Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perfomanssitaiteilija Samuli Laine imettää esityksessään katsojia – katso videoilta, minkälaisia kokemuksia nykytaidefestivaali yleisölle tarjoaa

Kuopiossa käynnistynyt Anti-festivaali on yksi harvoista kansainvälisistä tapahtumista koronaepidemian aikana.

Продажи Alko значительно выросли в коронаэпидемию

При этом, общий уровень потребления алкогольной продукции снизился.

Keskiviikko 7.10.2020 (tv)

Eduskunta käsittelee budjettia. Suomen koronatilanne pahenee. Alkoholin kulutus laskee. Säätietoja.

Veden keittokehotus jatkuu Uudessakaarlepyyssä

Tulokset perjantaina otetuista näytteistä saadaan sunnuntaina.

Tällainen on työttömien ruokala, jossa ei käy työttömiä – "Häpeävätkö he, että täällä on liian halpaa ruokaa?"

Suljettu työttömien ruokala avasi jälleen ovensa ja yrittää houkutella lisää asiakkaita.

Näin kouluruoan inhokitkin saatiin katoamaan lautasilta – salaisina aseina makutestit ja kotitehtävät

Viime lukuvuonna monissa kouluissa ruoasta alettiin puhua enemmän. Nyt se näkyy lautasilla.

Tunnetko sinä jo trendikkään bimi-parsakaalin? Tuontivihanneksena tunnettu herkku kasvaa nyt myös Suomessa

Risteytysvihannes pärjää yhtä lailla Pohjois-Savossa kuin Espanjan auringon alla.

Torstai 10.9.2020 (tv)

Päivähoito. WWF:n raportti. Ruokahävikki. Sää.

Jenni Karppisen,17, ruokakulut kaksinkertaistuivat, kun lukio lopetti vegaaniruoan tarjoamisen: "Muilla on etuoikeus saada ilmainen kouluruoka"

Oulun lukioissa lopetettiin vegaaniruoan tarjoaminen opiskelijoille. Jenni Karppinen ja Emmi Peltonen kertovat, mitä se aiheutti.

Keskiviikko 9.9.2020 (tv)

Korona-aika koettelee nuoria työntekijöitä. Hävikkiruokaa saadaan vähemmän ruokajonoihin. Sanoittaja Vexi Salmi on kuollut. Sää.

Korona muuttanut ruokailukäytäntöjä Forssan kouluissa

Supistettu ruokalista otetaan käyttöön peruskouluissa, lukiossa ja varhaiskasvatuksessa.

Kotitalouksien hävikistä löytyi yllätys: keitettyä kahvia menee hurjasti hukkaan – ruokahävikin puolittamiseen halutaan sitouttaa koko Suomi

Valmisteilla oleva ruokahävikin kansallinen tiekartta tähtää aiempaa tehokkaampiin keinoihin hävikin vähentämiseksi. Eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa.

Mitä sinä tiedät makkarasta? Testaa tietosi Puoli seiskan makkaravisassa

Puoli seitsemän johdattaa tällä viikolla katsojat suomalaisen makkaran historiaan ja valottaa myös suosikkieineksen tulevaisuuden näkymiä.

Hyvä sato innostaa yhä useampia sienimetsään – katso videolta vinkit, joilla aloittelijakin pääsee sieniharrastuksen alkuun

Sienisyksystä hyviä lupauksia antaa esimerkiksi se, että ensimmäiset tuoksuvalmuskat eli matsutaket on poimittu jo Lapissa.

Kouluruokailun kokeilu onnistui yksinkertaisella reseptillä – lapset syövät terveellisemmin, kun ruoka tuodaan osaksi oppitunteja ja arkea

Ruokakasvatusmallia testattiin 15 koulussa yhden lukuvuoden ajan. Nyt se on tarkoitus laajentaa muihinkin kouluhin.

Hallitus vahvisti: Ravintoloiden rajoitukset pysyvät ennallaan

Asiakkailla täytyy edelleen olla oma istumapaikka, ja ravintoloiden on pidettävä huolta turvaväleistä.

Kouvolan kouluissa syntyi kuuden päivän aikana yli tuhat kiloa ruokahävikkiä – se vastaa 3 000 euroa

14:ssä Kouvolan koulussa otettiin käyttöön biovaaka-järjestelmä, joka näyttää ruokahävikin määrän.

Tiistai 18.8.2020 (tv)

Maskeja jaetaan vähävaraisille. Suippopaprika on menestys. Olympiastadion avataan remontin jälkeen. Sää.

Kelpaisiko jopa satojen eurojen säästö ruokalaskussa? Nelihenkinen Halmeen perhe on jo vuosia karsinut menojaan syömällä ja säilömällä sieniä

Biologi Panu Halme antaa viisi vinkkiä sieninirsoilun karkottamiseen ja kertoo, kuinka oppi säästämään metsänantimien avulla.

Juomaveden keittokehotus päättyi Rovaniemen kylissä

Keittokehotus koski Napapiirin, Olkkajärven, Nivavaaran, Syväsenvaaran, Norvajärven ja Poikajärven alueita.

Marjoista saa irti enemmän kuin uskotkaan – katso ohje: mansikan kannoista syntyy oivaa kesäjuomaa

Hyödyksi voi käyttää myös mehustuksen ohessa syntyvää mäskiä sekä marjojen kukkia ja lehtiä.

Pikaruoka-ala porskuttaa menemään ja kasvaa entisestään

Suurien suomalaisyritysten suunnitelmissa on avata kymmeniä uusia ravintoloita lähivuosina.

Kuinka säilytän ruokia, jos sähköt ovat poikki? Martat vinkkaa: Älä auo pakastimen ovea, tee kylmälaukusta väliaikainen jääkaappi

Yle kysyi Martoilta heinäkuussa Päivö-myrskyn yhteydessä, miten ruoan saa säilymään, jos sähköt ovat poikki.

Miten korona vaikutti jäätelöön? Entä tiedätkö, mikä on härtelö? Testaa tietosi jätskivisassa

Tämän kesän jäätelötrendejä ovat vegaanisuus ja proteiinijäätelöt, sekä vähemmän kaloreita sisältävät tuotteet.

Oats more popular than ever in Finland

A commodoties report finds that, per capita, residents ate 9.5kg of oats in 2019 - and 200 eggs.

Maaseudun versio piknikistä oli tukeva välipala peltohommien lomassa – tämän päivän piknik maistuu mansikalta

Ruokakulttuuri on muuttunut hurjasti sadassa vuodessa. Kaura nosti viljatuotteiden menekkiä viime vuonna, selviää Luonnonvarakeskuksen uudesta selvityksestä.

Pandemic fails to cool Finland's centuries-old passion for coffee

As restaurants and cafes shut down during the crisis, grocery retailers reported a rise in coffee sales to households.

Finnish food sector surviving corona crisis, but produce prices may rise

The Natural Resources Center says the price of berries, fruit and vegetables could see increases by the end of the year.

Virtaa villiyrteistä

Kevät ja alkukesä on paras aika hortoilla. Toisin sanoen kerätä hortaa eli villiyrttejä ruoaksi.

Saako lapsesi puistoruokaa kesällä? Espoo poikkeaa muista, Vantaalla oma piknik-pussi, Helsinki jatkaa sotavuosina alkanutta perinnettä

Toteutustavat hieman vaihtelevat, mutta taustaidea on sama. Kaupungit tarjoavat ruokaa lapsille ja nuorille.

Dipper-patukat herättivät huolta vanhemmissa – 7 vastausta kysymyksiin karkkien lisäaineista

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen haluaa muistuttaa, etteivät kaikki kaupassa olevat tuotteet ole välttämättä turvallisia.

Lounasravintola jatkaa vain take away -myyntiä, koska avaaminen ei kannata: "Minun matematiikalla en ymmärrä miten tämä kannattaisi"

Ravintolat saavat avata ovensa kesäkuun alussa monin rajoituksin. Monelle buffet-konseptilla toimivalle ravintolalle tämä ei kuitenkaan tuo helpotusta.

Will customers return to restaurants?

Restaurants are re-opening next week in Finland amid uncertainty along the entire food production chain.

Food watchdog scrutinises candy bar over consumer complaints

Consumers have been advised to avoid eating the candy bars and to report symptoms to local health inspectors.

Yksi kuva, muuta ei tarvittu: sattuma teki hankolaisesta Mia Nybergistä leipätaiturin, jota seurataan ihastellen ympäri maailman

Maailmanlaajuinen hapanjuuri-ilmiö on kasvanut koronakevään aikana entisestään. Hankolainen Mia Nyberg ymmärtää, miksi.

Last drinks at 10pm: Finland unveils new rules for re-opening restaurants and bars

A closing time of 11pm is among a slew of criteria bars and restaurants will have to comply with from 1 June.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle