane

Syötävää löytyy aina sieltä mistä ihmisiäkin, vaikka se ei olisikaan omaa tuttua arkiruokaa, kirjoittaa Ylen Afrikan-toimittaja Liselott Lindström.

Eduskunta jatkoi ravintolasulkua kolmella viikolla – muutoksia viiteen maakuntaan

Sulku koskee 14 maakunnan ja Kittilän kunnan kaikkia ravitsemisliikkeitä. Ravintoloille kompensaatiota sulkuajalta 70 miljoonaa euroa.

Tampereen korkeakoulut etsivät ratkaisuja noutoruoan jätekäsittelyyn ja päästöihin – visioissa ollut jopa ruokaversio jäätelöautosta

Ensisijainen tarkoitus on kehittää ekologisempia ruokapakkauksia ja tehostaa niiden kierrätystä.

Etänä opiskeleville yläkoululaisille jaetaan jälleen ruokakasseja - "Parasta on työstä saatu kiitos, tämä on iso apu monelle", sanoo ruokapalveluesimies

Etäopetukseen siirtyneiden yläkoululaisten ruokailun järjestäminen on puhuttanut jälleen eri puolilla Suomea. Savonlinnassa jaetaan ruokakasseja kotiin ja se on herättänyt vanhemmat antamaan kiitosta koulujen ruokapalveluita hoitaville työntekijöille.

Suuren paaston aikana kasvissyöjä saa mahansa täyteen Venäjällä

Arkea maailmalta: Lihaton ruoka on venäläisille usein vain keväinen kausituote, kertoo kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

MOT testasi, olivatko elintarvikkeet sitä mistä maksettiin ja heti "tärppäsi" – ruokahuijaus kannattaa, sillä siitä selviää Suomessa usein sakoilla

Havainnot elintarvikepetoksista kasvavat myös Suomessa. Tuntuvia rangaistuksia ei kuitenkaan toistaiseksi ole annettu.

Kehitysyhtiö markkinoi Mikkelin ravintoloita sulkuaikana – mukana lähes 50 eri ravintolaa

Miksei Oy panostaa yhteismarkkinoinnissa muun muassa someen ja sanomalehtimainontaan.

Koulun ruokalista lupasi puuroa, marjakiisseliä, tuorejuustoa ja vihanneksia – tällainen annos tuli: "Olen syönyt, mitä kotoa on löytynyt"

Etäkoululaisten ruoka-annokset ovat herättäneet kiivasta keskustelua Kotkassa ja Vantaalla.

Pitäisikö kasvisruoan määrää julkisissa ruokaloissa lisätä? Suomalaiset jakautuvat kahteen leiriin, kertoo Ylen kysely

Naiset ja nuoret kannattavat kasvisruoan lisäämistä, vanhemmat ikäluokat ja miehet ovat toista mieltä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle