Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Nainen seisoo koulun pihalla.

HAMK:n laskurin avulla koulut voivat laskea oman hiilijalanjälkensä

Uuden hiilijalanjälkilaskurin avulla koulut pääsevät helposti käytännön tekoihin. Laskuria voivat hyödyntää myös esimerkiksi yritykset.

Kaksi katuvaloa loistaa sateisessa säässä.

Hämeen ilmastovahtipalvelu kannustaa: pienistä teoista syntyy suuria ilmastotekoja

Suomen ensimmäinen maakunnallinen ilmastovahtipalvelu on otettu käyttöön Kanta-Hämeessä. Maakunnallisen verkkopalvelun tavoitteena on tehostaa alueella tehtävää ilmastotyötä.

Sairaalateologi Tuula Portin tarjoilee potilaalle ehtoollisen Kanta-Hämeen keskussairaalassa.

Sairaalateologi Tuula Portin haluaa pitää sairaalasielunhoitoa esillä

Ylen Elossa 24h- sarjan uusimmalla tuotantokaudella on mukana myös sairaaalateologi Tuula Portin. Portinin työstä iso osa on keskustelua potilaiden, omaisten ja henkilökunnan kanssa.

Lähikuva: valkoinen näppäimistö.

HAMK vapauttaa ukrainalaiset opiskelijat lukuvuosimaksuista

Ukrainasta tuleville on tarkoitus tarjota esimerkiksi liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opintoja. Lukuvuosimaksuja Ukrainasta tulijoilta ei peritä.

Valkoiset kierreportaat rakennuksen sisällä

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkoi

Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla 1452 aloituspaikkaa. Hakuaika päättyy kahden viikon kuluttua 30. maaliskuuta.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

Finnish unis to offer study places to 2,000 Ukrainians who fled Russian invasion

The effort was prompted by a request from the Ministry of Education and Culture. 

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

Suomen korkeakoulut tarjoavat opiskelupaikkoja Venäjän hyökkäystä pakeneville ukrainalaisille: koulutuksen on tarkoitus alkaa ensi syksynä

Opetus ja kulttuuriministeriö on jo pyytänyt korkeakouluja valmistautumaan ukrainalaisten tuloon. Opiskelupaikat on tarkoitettu kotimaassaan korkeakoulussa opiskeleville ukrainalaisille.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

HAMK haluaa elintarviketeollisuuden ja maatalouden sivuvirrat hyötykäyttöön – laktoosiliemessä voi kasvattaa vaikka väriainetta kosmetiikkaan

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus perustavat yhdessä Bioraaka-aineosaamisen keskuksen. Keskuksen tavoitteena on yhdistää yritykset, joilla on merkittävää tuotannon sivuvirtaa ja yritykset, jotka voisivat jalostaa näistä sivuvirtojen bioraaka-aineista uusia tuotteita.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

Hämeen ammattikorkeakoulu palaa lähiopetukseen

Uusi linjaus tarkoittaa käytännössä sitä, että kampukset alkavat vähitellen täyttyä opiskelijoista.

Pipopäinen nainen lennättää talvella droonia järven jäällä.

Droonin lennättämisen byrokratia lisääntyy: jopa tuhannelta pilotilta puuttuu pian lupa käyttää lennokkia

Yli puolen kilon droonin käyttö kaupunkialueella vaatii lisäteoriakokeen helmikuusta alkaen. Vaatimus koskee yli tuhatta lennättäjää. Droonit aiheuttivat neljä läheltä piti -tilannetta Suomessa 2021.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennuksia aurinkoisena talvipäivänä.

HAMK siirtyy joulun jälkeen hybridiopetukseen

Hämeen ammattikorkeakoulussa laajoilta koronatartunnoilta on tähän mennessä vältytty. Koulun mukaan kokonaan etäopetukseen ei voida siirtyä.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä

HAMK saa uusia aloituspaikkoja vuodelle 2022

Opetusministeriö on myöntänyt uusia aloituspaikkoja 21 ammattikorkeakoululle. Hämeen ammattikorkeakoulu saa kaikkiaan 50 lisäaloituspaikkaa.

Terveysalan lehtorit Tuula Kolari ja Janette Kiikeri ovat kuvassa kasvomaskit kasvoilla. Kuva otettu Hämeenlinnassa 16.12.2021.

Rokottamiskoulutukseen kuuluu paljon muutakin kuin pistotekniikka: Kiurun mainitsema muutaman tunnin päivitys ei riitä, sanovat alan lehtorit

Suomessa etsitään kiivaasti lisää käsiä pistämään koronarokotteita väestöön, mutta kuka tahansa ei voi tarttua toimeen. Alan opiskelijoille annetaan rokottamiseen kattava koulutus.

Viisi hymyilevää nuorta istuu portaikossa.

Opiskelijat eivät löydä luokkiaan, koska kampus on niin vieras – uudet hyvinvointituutorit helpottavat korona-ahdistusta korkeakouluissa

Korona-aika on aiheuttanut opiskelijoille erityisen paljon ahdistusta ja yksinäisyyttä. Hämeen ammattikorkeakoulussa aloittivat tänä syksynä ensimmäiset hyvinvointituutorit.

Maastopyöräilijät saavat opastettuja reittejä

Kanta-Hämeen maastopyöräreiteistä reittiselosteita – "Tuonne voidaan lähteä kauempaakin"

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Vanajavesikeskus laativat kuudesta kantahämäläisestä maastopyöräreitistä kattavat reittiselosteet. Niiden avulla maakuntaan toivotaan lisää luontomatkailijoita.

Irlantilaisessa Athlone Institute of Technology -korkeakoulussa opiskeleva tohtorikoulutettava Anastasia Platonava katso kameraan hymyillen yllään vihermustavalkoinen pusero. Kuva otettu lokakuun 26. päivä Hämeen ammattikorkeakoulun Desing Factoryssä.

Hämeen ammattikorkeakoulu isännöi eurooppalaista korkeakoulutapaamista – RUN Eurooppa-verkosto tapaa nyt ensimmäisen kerran kasvokkain

Noin 80 opettajaa ja opiskelijaa tutustuu viikon aikana Hämeen ammattikorkeakoulun koulutukseen sekä muun muassa Design factory- konseptiin. Koronasulun jälkeen kaipuu tavata kasvokkain on suuri myös koulutus- ja tiedeyhteisöissä.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä

HAMK kerää eurooppalaista korkeakouluväkeä pohtimaan opetuksen kehittämistä

HAMKin mukaan 25.–29. lokakuuta järjestettävä tapaaminen on myös tärkeä merkki paluusta kohti normaalia, kun opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus on mahdollista.

Koronarokotuskyltti tiilisen tehdaskompleksin edessä.

Nuorten kiinnostus koronan kakkosrokotetta kohtaan on hiipunut Hämeenlinnassa

Kakkosrokotteen osalta rokotekattavuus on reilustikin alle 80 prosentin eli rokotteita ei ole haettu niin paljon kuin olemme odottaneet, kertoo Hämeenlinnan palvelupäällikkö Heli Haapala.

Mustialan maatalousoppilaitoksen hallintorakennus.

Ulkomaisten opiskelijoiden määrä kasvaa HAMKissa

Tavoitteena on, että vuonna 2030 Hamkissa olisi kirjoilla jopa 2 000 ulkolaista opiskelijaa. Ulkomaisen henkilökunnan osuutta lisätään vauhdilla. Uusin kansainvälinen koulutus on luotu HAMKin Mustialan kampukselle.

Kaksi opiskelijaa hymyilee torilla otetun kuvan etualalla, takana joukko haalaripukuisia opiskelijoita ryhmässä.

Alkupamaus palasi välivuoden jälkeen – HAMKin opiskelijat käynnistivät lukuvuoden jälleen yhdessä

Opiskelijakunta HAMKOn viime vuoden Alkupamaus Hämeenlinnassa jäi pelkäksi tussaukseksi: tapahtumaa ei voitu järjestää koronan takia. Tänä vuonna lukuvuoden aloitus pystyttiin järjestämään melkein vanhaan malliin.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä

Hämeen ammattikorkeakoulu: Syksyn yhteishaun suosikkeja olivat rakennus- ja sairaanhoitoala

Hämeen ammattikorkeakoulu vastaanotti kaikkiaan 2 645 hakemusta, joista 1 160 hakijaa jätti hakemuksensa ensisijaisesti HAMKiin. Syksyn yhteishaku päättyi keskiviikkona.

Mies nousemassa kierreportaita.

Opiskelija-asunnoilla on jälleen kysyntää Hämeenlinnassa ja Riihimäellä – myös ulkomaisten opiskelijoiden odotetaan palaavan kampuksille

Hämeenlinnassa ja Riihimäellä opiskelija-asuntoja välittävällä HOPSilla on parempi tilanne kuin vuosi sitten. Koronan takia ulkomaiset opiskelijat eivät saapuneet Suomeen, mikä näkyi oitis opiskelija-asuntomarkkinoilla vapaina asuntoina. Nyt tilanne on toinen.

Aalto-yliopiston kesäkurssin opiskelijoita luokkahuoneessa ja etäyhteydellä mukana muita opiskelijoita ympäriä Suomean ja muuta maailmaa.

Oppilaitoksissa toivotaan lähiopetukseen palaamista syksyllä – HAMK ja LAB panostavat uusien opiskelijoiden yhteisöllisyyteen

Sekä LAB-ammattikorkeakoulussa että Hämeen ammattikorkeakoulussa tarkkaillaan koronatilanteen kehittymistä. Uusien opiskelijoiden viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Evon retkeilyalue

Hämeenlinna antaa varovaista peukkua Evon tiedepuistolle, mutta kaupungin lausuntoesitys sisältää myös joukon vaatimuksia

Hämeenlinnan kaupunki haluaa esimerkiksi, että metsästys Evolla sallitaan mahdollisimman laajasti.

Tyhjä tori. Taustalla kerrostaloja.

Hämeenlinnassa tutkitaan torin liikennettä tekoälyn avulla

Tekoälyn ja konenäön avulla kerätään tietoa torin käytöstä ja käyttäjien liikkumisreiteistä. Liikkujista kerätty data on anonyymia.

Oja peltosarkojen välissä

Hämeessä etsitään uusia tapoja parantaa pelto- ja metsäojien vedenlaatua ja pienentää tulvariskejä

Laajoilla valuma-alueilla tehtävät kunnostustoimet voivat näkyä, vaikka mökkirannan parantuneena vedenlaatuna.

Valkoiset kierreportaat rakennuksen sisällä

Hämeen ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin ennätysmäärä hakijoita

Hakijamäärä englanninkielisiin koulutuksiin jatkoi kasvuaan koronapandemiasta huolimatta.

Mies ja nainen valmistautuvat istuttamaan taimia ja perunoita säkkiin

Voisitko sinäkin olla säkkiviljelijä? – Hämeenlinnassa alkaa kesän kestävä kaupunkiviljelykokeilu

Säkkiviljely on yksi tapa viljellä kaupunkiolosuhteissa. Hämeenlinnassa asiasta järjestetään myös kokeilu. Parisen kymmentä säkkiä muuttaa kesäksi Hämeensaareen. Kaupunkilaisista toivotaan niille viljelijöitä.

Vanha mikroskooppi lasivitriinissä.

Maan vanhimmassa maatalousoppilaitoksessa on tallessa huikea määrä museoesineitä

Tammelassa pääsee tutustumaan osaan historiallisista esineistä jo tulevan kesänä Mustialan maataloushistoriallisessa museossa. Maatalouteen, maatalouselinkeinoihin ja alan tutkimukseen liittyviä esineitä on luetteloituna yli 4 000. Lisää esineitä löytyy vanhojen rakennusten kellareista ja vinteiltä.

Metsuriopiskelija Jani Jaatinen hirsityön kurssilla

Suuryrityksen johtaja kyllästyi pienessä kopissa istumiseen ja päätti opiskella myös metsuriksi – yhä useampi haluaa metsäalan koulutuksen

Metsäalan koulutusten hakijamäärät kasvavat sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Hämeen AMK:ssa metsälinjalle halusi viime vuonna enemmän opiskelijoita kuin vuosikymmeniin. Monilla on takanaan uraa toisaalla.

Kaksi miestä kättelee

Pk-barometri: Yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä voisi olla enemmänkin

Kanta-Hämeen yrittäjät tekevät yhteistyötä oppilaitosten kanssa vähemmän kuin monen muun maakunnan yrittäjät.

Kanta-Hämeen vaakuna.

Suomen Yrittäjät: Joka kolmas hämäläisyritys kaipaa uuden omistajan lähivuosina

Jos jatkajia ei löydy, saattaa monen maakunnan tulevaisuus olla uhattuna, sanoo Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

Läheltä

HAMKista valmistui viime vuonna ennätysmäärä opiskelijoita

Oppilaitoksen verkkovalmiudet auttoivat digiloikassa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:in Kouvolan toimipiste.

Korkeakoulut Xamk ja HAMK selvittävät yhdessä keinoja kilpailukykynsä parantamiseksi

Korkeakoulut perustelevat yhteistä selvitystä muun muassa sillä, että koulutuspoliittinen selonteko on menossa lähiaikoina eduskunnan käsittelyyn.

Robotiikkaopetusta Riihimäellä

Hämeen ammattikorkeakoulun tutkintoihin voi jatkossa sisällyttää Riihimäen lukion robotiikan opintokokonaisuuden

Sisällyttäminen on yksi keino sujuvoittaa toisen ja kolmannen asteen välistä nivelvaihetta.

Evon retkeilyalue

Helsingin yliopiston varadekaani Atte Korhola: "Evon tiedekansallispuisto voisi nostaa Suomi-kuvaa maailmalla"

Ympäristöministeriö ja Helsingin yliopisto ovat sopineet, että yliopisto alkaa kokoamaan Evon tiedekansallispuiston alueellista työryhmää Atte Korholan vetämänä.

Mustialan vanha opistorakennus Tammelassa

Mustiala oli ensimmäinen maatalousoppilaitos, jossa suomalaiset oppivat salaojittamaan peltonsa – nyt kartanon ylläpito maksaa vuosittain 700 000 euroa

Lähes parisataa vuotta vanhat arvorakennukset kaipaavat Hämeen ammattikorkeakoululta remonttia Tammelassa. Katso video.

Taneli Puumalainen ja  Mika Salminen

Suomessa 149 uutta tartuntaa – Salminen THL:n tiedotustilaisuudessa: HUSissa epidemia kiihtymisvaiheessa

Ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt 20. THL:n Puumalaisen mukaan valtakunnallisia rajoituksia joudutaan taas harkitsemaan, jos muu ei auta.

Emmi Tenkula käytti kasvomaskia bussissa ensimmäisenä suosituspäivänä 14. elokuuta.

Perjantai 25.9.2020 (radio)

Suomessa on 105 uutta koronatartuntaa. Koronavirus leviää nopeasti Helsingin seudulla. Kasvomaskeja suositellaan toiseen asteen opiskelijoille eri puolilla Suomea. Joalin Loukamaa on Instagramin suosituin suomalainen. Viikonloppu on etelässä lämmin, pohjoisessa viileä.

Kanta-Hämeen ja Riihimäen rajakyltti Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla 3. tien varrella.

Riihimäen uusi koronatartunta HAMKin opiskelijalla – lähde tuntematon, kolme karanteeniin

Sairastunut opiskelija osallistui opetukseen noin kuudenkymmenen muun opiskelijan kanssa auditoriossa.

Riihimäen lasin entisenä symbolina ollutta ilvespatsasta pystytetään kiertoliittymään.

Riihimäen lasiteollisuutta symboloiva jätti-ilves on nyt kaikkien nähtävillä – tapasimme miehen, joka pelasti teoksen hävitykseltä 80-luvulla

Ikoninen ilves olisi nyt jätettä, jos Riihimäen Lasin silloinen kunnossapidon työnjohtaja ei olisi puuttunut peliin.

Nainen seisoo luontomaisemassa.

Tutkija: Suomalaisesta pihasta voisi ammentaa ekologisesti – Lisää viherkattoja ja sadevesipuutarhoja, vähemmän painetta viemäriputkistoon

Tohtori Outi Tahvonen tutki väitöskirjassaan suomalaisten pihojen voimaa ja ns. vihreää infraa.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa – HAMK:ssa uskotaan, että koronaepidemia on lisännyt hakijoiden määrää

Koko maan ammattikorkeakouluissa tarjolla on lähes 900 aloituspaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. HAMK:ssa aloituspaikkojen määrää lisättiin 130:llä.

Nainen riisuu hevosta valjaista.

Hämeen ammattikorkeakoulussa on vielä vapaita opiskelupaikkoja

Korkeakoulut järjestävät perinteisesti lisähakuja kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin.

Melojia järvellä Marski Challengessa vuonna 2017

Useaa lajia yhdistävät kilpailut kasvattavat suosiotaan – Hämeenlinnassa järjestettävässä Marski Challengessa mukana ennätysmäärä joukkueita

Järjestäjien mukaan multisport-kilpailuissa osallistujia kiehtoo muun muassa itsensä voittaminen ja haastaminen.

Läheltä

Hämeen ammattikorkeakoulun osaamiselle on kysyntää Keski-Euroopassa

HAMK on syksystä alkaen mukana seitsemän muun eurooppalaisen korkeakoulun verkostossa. Yhteistyötä on valmisteltu jo alkuvuonna.

Sateenkaarilippu

Forssa vetää lipun salkoon Helsinki Pride-viikolla

Kaupunginhallitus päätti liputuksen järjestämistä helmikuussa tehdyn valtuustoaloitteen pohjalta.

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennus ulkoa Visamäessä

Kilpailu opiskelupaikoista käy kiivaana – HAMK:ssa noin joka kolmas hakija tulee valituksi ensisijaiseen hakukohteeseen

Hämeen ammattikorkeakoulussa suosituimpia koulutusohjelmia kevään 2020 yhteishaussa olivat sosionomin ja rakennusmestarin monimuotototeutukset.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle