Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaksi nuorta kertoo, miltä tuntuu valmistua koronan rasittamalle ravintola-alalle: "Teimme kaverin kanssa sopimuksen, että viemme tämän loppuun"

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu tänä keväänä yli 40 000 opiskelijaa. Ravintola-alalta valmistuvat Nelli Kortelainen ja Jesse Bergman ovat jo löytäneet työpaikan.

Ravintola-ala tarttuu rajuihin toimiin: kantelee hallituksen rajoituspäätöksistä oikeuskanslerille – "ravintolarajoitukset tartuntatautilain vastaisia"

Valtioneuvosto päätti tänään lieventää edelleen ravintolatoiminnan aukiolo- ja anniskelurajoituksia. Alan etujärjestön Maran mukaan leviämisvaiheen maakuntien ravintolarajoitukset ovat lieventämisen jälkeenkin lain vastaisia.

Ajattelitko lyödä rahoiksi Airbnb-vuokrauksella, kun korona hellittää? Oikeus teki juuri kolme päätöstä, joista yksi voi käydä kalliiksi

Asuntoa myydessä voi tulla yllätyksenä, jos asunnon vuokraus lomamatkan ajaksi vie verovapauden. Korkein hallinto-oikeus teki kolme linjausta lyhytaikaisesta vuokrauksesta.

Ravintoloissa toivotaan jo lievempiä rajoituksia

Tapahtuma-alan rajoitukset purettiin perustason maakunnissa, mutta ravintola-alalla rajoitukset ovat toistaiseksi voimassa. Esimerkiksi kajaanilaisen ravintola Ranchin toimitusjohtaja Ari Heikkinen harmittelee rajoituksia Kainuun osalta, joka on ollut perustasolla ja tautitilanne on ollut hallinnassa.

Ravintoloiden edunvalvoja toivoo alan rajoitukset nopeasti pois perustason maakunnista: Kriisi on vienyt kaikki uupumuksen partaalle

Matkailu- ja ravintolapalvelualan järjestön Maran mukaan ravintolat ovat nyt eriarvoisessa asemassa esimerkiksi yleisötapahtumiin verrattuna. Niissä on poistettu kokoontumisrajoituksia kokonaan koronaepidemian perustasolla olevilla alueilla.

MaRalta kritiikkiä hallitukselle: koronaepidemian perustasolla olevien Länsi-Pohjan ja Etelä-Karjalan ravintolarajoituksia ei ole lievennetty

MaRan toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan hallitus on pystynyt nopeasti tiukentamaan ravintoloiden koronarajoituksia, mutta rajoitusten lieventäminen ei onnistu vastaavalla tavalla.

Kesä tuli eikä Helsingin Tokoinrannassa kaivata ravintoloihin, joiden ovet suljetaan jo alkuillasta: "Tässä ollaan loppuviikko tai jossain toisessa puistossa"

Ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin sekä asiakasmääriin on tulossa helatorstaina lievennyksiä. Uudellamaalla ovet sulkeutuvat kuitenkin edelleen viimeistään iltakahdeksalta. Kesäisiä iltoja vietetään siis todennäköisesti jatkossakin puistoissa.

Kokit ja tarjoilijat pakenevat nyt epävarmaa ravintola-alaa, eikä uusia osaajia synny samassa tahdissa: "Kemiläisen paperitehtaan väki saataisiin helposti työllistettyä"

Työvoimapula varjostaa ravintoloiden lähiajan näkymiä. Seinäjokelaisravintolassa kesäksi on jo paljon varauksia, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikkeen kysyntään ei pystytä vastaamaan.

Ravintola-ala pöyristyi ravintoloiden avaamissuunnitelmista – "Ehkä lauantain brunssit saattavat onnistua – ei juuri muu"

MaRa arvioi, että suurin osa lounasravintoloista ja kahviloista aukeaa maanantaina.

"Ravintoloiden osittainen avaaminen ei ole kaikille hyvä juttu" – Päijät-Hämeen ravintoloiden edusmies suomii hallituksen toimia

Hallitus esitteli perjantaina exit-strategiaa, jonka yhtenä kohtana on ravintolarajoitusten osittainen poistaminen.

Ravintoloiden sulkeminen tuntuu välittömästi työntekijöiden kukkarossa – vaihtoehtoina lomautus tai työvuorojen siirto tulevaisuuteen

Maran mukaan nopeammasta lomautuksesta voidaan sopia työpaikoilla nopeammin kuin 14 päivässä.

Hotelliviikonlopuista korona-aikaan iloa hakenut Titti Myhrberg: "Tuntuu kuin nämä rajoitukset kohdistettaisiin nyt vähän epäreilusti"

Hallituksen esitys liikuntarajoituksista sallisi omalle mökille matkustamisen, mutta miniloma hotellissa ei olisi enää mahdollinen.

Ravintoloiden toive: jos hallitus jatkaa sulkua, asiakkaille mahdollisuus syödä noutoannokset ravintolan terassilla

Ravintoloiden etujärjestön mukaan ravintolayrittäjät eivät saa lainaa pankeista. Ravintoloista tuli pankeille kriisiala.

Ravintoloiden sulkutila jää valtion korvattavaksi: vain hyvin harvalla ravintolalla on edes pieni mahdollisuus saada vakuutuksesta korvauksia

Pieni porsaanreikä lohduttaa lähinnä niitä yrityksiä, joilla on vakuutus Pohjolassa eikä yhtiö ole ehtinyt irtisanoa vakuutusta.

Ravintolat saavat pakkosulun takia räätälöityä korvausta – lomautuksiin ei ole luvassa nopeutusta

Ravintoloiden korvausmallin pitäisi olla valmiina, kun esitys niiden sulkemisesta menee eduskuntaan ensi viikolla.

Ravintoloiden kassat ja ideat on ammennettu tyhjiin – MaRan Ilkka Joukanen: "Ovi kiinni ja väki pois"

Varsinais-Suomen ravintoloitsijoiden nokkamies kaipaisi hallitukselta selkeämpää viestintää ja rivakampaa korvausten maksua.

Hallitus linjasi korona-alueille sulun – "Vähän pelottaa, että loppuuko tämä ikinä", sanoo jyväskyläläinen Kirsi Myyryläinen

Hallituksen linjauksen mukaan koronan leviämis- ja kiihtymisalueilla otetaan käyttöön uusia rajoituksia.

Ravintolayrittäjä: "Peruin maaliskuun tilaukset tavarantoimittajilta" – ravintoloiden alasajo alkoi heti vaikka sulkutila ei vielä voimassa

Osa ruokaravintoloista aikoo myydä lounasannoksia sulun aikana take away-annoksina, mutta toiminta ei juuri ole kannattavaa.

Ravintolajätti Noho: Suljemme kaikki ruokaravintolat, jos aukioloja rajataan – lisärajoitukset toisivat alalle konkurssiaallon, yhtiö ennustaa

Hallitus kaavailee ravintoloille aikaistettua sulkemisaikaa, THL esittää pääkaupunkiseudulle baarien täyssulkua.

Korona rökittää rajusti henkilöstöravintoloita – "Toimiala ui todella syvällä"

Muutos haastaa yrityksiä etsimään uusia ratkaisuja, kun ihmiset ovat pois ravintolapöydän äärestä.

Ravintola-alan etujärjestö tyytyy uusiin rajoituksiin – "Sulkupäätökset olisivat olleet alalle katastrofaalisia"

Euroopan ankariin rajoituksiin verrattuna Suomen ravintola-alalla ollaan helpottuneita.

Ravintola-alalla pelätään konkurssilain koronalievennysten loppumista – pitkittynyt poikkeustila väsyttää: "Monella yrittäjällä on henkinen konkurssi päällä"

Pikkujoulukauden menettäminen oli kova paikka muutenkin kärsineelle alalle. MaRan hallituksen jäsen Jani Unkeri murehtii yrittäjien jaksamista.

Ravintolaruoan kotiin tilaaminen hurjassa nosteessa, eikä ilmiö selity pelkällä koronalla

Pyöräileviä ja autoilevia ruokalähettejä on Suomessa jo yli 5 000.

Moni suomalainen purkaa patoutunutta matkustustarvettaan viettämällä joulun vuokramökillä – varauksia tehtiin jo keskikesällä

Venäläisten matkailijoiden puute puraisee ison loven itärajan tuntuman matkailukeskuksiin.

"Bileet siirtyvät tiloihin, joita ei valvota mitenkään" - Yhä suurempi joukko ravintoloita joutui tiukempien rajoitusten piiriin

Yhä useammassa ravintolassa tili on tehtävä lähiviikkoina entistä niukemmissa aukiolo-, anniskelu- ja asiakasmäärärajoissa.

Lintilä Merkelin ehdotuksesta: "En laittaisi hiihtokeskuksia kiinni, se olisi lopullinen niitti"

MaRa: Toive matkailun vähentämisestä jouluna on esimerkiksi Pohjois-Suomen kannalta täydellinen katastrofi.

Ravintolat pelkäävät konkurssiaaltoa ja massatyöttömyyttä ensi keväälle – ala haluaa silti itsekin yökahvilat kiinni

Ravintoloille tärkeä pikkujoulukausi jää tyngäksi koronan takia. Ravintola-alan etujärjestö vetoaa jäsenyrityksiinsä, että ne lopettavat yökahvilansa heti.

Pikkujoulukausi alkamassa, mutta ravintoloiden tärkein sesonki on vaarassa jäädä vaisuksi

Ravintolat olisivat halunneet rauhallisen koronatilanteen tuovan helpotuksia rajoituksiin.

Koronavirustilanne heijastuu kylpylän kävijämääriin Oulussakin – varauksia tehdään ja perutaan nopeasti

Lähes 30 prosenttia Pohjois-Suomen hotelleista ja kylpylöistä on konkurssiuhan alla ensi keväänä, ilmenee MaRa:n kyselystä.

Yli puolet Pohjois-Suomen hotelleista ja kylpylöistä menettää vähintään puolet liikevaihdostaan tulevalla talvikaudella

Yli 40 prosenttia yrityksistä puolestaan vähentää henkilöstömääräänsä ainakin puolella.

Ravintolat ja tapahtumat keräävät nyt asiakkaidensa puhelinnumeroita korona-altistusten varalta

Tietosuojavaltuutettu toivoo tarkkuutta henkilötietojen käyttöön. MaRa suosittelee ensisijaisesti Koronavilkun käyttöä.

Ravintolat tyrmistyivät aukioloaikojen uusista rajoituksista: "Alan omaan valvontaan ei luoteta yhtään, työttömyys lähtee nousuun"

MaRan mukaan ei ole minkäänlaista näyttöä siitä, että virus olisi levinnyt ruokaravintoloissa.

EK perää 750 miljoonan euron hintaista arvonlisäveron alennusta palvelualojen tueksi

Elinkeinoelämän keskusliitto esittää arvonlisäverojen laskua viiteen prosenttiin ensi vuoden ajaksi.

Matkailu- ja ravintola-alalle syntyi tes-ratkaisu koronarajoituksista huolimatta

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajaliitto Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa sopivat työehdoista maaliskuuhun 2022 asti.

Ravintola-ala tyrmistyi hallituksen rajoituksista – "valtava huoli yrityksistä ja työntekijöistä"

Hotelli- ja ravintola-alan arvion mukaan valtion koronatuet eivät riitä pitämään toimintaa hengissä, vaan luvassa on isoja väenvähennyksiä.

NoHo Partners ilmoitti suurista yt-neuvotteluista – MaRa hallituksen linjauksista: "Erittäin huonoja uutisia meille"

Neuvottelut voivat johtaa muutoksiin organisaatiorakenteessa, henkilöstön lomauttamisiin osa- tai kokoaikaisesti, osa-aikaistamisiin tai irtisanomisiin.

Koronaviruksen uhka on karkottanut asiakkaita ravintoloista – mikkeliläinen ravintolapäällikkö: "olen todella peloissani alan puolesta"

Ravintolat odottavat jännityksellä pikkujoulusesonkia, mutta huolta herättää kuinka rajuksi asiakaskato osoittautuu syksyllä.

STM:n tiukka linja: kaikki riskimaista yli kolmeksi vuorokaudeksi tulevat pakkokaranteeniin – matkailuala: charter-matkat Lappiin menivät sen tien

Matkailualan mukaan turistit eivät suostu odottamaan neljän seinän sisällä kolmea vuorokautta päästäkseen karanteenista vapauttavaan toiseen testiin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle