Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Siinain terrori-iskusta selvinnyt mies sairaalahoidossa.

Analyysi: Egyptin synkkä päivä

Siinain levottomuudet ovat vain yksi oire Egyptin pinnan alla kytevistä paineista, kirjoittaa Ylen Lähi-idän-kirjeenvaihtaja Aishi Zidan.

Ilari Sääskjärvi ja Anto Leikola.

Suomessa on tukku tuntemattomia löytöretkeilijöitä – Kalm kuvasi ensimmäisenä tieteellisesti Niagaran putoukset

Suomen kuuluisin löytöretkeilijä on Koillisväylän löytäjä Erik Nordenskiöld. Hänen varjoonsa on jäänyt muun muassa Herman Spöring nuorempi joka oli löytämassä Australiaa kapteeni Cookin kanssa.

Qatar jalkapallo.

Hotellimajoituksesta pulaa - Qatarin MM-kisaturisteja majoitetaan beduiinitelttoihin?

Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisavieraat saattavat päästä aistimaan aitoa paimentolaistunnelmaa, sillä kisajärjestäjät suunnittelevat majoittavansa tuhansia kisaturisteja beduiinitelttoihin.

Kuva Georg August Wallinista

Georg August Wallin matkustaa valeasussa Mekkaan

Georg August Wallin rakentaa itselleen valeasun muslimina

Palestiinalaiset heiluttivat lippujaan Bilinin kaupungissa Länsirannalla 31. heinäkuuta.

Tamperelainen ihmisoikeustarkkailija saattoi koululaisia Länsirannalla – "Näimme palestiinalaisten ahdingon"

Tamperelainen Juhani Valkama oli Kirkon Ulkomaanavun ohjelman kautta tarkkailemassa palestiinalaisten arkea Länsirannalla.

Israelin kartta.

Ylen kuvausryhmä kahakassa Israelissa

Ylen toimittajan ja kuvaajan kimppuun hyökättiin sunnuntaina nyrkein beduiinikylässä Israelin keskiosissa. Kuvausryhmän tulkki loukkaantui kahakassa ja kuvaaja sai mustelmia.

Sotilaita panssariajoneuvon katolla

Egypti lähetti lisää joukkoja Siinaille sieppausten takia

Kolme poliisia ja neljä sotilasta siepattiin viime viikolla.

Egyptissä siepatut pääsivät vapaaksi

Norjan ulkoministeriön mukaan siepattuna ollut 31-vuotias norjalainen lastenlääkäri on hyvässä kunnossa.

Egyptissä siepattiin turisteja

Siinain niemimaa on muuttumassa yhä turvattomammaksi. Islamistien aiheuttaman vaaran lisäksi beduiinit sieppaavat turisteja.

Antti Tuisku kuvasi musavideota beduiiniteltassa: Meinasi tulla ylimääräistä housuun

YleX Aamun vieraana käynyt laulaja kertoi haastattelussa kokemuksistaan tuoreen Rakkaus on -musiikkivideon kuvauksista Egyptissä.

Pehmeällä porstalla pesu sujuu.

Mattopyykin ihanuus - ja etenkin kurjuus

Auringonpaiste ja lämmin kesäsää keräävät ihmiset nauttimaan kesäsäästä matonpesun merkeissä. Pesuhetki saattaa kuitenkin sisältää myös tuskaa ja hikeä, tietää Anne Kotokorpi.

Kidnapatut naiset vapaaksi Egyptissä

Siinain niemimaalla Egyptissä sunnuntaina kidnapatut kaksi brasilialaisnaista on vapautettu. Beduiinit kidnappasivat naiset useiksi tunneiksi.

Beduiinit sieppasivat kaksi brasilialaisnaista Siinain niemimaalla

Aseistetut miehet ovat siepanneet kaksi brasilialaista turistia Siinain niemimaalla Egyptissä. Kaappaajien uskotaan olevan beduiineja, jotka pyrkivät panttivangeilla painostamaan hallitusta vapauttamaan vangittuja heimoveljiään.

Kymmenen käskyä näytteille

New Yorkissa on asetettu ensi kertaa näytteille vanhin löydetty käärö, jolle on kirjoitettu Raamatun vanhan testamentin lait, kymmenen käskyä. Käärö on arvioitu yli 2 000 vuotta vanhaksi.

Israel ja Egypti vaihtoivat vankeja

Israel ja Egypti vaihtoivat torstaina vankeja alkuviikolla solmitun sopimuksen mukaisesti. Vakoilusta epäilty Ilan Grapel on päässyt egyptiläisvankilasta, ja Egyptiin on kotiutunut 25 Israelin vankiloissa ollutta.

Jemeniläisnaiset osoittivat mieltä polttamalla huntuja

Sadat naiset ovat osoittaneet mieltään Jemenin pääkaupungissa Sanaassa maan kansannousun väkivaltaista tukahduttamista vastaan. Beduiinikulttuurissa vaatteiden polttaminen symboloi avunpyyntöä.

250 loukkaantui jalkapallorähinässä Jordaniassa

Noin 250 ihmistä loukkaantui perjantai-iltana järjestetyssä jalkapallo-ottelussa Jordaniassa, kun kilpailevien joukkueiden kannattajat ottivat yhteen katsomossa. Suurin osa loukkaantumisista sattui raskaan metalliaidan kaatuessa katsojien päälle.

Rankkasateet piiskaavat Venezuelaa - kodittomia presidentinpalatsiin

Venezuelassa rankkasateet ovat johtaneet yli 30 ihmisen kuolemaan. Lisäksi yli 100 000 ihmistä on joutunut kodittomaksi. Maan presidentti Hugo Chavez aikoo auttaa kodittomia majoittamalla heitä palatsiinsa; Chavez itse aikoo johtaa maataan teltasta käsin.

ENO-verkkokoulun oppilaita marssi tammikuussa 2009 ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi Joensuussa.

Joensuulainen verkkokoulu osaksi Israelin koulujärjestelmää

Joensuulainen ENO-verkkokoulu on nostettu viralliseen asemaan Israelin koulujärjestelmässä. Maan opetusministeriön tekemä päätös on enimmäinen laatuaan maailmassa.

Ihmiset kättelevät

Marokko toivoo neuvotteluratkaisua Länsi-Saharaan

Marokko toivoo Länsi-Saharan rauhanneuvottelujen uutta avausta YK:n välityksellä. Marokon Helsingin suurlähettilään Mina Tounsin mukaan Marokko toivoo, että YK:n erikoislähettiläs Christopher Ross toisi keskusteluun uusia näkökulmia.

Kuusi kuoli salakuljetuskahakassa Egyptissä

Ihmissalakuljettajien ja laittomien siirtolaisten välille puhjenneessa kahakassa on kuollut kuusi ihmistä Egyptin ja Israelin rajan tuntumassa. Yhteenotto alkoi, kun joukko eritrealaisia siirtolaisia yritti paeta salakujettajien kynsistä. Siirtolaiset olivat pyrkimässä Israeliin Siinain autiomaan kautta.

Ruonoilija Hissa Hilal

Saudinainen valloitti tosi-tv-kisassa poliittisilla runoillaan

Tv-katsojat kautta arabimaailman ovat kannustaneet 43-vuotiaan saudinaisen suositun tosi-tv-ohjelman finaaliin ja palkintosijoille. Katsojat ja tuomariston poliitisilla runoillaan valloittanut Hissa Hilal on perinteisen runokilpailun ensimmäinen naisfinalisti.

Saharan nielaisema persialaisarmeija taisi löytyä

Yli 2 500 vuotta sitten jäljettömiin kadonneen suuren persialaisarmeijan mysteeri näyttää olevan ratkemassa. Italialaiset arkeologit ovat löytäneet Länsi-Egyptistä merkkejä sotilaista, jotka lähtivät keisarinsa käskystä tuhoamaan Saharassa sijainnutta keidasta mutta jäivät sille tielleen.

Elokuva saapui Saudi-Arabiaan ensi kertaa vuosikymmeniin

Saudi-Arabiassa viranomaiset ovat sallineet elokuvan julkisen esittämisen ensi kertaa yli kolmeen vuosikymmeneen.

Beduiinien sieppaamat poliisit vapaaksi Egyptissä

Egyptissä beduiinit ovat vapauttaneet sieppaamansa poliisit, ilmoittavat turvallisuuslähteet.

Beduiinit sieppasivat poliiseja Egyptissä

Egyptin beduiinit ovat siepanneet Siinailla 25 poliisia. Egyptin turvallisuusviranomaisten mukaan sieppaus sattui päivä sen jälkeen, kun poliisi oli surmannut yhden beduiinin.

Libyan Gaddafi neuvotteli Medvedevin kanssa Moskovassa

Libyan johtaja Muammar Gaddafi on tavannut lauantaina Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin Moskovassa. Gaddafi sanoi tapaamisessa Medvedevin kanssa toivovansa, että maiden väliset suhteet keskittyisivät jatkossa energiakysymyksiin.

Tuhansia vuosia vanha heprealaisteksti löytyi

Israelissa arkeologisissa kaivauksissa on löytynyt teksti, jonka arvioidaan olevan 3 000 vuotta vanha. Tekstin löysi arkeologisissa kaivauksissa avustanut nuori vapaaehtoinen.

Kameli vaihtoi omistajaa 2,5 miljoonalla eurolla

Kamelien kauneuskilpailuissa Arabiemiraateissa kameli on vaihtanut omistajaa neljällä miljoonalla dollarilla eli 2,5 miljoonalla eurolla.

Maailman vanhin ihminen "löytyi" Israelista

Maailman vanhin ihminen elää Israelissa ja on 120-vuotias, mikäli vanhoja turkkilaisia viranomaistietoja on uskominen.

Egyptissä raju mielenosoitus

Egyptissä el Arishissa tuhannet mielenosoittajat ovat käyneet hallitsevan kansallisdemokraattisen puolueen päämajan ja kaupungin hallintorakennuksien kimppuun.

Viemärivesi hukutti useita Gazassa

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut Gazassa viemäriveden tulviessa beduiinikylän yli. Kyläläisten mukaan jopa 200 Umm Naserin kylän asukasta on yhä kateissa.

Egyptin poliisi etsii pakistanilaisia iskuista epäiltyinä

Egyptin poliisi etsii kuutta pakistanilaista miestä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Sharm el-Sheikhin pommi-iskuihin. Epäiltyjen valokuvat on jaettu alueen poliisiasemille.

Kim-Jussi Nurmela pudotti EM-kisoihin 12 kiloa

Nurmolainen 26-vuotias Kim-Jussi Nurmela oli raa'an tehtävän edessä viikkoa ennen Bulgarian Varnassa painittavia EM-kisoja. Nurmelan piti alunperin painia 84-kilon sarjassa, mutta sitten Marko Yli-Hannuksela nuljautti nilkkansa ja Nurmela sai edustuspaikan omassa sarjassaan.