Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Olarinluoman St1 automaattiasema. Hinnat valotaululla.

Bensan hinta pomppasi monella asemalla parikymmentä senttiä, mutta se ei johdu lakosta, sanovat yhtiöt

95 E10 -bensiinin hinta on noussut monilla asemilla eilisestä, mutta myyjien mukaan syynä ei ole juuri alkanut lakko.

Haaparannan Shell Ruotsissa.

Bensiinin tankkaus Ruotsissa tuo nyt isoa säästöä – hintaero Suomeen peräti 20 senttiä litralta

Ruotsin kruunun kurssi on tällä hetkellä sellaisissa lukemissa, että bensiinin tankkaaminen esimerkiksi Haaparannalla on selvästi halvempaa kuin Suomen puolella. Norjan rajalla ei samaa etua ole.

Abdulaziz bin Salman Al Saud tiedotustilaisuudessa.

Öljyntuottajat sopivat tuotannon leikkaamisesta – se luo painetta bensan hintaan myös Suomessa

Öljymaat supistavat tuotantoa, koska ne haluavat pysäyttää hintojen laskun. Päätös on kääntänyt raakaöljyn hinnan nousuun. Yhdysvallat kritisoi öljymaita siitä, että päätös hyödyttää Venäjää.

lapsi leikkii kirjainpalikoilla

Lapsiperheille ehdotettiin ylimääräistä lapsilisää – mutta mihin lapsilisät nykyisin perheessänne menevät? Kerro meille, teemme juttua

Onko hintojen nousu muuttanut lapsilisän käyttöä perheessänne? Menevätkö lapsilisät ruokaan tai bensaan, vai jääkö rahaa säästöön pesämunaksi lapsille? Kerro meille, teemme aiheesta juttua.

Henkilö lopettelee auton tankkausta.

Polttoaineiden korkeiden hintojen suuntaa on nyt vaikea ennustaa – merkittävää laskua ei kuitenkaan ole tulossa, arvioi analyytikko

Maailmantalouden heilahtelut vaikuttavat polttoaineiden hintakehitykseen. Asiantuntijat eivät kuitenkaan usko hintojen laskevan lähiaikoina.

Liikennettä moottoritiellä.

Data paljastaa, että ajonopeudet moottoriteillä ovat laskeneet tänä kesänä merkittävästi – asiantuntija: kallis polttoaine on todennäköisin syy

120 nopeusrajoitusalueilla ajetaan nyt keskimäärin 114–115 kilometriä tunnissa. Vaikutukset polttoaineen kulutukseen, päästöihin ja liikenneturvallisuuteen ovat asiantuntijan mukaan merkittävät.

Timo Harakka kommentoi medialle 5. huhtikuuta.

Polttoaineiden hinnat laskivat, mutta liikenneministeri Harakka uskoo korkeiden hintojen tulleen jäädäkseen – "Monien taloudessa vaikea asia"

Polttoaineiden hintojen lisäksi kesäliikenteessä kuohuttavat ratatöiden aiheuttamat ongelmat. Liikenneministerin mukaan juhannuksen junakaaoksen jälkeen ratatöistä tehdään huolellisemmat riskiarviot.

Grafiikka näyttää, kuinka öljyn hinta on noussut hieman yli 50 dollarista barrelilta vuoden 2021 alussa yli 100 dollariin barrelilta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Korkeimmillaan öljyn hinta on käynyt jopa yli 130 dollarissa barrelilta.

Bensan kallistumisen seuraus tämäkin: Huoltoasemayrittäjillä on yhä isommat rahat kiinni varastoissaan

Hintojen nousun myötä aseman säiliöihin varastoidun polttoaineen arvo on aiempaa suurempi, minkä takia yritys tarvitsee enemmän käyttöpääomaa. Yrittäjän mukaan käteen jäävä kate ei kuitenkaan hintojen noustessa ole kasvanut.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko haastateltavana.

Ruotsi laski polttoaineveroa tilapäisesti – valtiovarainministeri Saarikko: "En lupaa suoraan samanlaisia päätöksiä kuin Ruotsissa"

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) olettaa keskustelun polttoaineiden verovähennyksistä rantautuvan myös Suomeen. Lupauksia veronalennuksista ei tässä vaiheessa kuitenkaan voi antaa.

Minna Jaala seisoo huoltoaseman pihalla. Taustalla polttoaineiden hinnat.

Bensa on Suomessa kalliimpaa kuin muualla, koska olemme EU:n mallioppilas ympäristöasioissa – voisimme jopa puolittaa polttoaineveron

Polttoainevero ja biopolttoaineiden jakeluvelvoite ohjaavat kuluttajia vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Tiina Sanila-Aikio katsoo totisena kameraan. Päällään musta takki ja musta pipo. Taustalla näkyy luminen maisema jossa poroja ja moottorikelkka..

Goluid loktaneapmi dovdo boazodoalli burssas: "Leago vuoiggalaš ahte biebmobuvttadeaddjit leat geafesvuođa ráji alde?" jearrá Tiina Sanila-Aikio

Bensinhattit leat loktanan ja seammás maiddái eará golut leat divron, go fievrrideamis ferte máksit eanet. Boazodoalli goittot ii sáhte heaitit johtimis ja sisaboađut leat muđuige báhcán goluid maŋábeallái.

Tuija Siltamäki, Helsinki, 01.02.2019

Tuija Siltamäen kolumni: Suomalainen vastustaa hyysäämistä, kunnes omat valinnat vaarantavat omat intressit

Miksei valtio kompensoi minun kalliita elämäntapojani vaan keskittyy syrjäseudun autoilijoiden holhoamiseen, kysyy Tuija Siltamäki.

Annika Saarikko

Hallitus kompensoi kallistuvaa bensan ja sähkön hintaa täsmätoimilla: Työmatkavähennys paranee, valmisteilla kevyemmin verotettu ammattidiesel

Työmatkavähennys nousee 30 senttiin kilometriltä aiemmasta 25 sentistä. Valtion verotuloihin voi tulla satojen miljoonien eurojen lovi.

Anette Virta Ylöjärveltä ottamassa tankkauspistoolia käteen.

Tällaisia ovat keinot, joita hallitus pohtii korvaamaan kallistuvaa bensaa ja sähköä kuluttajille – moni enemmän tai vähemmän kinkkinen

Työmatkavähennyksen laajentaminen saa kannatusta hallitusryhmiltä. Kokoomus keventäisi sähköverotusta sekä kaikkien tuloluokkien ansiotuloverotusta.

Minna Jaala seisoo autonsa edessä.

Maalla asuva Minna Jaala, 23, maksaa bensasta yhtä paljon kuin helsinkiläinen yksiöstään – kallis polttoaine uhkaa eristää nuoret koteihinsa

Bensiinin hinta on runsaassa vuodessa kivunnut lähes 30 prosenttia. Stop autoilijoiden kuritukselle -ryhmän mukaan hinnannousu rajoittaa liikkumisen vapautta.

Kanalayrittäjä Janne Barsk seisoo pihassaan harmaassa takissa ja katsoo kameraan.

Bensalitran kahden euron kipuraja rikkoutuu pian muuallakin kuin Lapissa – analyytikko: "Hinnat voivat ihan hyvin kavuta vielä ylöspäin"

Raakaöljyn maailmanmarkkinahinta on noussut nopeasti. Polttoainekauppiaat korjaavat melkein joka aamu mittarihintoja ylöspäin, jotta rahat riittäisivät seuraavaan polttoainekuormaan.

En tankbil kör in på vägen.

Britannian polttoainekriisi tuskin ratkeaa pelkästään EU-maista tulevilla kuljettajilla, arvioi asiantuntija

Brittien huoli polttoaineen saatavuudesta saattaa vaihtua pian huoleksi bensan hinnasta.

Violetiksi maalatun puuomakotitalo julkisivu.

Tilastokeskus: Inflaatio kiihtyi elokuussa 2,2 prosenttiin

Kiihtyminen oli seurausta muun muassa omakotitalojen korjauskustannusten noususta. Lisäksi inflaatiota kohottivat muun muassa bensiinin ja dieselin hintojen nousu.

Autoilijoiden torviprotesti Eduskuntatalolla

Mielenilmauksella vaadittiin reilumpaa kohtelua autoilijoille – torviprotesti toi Eduskuntatalon eteen lähes 500 autoilijaa

Autoilijoiden protesti keräsi suuren määrän osallistujia Helsingin keskustaan tänään lauantaina. Protestin järjestämisen takana on vapaamuotoinen Facebook-ryhmä, joka vaatii poliittista asenneilmapiiriä suopeammaksi autoilijoita kohtaan.

Polttoaineen hinnat huoltoaseman kyltissä.

Bensiinin hinta kipuaa ylöspäin – yhdellä asemalla hinta on jo lähellä kahta euroa litralta

Hintaan vaikuttaa valmisteveron korotus viime vuoden elokuussa. Bensan hinnasta 60 prosenttia on veroja.

autoa tankataan

Kansalaisaloite polttoaineveron alentamisesta etenee eduskuntaan – 50 000 nimen raja rikkoutui vauhdilla

Valmisteveroa pitäisi laskea 50 prosentilla nykyisestä, ehdottavat aloitteen tekijät.

Mieshenkilö maksamassa polttoaineostosta automaatilla Vantaan Variston Neste-huoltamolla.

Bensan ja dieselin hinnat ampaisivat pikanousuun – "Nousujohteinen suunta jatkuu", arvioidaan polttoaineketjusta

Pumppukohtaiset erot ovat lähes 20 senttiä litralta. Raakaöljyn hinta on kallistunut kuukausikaupalla

Liikennettä Länsiväylällä Espoossa.

Etujärjestöt ihmeissään: Bensan ja dieselin hintaa nostavan päästökaupan valmistelu alkoi, muiden keinojen tehoa ei vielä tiedetä

Hallituksen suunnitelma liikenteen päästövähennyksistä keräsi huomattavan määrän lausuntoja.

Bensa-automaatti

Diesel kallistui bensiiniä enemmän tammikuussa, oliko syynä veromuutos?

Kysyimme ST1:ltä, Nesteeltä ja valtiovarainministeriöltä, mistä hinnanmuutokset johtuivat.

Mies ja traktori huoltoasemalla.

Bensavuosi 2020 oli halvempi kuin aikoihin, mutta autoilija ei sitä hevillä usko: "Jokainen on sitä mieltä, että polttoaine on aina kallista"

Autoilijalle viime vuosi oli lähes ikuista joulua. Bensakauppiailta hinnat kirvoittavat kahtalaista mielipidettä.

auto ja pakokaasua syksyisessä maisemassa

Uutissuomalainen: Harakka ei korottaisi bensiinin ja dieselin hintaa

Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi, että kotimaan liikenteen kasvihuonepäästöt voitaisiin puolittaa vuoteen 2030 mennessä.

Kuski tankkaa autoaan

Venäjän halpaa bensaa tankanneet itärajan autoilijat kärvistelevät nyt Suomessa: "Minun ajoni ovat vähentyneet ratkaisevasti"

Korona ei ole rokottanut polttoaineen myyntiä itärajan tuntumassa yhtä paljon kuin muualla Suomessa.

95 E 10 bensiini.

Polttoainevero kiristyi – Kanta-Hämeessä bensiini ja diesel kallistuivat muutamia senttejä

Uuden polttoaineveron ennakoitiin nostavan bensiinin ja dieselin hintaa 6–7 senttiä litralta.

Suomen korkeimmat polttoaineiden hinnat löytyivät heinäkuussa Kaamasesta Lapista. Jo ennen elokuun alun veronkorotusta esimerkiksi 95:n litrahinta oli 1,87.

Kaamasessa tankataan Suomen kalleinta bensaa ja huomenna hinta nousee – Veikko Aikion mukaan ollaan kipurajalla: "Ei täällä voi raitiovaunuun hypätä"

Lauantaina voimaan tuleva polttoaineiden veronkorotus näkyy mittarihinnoissa todennäköisesti hyvin nopeasti.

Ulkoilijoita kevätsäässä.

Keskiviikko 29.7.2020 (radio)

Suomalaiset ovat valmiina uusiin koronarajoituksiin. Suomessa on liikkeellä kesäflunssaa. Saarioisten tehdas vahingoittui tulipalossa. Bensiinin hinta nousee lauantaina. Pyhiinvaellus Mekkaan alkoi.

Katri Moilanen istuu autossa.

Neljän lapsen äidin bensalasku kaksinkertaistui, kun rajat menivät kiinni ja paku piti tankata Suomessa – samoin kävi tuhansille muillekin

Vaikka tankilla käydään normaalioloissa yli sadan kilometrin päässä, voi säästöä tulla tuhansia euroja vuodessa.

Teiskontien Nesteen huoltoasema.

Bensa on Suomessa matkailevalle nyt niin halpaa, että kauppias parahtaa, ettei sillä elä: Yleinen kesäilmiö ei enää välttämättä päde

Bensan hinta on vertailun mukaan jopa yhtä alhaalla kuin koronarajoitusten keskellä. Kauppiaan mukaan nyt taistellaan markkinaosuuksista.

Nainen tankkaa autoa kumihanskat kädessä.

Halpa bensa lisää kiusausta hamstrata, mutta todellinen hyöty on vähäinen

Herkästi syttyviä polttoaineita saa säilyttää ilman erillistä lupaa vain pienen määrän.

Saudiarabialainen öljykenttä. Poraustornista nousee liekkejä.

95-bensa painui paikoin jo alle 1,2 euron – Tuliko mustasta kullasta nyt pysyvä halpatuote bensapumpulla, kun raakaöljyn hinta romahti?

Raakaöljyn hinta romahti eilen jopa negatiiviseksi Yhdysvalloissa ja öljymarkkina on ennennäkemättömässä heilunnassa. Työpaikkoja katoaa ja suuret öljy-yhtiöt kamppailevat lähes olemattoman kysynnän kanssa, sanoo norjalaisasiantuntija.

Paketteja kärrissä.

Perjantai 3.4.2020 (radio)

Suomi rajoittaa pikavippien korkoa. Tukihakemuksista tulee iso ruuhka Kelassa ja työttömyyskassoissa. Koronatilanne lisää alkoholin myyntiä. Paketteja liikkuu nyt paljon postissa. Bensiinin hinta halpeni.

Hallintoa tukeva mielenosoitus Teheranissa Iranissa 25.11.2019. Mielenosoittajat polttivat Yhdysvaltain lippuja.

Amnesty: Iranin mielenosoituksissa yli 140 kuolonuhria

Iranissa ainakin 143 mielenosoittajaa on kuollut laajoissa protesteissa viiden päivän aikana. Yli tuhat mielenosoittajaa on pidätetty, kertoi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International maanantaina.

Iranilainen näyttää kuinka internet-sivustot eivät lataudu älypuhelimeen Teheranissa 17. marraskuuta..

Iran on yhä taitavampi sulkemaan yhteydet ulkomaailmaan – Netin katkaiseminen on yleistyvä keino levottomuuksien tukahduttamiseksi

Iranin tämänkertainen digipimennys oli aiempaa valistuneempi ja hälyttävämpi, kirjoittaa brittilehti The Guardian.

Moottoripyöräilijöitä ja jalankulkijoita. Etualalla liekkejä.

Internetiin pääsyä rajoitettiin Iranissa bensamielenosoitusten takia – kymmeniä ihmisiä pidätetty

Levottomuuksissa on kuollut ainakin kaksi ja loukkaantunut useita ihmisiä.

bensapumppuja

Bensan ja dieselin hintaan tuntuva nousu – St1:n toimitusjohtaja: "Saudi-Arabian tilanne näkyy tänään tai viimeistään huomenna"

Autoilijoiden havaintojen mukaan bensan ja dieselin hinta on paikoin kallistunut jopa 10-20 senttiä litralta.

Ostoskorissa vihanneksia

Kuluttajahinnat nousivat hieman elokuussa – vihannekset kallistuivat

Kuluttajahintojen vuosimuutos oli elokuussa 1,1 prosenttia.

Riikka Uosukainen.

Ruotsissa bensakapina kukoistaa Facebookissa ja ilmastoahdistus voi johtaa salalentämiseen

Lento- ja bensahäpeän käsitteet kuulostavat kovin erilaiselta maaseudulla kuin kaupungissa, kirjoittaa Ylen Pohjoismaiden-kirjeenvaihtaja Riikka Uosukainen.

Emmanuel Macron

Macron aikoo lisätä alueiden valtaa Ranskassa ja pienentää tuloveroja – Yle seurasi lehdistötilaisuutta

Ranskan presidentti Emmanuel Macron arvioi torstai-illan puheessaan antaneensa itsestään kuvan epäoikeudenmukaisena, ja katuvansa. Eliittikoulu ENA lakkautetaan.

Bensapistooli.

Bensan keskihinta pompahti: +13 senttiä litralta verrattuna tammikuuhun – Dieselkuskit päässeet vähemmällä

Maailmanpolitiikan jännitteet ja valtameren takaiset tekniset viat näkyvät bensapumpulla.

Mielenosoittajat polttavat renkaita protestiksi polttoaineen ja elinkustannusten nousun takia.

Väkivalta leimahti Zimbabwessa, kun bensan hinta nousi rajusti – nyt hallitus katkaisi netin

Zimbabwessa työskentelevän suomalaistutkijan mukaan lääkkeet ja ruoka ovat monin paikoin loppumassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle