Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oulun keskustaan toivotaan enemmän eloa kesäkuun alussa rajoitusten höllentämisen myötä

Ihmiset ovat jo varanneet ravintoloihin paikkoja ennen kesäkuun ensimmäistä päivää, jolloin rajoituksia osin puretaan.

Kotikokkailu kunniaan, netistä etsitään vinkkejä innokkaasti – testaa, millainen kotikokki tai leipuri olet

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Facebook-sessioilla on ollut huikea suosio.

Koronavirus tyhjentää Kajaanin kauppojen hyllyjä – ruokatarpeiden saatavuus paranee kuitenkin koko ajan

Etätyöt ja -opiskelu ovat vaikuttaneet ruokatarvikkeiden saatavuuteen.

Kotiruoka tekee taas kauppansa – kun tilojen myynti ravintoloihin väheni, kotimainen ruoka virtaa kauppoihin

Koronakriisi on nostanut kotimaisen ruuan arvostusta. Suomalaiset peruselintarvikkeet ja einekset käyvät kaupaksi.

Täti

Erinomaisesta tädistään kertoo hra Kajo.

Hyvästi noutoruoka ja kuppilat! Joko Suomessa koittaa kotiravintoloiden aika?

Maailmalla moni maksaa siitä, että pääsee syömään tuntemattoman kotiin. Kotikokkien varauspalvelut etsivät jalansijaa myös Suomesta.

Vanhuksille kotiin kylmä vai lämmin ateria? Juupas-eipäs-keskustelun sijaan keittiössä haluttaisiin puhua myös ruuan laadusta

Ruoan kuljettaminen kylmänä on turvallisuuskysymys, kun matka on pitkä. Ruokapalveluesimies muistuttaa, ettei lämpötila ole aterian ainoa arvo.

Palkittu ruokakirjailija on nähnyt suomalaisen kotiruoan kehittymisen – "Hyvä arki auttaa jaksamaan tässä elämässä"

Tavallinen kotiruoka on hyvää, sanoo seinäjokelainen Kaisa Isotalo. 1980-luvulta kotiruoka- ja oppikirjoja tehnyt tietokirjailija palkittiin tänään tuotannostaan.

Pikkukunnan kokkikokeilu tuo ruuan tuoksun vanhuksen kotiin ja haastaa jättikeittiöt – Tampereella tarvittaisiin sata kokkia

Kotikokin käynti parantaa vanhuksen ruokahalua ja yksinäisyys vähenee. Vanhusten aliravitsemusta vähentävä Ikaalisten kokeilu kiinnosta laajasti myös suurissa kunnissa.

Pikkukunnasta kuuluu kummia: Kokki kokkaa vanhuksen kotona kahdellakympillä

"Kyllä se on parasta, kun tätä Marikan valmistamaa ruokaa saa oman pöydän ääressä nauttia," sanoo sotainvalidi Reino Lepistö. Ikaalisten kunnan tarjoama kokeilu on otettu ilolla vastaan.

Urheilevan nuoren nyrkkisääntö ravinnossa: perinteistä kotiruokaa, välipaloja ja riittävästi vettä

Paljon urheilevalle lapselle tai nuorelle ruokailun järjestäminen on yksinkertaista: kotiruokaa lautasmallin mukaan. Koulun ja treenien rytmittämä arki vaatii myös säännölliset välipalat ja runsaasti vettä.

Kotiruoka ei ole hifistelyä – ja reseptitkin saa kotikeittiössä unohtaa

Kotiruoka voi olla tacoja tai kaalilaatikkoa, kunhan se on tehty läheisille ja kotona.

Police: 8,500 litres of booze that two men imported was not "for personal use"

Police in western Uusimaa say they are investigating two men who, over the course of about nine months, allegedly imported some 8,500 litres of alcoholic beverages from Estonia and sold some of it in Finland. Police say the men claim the drinks were intended for personal use.

Kaasupakattu kaalikääryle kulkee vanhuksen lautaselle satojen kilometrien päästä

Viikon kotiaterialounaat kulkevat kustannustehokkaasti vanhuksen kynnykselle vaikka toiselta puolen Suomea.

Kotitalousammattilainen arvioi valmiita ruokakasseja – saattavat parantaa perheiden ruokavaliota

Reseptin ja siinä tarvittavat ateria-ainekset sisältävän ruokakassin tilaaminen kotiin on verrattain uusi palvelu Suomessa. Nyt valmiita ruokakasseja myydään myös kaupoissa. Kotitalousasiantuntija arvioi, voiko valmiista ruokakasseista olla arjessa oikeasti hyötyä.

"Saadaan myös pullantuoksua keittiöön" – kotiin tilattava kokki auttaa vanhuksia laittamaan ruokaa

Ikaalisten kotipalvelu ottaa käyttöön kotikokkipalvelun. Asiakas voi saada ruuanlaittoapua omassa keittössään.

BBC:n säästöaikeet saivat kotikokkaajat suivaantumaan – reseptit säästynevät sittenkin

Yli 120 000 ihmistä vaatii kansalaisadressissa Britannian yleisradioyhtiö BBC:tä säilyttämään ruokasivustonsa ennallaan. Yhtiö on hallituksen asettamien vaatimusten takia supistamassa verkkosivustojaan ja poistamassa tuhansia ruokareseptejä kulinaristien ulottumattomiin.

Puoli vuosisataa ravintolanpitoa – Hilu Tolmunen jätti jäähyväiset Tähti Baarille

Tolmusen sadat ystävät, tuttavat ja asiakkaat muistelivat Tähti Baarin vuosikymmeniä.

Ruokabloggari suosii terveellistä ruokaa – mutta ei maun kustannuksella

Jo kuuden vuoden ajan suosittua Kokit ja potit –ruokablogia pitänyt oululainen Hannele Hyvärinen kertoo olevansa kultaisen keskitien kulkija, mitä ruokaan tulee.

Neljä keinoa saada ravintola menestymään – huippuravintola paljastaa reseptinsä

Vuoden ravintolan yrittäjäpariskunta tietää tasan tarkkaan menestyksensä salaisuuden. Keinot eivät ole tähtitiedettä, mutta silti moni ravintola kompastuu niihin. Huippuravintolan pahin kilpailija, yllättävää kyllä, löytyy kodeista.

Etniset ruokaherkut houkuttavat asiakkaita Kuopiossa

Erilaisten etnisten ruokien suosio on noussut Kuopiossa. Itämaisia elintarvikkeita saa kaupungissa jo useasta liikkeestä. Myös kantaväestön kiinnostus etnisiin ruokiin on lisääntynyt jatkuvasti.

Kotileipurin muistilista myyjäisiin – älä leivo sairaana ja muista pakkausmerkinnät

Joulu on myyjäisten kulta-aikaa. Myyjäisillä kerätään varoja niin koululaisten retkikassoihin kuin yhdistystenkin toimintaan. Mitä kaikkea on huomioitava, jotta silloin tällöin myyjäisiin leipova kotikokki voi laittaa tuotteensa turvallisin mielin myyntipöytään. Kysyimme vinkkejä elintarviketarkastajalta.

Rioon valmistautuva Petra Olli ei aio Linnan tanssilattialle: "Taidan minä kaatua ensimmäisenä"

Painin MM-hopeamitalisti kertoi itsenäisyyspäivän vastaanotolla, että ulkomailla harjoitellessa ikävöi eniten juttukavereita ja kotiruokaa.

Lapset ovat nälissään maanantaisin – kouluruoan menekki jopa viidenneksen yli muiden päivien

Kouluruoka maittaa pääkaupunkiseudun lapsille maanantaisin muita viikonpäiviä paremmin. Ruokahuollon näppituntuma on, että jopa viidennes lapsista on nälkäisiä viikonvaihteen kotiruokinnan jälkeen.

Suomalaiset tykkäävät syödä television ääressä – suosikkeja hedelmät ja naposteltavat

Parhaiten suomalaisille televisionkatsojille maistuu salaatti, hedelmät ja naposteltavat. Gourmet-ruokaa ja sushia television ääressä syö vain harva.

Läskisoosia töölöläisessä kulttuuriravintola Elitessä

Perinteikästä läskisoosia ei ole pidetty soveliaana ravintolaruokana. Soosi on ikävän näköistä ja sillä on ruma nimi. Nyt kulttuuriravintola Elite on päättänyt kokeilla tunnustetun arkiherkun vetovoimaa.

Maahanmuuttovirasto ruokaprotestista: Tarjolla tavallista laitosruokaa, ei gourmet'ta

Hiukkavaaran hätämajoitusyksikkössä asuvat turvapaikanhakijat osoittivat keskiviikkoiltana mieltään huonon ruuan ja elinolojen takia Oulun poliisilaitoksen edustalla. Maahanmuuttovirasto ei ole saanut valituksia ruuan tasosta.

Katuruokamestari-kisan voittaja söisi mieluiten Pariisissa

Elokuun viimeisellä viikolla Katuruokamestari 2015 -tittelin saalistanut Harri-Tapio Siivonen antaa voittoisan reseptinsä kotikokkien käyttöön. Nyt kokkailemaan kesän viimeisen viikonlopun kunniaksi!

Monikulttuurinen katuruokaleipä toi voiton Yle Turun ruokakisassa

Harrastajakokki Harri-Tapio Siivonen vei voiton Yle Turun järjestämässä Katuruokamestari–kilpailussa. Viisi finalistia kisasi Lauri Tähkän Lintukodolla keskiviikkona 26.8. 2015 iltapäivällä.

Kotikokkien joukossa on jo gourmet-kokkeja

Suomalaisten kotikokkien taitotaso vaihtelee paljon. Kokkikurssien suunnittelijalle tilanne on haastava, kun yksi on aloittelija ja toinen loihtii jo gourmet-tason annoksia.

Katuruokamestari-kisa antaa vinkit loppukesän grillaajille

Yle Turku järjestää kesän kunniaksi historian ensimmäisen Katuruokamestari-kisan. Tavoite on antaa mahdollisuus kotikokeille näyttää taitonsa oman kylän ruokaohjelmassa. Viisi finalistia kisaa keskiviikkona 26.8.21015 sään armoilla Turun keskustassa.

Ruoka pilaantuu kesähelteillä nopeasti – muista kylmälaukku ja vesihaude

Ruokamyrkytysten riskit kasvavat lämpötilojen noustessa. Jo ikkunan läpi ruokaan paistava aurinko voi nopeuttaa pilaantumista.

Kotiruokaa ei päihitä mikään – pieniä maisteluja voi silti päivähoidossakin kokeilla

Perhepäivähoitaja tietää, mikä lapselle maistuu: perinteinen kotiruoka tekee parhaiten kauppansa. Hienovaraisesti lasten makumaailmaa voi silti avartaa. Yleensä lapsi omaksuu uusia makuja, kun ruoka maistuu myös toisille lapsille.

Erään perinteen päätös – talouskoulu lopettaa Joensuussa

Joensuun talouskoulu sulkee ovensa, kun perustutkintojen perusteita uudistetaan. Sekä opettajat että oppilaat miettivät koulun sulkemista haikeina päättäjäisissä tiistai-iltana

Saariluoman perheessä koomikko laittaa ruokaa: "Vähän tykkään liikaa hifistellä välillä"

Standup-koomikko Jaakko Saariluoma saattaa matkoillaan lounastaa huoltoasemilla. Kotona mies tykkää kuitenkin paremmasta ruoasta.

Ravintolayrittäjä: Lama ruokkii katuruuan kysyntää

Vuosia kestänyt taantuma on ajanut ravintola-asiakkaita kirjaimellisesti kadulle. Houkuttimena on hyvä ruoka, jota myydään edullisesti kojuista ja jopa rekka-autoista.

Aasialainen pyhäateria – Tappara hakee uutta maustetta seiskapeliin

Henrik Haapala ottaa SM-liigan pudotuspelien välipäivänä rennosti.

"Monelta saattaisi jäädä mämmi syömättä" – Elintarviketeollisuus pitää ruokaperinteitä hengissä

Mämmillä on ystävänsä ja inhoajansa. Ruokakulttuurin professorin mielestä se on kuitenkin tukevasti osa suomalaista ruokakulttuuria, pitkälti elintarviketeollisuuden vuoksi. Keittiömestari Matti Jämsén pitää mämmiä monipuolisena raaka-aineena, jolla kotikokkikin voi helposti vaikkapa maustaa jäätelön.

Tohditko ottaa lounaalla pienen lasin viiniä?

Nuori Sommelier 2015 -tittelin haltija Heidi Mäkinen sanoo, että viini sopii myös kotiruokalounaan kyytipojaksi. Sopiiko alkoholi mielestäsi ruokajuomaksi vaikkapa kesken työpäivän?

"Lasten suolisto-oireet katoavat viikonlopuksi ja palaavat kun palataan päiväkotiin"

"Voisodan" aloittaneet vanhemmat vaativat lisää vaihtoehtoja päiväkotiruokaan. Monipuolisempaa ravintoa vanhemmat perustelevat oireilla, joita he ovat havainneet laitosruuan lapsissa aiheuttavan. Ravitsemusasiantuntija kehottaa luottamaan tutkimustuloksiin, eikä yksittäisten vanhempien huomioihin.

Yhden naisen vastaisku tylsälle arkiruualle – nakeista ja jauhelihasta syntyy uskomattomia taideteoksia

Kati Heino näpertää spagetin sekä lihapullat linnunpesäksi ja riisikeon lettupeittoon kääriytyväksi jänikseksi. Ruoka-annosten asettelussa hurahtaa helposti puolikin tuntia, joten eväät kulkevat suuhun lähes poikkeuksetta mikron kautta.

Martta ei vieroksu pakastekasviksia – keittoon ne voi lisätä jo alussa

Kotitalousneuvoja Eija Tuukkanen martoista antaa synninpäästön joidenkin vieromille pakastekasviksille. Ravintoarvot säilyvät niissä hyvin, ja pakasteen antimiin kannattaa ehdottomasti turvautua, jos vaihtoehtona on jättää muuten kasvikset syömättä. Keittoon Tuukkanen heittää pakasteet heti alkuun makua antamaan.

Jyräävätkö laskiaispullatuutit ja pitsakakut klassikkoherkut?

Perinneherkuista kehitellään jatkuvasti uusia versioita, jotka leviävät netistä kotikokkienkin kokeiltavaksi. Somekokki Henri Alénin mukaan muunnokset ovat hauskoja, mutta päihittävät harvoin alkuperäisiä. Kinuskikissa-bloggaaja Sini Visan mielestä taas mikään ei ole tylsempää kuin leipoa aina samalla tavalla.

Kotikokin viholliset: Huono kattila ja tylsä veitsi

Ruoka-alan ammattilainen suosittelee hävittämään keittöstä kuperan leikkuulaudan ja puhkipaistetun pannun sekä usuttaa kotikokkaajankin veitsenteroitukseen. Kattilakaan ei ole aina puhdas vaikka siltä näyttäisi.

Nutritionists agree: Some prepared foods are healthier than home-cooked fare

Prepared foods have a bad rap, largely because of what are perceived to be the unhealthy additives and preservatives added to most products to extend their shelf life. Nutrition experts in Finland now say that most of the additives in convenience foods are harmless, and saturated fats and salt are the real culprits.

Valmisruoka voi olla kotiruokaa terveellisempää – jos valitset oikein

Valmisruokia on paheksuttu lisäaineiden vuoksi aivan turhaan. Asiantuntijoiden mukaan einesten lisäaineet eivät ole haitallisia, vaan ongelmia aiheuttavat kova rasva ja suola. Ravitsemusterapeutit laativat listan hyvistä ja huonoista valmisruuista.

Turkulaismaalivahti hakeutui uusien haasteiden perässä Seinäjoelle

Jere Koponen on pelannut jalkapalloliigassa kolmen edellisen kauden ajan FC Interissä. Nyt uusi seura löytyi testijakson jälkeen Seinäjoelta.

Suurtalouskokki pyöräyttäää annoksen reilulla eurolla

Oululainen Ilkka Haapala on yksi kolmesta suurtalouskokista, jotka ovat ehdolla alan tunnustuspalkinnon saajaksi. Itsensä kehuminen on nuorelle miehelle hankalampaa kuin ruuan tekeminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle