Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hakkerit löysivät syksyllä testeissä aukkoja uudesta Apotti-potilasjärjestelmästä – sen toimitusjohtaja luottaa tietoturvan tasoon: "Valvomme verkkoliikennettä ja poikkeamia 24/7"

Suomalaisen it-johtajan mukaan pelkästään Yhdysvalloissa on varastettu tänä vuonna jo kymmeniä miljoonia potilastietoja.

Apotin käyttöönotosta Meilahdessa on selvitty lauantaina kohtuullisilla ongelmilla – päivystys ei ruuhkautunut

HUS otti uuden potilastietojärjestelmän käyttöön Meilahden sairaala-alueella aamuyöstä. Käyttöönoton myötä kaikki HUSin sairaalat käyttävät Apotti-järjestelmää.

Tänään se tapahtuu: Apotti laajenee HUSin vaativimpiin sairaaloihin – Haartmanin päivystyksessä varauduttava jonoihin, syöpäpotilaiden ja lasten hoitoa supistetaan

Uudessa lastensairaalassa karsitaan kiireettömiä vastaanottoaikoja. Toiminta vähenee myös Syöpätautien klinikalla.

Korona ei enää jarruta, vaan satojen miljoonien Apotti tulee nyt myös HUSin vaativimpiin sairaaloihin – johtajaylilääkäri: "Nyt on oikea aika"

Apotin tulikoe on tämän viikon lauantaina, kun se otetaan käyttöön muun muassa Meilahden sairaala-alueella.

Keusote ei lähde mukaan Apottiin

Alueen sote-kuntayhtymä päätti eilisessä kokouksessaan etsiä vaihtoehtoista järjestelmää.

Espoo sanoi Apotille ei

Espoon kaupunginhallitus hylkäsi potilastietojärjestelmään liittymisen muun muassa heikentyneen taloudellisen tilanteen ja sote-uudistuksen keskeneräisyyden vuoksi.

Sipoo ei vielä liity Apottiin – ehkä myöhemmin

Sipoon kunta jättää asiakas- ja potilastietojärjestelmään liittymisen myöhemmäksi.

Porvoo ei halua Apottia – ainakaan vielä

Potilastietojärjestelmän taloudelliset riskit ja sen toimivuus askarruttavat Porvoon päättäjiä.

Esitys: Porvoo ei liity Apottiin suunnitellussa aikataulussa

Apotin hyötyjä ei nähdä tässä vaiheessa riittäviksi taloudelliseen riskiin verrattuna.

Synnyttäjät kertovat huonosta kohtelusta ja hoitajien kiireestä Naistenklinikalla – Jatkuvan muuttorumban keskellä työskentelee kokemattomia kätilöitä

Husin mukaan kätilöiden stressi ja kuormitus johtuvat huonokuntoisten tilojen korjauksista ja uuteen potilastietojärjestelmään, Apottiin, valmistautumisesta.

Ylen aamu tänään: Paljon parjatun potilastietojärjestelmän Apotin käyttö laajeni – Onko järjestelmä riski potilaille? Katso lähetys tästä

Suomi saa uuden mepin EU-parlamenttiin. Millä mielin Alviina Alametsä kautensa aloittaa? Uutuuskomedia ammentaa huumoria huippukokeista ja ravintolamaailmasta.

Uusi potilastietojärjestelmä Apotti laajeni moneen uuteen sairaalaan Uudellamaalla – HUS: "Teknisiä ongelmia on ollut, mutta ne on ratkottu"

Jonot saattavat pidentyä ja päivystyksessä ja poliklinikoilla odotusajat kasvaa Lohjalla, Hyvinkäällä, Porvoossa, Espoossa Jorvin sairaalassa sekä Helsingissä Naistenklinikalla ja Psykiatrian yksikössä.

Parjattu potilastietojärjestelmä jälleen tulikokeessa – Apotti laajenee Uudellamaalla: "Luvassa hikoilua ja alkuvaiheen tuskaa"

Uuden tietojärjestelmän käyttöönoton yhteydessä on karsittu poliklinikoiden vastaanottoaikoja paikoin jopa puoleen normaalista ja päivystyksissä varaudutaan pitkiin jonoihin.

Espoo investoi innolla ennätysvelkataakka niskassaan – kaupunginjohtaja ihmettelee alhaisia verotuloja

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän talousarvioehdotus julkaistiin torstaina.

Vantaa paikkaa kovaa lääkäripulaa ostamalla palveluja

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti myös kehittää sähköistä asiointia, kuten etävastaanottoa.

Vantaan terveyskeskuksia vaivaa lääkäripula – uupumus ajaa lääkäreitä pois eikä rankka työ houkuttele tulijoita

Lääkärien työpäivät ovat venyneet kasvavan väestömäärän ja Apotti-tietojärjestelmän käyttöönoton takia.

Espoossa harkitaan opetukseen ja terveyspalveluihin miljoonien leikkauksia

Kaupunginvaltuusto päättää säästöistä marraskuussa.

HS: Apotti-järjestelmästä on paljastunut potilaiden tietosuojan vaarantava ongelma

Helsingin Sanomien mukaan järjestelmä antaa ammattilaisille lainvastaisen laajat mahdollisuudet tutkia terveydenhuollon potilastietoja ja sosiaalihuollon asiakastietoja.

SK: Suuri sote-tietojärjestelmä tökkii – Apotista puuttuu diagnooseja

Lääkärien pitää siirtää sairauskertomuksia käsin vanhasta järjestelmästä Apottiin. Lääkäreiden mukaan työaika ei riitä vanhojen diagnoosien varmistamiseen ennen tietojen siirtämistä.

Mittavan ja moititun Apotin kohtalonpäivä selvillä: Miljoonia syönyt järjestelmä käyttöön isossa osassa Vantaata parin viikon kuluttua

Potilastietojärjestelmä Apotti otetaan käyttöön toukokuussa Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Kolmen lääkärin tyly arvio 600 miljoonan euron jättijärjestelmästä: Edelleen täysin keskeneräinen, ei pitäisi laajentaa muualle

Apotti aikoo ottaa henkilökunnan esiin tuomat ongelmat vakavasti. Kaikki pulmat luvataan korjata kuluvan vuoden aikana.

Vantaa ottaa potilastietojärjestelmä Apotin käyttöön toukokuussa

Vantaan kaupunki aloittaa uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin käyttöönottamisen äitienpäivän aattona.

Vuosia odotettu Apotti selviytyi viikonlopusta – tänään alkoi oikea arki: "Joitakin ongelmia tässä on ratkottu"

Arki uuden potilastietojärjestelmän Apotin kanssa sujuu hyvin, mutta lääkityksen tarkistamisessa ja kirjaamisessa on hitautta.

Apotti-tietojärjestelmää testataan, kun arkiviikko pyörähtää käyntiin Peijaksessa

Viikonloppuna Peijaksen sairaalassa käyttöön otettu Apotti-järjestelmä on toiminut ilman isoja ongelmia.

Kerava valmistelee liittymistä Apottiin

Kaupunginhallitus päättää asiasta loppuvuoden aikana.

Potilastietoja vääriin osoitteisiin, sairaaloiden järjestelmiä pimeiksi – Suomen suurin sairaanhoitopiiri usein ongelmissa, HUS: "Häiriöt ovat hyvin harvinaisia"

HUS:n ongelmat ovat korostuneet viime aikoina. Häiriötilanteita on ollut erityisesti ulkoistetuissa verkon toimintaan perustuvissa palveluissa.

HUS: Satojen miljoonien eurojen potilastietojärjestelmä Apotti on soten takia osittain käyttökelvoton

HUSin asiantuntijan mukaan Apottia ei käytetä perusterveydenhuollossa, jos valinnanvapauslaki menee eduskunnassa läpi nykyisessä muodossaan.

Miljardin euron it-hankkeet toivat terveen kilpailun

"Voimme sanoa, että käytämme terveydenhuollon tietojärjestelmiin hirvittäviä summia. Tai sitten voimme todeta, ettemme ole vielä edes alkaneet investoida tavalla, jolla meidän tulisi investoida", Accenturen johtaja Kaveh Safavi sanoo.

Analyysi: Budjetit ja aikataulut venyvät usein tietojärjestelmien uudistuksissa – miksi sote toisi jättisäästöjä?

Suomeen kehitetään sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmiä isolla rahalla. Virkamiehet ovat pitäneet uudistuksen aikataulua epärealistisena.

KL: Apotista koko maakunnan järjestelmä? "Emme luovu siitä ilman korvausta"

Potilastietojärjestelmä Apotin laajentamista maakunnalliselle tasolle selvitetään. Suuria summia maksaneet kunnat eivät kuitenkaan ole valmiita luovuttamaan järjestelmää ilmaiseksi koko maakunnan käyttöön.

Kaksi vuotta Apottiin, riitääkö aika? Tanskalaiset varoittavat kiireestä

Pääkaupunkiseudun uuden potilastietojärjestelmän Apotin rakentaminen alkaa toden teolla vielä tässä kuussa, kun töihin palkatuista asiantuntijoista loputkin 150 aloittavat työt. Ensimmäiseksi järjestelmää ryhdytään kääntämään suomeksi. Tanskalaiset varoittavat suomalaisia järjestelmän käyttöönoton vaatimasta työmäärästä ja koulutuksen tarpeesta.

Tanskan Apotti on teettänyt töitä kellon ympäri – ohjelmaan ollaan kuitenkin tyytyväisiä

Työläs, valtavat satsaukset koulutukseen ja tyytymättömiä lääkäreitä. Näin kuvailevat Kööpenhaminan ja Själlanin terveydenhuollon ammattilaiset uutta potilastietojärjestelmää Epicia. Itse ohjelmaan ollaan kuitenkin tyytyväisiä. Tanskan Epic-järjestelmä vastaa pääkaupunkiseudulla käyttöönotettavaa Apottia.

Apotin toimittaja vakuuttaa, että puolen miljardin järjestelmä on avoin myös muille toteuttajille

Pääkaupunkiseudun kaupunkien ja HUSin yhteisen potilastietojärjestelmän Apotin yhteistyösopimus allekirjoitettiin torstaina. Yli puolen miljardin euron järjestelmän toimittava Epic vakuuttaa, että tulevaan järjestelmään voidaan liittää myös ulkopuolisia osia toisin kuin hankkeen arvostelijat ovat epäilleet.

Apotti myöhästyy jälleen – veronmaksajille miljoonien lisälasku

Viivästyminen johtuu siitä, että Apotin järjestelmätoimittajaa koskevan tarjouskilpailun hävinnyt CGI Suomi on valittanut asiasta markkinaoikeuteen. Myöhästymisestä aiheutuu muutaman miljoonan euron lisälasku, arvioi Apotin hankejohtaja Hannu Välimäki.

Vantaa hyväksyi potilastietojärjestelmä Apotin

Apotin on tarkoitus korvata nykyiset noin 50 tietojärjestelmää pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Terveydenhuollon lähes 400 miljoonan euron remontti etenee – Hallintojohtaja: "Epärealistista olisi tehdä yksi järjestelmä"

Suomalaisten saaman hoidon luvataan parantuvan uusien tietojärjestelmien ansiosta. Sairaanhoitopiirit ovat tekemässä päätöksiä jättimäisten tietojärjestelmien tilaamisesta – tosin kahdessa eri leirissä. Ne vakuuttavat kuitenkin, että tiedon kulku paranee, rahaa säästyy ja hoidon laatukin paranee.

Professori terveydenhuollon tietojärjestelmistä: Valtio ei ole hoitanut lain määräämää tehtävää

Suuri enemmistö suomalaisista on kohta uusissa potilastietojärjestelmissä, kun sairaanhoitopiirit uusivat massiivisia järjestelmiään. Professorin mukaan valtio on laiminlyönyt tehtävänsä tärkeiden tietojärjestelmien määrittelyssä. Nyt sitä työtä tehdään sairaanhoitopiireissä.

Apotti yrittää yksinkertaistaa lääkärien työtä

Terveydenhuollon tietojärjestelmillä on legendaarisen huono maine. Miten vuonna 2017 käyttöön otettava uusi Apotti-järjestelmä käytännössä vaikuttaa lääkärien arkeen?

Apotti-potilastietojärjestelmän toimittaa yhdysvaltalainen Epic

Pääkaupunkiseudun uuden sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmän hankintahinta on noin 385 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että kaikki tarvittavat tiedot löytyisivät yhden järjestelmän sisältä.

Terveydenhuollon jättihanke etenee: Helsinki sanoi Apotti-tarjouspyynnölle kyllä

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta päätyi hyväksymään potilastietojärjestelmä Apotin tarjouspyynnön. Apotti korvaa aikanaan nykyiset noin 50 tietojärjestelmää pääkaupunkiseudun sosiaali- ja terveydenhuollossa. Nyt 2 000-sivuinen tarjouspyyntö lähtee eteenpäin. Mahdollisia Apotin toimittajia on tällä hetkellä kaksi.

Apotti saa taas tylyä palautetta – Helsingin it-poliitikot näkevät systeemissä suuria pulmia

Helsingin kaupunginhallituksen tietotekniikkajaosto pelkää, ettei uudesta Apotti-potilastietojärjestelmästä ole tarpeeksi tietoa. Päätös Helsingin osallistumisesta pitäisi kuitenkin tehdä tällä viikolla. Viivyttely voi aiheuttaa harmia, mutta toisaalta järjestelmän mahdolliset puutteet hirvittävät.

HUS: Apotin on pakko onnistua – ja pian

HUS etenee Apotti-hankinnassa suunnitellusti rajusta kritiikistä huolimatta. Sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja korostaa, että uusi potilastietojärjestelmä tarvitaan nopeasti jo potilasturvallisuuden takia.

Sote-sekoilu ja oikeustaisto lisäävät taloudellisia riskejä Apotti-hankinnassa

Lukuisat julkishallinnon it-hankkeet ovat ylittäneet roimasti kustannuksensa kuluneina vuosina. Nyt samaa pelätään pääkaupunkiseudulle suunnitellun potilastietojärjestelmä Apotin kohdalla. It-oikeuden professorin mielestä päättäjien ja tilaajien pitäisi laittaa jäitä hattuun ja odottaa vaalien yli ennen kuin järjestelmää ryhdytään laittamaan uusiksi isolla rahalla.

Apotti-hankinnan tarjouspyynnössä tuhansia sivuja ja vaatimuksia

Asiakas- ja potilastietojärjestelmän eli Apotti-hankinnan lopullisesta tarjouspyynnöstä on tehty perjantaina esitys, joka on tarkoitus sinetöidä tulevien viikkojen aikana. Uudessa potilastietojärjestelmässä on tarkoitus tiivistää uudenmaan alueen sosiaali- ja terveyshuollon palvelut yhteen järjestelmään.

Liian kalliiksi haukuttu Apotti kutkuttaa sittenkin Espoota

Espoo harkitsee paluuta potilastietojärjestelmä-Apotin kelkkaan. Kaupunki irtautui potilastietojärjestelmän valmistelusta pari vuotta sitten, mutta nyt kiinnostus on palautumassa. Perusturvajohtajan mukaan kaupunki valitsee lopulta järjestelmän, joka on "kaupan parhain".

Jättimäistä potilastietojärjestelmää aiotaan testata Vantaalla

Apotti-järjestelmä otetaan koekäyttöön HUS:n Peijaksen sairaalassa vuonna 2017. Vielä ei tiedetä, kumpi järjestelmätoimittajaehdokkaista tulee valituksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle