Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

“Rakkaus on kuin WiFi-verkko” – Kirjailija tehtaili sata aforismia romaaninsa päähenkilölle

Puoli seitsemästä tuttu toimittaja Marko Pulkkinen on myös kirjailija.

Toivolla on valtava voima, sanoo psykoterapeutti Maaret Kallio – Mistä sinä saat toivoa juuri nyt?

Koronapandemian epävarmuuden keskellä toivo antaa sitkeyttä ja auttaa katsomaan eteenpäin.

Johanna Malisen kolumni: Naisten välisestä ystävyydestä toistetaan edelleen katkeransuloista tarinaa, jossa nainen on naiselle uhka

On vanhanaikaista ajatella, että naiset voisivat pärjätä paremmin toisiaan vastaan taistelemalla kuin yhteen hiileen puhaltamalla. 

Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Älä ole itsellesi liian armollinen

Armollisuus itseä kohtaan ei saa tarkoittaa sitä, ettei ihminen vaadi itseltään yhtään mitään, kirjoittaa Rajkumar Sabanadesan.

Elämäni Biisi – Arttu, Maaret, Alf ja Paola: Intohimoista fanitusta ja voimabiisi

Neljä tarinaa, neljä biisiä, mutta kuka ei puhu totta?

Haistata pitkät exälle, sotke kirjan sivut hunajalla tai avaa mielesi syvimmät sopukat – itse täytettävät kirjat muuttavat lukemisen aktiiviseksi

Vauvakirjat ovat tuttuja täytettäviä kirjoja. Niiden rinnalle on ilmestynyt kirjoja, jotka tarjoavat tekemistä käsille ja aivoille.

Maaret Kallio: Ihmissuhteille on kohtuuttomat odotukset nykypäivänä

Ronja Salmen 6. jaksossa aiheena ystävyys ja yksinäisyys.

Terapiakirjat villitsevät nyt suomalaisia – self helpistä tuli valtavirtaa ja ammattilaisen mielestä se on hyvä asia

Mielenhuolto-oppaat ja terapiakirjat liikkuvat vauhdilla kirjakauppojen hyllyiltä. Asiantuntijan mielestä mieltä kannattaa treenata siinä missä muutakin kuntoa.

Tiessalo: Syntiset alusvaatteet ovat portti eroon – kolme surkeinta parisuhdeneuvoa ja kaksi loistavaa

Kun parisuhde tökkii, pikakorjaussarjaa ei olekaan. Joka sellaista markkinoi, valehtelee.

Puhelimen kirjasovelluksista kirjojen Spotify? Äänikirjojen suosio kasvanut jopa 200 prosenttia

Puhelimen kautta kuunneltavat äänikirjat ovat kasvattaneet nopeasti suosiotaan. Ne tuovat kirjojen pariin myös sellaisia, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet lukemista.

"En minä sinne riemusta kiljuen lähtenyt" – Parisuhdeleirillä ajankäyttö on klassikkoaihe

Sadat pariskunnat ovat käyneet kesän aikana puhumassa suhteestaan parisuhdeleireillä.

Henkilökuva: Osmo Kontula – Mies, joka puhuu sängyssä

Hän kehottaa pariskuntia viemään lapset mummolaan, jotta voivat harrastaa seksiä. Hän neuvoo fantasioimaan sängyssä. Hän on huolissaan nuorten naisten orgasminsaantivaikeuksista. Suomalaisten seksielämästä on mahdoton puhua ilman tutkimusprofessori Osmo Kontulaa. Miten maalaispojasta kasvoi seksiguru?

Seksuaalisen väkivallan uhri tarvitsee läheisen tukea: "Tärkeintä on uskoa, mitä toinen kertoo"

Psykoterapeutti Maaret Kallion mukaan seksuaalista väkivaltaa kokeneen auttamisessa on tärkeintä, ettei hänen kokemustaan kyseenalaisteta. Myös arkinen apu on tärkeää. Moni uhri pelkää läheisten järkyttyvän liikaa, mikä vaikeuttaa puhumista.

Henkisesti heiveröinen ihminen ei säilytä salaisuuttasi

Salaisuus voi lipsahtaa vahingossa, mutta joskus se paljastetaan myös laskelmoidusti. Salaisuuden pitäminen tai jakaminen on vallankäyttöä, jolla voidaan esimerkiksi yrittää päästä toisen ihmisen suosioon.

Pikkukoululaista ei kannata pelotella liikaa pahantekijöillä – "Hermostuminen tarttuu helposti lapseen"

Yksin kulkemista opettelevalle koululaiselle kannattaa korostaa mieluummin turvallisia ja hyviä asioita kuin vaaroja, sanoo Väestöliiton erityisasiantuntija. Lapsen pitää kuitenkin tietää, miten toimia, jos vaaratilanne osuu kohdalle.

Väestöliitto: Seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä "grooming" on vakava ilmiö

Groomingilla tarkoitetaan internetissä alkavaa nuoren seksuaalista hyväksikäyttöä ja sen valmistelua. Väestöliiton mukaan sen vaikutuksista nuoren elämään ei puhuta tarpeeksi. Yhtenä syynä voi olla asian ympärillä olevat harhaluulot.

Haluttomuus, erektiohäiriöt ja herkkä siemensyöksy - näistä syistä käydään seksuaaliterapiassa

Seksuaaliterapian tarve on kasvanut viime vuosina. Erityisesti nuoret osaavat etsiä apua seksielämän ongelmiin. Seksuaaliterapeuteista on kuitenkin pulaa syrjäseuduilla.

Terapeutit: Homoseksuaalisuuden kieltäminen voi johtaa jopa itsemurhaan

Seksuaaliterapeutit ovat tyrmistyneet viimeaikaisesta homoseksuaalisuuskeskustelusta. Asiantuntijoiden mukaan seksuaalisen suuntautumisen kieltäminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, että ihminen ei löydä omaa identiteettiään ja elää valheellista elämää monia vuosia. Tämä itsensä kieltäminen voi johtaa myös itsemurhiin.

Perhekokoukset vähentävät riitoja

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kirjoittaa blogissaan perhekokouksesta, jonka tarkoitus on koota perheenjäsenet yhteen pohtimaan kunkin toiveita ja sitoumuksia. Maaret Kallio tarkentaa ajatuksiaan Paavo Häikiön haastattelussa.